Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
28 Temmuz 2022 Perşembe - 07:54

Böcek o okula gitti, yanındaki iki kişi FETÖ'den tutuklandı

Dursun Gündoğdu yazdı

Böcek o okula gitti, yanındaki iki kişi FETÖ den tutuklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünden kısa bir özet yapıp 17 Ağustos 2012’de çekilen sıradan bir fotoğrafın, daha sonra nasıl önemli bir fotoğraf haline geldiğinin öyküsünü anlatayım size…

Dün, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in Gülen Cemaati’nin talimatı ile kurulan Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin ilk öğrencilerinden olduğuna ilişkin  iddiaları gündeme getirmiş ve bazı sorular yöneltmiştim.

Böcek’e şunları sormuştum:

15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra FETÖ ile müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan bu üniversitenin, cemaat ile ilişkisi olduğunu bilmiyor muydunuz?..

Bu özel üniversiteye oğlunuz için para ödediniz mi?.. Parayı cemaatin bankası Bank Asya’ya mı yatırdınız?..

Ve, şu can alıcı soruyu yöneltmiştim en son…

Bu üniversiteyi size kim önerdi?..

Şimdilik hiçbir sorumuza cevap gelmedi…

Önemli değil…

Biz konuya kaldığımız yerden devam edip o fotoğrafa geçelim…

Evet, bu fotoğrafa…

Bu fotoğraf, 17 Ağustos 2012 yılında çekildi…

Üniversite kurulduktan hemen sonra ilk akademik yıla başlandığı gün…

Düşünsenize, Antalya’da yeni bir üniversite kuruluyor…

Açılış törenine tek bir siyasi kişilik olarak o dönemin Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek katılıyor.

Açılışta ne vali var…

Ne büyükşehir belediye başkanı var…

Ne bir siyasi partinin il başkanı var…

Ne bir bürokrat var…

Ne de üniversitenin kurulu olduğu Döşemealtı’nın belediye başkanı…

Sadece Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek var…

Niye?..

İlk sorumuz gelsin…

1-) Sayın Böcek, cemaatin Antalya imamının Fettah Tamince’ye talimatı ile kurulan üniversitenin ilk açılış töreninde neden sadece siz vardınız?.. Buraya hangi sıfatla katıldınız?.. Bir belediye başkanı olarak mı, bir öğrenci velisi olarak mı?.. Belediye başkanı olarak katıldıysanız, bundan dönemin CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök’ün, parti il yönetiminin, genel merkezin haberi var mıydı?.. Bir öğrenci velisi olarak katıldıysanız, törene onca veli katılmışken, kürsüye neden sadece siz konuşmak için çıktınız?..

Sorulara devam edeceğiz…

Önce biraz bilgilerimizi tazeleyelim…

Uluslararası Antalya Üniversitesi ilk olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında törenle açıldı.

İlk yılında 120’si yabancı 350 öğrencisi vardı.

Üniversitedeki konferans salonunda düzenlenen törene, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cihat Göktepe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, akademisyenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Törenin tek siyasi konuğu biraz önce de dediğim gibi Muhittin Böcek’ti…

BÖCEK KÜRSÜYE ÇIKTI NELER DEDİ?..

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere…

Sorularla devam edelim yazımıza…

2-) Sayın Böcek, o toplantıda kürsüye çıkıp bir konuşma yaptınız mı?..

3-) Konuşma yaptıysanız, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde oğlunuz Gökhan Böcek'in öğrenim göreceğini anlattınız mı?.. Çok heyecanlı olduğunuzu söylediniz mi?.. Heyecanınızın nedeni neydi?..

4-) Konuşmanızda, “Bu okulu düşünen mütevelli heyetine ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dediniz mi?.. ‘Düşünen’ derken kimi kastettiniz?.. Teşekkürünüz kimeydi?.. Fettah Tamince’ye mi, ona cemaat adına üniversite kurulması talimatını veren Antalya imamına mı, yoksa ona da emri veren Fethullah Gülen’e mi?..

5-) Sayın Böcek, konuşmanızda, “Üniversiteye yapılması gereken ne destek varsa vermeye hazırım” dediniz mi?.. Bu desteği bir veli olarak mı dillendirdiniz, bir belediye başkanı olarak mı?.. Daha sonra sözünüzü tutup bu üniversiteye destek verdiniz mi?.. O destek nasıl bir destekti?.

6-) Konuşmanızda ayrıca, Fethullah Gülen’in konuşmalarında sık sık bahsettiği, “Kardeşlik ve barış”a vurgu yaptınız mı?.. Bu iki kelimeyi o kürsüde gerçekten bir cümle içinde kullandınız mı?..

TAMİNCE İLE DOST

CHP grupta meclis üyelerine benim Fettah Tamince ile röportaj yaparken çekilmiş fotoğrafımı gösteren Muhittin Böcek’in de bu kez başka bir fotoğrafı ortaya çıktı.

1 Haziran 2011’de Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nin ilk mezunlarını verdiği törende yine bir siyasi olarak sadece Muhittin Böcek yer aldı.

Bu fotoğraf cemaatin yayın organı Cihan Haber Ajansı tarafından çekilmiş

Bu fotoğraf çekildikten bir yıl sonra Tamince’nin kurucusu olduğu üniversitenin açılışına giden tek siyasi yine Muhittin Böcek olacaktı…

Ve, son bir soruyla bitirelim yazımızı;

7-) Sayın başkan, oğlunuzun FETÖ ile müzahir olduğu için kapatılan bir okulda okumasını, cemaatin emriyle kurulan bu okuldaki açılış törenine sadece sizin gitmenizi, Fettah Tamince’nin adını taşıyan lisenin mezuniyet törenine siyasi olarak sadece sizin katılmanızı, büyükşehire genel sekreter yapmak için Kılıçdaroğlu’nu bile karşınıza aldığınız  Av. Cansel Çevikol Tuncer’in daha önceden Fettah Tamince’nin avukatlığını yapmış olmasını nasıl izah ediyorsunuz?.. Tüm bunlar bir tesadüf olabilir mi?..

Sayın başkan…

Bakın dün de 7 soru sordum, bugün de…

Toplam 14 soru etti…

Çağırın danışmanlarınızı makama, düşünün, taşının bu sorulara bir cevap verin…

Bir saatinizi almaz.

Bekliyorum.

Söz cevaplarınızı aynen yayınlayacağım…

YAZININ BİRİNCİ BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYIN

 

 
Derya tamam sıra Havva'da...
 
Kahvehanede silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 10 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ş.d 30 Temmuz 2022 Cumartesi 09:51

Kendinde.ara.bulursun

Yorumu oyla      0      0  
Vatan öz 29 Temmuz 2022 Cuma 13:41

Ben düz bir vatandaş olarak bunları,defalarca sordum kendine,bence chp bu durumu bir gözden geçirmeli iş işten geçmeden....

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa 29 Temmuz 2022 Cuma 12:19

Katkı ve hizmetlerinden dolayı taktim edilen plaket ve üstün hizmet madalyası makam vitrinini en usteydi. Ne yapmıştır acaba.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 29 Temmuz 2022 Cuma 09:47

Antalya ülkenin en büyük 5'nci kenti,Dünya'nın turizm merkezlerinden birisi,dolaysı ile bu şehrin Belediye Başkanı hizmetleriyle gündeme gelmelidir.Ne yazık ki Belediye Başkanı seçildiği günden beri icraatlarıyla değil,sürekli başka haberlerle gündeme geliyor.Düşünün gündemdeki haberleri okuyunca vatandaşa ne faydası var,hakkındaki iddialar göz önüne alınınca, bir Belediye Başkanının bu kadar da olmayacak işlerin içinde yer aldığı haberler gerçekten üzücü.Hanği taşı kaldırsanız Böcek çıkıyor,seçildiği günden beri hep hizmet dışı haberlerini okumaktan sıkıldık.Özel yaşamında kiminle dost olursa olsun,ancak bir makamı temsil ediyorsanız her harekete dikkat edeceksiniz,Böcek bunların hiç birine uymamış,2012 yıllarında FETÖ'nün en kuvvatli olduğu yıllar,ülke genelinde sürekli iftiralarla aydınlara,yazarlara çizerlere,askerlere operasyonlar yapılırken Böcek'in kulakları sağırmıymış ve gözleri az mı görüyormuş,yoksa onlara şirin görünmek için mi davranıyormuş.Bunlar Antalya Belediye Başkanına yakışmayacak hareketler,CHP'nin hiç mi istihbaratı yok,aday olanları araştırmaz mı,yoksa Ankara'da oturanların bazıları da aynı yolun yolcuları mı,yani böyle bir sürü soru sorulabilinir.Kısacası 2 milyonluk şehirde Liyakatli adam mı bulamıyorsunuz.Ayıp ki ne ayıp.

Yorumu oyla      0      0  
.... 29 Temmuz 2022 Cuma 01:01

Sen kimsin. Mesela yüreğin yetiyorsa Sayın cumhurbaşkanım fetö şovlarına gidip fetöye övgüler düzdünüzmu diye bi sor bakalım

Yorumu oyla      0      0  
Suçlu 28 Temmuz 2022 Perşembe 19:11

Girdi işte, şuan feto olsaydı onun adayı olarak devam ederdi

Yorumu oyla      0      0  
misafir 28 Temmuz 2022 Perşembe 15:43

tamam bocek yaramaz bi adam ama bu haberin de hic degeri yok. cunku antalyada fetoculerle fotosu olmayan hic bir siyasetci bulamazsin. akp chp mhp dahil.

Yorumu oyla      0      0  
CHP yönetimine açık çağrıdır 28 Temmuz 2022 Perşembe 13:58

Umarım bu mesajlar CHP üst yönetimi tarafından takip ediliyordur. Büyükşehir belediye başkanı Böcek'e oy verip pişman olmuş vatandaşlar olarak hiç memnun değiliz. CHP'li diğer büyükşehir belediye başkanlarının icraatlarına bakarak Antalya'daki başarısızlığı net şekilde görebilirler. HALKÇI OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR BELEDİYE SUYA SÜREKLİ ZAM YAPAR MI ? Aileler zaten büyük geçim sıkıntısı yaşıyor.Neymiş efendim devlet elektriğe zam yapıyor vb....Bize bahane lazım değil.Koskoca Antalya büyükşehir belediyesi olarak siz bu duruma kaynak bulup çözemiyorsanız istifa edin. Demek k yönetemiyorsunuz sayın Böcek !! Devletin yaptığı zamlarla zaten belimiz büküldü.Bir de siz Antalyalı büyükşehir belediye başkanı olarak sürekli ulaşım ve suya zam yaparak rekora koşuyorsunuz. 2- Allah aşkına 8 TL ulaşım ücreti nedir ya??? Bir yere git gel 16 lira.. Ayrıca Ekmek fiyatları da diğer CHP'li belediyelere göre çok yüksek. Belediye başkanının kronik hale gelen zamlarına dur diyecek kimse yok mu ? Bakın İSTANBUL VE ANKARA'DA dahi bu kadar yüksek fiyatlar yok. Böcek, Antalya halkını düşünmüyor. İlk seçimde CHP mevcut adayı değiştirmek zorunda. Yepyeni bir halkçı belediye başkanı aday yapılmalıdır. Eğer mevcut belediye başkanında ısrar ederlerse , milletin tokadını sandıkta görecekler ve açık ara farkla kaybedecekler!!!! Bir firmaya değil 2,3 ayrı firmaya anket yaptırın ve gerçekleri görün.Halkın memnun olmadığını görün !!! Eğer bir daha Böcek aday yapılırsa asla oy vermem. !!!!!

Yorumu oyla      0      0  
taş 28 Temmuz 2022 Perşembe 09:52

Bu ikinci günkü yazıyı okuyunca iş sadece protokol gereği bir 'Belediye Başkanının'bir açılışa katılmasından öte bir şeylerin olduğu görülüyor.Bir kere Üniversite Konyaaltı sınırları içerisinde değil,Döşemealtı Belediye Başkanı veya erkanı yokken, tek siyasetçi Böcek Konyaaltı'n dan açılışta,yani diğer lise toplantısında,vesaire vesaire.Yani şu veya bu nedenden dolayı bir gönül bağı olduğu seziliyor,yılların siyasetçisi o ana kadar bunların yıkıcı bir faaliyette olduklarını bilmemesi düşünülemez,o zaman neden siyaset yapıyorsun derler adama.Olanları üst üste koyunca her şey kabak gibi ortada,ne yazık ki Millet İttifakı seçmenin önüne Böcek'i koydu,çoğunluk çaresizlikten oy verdi,karşısında ülkeyi talan ekibi olunca ne yapsın seçenek yoktu.Ancak artık kazın ayağı öyle değil ona göre.Bu arada herhalde Böcek'te bunlara bir cevap verir,artık kamuoyuna mal olmuş bu konu,Bank Asya'nın önünden geçenin hesap verdiği bir süreçte,ne yazık ki siyasi kadroların ellerini kollarını sallayarak gezmeleri ve hiç bir soruşturmaya uğramamaları, 15 temmuzdan sonra ülkemizin kanayan yarası olarak duruyor.Umarız gün gelir herkesin hesap verdiği bir ortam oluşur.Cumhuriyet kurulduktan beri ülke böyle bir sorun yaşamadı,milletin verdiği vergilerle alınan silahlar yine millete karşı kullanıldı.Bu FETÖ denen mahluklar 'Devletin' bütün makamlarına çöreklenirken,sorumlu olan siyasilerin gözleri kör kulakları sağırmıydı.??????

Yorumu oyla      0      0  
Erdem Delioğlu 28 Temmuz 2022 Perşembe 09:25

Şimdi bu soruları aynıyle vaki olarak bir cumhuriyet savcısı alıp ilgiliye sorması gerekmiyor mu? İlgili kamu yöneticisiyse, donuna kadar halka borçluysa halk adına bu soruları bütün ciddiyetiyle bir savcının sorması gerekmiyor mu? Soruların cevabı tatmin edici değilse vay o kişi ve kişilere... Tatmin ediciyse yine vay o kişi ya da kişilere ki, ilgili bir makamda oturup karnınızı doyururken tüm bunlardan haberdar olmamak büyük bir görev ihmali değil midir? Bu ciddi görev ihmalinin cezası nedir?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde otomobille motosikletin çarpışması sonucunda ...
Serik'te kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 3 araç ve bir motosikletin karıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
Aspendos Festivali için geri sayım başladı
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce ...
 
Başsavcı Selimefendigil göreve başladı
MANAVGAT Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Ersin Selimefendigil göreve başladı.
Konyaaltı'nda YKS ve LGS kurs kayıtları başladı
KONYAALTI Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için verdiği Yükseköğretim ...
ATB temmuz meclisi çevrimiçi toplandı
ANTALYA Ticaret Borsası Temmuz ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan ...
 
40 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde 7 yıldır firari olan ve 40 yıl 6 ay kesinleşmiş ...
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde jandarma operasyonunda 613 tarihi sikke ele geçirildi.
Tarihi eserlerle yakalanan şüpheli tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Roma dönemine ait olduğu tespit edilen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva