Antalya'da cansız bedeni kanalda bulundu
Antalya'da cansız bedeni kanalda bulundu
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
4 Nisan 2014 Cuma - 15:39

Akaydın: vedamı başarı dileklerimi sunarak yapmak isterdim

ANTALYA'da 30 Mart'ın resmi olmayan sonuçlarına göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybeden CHP'li Mustafa Akaydın, belediye önünde yaptığı toplantının bir veda olabileceğini belirterek helalleşti.

Akaydın: vedamı başarı dileklerimi sunarak yapmak isterdim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akaydın, "Bunu demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla özümsemiş bir Türkiye'de yapıyor olmak isterdim. Yağma tehdidi altında olmayan bir Antalya'da, şaibeli olmayan dürüst ve adil bir seçim sonrasında yapmak isterdim. Görevimi kapkara değil ak ve temiz bir siyasi partinin belediye başkanına devrederken yapmak isterdim. Ona başarı dileklerimi sunarak yapmak isterdim" dedi.
 
30 Mart'ın ardından ilk kez Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç'la birlikte belediye önünde hazırlanan platforma çıktı. Başkan Akaydın'ın konuşması öncesi Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi'ne Ak Partililerin gerçekleştirdiği baskının görüntüleri dev ekran kanalıyla belediye önündeki alanı dolduran kalabalığa izletildi. Görüntülerde Ak Partilerin zorla belediye birimlerine girdiği, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in 'Evrakları yaktınız' diyerek belediye personeline bağırdığı görüldü. Sinevizyona yansıtılan görüntüler, Ak Partilerin Büyükşehir Belediyesi binasına Türk Bayrağı asıp Ankara oyun havası eşlinde oynamasıyla sona erdi.
 
Yaklaşık 500 kişinin toplandığı alanda Akaydın'ın henüz konuşmaya başlamadan alandan 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Her yer Antalya her yer direniş' sloganları yükseldi.
 
DEMOKRASİ FACİASI
 
Toplantının tarihe not düşecek bir toplantı olduğunun altını çizen Mustafa Akaydın, "Seçim sürecinde yaşadıklarımız cumhuriyet tarihimizde benzeri görülmemiş bir demokrasi faciasıdır" dedi.
 
Sürecin İngiliz gazetesi The Times tarafından 'Sahte demokratlar kendi mezarlarını kazarlar' şeklinde yorumlandığını hatırlatan Mustafa Akaydın, seçimlerin gerçekleştiği 30 Mart gecesi ve onu izleyen 4 günlük sürede yaşananların dehşet verici olduğunu iddia etti. Çok şaibeli ve karanlık bir seçimi geride bıraktıklarını savunan Mustafa Akaydın, "Kul hakkı yemenin acıklı örneklerini 17 Aralık sonrasında görmüştük. 30 Mart'ta oy hakkımız da gasp edildi. 3 Nisan 2014'te ise Antalya'nın tarihine, Büyükşehir Belediyesi'nin, iktidar partisi milletvekilleri ile militanlarının baskınına uğradığı ve çalışanlarının darp edildiği gün olarak geçti" diye konuştu.
 
'NELER BULDULAR NELER'
 
CHP'nin Antalya oylarının titizlikle incelendiğini belirten Akaydın, "Neler buldular neler. Bunlarla ilgili olarak ilçe ve il seçim kurulu başkanlıklarımıza itirazlarımızı yaptık" dedi.
 
Partisi bir oya dahi sahip çıkmak için böyle bir çalışma içindeyken, Ak Parti'nin başta Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve adayı Menderes Türel tarafından sürecin provoke edildiğini savunan Akaydın, 'Yolsuzluk belgelerini imha ediyor' iddiasının da böylesi bir ortamda gündeme getirildiğini savundu. Akaydın, imha iddiasına, "Bu doğal ve rutin bir işlemdir. Yakmayıp da çöp bidonlarına doldurmak belediye meclisi gündemini ortalığa saçmak olur. Bu hem doğru değildir, hem de çevre dostu bir atık tasfiyesi biçimi değildir" diye karşılık verdi.
 
'MÜCADELEDE KARARLIYIM'
 
Ak Parti'nin Çarşamba günü kelimenin tek anlamıyla 'eşkıyalık' sergilediğini savunan Akaydın, "Kadınları darp edenler arasında kadın bir milletvekilinin bulunması ise dehşet vericidir" dedi.
 
Milletvekili Enç'in Büyükşehir Belediyesi çalışana bir kadını sözsel ve bedensel şiddet uyguladığını kaydeden Akaydın "Kolunu da morarttıktan sonra büyük olasılıkla başbakanından övgü almıştır. Televizyon ekranlarına yansıyan öfke şovunu o nedenle yapmış ve rolünü icra etmiştir. Ama Türkiye'nin kadın haklarını savunmakta ve kadına yönelik şiddete karşı çıkmakta öncülük eden bir kentinin siyasi tarihinde kendi adına son derecede utanç verici bir iz bırakmıştır" diye konuşmasını sürdürdü.
 
Kendisinin ABD'deki kızının yanına kaçacağı iddiasını ise "Gülünç" olarak nitelendiren Akaydın, "Arzularını dile getiriyorlar besbelli. Hiç umutlanmasınlar. Hayallerini boşa çıkarmakta, burada kalmakta ve onlara karşı verdiğim mücadeleyi hayatımın sonuna kadar devam ettirmekte kararlıyım" sözleriyle açıklamasına devam etti.
 
BİR VEDA HAVASI
 
Antalya'da 30 Mart sonrası yaşanan olayları "Çamura bulanmış olanların çamur atmaya koyulmuş olmalarıdır. Seçim hilelerini örtmeye çalışmalarıdır" diye değerlendiren Mustafa Akaydın, bu konuşmasının aynı zamanda bir veda konuşması da olabileceğini söyledi. Akaydın, şunları söyledi:
 
"Öyleyse eğer, ben bunu demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla özümsemiş bir Türkiye'de yapıyor olmak isterdim. Yağma tehdidi altında olmayan bir Antalya'da, şaibeli olmayan dürüst ve adil bir seçim sonrasında yapmak isterdim. Görevimi kapkara değil ak ve temiz bir siyasi partinin belediye başkanına devrederken yapmak isterdim. Ona başarı dileklerimi sunarak yapmak isterdim. Darp edilmemiş, hakarete uğramamış elemanlarımın hazır bulundukları, baskına uğramamış bir belediye binasının çatısı altında, hizmetleri için onlara teşekkür ederek yapmak isterdim. Bugün hem bunları yapamamanın hüznü, hem de hayallerimin bir gün gerçek olacağına olan inanç ve umut var yüreğimde. Dahası bu uğurda vermeye devam edeceğim mücadelenin kararlılığı var."
 
Konuşmasının sonunda platform üzerinden Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in belediye baskınını yaptığı sırada çekilen fotoğraflarının büyütülmüş halini gösteren Akaydın, alandaki partililere, "Hakkınızı helal edin" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) 

 
Alanya'da turistler plajın tadını çıkardı
 
CHP'ye bir ret daha!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali arslan 5 Nisan 2014 Cumartesi 10:35

Hoca devrim ve Ercan Evciler başkan a oynadığınız oyun gelip ayağınıza dolaştı siz bunu hakettiniz

Yorumu oyla      9      3  
muratpaşalı 5 Nisan 2014 Cumartesi 09:27

sen anca gidersin hoca bu millet sana helallik vermiyor.

Yorumu oyla      11      5  
4 Nisan 2014 Cuma 23:51

ego ve şımarıklık kaybetti. 2009 seçimlerinde chp nin bana katkısı yok ben gönüllülerimle seçim aldın demiştin sayın hocam. papatyaların yetmedi galiba. vefasızlık nankörlük kaybetti. deniz baykala yapılan hainliğin öcünü antalyalı aldı. şimdi devrim efendinin onurlu davranıp çekip gitmesi lazım. valla fena devrim yaptınız antalyanın içine tükürdünüz.artık şu partiyi halka teslim edin git ineklerini sev.

Yorumu oyla      7      3  
CHP Lİ VATANDAŞ 4 Nisan 2014 Cuma 22:08

HOCAM ŞU ANTALYAYI ADAY BELİRLEMEDE DİZAYN EDENLERİ YANINIZDA HİÇ GÖREMİYORUZ DUYUMLARIMIZA GÖRE TATİLE ÇIKMIŞLAR ANTALYADA CHP NİN KAYBETMESİNİ KUTLUYORLARMIŞ HAFTA SONU SİZDE ONLARA KATILACAKMISINIZ

Yorumu oyla      6      3  
konyaaltılı 4 Nisan 2014 Cuma 21:43

yalakaların nerede senin kaybetmene neden olan daire başkanların kültür daire başkanın adem akyürek denen zat abdalmusa dernegi başkanı ali erişe akaydın sizi sevmiyor dedi bazı alevilerde seni sevmedi akaydın

Yorumu oyla      5      3  
halil bolatan 4 Nisan 2014 Cuma 21:41

ne ekersen onu biçersin yar saçların lüle lüle akaydın sana güle güle

Yorumu oyla      5      3  
halil bolatan 4 Nisan 2014 Cuma 21:41

ne ekersen onu biçersin yar saçların lüle lüle akaydın sana güle güle

Yorumu oyla      5      3  
ANTALYALI 4 Nisan 2014 Cuma 19:29

HOCAM SİZ RESİMDE GÖRÜNEN SAGINIZDA VE SOLUNUZDAKİ DURUP SİZİN KAYBETMENİZİ ALKIŞLAYAN KİŞİLERE SORUN BAKALIM NEDEN KAYBETTİGİNİZİ İKİSİNİNDE YÜZÜ KIZARACAKMI

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı türküyle coşacak
ANTALYA Cumhuriyet Türk Halk Müziği Korosu, 9'uncu ATSO Müzik Günleri'nde, ...
Komutanın rüşvet talebi tapelerde
YEREL seçim öncesinde belediye başkan adayı olmak üzere görevinden istifa ...
Kırmızı fularlı kıza aynı eylemden ikinci dava
ANTALYA'da 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil hakkında, ...
 
Kraliçe Kaleiçi'nde poz verdi
İSTANBUL merkezli bir giyim firması, Kaleiçi sokaklarında katalog çekimi gerçekleştirdi.
Öğrenciler bu kez okumak için yarıştı
ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ...
Manavgat'ta kaza; 7 yaralı
ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde, 4 aracın karıştığı trafik kazasında 7 kişi yaralandı.
 
ATSO 132 yaşında
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 132'nci kuruluş yıldönümü töreninde ...
Irina Shayk, dosso dossi fashion show'a geliyor
ANTALYA'da önceki dönemlerde Adriana Lima, Isabeli Fontana, Erin Heatherton ...
Akdeniz bölgesi'nde ilk suda doğum
ANTALYA'da Rus asıllı Türk vatandaşı Elena Kaya, suda doğum havuzunda, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva