Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
11 Ekim 2018 Perşembe - 11:22

Antalya Sanayi Sitesi 1000 çırak arıyor

ANTALYA'da, 2 bin 500 işyerinde 15 bin kişiye istihdam sağlayan Akdeniz Sanayi Sitesi'nde çalışacak 1000'e yakın çırak ve nitelikli eleman aranıyor.

Antalya Sanayi Sitesi 1000 çırak arıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Otomotiv, makine, mobilya ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren, Antalya'nın en önemli istihdam merkezleri arasında yer alan Akdeniz Sanayi Sitesi, eleman sıkıntısı çekiyor. 2 bin 500 işyerinde 15 bin kişinin istihdam edildiği sanayi sitesinde çalışacak 1000'e yakın çırak ve nitelikli eleman aranıyor.

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Öztürk, zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkmasıyla çırak ihtiyaçlarının son yıllarda daha da arttığını söyledi. Türk sanayi esnafın nitelikli eleman bulamadığı için sürekli sorun yaşadığını anlatan Başkan Öztürk, devletin son dönemlerde gençlere daha iyi iş imkanı sağlamak için meslek liselerini çoğalttığını, çıraklığın devlet güvencesi altına alındığını söyledi. Çırakların sigortalı çalıştırıldığını anlatan Öztürk, çırak ve nitelikli eleman sıkıntısının giderilmesi için Akdeniz Sanayi Sitesi içerisine meslek lisesi açıldığını belirtti.

GENÇLER FARKLI ALANLARA YÖNELİYOR

Sanayi esnafının temel sıkıntısının çırak bulamamaları olduğunu anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde meslek liseleri de arttı fakat istenilen verimlilik sağlanamadı. Eğitim sisteminin 12 yıla çıkmasıyla çırak sorunumuz arttı. Gençler artık meslek liselerine sadece diploma almak için geliyor. Akdeniz Sanayi Sitesi içerisinde de 4 bölümden oluşan bir meslek lisemiz var. Geçen sene 175 öğrencimiz bu okulda eğitim görüyordu. Bu öğrencilerden 60 kadarı sınıfta kaldı. 70'e yakını da farklı okullara nakil oldu. Geri kalan öğrencilerin yüzde 80'i ise mezun olduktan sonra mesleğini yapmıyor ve farklı branşlara yöneliyor. Bu da bizim eleman ihtiyacımızı ortaya çıkarıyor".

'EĞİTİM SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ'

Akdeniz Sanayi Sitesi'nde açılan meslek lisesinin asıl amacının teknik eleman yetiştirmesine katkı sağlamak olduğunu belirten Başkan Mehmet Öztürk, “Ülkemiz maalesef meslek liseleriyle ilgili sorunları çözmeye çalışsa da başarı elde edemiyor. Girişimciler, sanatkârlar, KOBİ'ler teknik eleman bekliyor. Yeterli üretim yapılamıyor. Devletin en büyük sıkıntılarından başında üretime dönük teknisyen yetiştirecek bu okullarla ilgili sorunları çözememesinden kaynaklanıyor. Kalifiyeli teknisyen yetiştirmiş olsak örneğin yeni makine üretimi yaparak yurt içi ve dünya pazarlarında satılmasını sağlarız. Bununla ilgili sorunları yıllardır çözemedik. Eğitim sorununu çözemediğimiz için yerimizde sayıyoruz" diye konuştu.

'GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE'NİN ANAHTARI SANAYİDİR'

Kalkınma için üretimin önemine işaret eden Mehmet Öztürk, "Tüketime yönelik bir millet olduk. Her şeyi ithal ederek yerli sanayicinin rekabet gücünü elinden aldık. Üretim yapan, özellikle katma değeri yüksek ihracat yapan KOBİ'lerin desteklemesi şart" dedi.

Bu konuda yetkililerin zayıf kaldığını, destek isteyen sanayicinin de karşısına bürokrasinin çıktığına değinen Öztürk, "Sanayici de mücadele etmekten vazgeçiyor. Başka alanlara yönelip kendi mesleğini icra edemiyor. Üretim olmadan da söz sahibi olmamız zorlaşıyor. Türkiye planlı ve düzenli sanayileşmek zorundadır. Güçlü bir Türkiye'nin anahtarı sanayidir. Sanayisiz bir Türkiye'nin söz sahibi olması mümkün değildir. Dünyadaki söz sahibi ülkelerin tamamına baktığımızda sanayileşmiş, üretim yapan ülkelerdir. Sonuç olarak, nitelikli eleman yetiştirip, girişimciler desteklenip, üretim yaparak ülkenin güçlenmesi için elimizden geleni yapmalıyız“ dedi.

ANTALYA'DA, 2 BIN 500 ISYERINDE 15 BIN KISIYE ISTIHDAM SAGLAYAN AKDENIZ SANAYI SITESI'NDE CALISACAK 1000'E YAKIN CIRAK VE NITELIKLI ELEMAN ARANIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 2 BIN 500 ISYERINDE 15 BIN KISIYE ISTIHDAM SAGLAYAN AKDENIZ SANAYI SITESI'NDE CALISACAK 1000'E YAKIN CIRAK VE NITELIKLI ELEMAN ARANIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Antalya'da sahte avukata gözaltı
 
Engel tanımıyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da sahte avukata gözaltı
ANTALYA'da sahte belgelerle avukatlık yapan M.Ö., ofisinde gözaltına alındı. ...
Aklımızla dalga geçmeyin...
Dursun Gündoğdu yazdı...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından düzenlenen uyuşturucu ...
 
Akdeniz Üniversitesi'nde çim ıslahı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim ...
Cinsel istismar sanığı babanın cezası belli oldu
ANTALYA'da kızı M.Ö.'ye (18), 4 yıl boyunca silah zoruyla cinsel istismarda ...
Demre'de festival düzenlenecek
ANTALYA'nın Demre ilçesinde bu yıl ilk kez Kekova Outdoor ve Yörük Yemekleri ...
 
Patara'ya 279 bin ziyaretçi
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti ve Patara Plajı'nı yılın ...
Nar üreticinin yüzünü güldürdü
ANTALYA'da iki yıl önce bahçeden 30-60 kuruş, geçen yıl 80 kuruş- 1,2 ...
46 yıl sonra buluştular
KAYSERİ Kız Öğretmen Okulu'ndan 1971-1972 yılında mezun olan 15 kadın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva