'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
27 Nisan 2011 Çarşamba - 16:51

Baykal: Kim kim ütüyor?

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, seçim çalışmaları çerçevesinde Antalya'nın Korkuteli ilçesindeydi. Baykal, "Dağıtıyorsun, oyu alıyorsun. Merak ediyorum bu işte kim kimi ütüyor?' dedi.

Baykal: Kim kim ütüyor?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bir ülkede sadece seçimlerin yapılmasının demokrasiyi ispatlamayacağını belirterek, "Kimsenin hesap soramadığı, herkesi yıldırmış, korkutmuş, teslim almış bir iktidar demokratik bir iktidar olamaz. Mısır'da da seçim var. Mübarek yüksek oylarla seçiliyordu. Seçimin olması halkın iradesinin işlediğini, halkın menfaatinin korunduğunu, haklarının savunulduğunu göstermez. Neyi gösterir? İş başındakilerin iyi tezgah kurduğunu, iyi düzen tuttuğunu" dedi.

Seçim çalışmalarına Antalya'da devam eden Deniz Baykal, gününü Korkuteli İlçesi'ne ayırdı. Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki ilçede, ilk olarak CHP ilçe seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Baykal, daha sora Korkuteli Muhtarlar Derneği'ne geçti.

'KİM KİMİ ÜTÜYOR'

Burada konuşan Deniz Baykal, devletin ve toplumun tadının tuzunun kaçtığını söyledi. Çok sakıncalı, çok tehlikeli ayrışmalar, farklılaşmalar giderek çatışmalar ortaya çıkmaya başladığını ileri süren Baykal, iktidarın zihniyeti, anlayışı ve politikalarının Türkiye'yi bu noktaya getirdiğini savundu. Kimsenin kimseden hesap soramadığı bir korku ortamının Türkiye'ye egemen olduğunu anlatan Baykal, böylesine bir ortamda iktidarın 'Ne yapacağız?' sorusuna, 'Biz birşeyler dağıtırız, hallederiz' diye cevap verdiğini söyledi. Baykal, "Dağıtıyorsun, oyu alıyorsun. Merak ediyorum bu işte kim kimi ütüyor? Dağıtalan paketi alıp oyunu veren mi ütüyor, yoksa o paketi dağıtıp oyunu alan mı ütüyor? Millet iktidarı mı ütüyor, iktidar milleti mi ütüyor? Merak ediyorum? Çok açık değil mi?" diye konuştu.

MÜBAREK YÜKSEK OYLA SEÇİLİYORDU

Deniz Baykal, 'kimsenin hesap soramadığı, herkesi yıldırmış, korkutmuş, teslim almış bir iktidar'ın demokratik bir iktidar olamayacağını söyledi. Demokrasiyi demokrasi yapan niteliğin, halkın oyuyla iktidarın değiştirilmesi olduğunu kaydeden Eski CHP Genel Başkanı Baykal, "Eğer halkın oyuyla iktidar değiştirilemiyorsa o toplumda demokrasi var mı sorgulamak lazım?" dedi. Halkın kendi özgür iradesiyle iktidarı devam ettirdiği durumları "Başımla beraber" deyip kabul edeceğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

"Özgür irade nereden belli olacak? Basın özgür olacak, gazeteciler yazacak. Demokrasi işleyecek. Senin iktidarının 3'üncü, 4'üncü dönem devam etmesinin demokrasiyle bir ilişkisi var mı? Dünyanın heryerinde seçim var. Mısır'da da seçim var. Mübarek yüksek oylarla seçiliyordu. Heryerde seçim var. Seçimin olması demokrasiyi ispatlamaz. Halkın iradesinin işlediğini, halkın menfaatinin korunduğunu, haklarının savunulduğunu göstermez. Neyi gösterir, iş başındakilerin iyi tezgah kurduğunu, iyi düzen tuttuğunu, gerekeni kendi şartlarına, ülke şartlarına göre, bazen çıkar askerini jandarmasını sandığın başına koyar, bazen oy pusulası var, seçim var, partiler var gibi gözükür ama yazdırmaz, çizdirmez, hapse atar, bilmem yargıyı kontrolüne geçirir yine sonuç işlemez. Eğer halk, çıkar sağlandığı, baskı altına alındığı için iktidarı değiştiremiyorsa demokrasiden söz etmek doğru değildir."

DEMOKRASİYİ CHP GETİRDİ

Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasinin Cumhuriyet tarihinin ilk iktidar değişikliğinin yaşandığı 14 Mayıs 1950 seçimleriyle geldiğini kaydeden Baykal, 14 Mayıs'ta milletin 27 yıllık bir iktidarı oylarıyla değiştirdiğini söyledi. 14 Mayıs'tan önce yine seçimler yapıldığını aktaran Baykal, "Demokrasi yoktu" dedi. Bu sürecin ülkeyi yönetenler tarafından da istendiğini kaydeden Baykal, şunları söyledi:

"Bunu istediler, öngördüler. Dediler ki, 'Artık Türkiye buna hazırlanmalı. Millet kimi isterse iktidar gelsin. Bizi istemiyorsa da başımla beraber. Ben bunu görmek istiyorum' dedi. 'Sen kendini feda edersin, senin iktidar gider' dediler. 'Giderse gider' dedi. 'Benim için demokrasinin yaşama geçirilmesi iktidarı benim kaybetmemden daha önemlidir' dedi. 'Ben kendimi kazançlı sayarım eğer ülke demokrasiye geçerse' dedi. Bunun gereği yapıldı. Daha önceki seçimler demokratik değildi. Seçim yapıldığı halde değildi."

SEÇMENİN ELİ KOLU BAĞLI

Türkiye'de bir süredir değişimi mümkün kılacak şartlarda seçim yapılamadığını savunan Baykal, "Yani seçmenin eli kolu bağlanıyor. Torbalarla, paketlerle, kömürlerle, baskılarla, buzdolaplarıyla, bilmem koltuklarla, kanepelerle ya da başka yollarla, susturularak, konuşturulmayarak, üstü kapatılarak, konuşanı hapse eterek. Adaleti yargıyı kullanarak" diye konuştu.

KAŞARLI MANTAR SERVİSİ

CHP eski Lideri Deniz Baykal, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Korkuteli'de muhtarlarla yaptığı toplantının ardından 'Mantar Vadisi'ne geçti. Peşi sıra mantar fabrikalarının bulunduğu yerde bir fabrikanın yemekhanesine giren Baykal, sıraya girdi, tabldotla yemek aldı. Baykal yemeğini bitirdikten sonra eline servis kaşığını alarak işçilere kaşarlı mantar dağıttı. Baykal, Mantar Vadisi'nde bulunan fabrikaları ziyaret ederek üretim ve mantar sektörü hakkında bilgi aldı.

İKİZLERİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Korkuteli'de Ziraat Odası, Şoförler ve Nakliyeciler Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi'ni ziyaret etti. Bu arada ilçe pazarında da tur atan Baykal, bol bol fotoğraf çektirdi, herkesle tokalaşmaya özen gösterdi. Baykal, pazarda ikram edilen çileğin tadına baktı, kendisine özel patlatılan mısırı beraberindeki milletvekili adayları ve kendisini takip eden gazeticilerle paylaştı. Ziyaretleri sırasında bir pastanede kısa mola veren Baykal, burada 15'inci yaş gününü kutlayan Tuğba ve Tuğçe Taşçı adındaki ikizlerin mutluluğuna ortak oldu. Baykal, gençlerin birlikte fotoğraf çektirme isteğini geri çevirmedi, ikizlerin doğum gününü kutladı.


 

 
DON KİŞOT
 
Türel; AVM'ler CHP ve MHP'nin eseri
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa demir 28 Nisan 2011 Perşembe 11:54

baykal sen yemek dağıtmayı bırakta hamile eşini döverek hastahanelik eden y.sapanı neden aday yaptığının hesabını ver önce.

Yorumu oyla      4      3  
27 Nisan 2011 Çarşamba 17:21

SY BAYKAL AGZINDAN DEMOKRASİ KELİMESİNİ HİÇ DÜŞÜRMÜYORSUN YAPTIGIN VEKİL LİSTESİ ANTALYA COGRAFYA DEMOKRASINE YAKIŞIRMI..

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan Kepez’de muhtarlarla
CHP Milletvekili Adayı Yıldıray Sapan Kepez muhtarlarını ziyaret etti. ...
CHP'den proje tepkisi
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili adayı Mehmet Akif Hamzaçebi, ...
İstanbul iki denizli olacak: Kanalistanbul
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “çılgın projem” olarak adlandırdığı projesini ...
 
Türel KONSİAD'da
AK Parti 3.sıra Milletvekili Adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Aday tanıtımında 'Genel Başkan' krizi
CHP Antalya Milletvekilleri Aday Tanıtım Töreni'ne CHP eski Genel Başkanı ...
Bu da Akaydın'ın anketi
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geçtiğimiz ...
 
Bahçeli: MHP'nin tasfiyesi planlanıyor
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinin hemen ...
Baykal'a teklif yağıyor
CHP’nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, hem seçim ...
Yiğit Bulut'un zor konuğu
Yiğit Bulut, Habertürk’te dün akşam yayınlanan “Sansürsüz” programına ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva