Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
27 Şubat 2024 Salı - 16:42

Atatürk’ün yolunda yürüyen Ak Partili ve ülkücülerin oyuna talibim

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Muhittin Böcek, proje tanıtım toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Programda önce Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda yaptıkları sinevizyon ekranında gösterilirken, yeni dönem projeleri de tanıtıldı.

Atatürk’ün yolunda yürüyen Ak Partili ve ülkücülerin oyuna talibim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Proje tanıtımının ardından kürsüye gelen Muhittin Böcek, 5 yıl boyunca kent için çalıştıklarını söyledi.

İlk göreve geldiğinde yaşadıklarını anlatan Muhittin Böcek, “Göreve geldiğimde hiç unutmam 'ASAT’ın elektrikleri kesilecek' dediler. 2018 ağustos ayından 2019 mart ayına kadar elektrik borcu ödenmemiş. Aylık 5 milyon 130 bin TL faiz ödüyorduk. Gerekli tasarrufları yaptık. Hiçbir çalışma arkadaşımızı siyasi görüşü nedeniyle cezalandırmadık. Sadece 28 arkadaşımız siyaset yaptığı için disiplin kurulu kararı ile işten çıkarıldı, 38 arkadaşımızın görev yeri değişti. Hükümet 'EXPO alanına tramvay yapıyoruz' diye lansman yaptı. Seçimden sonra EXPO’nun tramvay parasını 379 milyon TL’yi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden aldılar" dedi.

‘EXPO ALANINI CANLI TUTACAĞIZ’

EXPO alanı ile ilgili projeleri olduğunu söyleyen Böcek, “EXPO için Antalya’daki bütün belediyelerin gerçekleşen bütçelerinin binde 2’sini aldılar. Şu an EXPO’da sünnet düğünü yapılıyor. EXPO hevesimiz 6 ay sürdü, sonrasında atıl bir şekilde bırakıldı. Antalyalı vatandaşlarımızın parasını oraya yatırdık. Şimdi düğün yapılıyor. Yeni dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak EXPO alanında gastronomi festivali gibi birçok etkinlik yaparak canlı tutacağız. EXPO alanına, tarım ve turizm alanına yönelik önemli projelerimiz olacak" diye konuştu.

‘AK PARTİLİ, ÜLKÜCÜ VATANDAŞIMIN DA OYUNA TALİBİM’

Seçimlerde tüm vatandaşların oylarına talip olduğunu belirten Böcek, “2022 yılında Deprem Master Planı çalışmalarına başladık. 19 ilçenin yapı stokunu envanterini çıkartıyoruz. Bütün belediyelerimize 7 defa yazı yazdık. Serik ve Kepez Belediyesi yapı stoku envanterini göndermedi. İnsanların deprem olmadan can güvenliği önemli bizler için. 2022 yılı ekim ayında ASAT’a 34 milyon, 2023 yılı ekim ayında ise 184 milyon elektrik parası geldi. Antalya’da Antalya’nın ittifakı kurulmuştur. Ben kendisini Türkiye Cumhuriyeti kabul eden, ezana, bayrağa sahip çıkan, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, Türkiye Cumhuriyeti kurucu Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyen AK Partili, ülkücü vatandaşımın da oyuna talibim" dedi.

‘5 TON SU BİR EKMEKTEN UCUZ’

Sosyal projelere önem verdiklerini belirten Böcek, “Yerelden kalkınma projesiyle bugüne kadar yapılmayan birçok projeyi hayata geçirdik. Çiftçimize, üretimcimize makine teçhizat yönünden gerekli bütün destekleri, teknolojik yenilikleri sunduk. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik 50 ton suyu 50 TL yaptık. Türkiye’nin en ucuz suyunu halkımıza sunan belediyeyiz. 5 ton suyu 5 TL yaptık. Şu an 5 ton su bir ekmekten daha ucuz. Bunları hep tasarrufla yaptık. Sosyal yardım alan vatandaşlarımıza 10 tona kadar suyu ücretsiz yaptık. Engelli bireylerimize yönelik yüzde 10 olan su indirimini yüzde 40’ı çıkarttık. Üniversite öğrencilerimize 5 ton suyu ücretsiz yaptık. Şimdi 10 tona çıkartıyoruz" diye konuştu.

‘ALTIN PORTAKAL’I SEÇİME KURBAN ETTİLER’

Altın Portakal’ı özüne döndürdüklerini söyleyen Muhittin Böcek, “Altın Portakal’dan kısa metraj, uzun metraj ve ulusal kategorileri yarışmadan kaldırılmış, uluslararasına geçmişti. Bu yarışmaları geri getirdik. Altın Portakal 60’ıncı yılında, hükümetin baskısıyla Altın Portakal Film Festivali iptal edilmiştir. Devletin 4 bakanı açıklama yapmıştır. 59’uncusunda yapılan konuşmaların ardından Turizm Bakanımız ‘Gelecek yıl ben çekilirim’ demişti. 4 yıldır hiçbir sorun yoktu 5’inci yılda herkesin özgürce yaşadığı bu şehirde sadece seçime kurban ettiler. Yeniden göreve geleceğiz ve Altın Portakal’ın 60’ıncısını yapacağız" diye konuştu.

‘BÜYÜKŞEHİR‘E TALİP OLAN ARKADAŞ, 107 MECLİSİN 71'İNE KATILMADI’

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olanlarla ilgili konuşan Böcek, “20 yıl Konyaaltı Belediye Başkanlığı yaptım. Bu süreçte doğal büyükşehir meclis üyesiydim. Meclise 5 yılda belki 10 veya 15 defa katılamamışım. 5 yıllık süreç içerisinde 107 meclis yaptık. Şimdi Büyükşehir'e talip olan arkadaş, 107 meclisin 71 meclisine katılmadı. Eğer bir yere talip olduysanız, kentin her şeyiyle ilgileneceksiniz. Şov yapma yeri değildir meclisler. 107 meclisin 71’ine katılmayan arkadaş Büyükşehir'e talip olmaya çalışıyor. Kimse kusura bakmasın bu siyaset, bu kadar insanın gözünü boyamak, insanlara yanlış bir şey söylemek doğru değildir" dedi.

‘TABELAMIZI KESTİLER’

Trafik ile ilgili gelen soruya cevap veren Böcek, göreve geldiğinden bu yana nüfusun 184 bin 549, motorlu araç sayısının ise 387 bin 696 arttığını söyledi. Böcek, “Kentte 2 kişiye 1 araç düşüyor. Bunun içerisinde otel servisleri, deprem bölgesinden gelenler, yabancı plakalı araçlar yok. 125 akıllı kavşak yaptık. Şerit sayılarını artırdık. Ulaşım diye konuşuluyor ya. Cırnık Köprüsü’nü elinizden alan mı vardı niye yapmadınız? Çalışan otobüs sayısı 250’ye kadar düşmüştü. Şu an 569 otobüs çalışıyor. 38 kilometre çevreyolu var. Oradaki trafik sıkışıklığına baksınlar. İller Bankası’ndan Uncalı Mezarlığı’na giden yol ile ilgili videolar atıldı. Buraya 2 tane büyük ‘Bu yol güzergahı ve kavşaklar Karayolları sorumluluğundadır’ diye tabela astık. 2 saat sonra tabelamızı kestiler. Kepez Belediyesi’nde uygulama 8 ay bekledi. Yolu biz yapalım dedik. Uygulamasını yaptık Karayolları ihale edecek şimdi orayı" diye konuştu.

TURİZM GELİRİNDEN PAY TALEBİ

Turizm gelirinden yerel yönetimlere pay verilmesi gerektiğini söyleyen Böcek, “2022 yılında 45 milyar dolar turizm gelirinin 20 milyar doları Antalya’mızda. Hangi ülkeye giderseniz gidin otele giriş yaptığınız anda toprak bastı parası gibi şehircilik vergisi vardır. Direkt yerel yönetimlere gider. 26 milyon kişiye ev sahipliği yapıp, hizmet ediyoruz. Turizm bakanımıza Antalya’da bu rakamı yerel yönetimlere verin dedik. Vatandaşımızın cenaze hizmetleri, itfaiye gibi büyükşehirin yapacakları görev arasında ulaşım da olmalı. Bütün otobüsleri de mağdur etmeden onların ortak kararlarıyla beraber ulaşımla ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak talibim" dedi.

‘KEŞKE KIRCAMİ İLE İLGİLİ İKİ KELİME ETSEYDİ’

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hakan Tütüncü’nün çözülmeyen Kırcami sorununu kendisinin çözeceğini söylediğine ilişkin soruya cevap veren Böcek, “Keşke o meclislere 71 defa katılmayacağına gelse de Kırcami ile ilgili iki kelime etseydi. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapmamız gerekeni yaptık. Seçim sürecinde insanların kafasını karıştıracak bir kelime sözüm olmaz. Toprak Kurulu'nun mahkeme sonuçlarında Büyükşehir olarak kazandık. Uygulamalarımız yasa ve mevzuatlar içerisinde çözeceğiz. Kimse oradan oy devşireceğim diye omuzlarda gezip sonra Kırcami ne oldu demesin. Gereğini yapacağım" diye konuştu.

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Çanakkale'de 4.6 büyüklüğünde deprem
 
Maralfalfa'nın Tarımsal Devrimdeki Yeri ve Maralfalfa.net'in Rolü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 29 Şubat 2024 Perşembe 09:56

Şaka gibi bir şey.Antalya ne bahtsız kaderi varmış.Son 25 yıla bakın ne kadar siyasi çapsız varsa Antalya'yı yönetmişler.Sonuncusu ise tuz biber olmuş.Sistem getirip dayatıyor,partiler kimi aday gösterirlerse seçmen onu seçmek zorunda kalıyor.Böyle saçmalık olur mu,Ankaradan aday belirle olursa işte böyle olur.Ne kadar yamuk Hasan varsa gelir seni 5 yıl yönetir.Sonrası malum RANT BELEDİYECİLİĞİ.

Yorumu oyla      0      0  
taş 28 Şubat 2024 Çarşamba 08:03

Antalya Böcek zamanında nerden nereye gitti ona bakmak lazım.İleri mi gitti,yoksa geri mi gitti. Yağmur yağdı mı sokakları sel basıyor.Trafik deseniz karmakarışık.5 yılın faturasına baksanız ele alınacak ne var.Büyükşehir eş dost tanıdık ne varsa çöreklenmiş vaziyette. Bu şartlarda kime verirsen ver hep aynı yolun yolcuları.Yerel yönetimler arpalığa dönüşmüş vaziyette.

Yorumu oyla      0      0  
m tevfik kaplan 27 Şubat 2024 Salı 22:29

antalya aksekide büyük şehiri c h p aldığında suyun tonu 2 t l idi şimdi 17 t l oldu her ayda artıyor

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da iki sürücü yol ortasında kavga etti
MANAVGAT'ta minibüs sürücüsü ile çarptığı motosiklet sürücüsü arasında ...
Arma gitti, yerine zenginler için mekan yapılıyor
Antalya’nın en ünlü ve en lüks balık restoranlarından Yat  Limanı’ndaki ...
Antalya'da zabıtaların bıçaklı 'mobbing' kavgası: 1 ölü
ANTALYA'da zabıta memuru Erdal Vuran (36), kendisine mobbing uyguladığı ...
 
Muratpaşa'da Komşu Buluşmaları başlıyor
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkan Ümit Uysal, ‘Komşu Buluşmaları’na ...
Naldo'nun oğlunun ölümüne neden olan sanık: Juliana'dan özür diliyorum
ANTALYASPOR'un Brezilyalı futbolcusu Naldo Pereira'nın oğlu Davi Pereira'nın ...
Yeni Osmanlı Yörükleri istedi Tütüncü yaptı
Kepez Belediyesi, Başköy Mahallesi’nde, yapı ömrünü tamamlayan hizmet ...
 
Antalya'da bahara sanat dolu giriş
MART ayında zengin bir program ile sezona devam eden Antalya Devlet Opera ...
Sur Yapı'da kaç kişi yaşıyor?
4 yılda 7 bin 500 konutu sahipleriyle buluşturan Sur Yapı, konut teslimlerine ...
Başkan Uysal: Büyük fırsatlar var
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Sanayici ve İş İnsanları ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva