37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
6 Ekim 2020 Salı - 13:32

Akdeniz Üniversitesi'nin 'Kozmik Odası' kime emanet?

Dursun GÜNDOĞDU yazdı

Akdeniz Üniversitesi nin  Kozmik Odası  kime emanet?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dr. Ali Edizer adında bir meczup çıkmış, eşinizi boşamayın bir daha evlenin demiş, medeni kanunu reddetmiş, hasta yatağındaki Mesut Yılmaz’a pamuk tıkamak için bir imamın beklediğini söylemiş.

Üstelik bunu söyleyen şahıs, bir dönemin efsanevi askeri hastanesi GATA gibi bir kurumun ikinci adamı… Başhekim yardımcısı…

Olacak iş değil…

Liyakat yerle yeksan olunca, tarikatlar, torpiller, ahbap çavuş ilişkileri, eş dost kayırmaları ve siyaset devreye girince böyle oluyor.

Hak etmeyen, hak etmediği koltuğa oturuyor, oturtuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, liyakattan bahsetmiş ve bunun üniversitede artık vücut bulacağını söylemişti.

Ben de bu sözlerini alkışlamış ve ‘Bravo’ demiştim.

Bundan böyle, üniversitedeki koltuklara gerçekten hak eden insanların gelip oturacak olup olmaması hepimizi ilgilendiriyor.

Çünkü, üniversitede okuyan çocuklarımızın geleceği o koltuklarda oturanların vizyonuyla ilgili…

Bir hastamızın kaderi üniversite hastanesindeki bir doktorun vereceği karara bağlı…

Akdeniz Üniversitesi bugün Türkiye’de ilk 20 üniversite arasına giremiyorsa, üstelik geçen yıla göre 4 basamak gerilemişse nedeni budur.

Yani liyakat…

Bakın size Akdeniz Üniversitesi’nden çok çarpıcı bir örnek vereyim.

50 binin üzerinde öğrencinin bulunduğu, binlerce memur, amir, asistan, doktor, doçent ve profesörün görev yaptığı eğitim kurumunun merkez kütüphanesi kime emanet?..

Ki, bu kütüphane bilgi yuvası…

Bilimsel dökümanlar burada…

Öğrencilere yol gösteren eserler, geleceğini şekillendiren bilgiler burada…

Peki, önemli belge, bilgi, bilişim, koleksiyon, katalog, araştırma ve dökümanların bulunduğu üniversitenin kozmik odası diyeceğimiz Akdeniz Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı’nın başında kim var?..

Lafı uzatmadan söyleyeyim, emrinde onlarca kişinin bulunduğu bir imam var…

Bu Özer Baş isimli şahıs, Erzurum İlahiyat Fakültesi mezunu, bir din öğretmeni aslında…

Özer Baş (Soldan 3'ncü, çizgili gömlekli) sık sık Mevlevihaneye gidip dini sohbetlere katılıyor, ihaliler söylüyor.

Kitapevlerini dolaşıp yeni çıkan kitapları kütüphaneye kazandırma derdi yok. Bilimsel kitaplar peşinde koştuğu hiç görülmemiş. Ülke ülke dolaşıp, kütüphanelerini gezip yeni eserleri kütüphaneye nasıl getiririm kaygısı hiç yok.

Onun derdi, mevlüthanelere gidip kilimin üzerine bağdaş kurup saatlerce ilahiler okumak. Bunu da sık sık yapıyor.

Kütüphaneciliğin, ‘K’ si ilgisini çekmiyor. Çekse, sosyal medya hesaplarından yeni çıkan kitapları paylaşır, öğrencilere, hocalara önerilerde bulunur.

Tek bir kitap paylaşımı yok.

Hesabına girdiğiniz zaman göreceksiniz, zaten paylaşımlarının çoğu arapça…

Kendisi kitap paylaşmıyor ama, “Kemalizm’le yüzleşmeden ve hesaplaşmadan yol alamayız!” diyen, Atatürk’e ‘Cellat’ yakıştırmasını yapan Yusuf Kaplan’ın okunmasını istediği kitapların listesini kendi faceebok sayfasında yayınlıyor.

Anlayacağınız üniversitemizin kütüphanesi, harf devrimi karşıtı birini seven, onun tavsiye ettiği kitapları öneren birine emanet…

Eski rektör döneminde getirilmiş bu koltuğa oturtulmuş.

Yeni rektör döneminde devam ediyor.

Liyakat yerlerde geziyor…

Ekrem İmamaoğlu aleyhindeki yazıları paylaşıyor, Erbakan’a, Erdoğan’a övgüler diziyor, yetiştirmek istediğimiz gençlik tam da bu gençlik diye türbanlı iki kızın fotoğrafını paylaşıyor.

Dil, siyasi düşünce, felsefi inançlarını açık açık ortaya koyuyor.

Oysa 657 sayılı kanunun 125’nci maddesinin ‘I’ fıkrası, yaptığı bu paylaşımlar nedeniyle memurluktan çıkarılmasını öngörüyor.

Ama bu gerçekleri kim görecek, hangi babayiğit kanunları uygulayacak?..

Suç, o koltukta oturan ilahiyat mezunu zat-ı muhteremin değil…

Suç, onu oraya öneren, onaylayan, atayan ve hala o koltukta tutan zihniyette…

Organ naklinin başına getirilmediğine şükredelim…

 

 

 

 
Yaralı şahin, tedaviye alındı
 
Kırgızistan'da seçimler iptal edildi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yılmaz Aslan 30 Kasım 2020 Pazartesi 20:52

Koskoca Akdeniz Üniversitesine daha donanımlı birileri atansa idi keske.

Yorumu oyla      1      1  
Ömer Hayyam 10 Ekim 2020 Cumartesi 19:01

Dünya üç beş bilgisizin elinde Onlarca her bilgi kendilerinde Üzülme eşek eşeği beğenir Hayır var sana kötü demelerinde

Yorumu oyla      1      1  
Hükümdar 9 Ekim 2020 Cuma 16:47

Islâm dinine laf söyleyemeyenlerin, bu dini hakkıyla yaşayanlar üzerinden içlerindeki nefreti kusmalarının bir başka örneği daha! Sosyal medyadan Cumhurbaşkanı ve ona gönül verenlere aşağılayıcı paylaşımlar yapanlar için de söyleyebilir misiniz bu sözleri? İlahi okumasını, mevlevihaneye gitmesini liyakatsizlikle bir tutmak nasıl bir mantık ürünüdür? Bu nasıl bir kafa? Aynı sözleri bu koltuklarda oturup meyhanelerden çıkmayalar için de düşünüyor musunuz? Bu soruların cevabını herkes çok iyi biliyor. Acınılası durumsa bu iğrenç yazı dolayısıyla bahse konu kişinin görevden alınmış olması. Yazık, çok yazık!

Yorumu oyla      1      1  
Haddini bildiren 7 Ekim 2020 Çarşamba 17:53

Sosyal medya hesaplarında elinde rakısı olan etrafında çıplak kadınlar olan minicik şortlu kızlar ile fotoğraf çektiren namazdan uzak dinden imandan uzak sadece ve sadece laf üreten sosyalist birisi olsaydı Sanırım ona laf söylemezdim.Bir de önemli bir haber bulmuş gibi ahkam kesiyorsun. Yemezler bunu. sen liyakatın ne olduğunu biliyor musun eski dönemlere özleyen Bagnaz kafalı gazeteci. artık sizin dönem kapandı ancak sen bunları kendin gibi eski kafalı insanları kandırabilirsin Hadi oradan.

Yorumu oyla      1      1  
Hulusi 7 Ekim 2020 Çarşamba 17:01

En iyi liyakattan Mustafa Ünal anlar, en iyi fetö ile Mustafa Ünal mücadele eder, o en iyisidir.

Yorumu oyla      1      1  
Adalet 7 Ekim 2020 Çarşamba 16:28

Okuduğunu anlamıyor olayı hemen dine bağlıyorlar. İslam dini bunun gibilerin savunuculuğuna kaydıysa çok yazık. Her işi bu kişiler yapacaksa diğer okulları kapatalım. Diğer insanlar bu mesleki edinimleri elde etmek için çaba sarfetmesin. Liyakat denilince işlerine gelmiyor. Kimse islam dinini menfaat devşirmek için kullamasın. Dinimiz işi ehline vermeyi emrediyor. Bu arkadaşlar hangi dini savunuculuğunu yapıyorki liyakata karşı çıkıyor

Yorumu oyla      1      1  
yörükoğlu 7 Ekim 2020 Çarşamba 14:05

hadi la ordan artis, kimin liyakatlı olduğuna sen mi karar verecen, senin derdin liyakat değil, adam sırf ilahiyat mezunu müsbet birisi değil diye saldırıyon, meyhaneye gidip iki kadeh atsaydı bundan iyisi yoktu, senin bütün derdin islam diniyle madem o kadar adamsın bu yazıyı tekrar kaleme al cesaretini göster, ben sırf bu adam ilahiyat mezunu iyi bir müslüman diye bu yazıyı yazdım de, çünkü demesende zaten anlayan anlamak isteyen anlıyor. Allah ıslah etsin seni...

Yorumu oyla      1      1  
Uzman 7 Ekim 2020 Çarşamba 10:50

Benim bildiğim o kütüphanede 8-10 tane Kütüphanecilik lisans mezunu, hatta yüksek lisan s mezunu insan var. Buna rağmen uzaktan yakından kütüphanecilikle hiç bir ilgisi bulunmayan birinin atanması izaha muhtaçtır

Yorumu oyla      1      1  
Muhammet öner 7 Ekim 2020 Çarşamba 10:28

Dursun Gundogdu Yıllarca Hürriyet Akdenizin başındaydın.Özlenen hoca nerde Musluğunu kapattiki sürekli ona saldırıyorsun....tarafsiz gaxeyeci bu yorunuda yayinla

Yorumu oyla      1      1  
komutan 6 Ekim 2020 Salı 23:35

Bir işe diplomalı veya unvanlı kimse değil, o işi hakkı ile yapabilen kimseler getirilmelidir. Adam kayırmak, adama göre iş vermek uygun değildir. Her zaman işe göre adam seçmelidir. O eleman o işe layıksa o iş ona verilmeli, layık değilse, layık olanını aramalıdır. 30 yıl kadar önce gazetelerde okumuştum. Türkiye, Amerika’dan bir iş için general istiyor. Onlar da, o işi en iyi bilen bir albay gönderiyorlar. Bizimkiler, (Biz general istedik, siz albay gönderdiniz) diyorlar. Amerikan yetkilileri hayret ediyor, (Biz size o işi yapabilecek en iyi bir eleman gönderdik. Unvan sizce o kadar önemli mi?) diyorlar. Sonra, (Madem general istiyorsunuz, gönderdiğimiz albay, generalliğe terfi ettirilmiştir) diyerek terfisini gönderiyorlar. O albay, general olarak aynı görevi yapıyor. Osmanlıda sıradan bir kişi üstün hizmetleri görülürse, bu kişi paşa, hatta sadrazam bile oluyordu. Amerika da bu sistem hâlâ devam etmektedir. Kore savaşında bir Türk astsubayının üstün hizmetleri görülüyor, Amerikan generali, ona öyle bir rapor veriyor ki, (Bu raporla seni albay yaparlar) diyor. Bizim astsubay diyor ki, (Bizde öyle sistem yok. En büyük başarılarda bulunsak da, teğmen bile olamayız) diyor. Amerikan generali hayret ediyor.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç girişimcilere destek devam ediyor
AKDENİZ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (AKDENİZ TTO), TÜBİTAK 1601 ...
URAP listesi açıklandı, Antalya'daki üniversiteler sınıfta kaldı
2020-2021 URAP Türkiye sıralamasında Hacettepe Üniversitesi ilk sırada ...
Rektör kendi atadığı danışmanı yine kendi jet hızıyla görevden aldı
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kendisine danışman ...
 
AÜ'nün 7 buluşuna 7 ödül
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) akademisyenleri tarafından geliştirilen 7 buluş, ...
Aradaki farkı bulun
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kendisine eski rektörden ...
Üniversiteli marangozlar
AKDENİZ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Mobilya ...
 
İngilizce Öğrenmenin 3 Yolu
İngilizce öğrenmek birçok insan için oldukça zordur. Ancak iyi bir eğitim ...
Prof. Dr. Karpuzoğlu, son yolculuğuna uğurlandı
ANTALYA'da önceki gün 82 yaşında hayata veda eden Akdeniz Üniversitesi'nin ...
AÜ Kurucu Rektörü Tuncer Karpuzoğlu vefat etti
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü'nde bir ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva