37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
15 Aralık 2020 Salı - 11:01

Antalya Büyükşehir'deki akraba atamaları ile ilgili büyük iddia...

CHP’den 2015 yılında Antalya milletvekili aday adayı da olan Ahmet Oruçoğlu, sahibi olduğu antalya3t haber sitesinde, Antalya Büyükşehir’deki akraba atamaları iddialarını kaleme aldı. Oruçoğlu’nun ‘Bal tutan parmağını yalasın mı?’ başlıklı yazısı şöyle:

Antalya Büyükşehir deki akraba atamaları ile ilgili büyük iddia...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

“Zor dönemler yaşıyoruz. Kimileri ballı maaşlarla ve kazançlarla krizden etkilenmezken çoğunluk yoksul, aç ve işsiz.

Salgın durumu iyice belirginleştirdi ve dayanılmaz kıldı.

Böylesi dönemlerde kim iyi durumda, kim işsiz, kim ücretsiz izne çıkartıldı, kim kaç yerden maaş alıyor? Şehrimizdeki durum ne? 3-5 maaş alan var mı? Bizim Fahrettin'imiz kim ya da kimler? Kimlerin yakınları iş buluyor?

Günlük dertleşilen konular bunlar oluyor haliyle. İşsizlik büyük sıkıntı. İşe girme sırasında haksızlık, kayırmacılık yapılınca da dertleşmeler isyana dönüşüyor. Kayırmacılık, nepotizm hak edenin yaşamından çalmaktır. Eşin, dostun, yakınların işe alınması her dönemde vardı ama böyle vurdumduymazlık yoktu.

Kendilerine hak görme yoktu.

Durum öyle kontrolden çıkıyor ki Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu 25.10.2016 tarihli, 2016/24 sayılı kararıyla Belediye üst yöneticilerinin yakınlarının işe alınmasını Yönetmeliğin 10,13,14'üncü maddelerine aykırılık oluşturduğunu belirtiyor ve bu durumda olan belediye başkanlarından savunma istiyor.

Bu maddeler özetle '' Kamu görevlileri; görev, ünvan ve yetkilerini kullanarak kendileri, yakınları veya 3'üncü kişiler lehine menfaat sağlayamaz ve aracılıkta bulunamazlar. Akraba, eş, dost ve hemşeri kayırmacılığı, siyasal kayırmacılık veya herhangi bir nedenle ayrımcılık ve kayırmacılık yapamazlar.

...Kamu hizmetine olan güveni sarsacak, saygınlığı zedeleyecek, adalet ilkesine zarar verecek, olumsuz bir algı oluşturacak işlem ve eylem niteliğinde olduğundan bu davranışlardan kaçınırlar'' diyor Etik Kurul kararında.

Büyükşehir belediyesine baktığımda;

Genel sekreter Cansel Çevikol Tuncer'in görümcesi Yeşim Tuncer Kurt Ağız Diş Sağlığı Şube Müdürü olarak daire başkanı kadrosuna eşdeğer kadroda atandığını,

Genel sekreter yardımcısı Ramazan Demir'in eşi Hülya Demir'in sözleşmeli olarak belediye şirketi ASMEK'e alınıp koordinatör olarak görevlendirildiğini,

Genel sekreter yardımcısı Mustafa Gürbüz'ün oğlu Alperen Gürbüz ve yeğeni Mehmet Akif Altay'ın ASAT'ta işe yerleştirildiğini,

Başkan başdanışmanı Cem Oğuz'un kızı Ceren Oğuz'un bir belediye projesinde işe başladığını gördüm, duydum. Daire başkanları diğerlerinin yakınlarını yazmadım.

Aklıma takılan sorularla bitireyim,

1-      Belediyenin personel alım işini gerçekleştirdiği kuruluşu ANTİK A.Ş'nin Genel Müdürü kimdir ve kaç TL maaş alıyor? Genel müdürün eşi memur yapıldı mı?

2-    1 Nisan 2020'den bugüne kadar hangi yönetici, bürokrat ve yetkililerin yakınları işe alındı?

3-    ULAŞIM A.Ş, ALDAŞ, ANET, EKDAĞ, ANTEPE ve diğer şirketlere kaç personel alındı, maaşları nedir? “

 

 
Antalya tarımına dijitalleşme desteği
 
Yerli aşıda Faz 2 için 200'ün üzerinde gönüllü başvurdu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bir büyükten tavsiye 16 Aralık 2020 Çarşamba 14:25

Her şey iyi hoş da, insan sizin hiç vicdanınız yok mu demekten kendini alamıyor. Bilmediğiniz şeyleri konuşmak üzerine herkes profesör olmuş. Yav hiç mi düşünmediniz 400bin euroyla bu adamlar avrupada ne yaptı? Otel mi aldılar, yat mı aldılar? Kalkmışsınız okumuş, pırıl pırıl zekası olan ODTÜ mezunu mimara çamur atıyorsunuz. Odtü ülkenin en saygın üniversitelerindendir ve mezun olmak da orayı kazanmak da pek de kolay bir iş değildir. Kusura bakmayın ama sizin gibi ego savaşı sürenler yüzünden geri kalıyoruz. Bırakın artık bu laf kalabalıklarını da ben bugün ne yaptım diye kendinize sorun. Gençlerin şevkini kırmayın onlara örnek olun. Wolverine kişisinin dedikleri gibi şimdi facebook denen yerden her şeye bakıyorsunuz ama facebook ağzıyla insanlara çamur atamazsınız. Saygılar herkese.

Yorumu oyla      1      1  
Odtu 16 Aralık 2020 Çarşamba 09:36

Herzaman şunu söylerim, iyi bir mühendis, mimar, avukat asla ama asla belediyede çalışmaması.demekki iyi değil.

Yorumu oyla      1      1  
Wolverine haksızsın 16 Aralık 2020 Çarşamba 09:23

Yazıyı ben de okudum ama sizin gibi anlamadım. Çocukların işe alınması olayı etiğe aykırı... Akp'ye kızıyoruz kayırmacılık yapıyorlar diye ama CHP'de yapıyormuş... 1- Cem Oğuz'un kızı mı olması gerekiyormuş işe başlaması için? 2- Kaç yaşındaymış,iki ülkede çalıştığına göre tecrübeliymiş demek ki.Çalıştığı kurum ve projelerin adını da yazsaymış mesela. 3- Demek proje uygulayıcıları bu DEHAYI keşfetmişler.Müthiş. 4- Hangi kriterlerle ve sınavla almışlar ki bu kritere sadece o uymuş.

Yorumu oyla      1      1  
Diri Osman 16 Aralık 2020 Çarşamba 00:49

ŞEY vardı bir de o ne oldu sırra KADEM mi bastı.YY bitmiyor valla.

Yorumu oyla      1      1  
Wolverine bana biraz yol verin 15 Aralık 2020 Salı 23:43

Ne kadar ilginç aynı kişi benzer nitelikte haberleri ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor. Bu kişiler hakkında elinde ne gibi bilgi var acaba. Bu konu bir vatandaş olarak beni de rahatsız etti ve görümce diye bahsedilen kişi ile ilgili ufak bir araştırmayla endişelerimin yersiz olduğunu gördüm. Torpille geldiği iddia edilen kişi Hacettepe üniversitesi diş hekimliğini bitirmiş. Serik devlet hastanesinde çalışmış. Antalya ağız ve diş sağlığı hastanesinde çalışmış. Görüldüğü kadarıyla bu kişi 17-18 yıllık kıdeme sahip ve halihazırda devlet memuru olan birisi. Bu nitelikler açıkçası bende bir şaibe uyandırmadı hatta hak ettiğini düşünüyorum. Ufak bir Facebook araştırmasıyla bir vatandaş olarak ben bunu bulabiliyorken araştırmacı olması beklenen gazetecinin bu bilgilere haydi haydi ulaşması gerekir diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      1      1  
Wolverine bana biraz yol verin 15 Aralık 2020 Salı 21:36

Son günlerde çıkan haberlerden sonra MAtchUP projesi neymiş Ceren Oğuz kimmiş diye bir araştırmak istedim. Gördüm ki bu projeye 3 yıl önce başlanmasına rağmen 2020 yılının mayıs ayından itibaren websitesi kurulmuş, sosyal medya hesapları açılmış, yarışmalar düzenlenmiş, webinarlara katılınmış, ihaleye çıkılmış... 2017 ve 2018 yıllarında ise birkaç tane yurtdışı seyahatinden başka bir ize rastlamadım. Ceren Oğuz''un LinkedIN ve Facebook hesaplarını incelediğimde ise Türkiye''nin en iyi üniversitelerinden biri olan ODTÜ''nün Mimarlık bölümünden mezun olduğunu, yüksek lisans eğitimine devam ettiğini, 2 yabancı dil bildiğini, yurtdışında 2 farklı ülkede çalıştığını ve bu ülkelerden birinin MAtchUP projesinin uygulandığı şehirlerden Valensiya olduğunu gördüm. AB proje personellerinin proje süresince işe alındığını ve maaşlarının proje hibesinden ödendiğini hepimiz biliyoruz. Haberi yapmadan önce yapanın da bu araştırmaları yapmış olduğunu düşünerekten neden bu bilgilere yer verilmediğini merak etmekteyim. İşte çamur at izi kalsın mantığının bir örneği...

Yorumu oyla      1      1  
Antalya lı 15 Aralık 2020 Salı 15:21

Ramazan Demir her dönem işini halleden bir büroktar.Siyasi rajonu çok iyi biliyor.

Yorumu oyla      1      1  
Cem demir 15 Aralık 2020 Salı 13:00

Halk her şeyi izliyor. Tüm bunların değeri ben dün yanlış dediğim şeyleri yarın yönetme hakkı bana verildiğinde yapmayacağım neye yanlış dediysem ben yönetirken ona bir kılıf uydurup yapmayacağım deyip uygularsan halkta bunu görüp evet Ahmet gitti Mehmet geldi gerçekten bir şeyler değişti ben oyumu bu adamlara veriyorum derse değerli fikirler.

Yorumu oyla      1      1  
chpli 15 Aralık 2020 Salı 12:34

vay vay vay. helal la. 700 bin oya yazık. böcek soyisimli daire başkanını da unutmayalım. kılıçdaroğlu yapma demişti yine yaptı.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya tarımına dijitalleşme desteği
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Vodafone Türkiye, Antalya tarım ...
Karantina günlerinde sanat
ANTALYA'nın önde gelen eğitim kurumlarından FHC Sahne Sanatları Akademisi, ...
Şehit annesi Gürcan vefat etti
DÖŞEMEALTILI Şehit Mustafa Gürcan’ın annesi Hanife Gürcan, geçirdiği ani ...
 
Ve yanlışta ısrar etmedi, 'Özür' geldi
Yeni Alanya Gazetesi’nin Yazarı İbrahim İpbüker'in, Muhittin Böcek’in ...
Antalya'ya 'Metro' hayırlı uğurlu olsun...
Dursun Gündoğdu yazdı
ABD'li çift: Pandemi sürecini Alanya'da geçireceğiz
ABD’de yaşayan Jemal Ali (64) ve Jemile Yusuf (54) çifti, koronavirüs ...
 
Denizde akıntıya kapıldı, hipotermiye girmek üzereyken kurtarıldı
ANTALYA'da sağanağa rağmen Konyaaltı Sahili'nde yüzen ve akıntıya kapılan ...
Apartman girişinde bulundu, hastanede öldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Ahmet G. oturdukları apartmanın girişinde ...
Çaya düşen belediye işçisi yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, belediye işçisi Veli Uyar (37) düştüğü Oba Çayı'nda yaşamını yitirdi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva