Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
6 Aralık 2021 Pazartesi - 15:15

Akdeniz Üniversitesi'ne Kurumsal Akreditasyon Belgesi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından ilk kez uygulanan Yükseköğretim Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında, kurumsal akreditasyon almaya hak kazanan 6 devlet üniversitesinden biri oldu.

Akdeniz Üniversitesi ne Kurumsal Akreditasyon Belgesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Belgesi takdim töreni gerçekleşti. Törene, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, Genel Sekreter Mehmet Yılmaz, kurul çalışanı Doç. Dr. Salih Bardakcı, AÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, fakülte dekanları, Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ve çok sayıda akademisyen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından AÜ Devlet Konservatuvarı'ndaki öğretim görevlileri ve öğrencileri müzik dinletisi gerçekleştirdi.

'SİSTEM DÜNYA İLE UYUMLU'

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, özellikle son yıllarda yükseköğretim alanında hızlı değişim yaşandığını ve mevcut yükseköğretim sisteminin dönüşmesini sağlayacak adımlar atıldığını söyledi. Prof. Dr. Elmas, YÖKAK'ın 2018 yılında bağımsız hale geldiğini hatırlatarak, “İdari ve mali yönden bağımsız bir kurul oldu. Daha önce YÖK'ün içinde bir komisyondu. Karıştırılıyor ama biz ısrarla vurguluyorum. YÖK'le yapısal olarak hiçbir ilgimiz yok. 2 sene içinde dünyadaki tüm üst kuruluşlara tam üye olduk. Hedefimiz tüm dünya ile konuşan ama ülkemiz koşullarını dikkate alan bir ajans olmak. Bologna Süreci'nin 2000'li yıllarda başlayıp üniversiteler içine girememesinin nedeni biraz da tamamen ithal olarak aldık, kopya ettik. Ama bizim sistemimiz kopya değil, tüm dünya ile uyumlu" dedi.

BELGEYİ ALAN 6 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, 40 yıllık köklü geçmişi, güçlü altyapısı, evrensel düzeyde eğitim-öğretimi, yetkin akademik kadrosu, bilimsel başarıları ile eğitime, bilime ve topluma önemli katkılar sunan Akdeniz Üniversitesi'nin, Türkiye'de Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ni alan 6 devlet üniversitesinden biri olduğunu söyledi. Üniversite olarak kalite çalışmalarına gönüllü katılım sağlayan Türkiye'deki ilk 11 yükseköğretim kurumu arasında yer alarak konuya verdikleri önemi, önceliği ortaya koyduklarını vurgulayan Prof. Dr. Özkan, eğitim ve bilimsel araştırmanın ülkemizin geleceği için önemli bir yatırım olduğunun bilincinde oldukları için yükseköğretimde kaliteye önem verdiklerini anlattı. Prof. Dr. Özkan, “Ülkemizin de çağdaş uygarlık savaşında başarı kazanması, ekonomik kalkınmada ileri gitmesi ancak üniversitelerimizin başarısı ile mümkündür. Bilimin merkezi olan yükseköğretim kurumları bu değişimlerin taşıyıcısı olarak başta eğitim ve araştırma olmak üzere tüm süreçlerini çağın gereksinimlerine uygun biçimde yenilemek ve geliştirmek zorundadır. Biz de Akdeniz Üniversitesi olarak bu amaçla 2022-2026 Stratejik Planı ile çizdiğimiz yol haritasında 'Üniversitemizin Araştırma Faaliyetlerini İyileştirmek', 'Girişimcilik Faaliyetlerini Artırmak', 'Eğitim Öğretim Faaliyetlerini Geliştirmek', 'Toplumsal Katkıyı Artırmak', 'Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi' başlığında 5 tema ve 21 ana hedefle çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

'ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Çok fazla emek ve zaman isteyen akademik eğitimin kalitesinin yükseltilmesi konusunda YÖKAK'ın ve Kurumsal Akreditasyon Programı'nın çok önemli misyonu olduğunu düşünüyorum. Üniversitemizi daha iyi noktaya taşımak adına YÖKAK'ın rehberliği bizlere güç katmış ve aldığımız bu kalite akreditasyonu çalışmalarımızın niteliğini daha da artırmak adına büyük motivasyon kaynağı olmuştur. Bu belge üniversitemiz adına bir gurur ve aynı zamanda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrası için de hep daha iyiye ulaşma hedefini sürdürmemiz adına büyük bir sorumluluktur" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Elmas, Rektör Özkan'a Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ni takdim etti. Prof. Dr. Özkan ise Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a Akdeniz Üniversitesi plaketi hediye etti.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU), YUKSEKOGRETIM KALITE KURULU (YOKAK) TARAFINDAN ILK KEZ UYGULANAN YUKSEKOGRETIM KURUMSAL AKREDITASYON PROGRAMI KAPSAMINDA, KURUMSAL AKREDITASYON ALMAYA HAK KAZANAN 6 DEVLET UNIVERSITESINDEN BIRI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU), YUKSEKOGRETIM KALITE KURULU (YOKAK) TARAFINDAN ILK KEZ UYGULANAN YUKSEKOGRETIM KURUMSAL AKREDITASYON PROGRAMI KAPSAMINDA, KURUMSAL AKREDITASYON ALMAYA HAK KAZANAN 6 DEVLET UNIVERSITESINDEN BIRI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU), YUKSEKOGRETIM KALITE KURULU (YOKAK) TARAFINDAN ILK KEZ UYGULANAN YUKSEKOGRETIM KURUMSAL AKREDITASYON PROGRAMI KAPSAMINDA, KURUMSAL AKREDITASYON ALMAYA HAK KAZANAN 6 DEVLET UNIVERSITESINDEN BIRI OLDU. (MUZAFFER ELMAS) (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU), YUKSEKOGRETIM KALITE KURULU (YOKAK) TARAFINDAN ILK KEZ UYGULANAN YUKSEKOGRETIM KURUMSAL AKREDITASYON PROGRAMI KAPSAMINDA, KURUMSAL AKREDITASYON ALMAYA HAK KAZANAN 6 DEVLET UNIVERSITESINDEN BIRI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Isparta'da 2 otomobil çarpıştı: 2 ölü
 
Otizmli özel bireyler hem eğlendi hem öğrendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÜ'de Uluslararası Araştırma Konferansı
AKDENİZ Üniversitesi, 22 ülkeden araştırmacının katıldığı Uluslararası ...
'Erişilebilir Üniversite' AÜ'de 93 engelli öğrenci eğitim görüyor
ENGELLİ Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Adile Emel Sardohan ...
AÜ öğretim üyesine TÜBİTAK Teşvik Ödülü
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ...
 
Şehit ailelerinden Rektör Özkan'a teşekkür ziyareti
AKDENİZ Üniversitesi'nde yer alan ve 15 Temmuz şehitleri Muhammet Oğuz ...
Termessos'un çiğdemleri çiçek açtı
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) eğitim gören geleceğin Fen Bilgisi öğretmenleri, ...
Türk-Alman Konferansı'nın sonuç bildirgesi yayımlandı
AKDENİZ Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk-Alman Konferansı'nın ...
 
Dekan Kuştarcı: Sağlık ağızdan başlar
Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, ...
Prof. Dr. Özkan: Aşıyla serviste yatan hasta sayısı 6'da 1'e düştü
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, aşı yaptırmayanlara ...
Rektör Özkan, öğrenci başkanlarla buluştu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, gençlik kampındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva