'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
20 Ekim 2023 Cuma - 10:28

Antalya Finike, 18 ilçeye örnek olacak

FİNİKE Belediyesi ekim ayı devam meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin başkanlığında toplandı. 2024 bütçesinin de belirlendiği toplantıda ilk meclisten kalan kararlar ve ilçe gündemi konuşuldu.

Antalya Finike, 18 ilçeye örnek olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, İsrail'in Gazze'deki El Ehli Hastanesi'ne düzenlediği saldırıdan dolayı Finike Belediye Meclisi tarafından belirlenen ortak metni okuyarak toplantıyı açtı. "Meclisimiz Filistin ve İsrail'deki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Gazze'de El Ehli ve El Mamedani hastanelerinin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden dolayı ve bir o kadar da yaralanmasından dolayı derin üzüntü duymaktadır. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. İsrail'in Gazze halkına karşı uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldırılarını artırarak sürdürmesini de esefle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Meclisimizin bütün parti gurupları olarak hedefi siviller olan bu vahşetin durdurulması, işgal altındaki Filistin topraklarında devam eden işgal uygulamalarının bir an önce sona ermesi, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmaları için bir çözüme ulaşmaları için bir an önce barışa yönelik müzakerelere başlamaya davet ediyoruz" şeklindeki metni okuyan Başkan Geyikçi, "Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun böylesi bir katliamın yaşanmasını istemiyoruz. Dil, din, ırk ayrımı olmadan barış içerisinde yaşayan bir dünya istiyoruz. Bu saldırıda hayatını kaybeden tüm insanlara rahmet diliyorum" dedi.

Okunan metnin ardından gündem kararlarının görüşülmesi ile devam eden Finike Belediye Meclisi'nde öne çıkan kararların başında Finike'nin depremselliği ve alınacak önlemlere ilişkin çalışmalar ve Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Geoteknik Anabilim Dalı Başkanlığı'nın zemin etüdü çalışmasının tamamlanmasından doğan raporun sonucunda, sıvılaşma riski olan alanlarda 4 kat ve üzeri binalarda kazık temel uygulaması ve perde beton kararı mecliste oylamaya sunuldu.

BİNA SAĞLAMLIĞI KONUSUNDA FİNİKE 18 İLÇEYE ÖRNEK OLACAK

Oybirliğiyle kabul edilen karar sonrasında konuşan Başkan Mustafa Geyikçi, "Finike'mizde insanların sağlıklı ve sağlam binalarda oturması için ne yapmamız gerekiyorsa üzerimize düşeni yapmak için görüşmeler ve bilimsel araştırmalar yaptık. Akdeniz Üniversitesi'nden hocalarımızla çalışarak insanlarımızı çürük binalarda bir tabutta gibi yaşamalarını istemiyoruz. Artık Finikeli hemşehrilerimizin sağlam binalarda yaşamalarını istiyoruz. Finike'mizde halkımızın sağlam binalarda yaşamaları ve bir felaket durumunda kimsenin burnunun bile kanamamasını istiyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisinde de onaylanmasının ardından karar yürürlüğe girecek. Bizler de bu karar kesinleştikten sonra artık bu yönetmeliğe göre inşaatlarımızı yapacağız. Finike güvenli binalar konusunda da Antalya'nın 18 ilçesine öncülük ederek örnek olacaktır" diye konuştu.

2024 BÜTÇESİ 580 MİLYON LİRA OLARAK KABUL EDİLDİ

Diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Finike Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi 580 milyon lira olarak belirlendi. Oybirliğiyle belirlenen bütçe sonrasında da söz alan Başkan Geyikçi, "2024 yılı bütçemiz 580 milyon olarak belirlenmiştir. Bütçemizin Finike'mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu bütçeyi vatandaşlarımızın refahı ve yaşam şartlarını kolaylaştırmak için harcayacağız. Herkese emekleri ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

FINIKE BELEDIYESI EKIM AYI DEVAM MECLISI TOPLANTISI, BELEDIYE BASKANI MUSTAFA GEYIKCI'NIN BASKANLIGINDA TOPLANDI. 2024 BUTCESININ DE BELIRLENDIGI TOPLANTIDA ILK MECLISTEN KALAN KARARLAR VE ILCE GUNDEMI KONUSULDU.(FOTO:FINIKE-DHA)

FİNİKE, (DHA)

 
Afetlerin gizli kahramanları artık Muratpaşa’da
 
Konyaaltı Mavi Kelebekler Aksaray’a fark attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afetlerin gizli kahramanları artık Muratpaşa’da
Antalya’da 55 mahallesinde gönüllü gruplarıyla doğal afetlere hazır bir ...
Başkan Esen'den depremzedeye dayanışma eli
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, 6 Şubat'ta yaşanan deprem afetinden ...
Antalya turizminde 'Gazze' tedirginliği
ANTALYA'da turizmciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından ...
 
Antalya'da satılan 5 konuttan 1'ini yabancılar aldı
TÜRKİYE'de bu yıl yabancıların en fazla konut aldığı kent olan Antalya'da, ...
Antalya'da kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde kamyonetle çarpıştıktan sonra kontrolden çıkan ...
Antalya Valisi Şahin, muhtarları makamında kabul etti
VALİ Hulusi Şahin, '19 Ekim Muhtarlar Günümü' nedeniyle muhtarlardan oluşan ...
 
Antalya'da aranan 181 kişi yakalandı
MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir ay içerisinde hapis cezasıyla ...
Antalya Sea To Sky'da orman etabı tamamlandı
ANTALYA’nın Kemer ilçesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Sea to Sky Enduro ...
ATSO Elmalı Eğitim ve Sağlık Merkezi'nin temeli atıldı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar ile Elmalı Belediye ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva