Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
10 Şubat 2013 Pazar - 16:31

Antalya'da 'Özerk Kürdistan' sloganları

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Antalya'da,"Dümdüz bir yolumuz var. O da demokratik cumhuriyet, özerk Kürdistan'dır" dedi.

Antalya da  Özerk Kürdistan  sloganları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gültan Kışanak, Antalya'da Kepez İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Bir süre Güneş Mahallesi'ndeki parti binasında İl Başkanı İhsan Nergiz ve parti yöneticileriyle oturan Kışanak, daha sonra Kapalı Pazar Yeri'nde kamyon kasasına kurulan platformda bir konuşma yaptı. Yaklaşık 1500 kişinin Kürtçe sloganlar eşliğinde karşıladığı Kışanak, "Sizler bu sevgiyi ülke hasretiyle gösteriyorsunuz. Topraklarınızdan kopup buralara gelmek zorunda kaldınız. Bu hasreti bizimle gidermeye çalışıyorsunuz. Başka büyük bir hasret daha var; O da Kürt halkı önderi sayın Öcalan'a duyulan hasrettir. Ben inanıyorum sizler de bu kararlı, mücadeleci duruş olduğu sürece bu hasret de bitecek. Bir gün Kürt halkı önderiyle buluşacaksınız, bu hasreti gidereceksiniz" diye konuştu.

"HERKES KENDİ ÖZERKLİĞİNİ YAŞAMALI"

Hükümetin İmralı görüşmelerinde çözüm sürecini doğru yönetemediği, çeşitli planlar kurup bunun içinde oynamaya çalışması halinde kaybedeceğini iddia eden BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, şöyle dedi:

"Bizim çetrefilli, anlaşılması zor bir yolumuz yok. Dümdüz bir yolumuz var. O da demokratik cumhuriyet, özerk Kürdistan'dır. Artık 21'inci Yüzyılda bir tek kişinin ağzından bir ülke yönetilemez. Bu yetkileri yerellere, bölgelere devredeceksiniz, demokratik bir sistemi kabul edeceksiniz. Biz Kürt halkı olarak kendi özerkliğimizi, dilimizi, tarihimizi özgürce yaşamak istiyoruz. Ama bu yetmiyor. Herkes kendi özerkliğini, özgürlüğünü yaşamalıdır."

"YENİ ANAYASA BARIŞ ANAYASASI OLMALI"

Son günlerde tartışma konusu olan yeni anayasa konusuna da değinen Gültan Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi anayasa yapım sürecinde 'Acaba BDP ile AKP birlikte hareket edebilir mi' diye bir tartışma başladı basında. Bizim 'şu partiyle birlikte bir anayasa yapmam, onunla yapmam, şununla yapmam' diye özel bir kategorimiz yok. Kim özgürlükler konusunda yapıcı olursa, bu ülkenin sorunlarını çözecek çoğulcu, demokratik bir anayasadan yana tavır alırsa biz onunla birlikte halkımıza bir barış anayasası armağan etmek için çalışırız. Yapılacaksa bir anayasa ve buna yeni anayasa diyebileceksek, o anayasanın barış anayasası olması lazım. Eğer AKP böyle bir anlayışa gelirse, böylesine özgürlükçü bir çizgiye gelirse biz zaten buna hazırız."

İMRALI'YA İKİNCİ HEYET HİKAYEYE ÇEVRİLDİ

Konuşması sırasında sık sık Abdullah Öcalan lehine slogan atılması üzerine Kışanak, "Ben ne koşunursam konuşayım, sizin tek gündeminiz var o da sayın Öcalan'ın özgürlüğü, biliyorum. Arkadaşlarımız İmralı'ya gitti, sayın Öcalan'la görüştüler, tüm halkımıza özellikle de kadınlara sevgi ve selamları var" dedi. Gültan Kışanak, İmralı'ya ikinci bir heyet gönderilmesi konusunda her gün yeni bir spekülasyon yapıldığını kaydederek, şöyle dedi:

"BDP'yi kurumsal olarak muhatap alıp, şimdiye kadar bize ne bilgi paylaştılar ne bir öneride bulundular. Yarın parti grubumuzda, ertesi gün de MYK'da toplanıp, tartışacağız ve bir kez daha oyalamaya izin vermeyecek şekilde gündemlerine, önlerine bir öneri koyacağız."

Suriye'deki gelişmelere de değinen Kışanak, demokratik bir Suriye'nin inşa edilebilmesi için en güçlü katkıyı Kürt halkının yaptığını belirtti. Suriye ile ilgili konuşurken sesi kısılan Gültan Kışanak, bu durumu "Kusura bakmayın fazla gaz yemekten böyle oldu, boğazımız tahriş olmuş" diyerek açıkladı.

"SİZİN NEYİNİZ BİZDEN FAZLA?"

CHP milletvekili Birgül Ayman Güler'in meclis kürsüsünde söylediği, 'Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz' sözlerine de tepki gösteren Gültan Kışanak, "Şimdi biz bunlara soruyoruz; Sizin neyiniz bizden fazla, kulaklarınız mı bizden fazla? Niye sizle biz eşit olamıyoruz?" diye konuştu.

"DİL VE KİMLİĞİMİZE SAYGI GÖSTER"

Konuşmasının sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz ayrımcılık yapmıyoruz, yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz" sözlerini de değerlendiren Gültan Kışanak, "Buradan sesleniyoruz, bu sözü samimi olarak söylüyorsan, inanarak söylüyorsan, gereğini yapmalısın. Çünkü yaradan, yaradılanı sadece cisim olarak yaratmıyor. Bir varlık olarak yaratırken, dilimizi de kimliğimizi de veriyor. O zaman dilimize de kimliğimize de saygı göstereceksin, kabul edeceksin" dedi.


Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA,(DHA)-

 
Turizmcileri hangi başkan niçin tehdit etti ?
 
Ege'de deprem: 4.1
YORUMLAR
 Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürsel Tekin; Gün, birbirimizle didişme, yarışma günü değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Antalya ziyaretlerini sürdürdü. ...
Köse'den ziyaretler
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse ve yönetim kurulu üyeleri ...
Gürsel Tekin Antalya'da
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iki günlük program için Antalya'ya ...
 
Artık oyların yarısı AKP'nin değil
AREA araştırma şirketinin Ocak ayı içerisinde yaptığı ‘Siyasi Durum Araştırması’ ...
Antalya MHP'de deprem
MHP Antalya İl Yönetim Kurulu üyesi 10 kişi görevlerinden istifa etti. ...
Süleyman Soylu'daki müthiş değişim
DP’liyken ‘’At üzerinde bile duramıyor, Padişah olmak istiyor’’ dedi. ...
 
İlhan Cihaner: Tek pişmanlığım o tır şoförünü...
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Söz Sende'de Balçiçek İlter'e ...
CHP'de meslek ve siyaset arkadaşlığı
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Av. Emre Doğan, parti içi etkinlikler ...
Gürkut Acar: 'O site porno sitesi mi?'
CHP Antalya Milletvekili Avukat Gürkut Acar, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva