AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
20 Ekim 2023 Cuma - 09:45

Antalya turizminde 'Gazze' tedirginliği

ANTALYA'da turizmciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından Orta Doğu pazarında rezervasyon iptalleri yaşandığını, 2024 sezonu için de kaygı duyduklarını belirtti. 5 yıldızlı bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar, "Ukrayna savaşından dolayı o bölgeden misafir kaybımız vardı" dedi.

Antalya turizminde  Gazze  tedirginliği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hamas'a bağlı El-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye başlattığı bombardıman sürüyor. Son olarak İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu 500'e yakın kişi, hayatını kaybetti. Hastanenin bombalanmasının ardından tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'den de tepkiler yükseldi. Ülkede 3 günlük yas ilan edilirken, vatandaşlar İsrail konsoloslukları önünde gösteriler düzenledi.

Bu süreçte İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu açıklama yaparak, Türkiye'deki İsrail vatandaşlarının ülkeyi en kısa sürede terk etmesi çağrısında bulundu. 2017-2021 yılları arasında 603 bin İsrailli turisti, bu sene de savaşın yaşandığı bölgeden 500 bin, İsrail'den de 250 bin turisti ağırlayan Antalya'da, çağrı sonrası hareketlilik başladı. Bazı İsrailliler Türkiye'yi terk ederken, Antalya'da tatilde yapıp, ülkesine dönmek istemeyen az sayıda kişi rezervasyonlarını uzattı.

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Tatillerini uzatmak isteyenlerin taleplerine karşılık vermeye çalışan otellerin yetkilileri, bir yandan da kış dönemi için yapılan rezervasyon iptal taleplerini onaylıyor. Turizmciler geçen sezon Rusya-Ukrayna savaşı ile başladıkları yeni pazar arayışları kapsamında; bu sene Orta Doğu pazarını hareketlendirmeye çalışıyor. Antalya'ya hava yolu ile en çok turist gönderen ülkeler arasında yer alan İsrail ile uçuşlar da bir süredir askıya alındı. İsrail'in başkent Tel Aviv'den Antalya'ya karşılıklı uçuşlar, Antalya Havalimanı'nın savaş öncesi planlanan uçuş listesinde yer alsa da hava yolu şirketlerinin iptal açıklamaları nedeniyle gerçekleştirilmiyor.

GERİ DÖNENLER OLDU

Kundu bölgesindeki 5 yıldızlı bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar, "Yaşanan olaylar, üzücü. Kuzeyimizde Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, sektörümüzü olumsuz etkiledi. Şimdi de güneyimizde böyle bir savaş başladı. Ülkemiz ile İsrail arasında başlayan normalleşme süreci, sektörümüze de yansıdı. Bu sene İsrail, Ürdün, Lübnan bölgesinden yaklaşık 500 bine yakın misafir, Antalya'ya geldi. İlk olayın başladığı gün İsrailli misafirlerimiz arasından rezervasyonlarını kısa süreli uzatmak isteyenler oldu. Tel Aviv bölgesinde durumun sakin olduğu anlaşılınca geri döndüler. Hala tatiline devam eden az sayıda İsrailli turist var. Kendilerini güvende hissediyorlar" dedi.

SAVAŞ SONRASI YENİ PAZAR ARAYIŞI

Savaştan bölgenin tamamen etkilendiğini söyleyen Çağlar, "Önümüzdeki sezonu illaki olumsuz etkileyecektir. Satış pazarlama çalışmaları kış aylarında başlıyor. O bölgede, bu çalışmaları nasıl yapacağız; bilmiyoruz. Avrupa pazarına bir yansıması olmaz. Ukrayna savaşından dolayı o bölgeden misafir kaybımız vardı. Bunları Orta Doğu pazarıyla bir nebze de olsa tamamlamaya çalışıyorduk. Şimdi orada da böyle bir sorun olunca, nerelerde yeni pazarlar açabiliriz diye bakacağız" diye konuştu.

'İPTALLER GELMEYE BAŞLADI'

Konyaaltı ilçesindeki bir otelin yetkilisi Muhammet İnci ise "Şu an otelimizde İsrailli müşterimiz yok. Ancak mart ve nisan ayları arasındaki yeni dönem için aldığımız rezervasyonlar arasında İsrail'den gelecek misafirlerimiz de vardı. Bu tarihler, onların bayramlarına denk geliyor. Ancak son gelişmelerin ardından iptal talepleri gelmeye başladı. Şimdiye kadar 5 rezervasyon iptal talebi geldi. İptal taleplerini onaylamaya çalışıyoruz" dedi.

ANTALYA'DA TURIZMCILER, ISRAIL'IN GAZZE'YI BOMBALAMASI SONRASINDA ORTADOGU PAZARINDA YASANAN REZERVASYON IPTALLERI NEDENIYLE 2024 TURIZM SEZONU ICIN TEDIRGINLIK YASIYOR.(ISMAIL CAGLAR)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA TURIZMCILER, ISRAIL'IN GAZZE'YI BOMBALAMASI SONRASINDA ORTADOGU PAZARINDA YASANAN REZERVASYON IPTALLERI NEDENIYLE 2024 TURIZM SEZONU ICIN TEDIRGINLIK YASIYOR.(MUHAMMET INCI)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA TURIZMCILER, ISRAIL'IN GAZZE'YI BOMBALAMASI SONRASINDA ORTADOGU PAZARINDA YASANAN REZERVASYON IPTALLERI NEDENIYLE 2024 TURIZM SEZONU ICIN TEDIRGINLIK YASIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER- Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da satılan 5 konuttan 1'ini yabancılar aldı
 
Eda ile 2 arkadaşının öldüğü kazada, sürücü alkollü çıktı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 21 Ekim 2023 Cumartesi 10:12

Manzara süperin süperi.Ne kadar güzel görünüyor.Çekim 10 numara.

Yorumu oyla      0      0  
taş 20 Ekim 2023 Cuma 11:12

Bu ne yaa,1947 den beri İsrail ile Filistin çatışmalarından en çok da biz zarar görüyoruz. Şimdi ise bir de Hamas denen örgüt çıktı.Bir kere Hamas ile Filistin Kurtuluş Örgütü birbirleri ile çatışma halindeler. Hamas gitti bir de İsrail'e saldırdı.İsrail'de karşılık verdi,ortalık karıştı.İsrail'in sivillere saldırılarını kınamakla birlikte,artık ne olacaksa olsun.Madem masa başında çözülemiyorsa,savaş kaçınılmazdır.İki taraftan biri kazanır,hiç değilse bundan sonra Gazze diye bir sorun olmaz.Böylece bizde Dünya'da rahat eder,en çokta biz rahat ederiz.1917 den sonra o toprakların İngilizlerin egemenliğine geçmesi,1947 den sonra da İngilizlerin bölgeyi terk etmesi ile birlikte 1947,1967,1973 savaşlarında kazanan hep İsrail olmuş.Koca koca Arap Devletleri sürekli yenilmişler.Adamlar teknolojik her türlü savaş aygıtlarına yatırım yapmışlar,bir de başta ABD ve yandaşları İsrail'in arkasında oldukları için bu savaşın sonunda Gazze'de Hamas diye bir örgüt kalmayacak gibi görünüyor.Yazıktır olan Filistin'li sivil halka oluyor.Bu Arapların kendi aralarındaki çekişmelerden ve Irak,Suriye,Libya gibi Devletler yok olurlarken seyirci kalırsan,şimdi de İsrail'in karşısında Devlet bulamassın.Başta Suudi Arabistan ile körfez ülkelerine bakarsan onlar zaten ABD uşakları olmuşlar.Biz ise umarız tarafsızlığımızı koruruz.Zaten mazotun 40 Tl olduğu bir zamanda kıpırdayacak halimiz kalmamış olsa da,yinede soğukkanlı olmamız lazım.Öyle sokaklarda asker Filistin'e diye bağıranlara bakmayın.O zaman Filistin'e o bağıranlar gitsinler.Anadolu evlatlarının Arap çöllerinde yok oldukları yetmedi mi.Kudüs'te Zeytindağında neler olduğuna bakınca her şey ortada.Ayrıca gidecek olana yol açık,öyle başkasının canı üzerinden kabadayılık yapanlara bakmayın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da satılan 5 konuttan 1'ini yabancılar aldı
TÜRKİYE'de bu yıl yabancıların en fazla konut aldığı kent olan Antalya'da, ...
Antalya'da kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde kamyonetle çarpıştıktan sonra kontrolden çıkan ...
Antalya Valisi Şahin, muhtarları makamında kabul etti
VALİ Hulusi Şahin, '19 Ekim Muhtarlar Günümü' nedeniyle muhtarlardan oluşan ...
 
Antalya'da aranan 181 kişi yakalandı
MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir ay içerisinde hapis cezasıyla ...
Antalya Sea To Sky'da orman etabı tamamlandı
ANTALYA’nın Kemer ilçesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Sea to Sky Enduro ...
ATSO Elmalı Eğitim ve Sağlık Merkezi'nin temeli atıldı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar ile Elmalı Belediye ...
 
Antalya'da Kütahya rüzgrı
KÜTAHYA Bilim Sanat Kültür ve Tanıtım Federasyonu (KÜTAF) Antalya'da 'Şehr-i ...
Antalya Bilim Festivali'nin açılışı bakandan...
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Teknofestler ile toplumsal ...
Antalya Korkuteli'de Muhtarlar Günü töreni
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva