Ünlü aktör cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alındı
Ünlü aktör cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alındı
Kobra Murat sahne ücretini açıkladı
Kobra Murat sahne ücretini açıkladı
Kurban Bayramı yaklaşıyor! Vatandaş kolları sıvadı
Kurban Bayramı yaklaşıyor! Vatandaş kolları sıvadı
'Bir Cumhuriyet Şarkısı'ndan yeni kareler yayınlandı
"Bir Cumhuriyet Şarkısı"ndan yeni kareler yayınlandı
13 Ekim 2017 Cuma - 09:18

Ankara ve Bursa tamam

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Gökçek’in istifası ile ilgili “Bunları konuştuk. Olay sadece Melih Bey’in şahsında değildir. Bazı arkadaşlarımız bundan rahatsızlık duymamalı. Aksine yönetimimiz böyle bir karar verdiyse, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir” dedi.

Ankara ve Bursa tamam
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Erdoğan Sırbistan dönüşü uçakta şu mesajları verdi:​

"Sayın Gökçek ile biz, Külliyemizin hemen karşısında, biliyorsunuz, 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nin mekânının yan tarafında bir müze ve otopark projesi olayı vardı.. Ne oldu vesaire diye, bu konuyla alakalı kendisini bir çağıralım dedik. Bu vesileyle o konulara da, yani sizin ifade ettiğiniz konulara da girme durumu oldu. Bunları aramızda konuştuk, görüştük. Daha önce de söylediğim gibi olay sadece Melih Bey’in şahsında olan şeyler değildir. Yani bu konuyla ilgili, partimizde, bazı yerlerde bir değişim iradesi sözkonusudur.

Bu aynı zamanda Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuzun da bir kararıdır. Zira Mart 2019 seçimlerine giderken bu tür değişimlerin olması gereken yerlerde, değişim iradesini partimizin üst yönetiminin ortaya koymasını özellikle arkadaşlarımız da istiyorlar. Bazı arkadaşların kenar köşe yazdıkları, ‘Seçimle gelen, seçimle gider’ veya ‘Sandıkla gelen sandıkla gider’ lafları var… Kusura bakmasınlar da; seçimle gelen seçimle gider ama bunlar bağımsız seçimle gelip bağımsız seçimle gitmiyorlar. Bunlar tabii ki bir iradenin yaptığı ön seçimler vesaire neticesinde buralara geliyorlar. Ve yani, siz 20 sene, 23 sene, 24 sene belediye başkanlığı yapacaksınız, bazı yerlerde üç dönem belediye başkanlığı yapılacak… İlanihaye buralarda kalınacak diye bir şey yok. Bugüne kadar partinin yönetimi, devamı istikametinde eyvallah demişse, her türlü desteği vermişse; şimdi de kalkıp eğer böyle bir irade ortaya çıkmışsa… Bakın bunun sebepleri var. A’dan Z’ye bütün incelemelerimizi yapıyoruz. 2019 Mart seçimlerine giderken, ön hazırlıklarımızı çok iyi yapmamız lazım. 16 Nisan’da hangi ilde ne kadar oy aldık? Ortalamanın altında olanlar, üstünde olanlar… Gözden geçiriyoruz.

DÜZCE, NİĞDE ISRAR ETMEDİ

Dolayısıyla da önümüzdeki seçime girerken çok daha güçlü, çok daha farklı girmemiz lazım. Bu konuyla ilgili demek ki bir sıkıntı yaşıyoruz, bu sıkıntıları da aşmamız gerekiyor. Bazı arkadaşlarımızın bence bundan rahatsızlık duymaması, tam aksine, bizim yönetimimiz eğer böyle bir karar verdiyse, verecekse, o konuda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir. Dolayısıyla bu hareketi güçlendirir. Aynı şekilde, mesela Düzce de kalkmıştır, hiç ısrar dahi etmemiştir. Aynı şekilde Niğde, öyle bir ısrarın içerisine girmemiştir. Temenni ederiz ki, bu hafta, önümüzdeki hafta bazı görüşmeleri yapacağız, ondan sonra da nihai kararımızı vereceğiz çünkü her geçen vakit aleyhimizedir ve buna da pek tahammül edemeyiz.

Erdoğan, "Ankara ve Balıkesir dışında sorunlu başka il var mı?" sorusuna "Bursa" karşılığını verdi.

KULİS: 10 BELEDİYE BAŞKANI GİDECEK

AK Parti, 2019 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimlerden önce başarısız belediye başkanları için başlattığı görevden alma operasyonunu iki ay içinde tamamlayacak. Operasyonun 10 kadar belediye başkanını kapsadığı belirtiliyor. Bu operasyonun kamuoyuna yansımalarını ölçmek için anket yaptırılıyor.

Hürriyet'ten Nuray babacan'ın haberine göre, Kadir Topbaş’ın görevden ayrılmasının ardından Ak Parti Genel Merkezi’nden bir heyet İstanbul’a giderek hem belediye yönetimi hem de ilçe belediye başkanlarıyla ilgili incelemelerde bulundu. İstanbul’da ilçe belediye başkanlarından bazılarının da istifasının isteneceği belirtiliyor. İstanbul’da bu sayının 3 civarında olduğu, yıl sonuna kadar hakkında işlem yapılacak belediye başkan sayısının il ve ilçe olarak 10’u bulacağı dile getiriliyor. İstanbul ve Düzce dışında henüz istifasını veren belediye başkanı bulunmuyor. Ankara, Balıkesir, Bursa, Niğde belediye başkanlarıyla ilgili sürecin devam ettiği, buna birkaç ilin de eklenerek, sürecin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağı konuşuluyor. 



 

Etiketler:
 
Kılıçdaroğlu; Antalya'yı alacağız
 
Antalya'da bir günde 563 sürücüye 108 bin 733 TL ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu; Antalya'yı alacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli ziyaretinde Habertürk'ten ...
Sürpriz evlilik
22 Temmuz 2007 tarihinde 23. dönem milletvekili seçimlerinde AKP Antalya ...
O anketçiye ihale vermiş
Melih Gökçek’in, yaptığı ankette kendisini ‘En Başarılı Belediye Başkanı’ ...
 
Başkandan şok sözler
​Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, istifasının istendiği yönündeki ...
Faruk Çelik hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da 2011 yılından bu yana AKP Milletvekili olan Faruk Çelik, hastaneye kaldırıldı.
CHP'li gençlerden kuşlara yuva
CHP Antalya Gençlik Kolları üyesi bir grup genç, 4 Ekim Dünya Hayvanları ...
 
Bakan'dan Budak'a; 'Haklısınız vekilim'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ...
Erdoğan Antalya milletvekiline çok kızdı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın peş peşe trafik ...
Perinçek'e göre AKP'de vekil operasyonu yapılacak
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek KRT TV'de Sorguluyorumprogramında, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva