Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
3 Şubat 2016 Çarşamba - 16:07

Baykal: Dağdaki terörü mahalleye indirdiler

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Baykal: Dağdaki terörü mahalleye indirdiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DENİZ Baykal, terör konusunda çok büyük yanlışlar yapıldığını belirterek, "Başbakan benimle görüşmek isteyince mektup yazdım. 'Bu politikayı gel birlikte götürelim' demişti bana. 'Sizin bu politikanızın sonucu bu olur' diye bugünkü tabloyu mektupta yazdım ona. Şimdi buradan çıkmak için dağdaki terörü mahalleye indirdiler. Yanlış muhatap seçtiler, şimdi onun bedelini ağır bir şekilde ödüyorlar" dedi.

İl Başkanı Semih Esen, parti yöneticileri ve partililer tarafından karşılanan Deniz Baykal'a, orman mühendisi ve amatör hobi olarak heykel sanatıyla ilgilenen Yalçın Yeşilkaya, sert balçıktan yaptığı minyatür portre heykelini hediye etti. Minyatür heykelini çok beğenen Baykal, "Eğer benziyorsa çok mutlu olurum. İl başkanımız da teyit etti, benziyormuş" dedi.

BU GİDİŞATIN SONUNUN AĞIR OLACAĞINI YILLARCA ANLATTIK

Türkiye'nin, bölgemizin ve dünyanın sıkıntılı bir dönem geçirdiğini belirten Deniz Baykal, bölge ve Türkiye'nin içine girdiği bu sıkıntıyı zamanında öngörüp, gereken çalışma ve politikaları izlemekte yetersiz kalındığını söyledi. Bu olumsuzluklar üzerimize doğru gelirken bu konuda CHP olarak uyardıklarını belirten Baykal, "Bu gidişatın sonunun çok ağır olacağını ve izlenen politikanın, atılan adımların bu sonuca doğru hızla Türkiye'yi sürükleyeceğini bütün gücümüzle yıllardır anlattık" dedi.

BİRİLERİ ŞAŞIRIYOR, ŞAŞILACAK BİR ŞEY YOK

Şimdi seyredilen bir filmin tekrar sahneye konulduğunu belirten Deniz Baykal, "Hiç şaşırmıyoruz bu tabloya karşı, birileri şaşırıyor. Bizim için şaşılacak bir şey yok, öngördüğümüz bir şey bu. Bunu söylüyorduk, 'yapmayın, bunlar yanlıştır, bu yanlışların sonucu budur' diyorduk. Ama anlatmayı başaramadık. Şimdi daha da sıkışmış, kendi yanlışlarınızla hükümetin, iktidarın, Türkiye'nin yanlışlarıyla daha ağırlaşmış, karmaşıklaşmış bir tablo içinde Türkiye'yi selamete çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

ÇIKIŞ YOLU VAR

Türkiye'yi selamete çıkarmaya ihtiyaç olduğu ve bu doğrultuda CHP'nin bundan sonra da görev yapacağını kaydeden Baykal, “Söylediğimiz yanlışlar Türkiye'nin başına gelince 'biz söylemiştik, iyi oldu' diyecek halimiz yok. O noktadan Türkiye'yi çekip daha iyi bir noktaya taşımak için gene gereken öncülük görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Mümkün müdür, mümkündür. Çıkış yolu var mı, var. Hiç kuşku yok var. Türkiye dünyanın çok önemli büyük bir tecrübesini arkasında bulunduran, çok değerli bir ülkedir. Bunu geliştirmek, korumak öncelikle bizim, bizim ötemizde herkesin büyük sorumluluğudur. Onun gereğini yapacağız" diye konuştu.

SON 15 YILDA BÜYÜK YANLIŞLAR YAPILDI

Çıkış yolu için hiç şüphe duymadığını dile getiren Baykal, “Türkiye'de bir etnik, mezhepsel inanca dayalı ayrıştırmayı, tartıştırmayı, çekiştirmeyi, kamplaştırmayı mutlaka noktalamak durumundayız. Bir inanç, mezhep, din, etnik kimlik dayatmasını, sürtüşmesini artık Türkiye geride bırakmalıdır. Yola çıkarken bunu öngördüler, bu doğrultuda tedbirler aldılar ama son 15 yılda bu konuda çok büyük yanlışlar yapıldı" dedi.

Türkiye'nin tekrar bu olumsuz çatışma ortamına çekildiğini söyleyen Baykal, “Çekilirken 'yapmayın yanlıştır' dedik. Birilerinin işine geldiği için gözü kara bir şekilde yürüdüler. Şimdi geldiğimiz noktada herkes bunun ne kadar ağır bir tablo oluşturduğunu görüyor. Yani bugün karşımızdaki somut sorunların tümünün temelinde bizim ısrarla yıllardır vurguladığımız politikalar yatıyor. Terör konusunda büyük, çok büyük yanlışlar yapılmıştır. Yani yıllar öncesinden ısrarla söylediğimiz bir noktaydı, 'bize karışmayın, biz terör örgütüyle ilişkimizi geliştireceğiz, dostluğumuzu değerlendireceğiz ve Türkiye'yi terörden kurtaracağız, anaların gözyaşını dindiriyoruz' diye yıllarca bir politika izlediler" diye konuştu.

DAĞDAKİ TERÖRÜ MAHALLEYE İNDİRDİLER

Bunun doğru sonuç vermeyeceğini, terör örgütünü muhatap alarak onu bölgede etkin ve güçlü hale getireceklerini ve bunun ağır sonuçları olacağını yıllarca söylediklerini kaydeden Baykal, “Ben mektup yazarak söyledim, başbakan benimle görüşmek isteyince, mektup yazdım. 'Bu politikayı gel birlikte götürelim' demişti bana. 'Sizin bu politikanızın sonucu bu olur' diye bugünkü tabloyu mektupta yazdım ona. Şimdi bu oldu. Şimdi buradan çıkmak için dağdaki terörü mahalleye indirdiler, mahalleleri temizleyeceğiz diye pek çok açıdan acı, kimsenin hak etmediği olumsuzlukları insanlara yaşatmak durumunda kaldılar. Büyük bir sıkıntı yaşanıyor. Bir an önce bunun sona ermesi lazım. Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün, birliğinin, kardeşliğinin mutlaka korunması lazım. Yanlış muhatap seçtiler, şimdi onun bedelini ağır bir şekilde ödüyorlar" dedi.

CHP'NİN KİMSEYİ ÖRNEK ALMAYA İHTİYACI YOK

Bu sorunlar karşısında Türkiye'nin sağduyulu, ülkenin gerçek çıkarlarını gözeten bir siyaset çizgisinde kararlılıkla yürümek gerektiğini söyleyen Baykal, "Bizim kimseye özenmeye ihtiyacımız yok. CHP'nin kimseyi örnek almasına ihtiyaç yok. CHP ilkeleri fevkalade önemlidir, önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Bütün dünya bunu yeni kavramaktadır ama biz o ilkelerden kopmayalım. O ilkelere herkesten önce biz sahip çıkalım. O ilkelerin önemini biz anlatalım" diye konuştu.

MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİLDİR

Partide görev yapanların kongrede seçildiğini ve siyasetin nöbet değişimi olayı olduğunu dile getiren Baykal, şöyle konuştu:

"Mahkeme kadıya mülk değildir. Her birimiz belli bir dönem belli şartlar altında belli sorumluluklar üstleniriz. Görev yaparız. Sonra görev değişir, sonra o inançlar doğrultusunda çalışmaya devam ederiz. Burada önemli olan partiyi bütünlüğü içinde kavramak, kucaklamak, kıymetini bilmek, ona değer vermek ve sahip çıkmaktır. Ben inanıyorum görev yapan arkadaşlarım bu anlayışın gereğini yerine getireceklerdir. Elbette siyasette çekişmeler, tartışmalar var, olmuştur. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Bunu yaparken parti hukukunu ihlal etmemek, partilinin hakkını çiğnememek, partiye senin gibi düşünmeyen, amaçlarına hizmet etme niyetinde olmayan ama CHP amaçlarına hizmet etmek niyetindeki insanları da kucaklayarak, kavrayarak onlarla birlikte yürüme gereğini ön planda tutabilmek. Bunlara ihtiyaç var."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

 

 
İşte o liste
 
Voleybol oynadıktan sonra banyoda ölü bulundu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zilan Altın 6 Şubat 2016 Cumartesi 02:17

Ataturk un resminin cope atilmasina hicbirsey demeyen bir deniz baykal artik raf omrunu doldurmustur distributoru kim ise kendisi kaldirsin geri donusume gondersin.

Yorumu oyla      5      3  
denizz 4 Şubat 2016 Perşembe 09:05

Ancak masallarda olabilecekleri yaşıyoruz .Aklı başında bir ülkede bunlar olabilir mi?

Yorumu oyla      7      3  
Eski chpli 3 Şubat 2016 Çarşamba 19:54

Türkiye'nin bu hale gelmesinin baş müsebbibi bu gördüğünüz,Türk siyasi yaşamında dişe dokunur hiçbir şey yapmayan ve muhtemelen sürekli kötü anılacak olan tuhaf yüzlü kişidir...

Yorumu oyla      12      3  
Bendeniz 3 Şubat 2016 Çarşamba 17:49

7 Haziran seçimleri sonucu kroke duruma düşen AKP ve RTE'yi diriltmek sn.Baykal ile sn. Bahçeli'nin ulvi görevi olmuştur.Sol koluna biri,sağ koluna da diğeri girmiş ve Kasım seçimleri yaşanmıştır.Her ikisine de hayırlı(!) ancak ulusumuza yazık olmuştur.Yeter sn. Baykal yeter...Lütfen !..

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte o liste
Muratpaşa Belediyesi’ndeki taşeron işçilerin iş akitleri feshedilmeye ...
Akaydın'ın gözü Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda
CHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın, partisinde genel başkan ...
Zana'nın yemin kararı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın randevu vermek için "önce yemin ...
 
Darısı Antalya'ya...
Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan zammın ...
Kılıçdaroğlu'na yeni danışman
CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Kaset davasında flaş gelişme
Deniz Baykal ile MHP'li yöneticilerinin 'kaset' soruşturmalarına birleştirme kararı alındı.
 
Gece 03.00'te tacizi protesto ettiler
CHP Antalya İl Gençlik ve Kadın Kolları üyesi bir grup, İstanbul Bağdat ...
CHP, Antalya Kart'ın iptali için dava açacak
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, yeni ulaşım sisteminin Antalya Ulaşım ...
CHP'li Budak'tan, Yiğit Bulut'a 'İş Bankası' tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva