12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
13 Aralık 2022 Salı - 17:42

Bulldog Köpek Cinsleri Nelerdir Karakterleri Ve Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Bulldog köpek cinsleri hem ülkemizde hem de dünyada en popüler cinslerden biri olarak kabul edilmektedir. Özellikle sarkık yüz yapıları ile tanınan Bulldog köpek ırkı, hem küçük hem de büyük ırk özellikleri olarak iki farklı cinse ayrılmaktadır.

Bulldog Köpek Cinsleri Nelerdir Karakterleri Ve Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Oldukça sevimli bir karaktere sahip olan Bulldog köpekler ayrıca oldukça kibar ve ailesini karşı da çok korumacı tavırlar sergilemektedir. Çok eski bir geçmişe sahip olan Bulldog köpekler, her dönem en çok evcilleştirilen ve eğitilen köpek olarak tanınır. Kendine has bir duruşu ve karakteri vardır.

Çocuklara karşı çok uysal ve sakin bir tavır sergiler. Oldukça neşeli ve komik bir yapısı olan Bulldog köpekler sadece insanlar ile değil, hayvanlarla da çok iyi iletişim kurabilmektedir. Her yaş grubundaki çocuklar ile anlaşmasından dolayı, evde beslemek için tercih edilen en favori köpek ırkı olarak bilinirler.

French Bulldog

French Bulldog köpekler, özellikle fiziksel görünümleri ile dikkat çekmektedir. Minik bir yapıları olduğu için kucak köpeği olarak da bilinen French Bulldog köpekler, diğer Bulldog cinslerine oranla vücut yapısı ile ayrılmaktadır.

French Bulldog Özellikleri ve Bakımı

French Bulldog özellikleri ve bakımı anlamında kolay bakıma sahip popüler köpek türleridir. Micro boy özellikleri ile az yer kaplayan hareketli türler olarak çok fazla ilgi bulduğundan bahsedebiliriz. Farklı renk özellikleri ile kişilerin zevklerine uyum sağlayan özel köpek türlerinden birini oluşturmaktadır.

French Bulldog köpeklerin fiziksel özellikleri şu şekilde listelenebilir:

  • Kafa yapısı kare bir görünümde olmakla birlikte vücuduna göre biraz daha büyük durmaktadır.
  • Yassı bir yapıya sahip olan kafası, diğer Bulldog köpeklerine göre oldukça küçüktür.
  • Alnı yuvarlak bir yapıda olan French Bulldog köpeklerin özellikle burun ve yanak bölgesindeki kırışıklıklar dikkat çeker.
  • Kısa ve yuvarlak burun yapısı basık ve düz olduğu için çok hassas bir koku alma yetenekleri vardır.
  • Üst dudakları alt dudaklarına göre daha büyük ve sarkıktır.
  • Bu cinse ait olan köpekler, yarasa kulaklı olarak bilinirler. Tabandan çok geniş başlayan kulakları, üçgen şeklinde ve dik bir yapıdadır. Bu özellikleri ile diğer Bulldog ırkı köpeklerden de farklıdırlar.
  • İri ve oldukça belirgin olan gözleri biraz daha aşağı konumdadır. Genelde koyu kahverengi tonlarında olan gözleri, kırışık surat ifadesinden dolayı biraz daha üzgün durabilir.
  • Minyon bir vücut yapısı olsa da bacakları oldukça kaslıdır. Kısa bacaklarından dolayı kendine has bir yürüyüş geliştirmiştir.
  • Kuyruk yapısı çok kısa ve kuyruğu sanki vücuduna yapışık gibi durmaktadır. Biraz kıvrık şekilde duran kuyruğu kalından inceye doğru gitmektedir.
  • Tek katmanlı kürk yapısına sahip olan French Bulldog köpeklerin tüyleri pürüzsüzdür. Sadece yüz bölgesinde değil kafa ve omuz bölgesinde de kırışık ve yumuşak bir deriye sahiptir.

Fransız Buldog Fiyatları

Fransız Bulldog fiyatları köpeğin yaşına, cinsiyetine, şeceresine ve tüy rengine göre farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca Fıransız Bulldog köpeklerde nadiren de olsa mavi gözlü cinsler de görülebilmektedir. Bu türün fiyatlarının da diğerlerine göre daha yüksek olduğunu söylemek mümkündür.

Yavru olan Fransız Bulldog köpekler yetişkinlere oranla biraz daha yüksek fiyat aralığında olurken, köpeklerin tuvalet ve komut eğitimi alıp almadığı da bu noktada oldukça önemlidir.

Ayrıca Fıransız Bulldog köpeklerin ebeveynlerinin de safkan Bulldog cinsi olup olmadığı fiyatlara etki eden en önemli faktörlerdendir.

İngiliz Bulldog

İngiliz Bulldog köpek cinsi, Bulldog köpek ırkları içerisnde en çok bilinen ve tanınan türdür. Sarkık yüzü ve tembelliği ile ön planda olan İngiliz Bulldog köpekler, her dönem insanların en çok ilgisi çeken köpek ırklarındandır.

Sihirli Annem dizisinde Taci karakteri ile tanınarak, ülkemizde de oldukça popüler olan İngiliz Bulldog köpekler oldukça neşelidirler.

İngiliz Bulldog Özellikleri ve Bakımı

İngiliz Bulldog Özellikleri ve Bakımı, diğer köpek türlerine göre daha kolay diyebiliriz. Ayrıcalıklı köpek türleri olduğundan ötürü hayvan severlerin en fazla tercih ettiği köpek ırklarındandır.

Kocaman kulak yapıları ve iri göz detayları ile hemen hemen herkes tarafından çok sevilir.

İngiliz Bulldog köpeklerin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Uysal bir köpek ırkı olan İngiliz Bulldog köpekler genel olarak tembeldirler. Günün tamamını uyuyarak veya dinlenerek geçirirler.
  • Bu cins köpeklerin belki de en önemli özeliklerinden birisi de horlamasıdır. Uyurken oldukça gürültülü bir şekilde horlayabilirler. Bunun sebebi genetik bir özelliği olan burun yapısıdır. Ağzı açık şekilde uyuduğu için, uyurken hem salya akıtabilir hem de horlayabilir.
  • Çok sakin ve uysal oldukları için küçük çocuklar ile aynı evde yaşayabilirler. Kendilerini veya sevdiklerini tehlikede görmedikleri sürece herhangi bir saldırgan davranış göstermezler.
  • Tüy yapısı gereği İngiliz Bulldog köpeklerin dışarıda yaşaması tavsiye edilmez. Isıya karşı hassasiyeti olan bu cins köpekler, soğukta kaldıklarında çok kolay bir şekilde hasta olabilirler.
  • Yüz ifadeleri ve vücut yapısı her ne kadar sert duruyor olsa da İngiliz Bulldog’lar çok sevecen ve sevimlidirler.
  • Ağır bir vücut yapısı olduğu için zıplama veya koşma gibi hareketleri çok kısıtlıdır. Ayrıca burun yapısı zor nefes almasına neden olduğu için, günün sıcak saatleri dışında egzersiz için dışarı çıkartılması tavsiye edilir.
  • Eğitim açısından sorun çıkartmayan İngiliz Bulldog köpekler biraz yavaş öğrenebilir. Ancak eğitiminde sabırlı davranmanız ve sert tepkiler göstermemeniz oldukça önemlidir. Sevgi ve sabır ile eğitilmesi gerekir.
  • Oldukça az havlayan bir köpek cinsidir. Apartman dairelerinde yaşamak için ideal bir köpektir. Günlük egzersiz ihtiyacı da oldukça azdır.
  • Bulldog köpek cinsinin geçmişi 13. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Ancak Bulldog cinsi köpeklerin zaman içerisinde dönüştürülmesi ile 1886 yılında yeni tür olarak İngiliz Bulldog köpekler kabul görmüştür.
  • Vücudu oldukça geniş ancak orta boydur. Bacak yapıları kısa olmak ile birlikte kasları güçlüdür.
  • Hem sarkık hem de buruşuk bir yüz yapısı vardır. Kulakları ile ince ve oldukça küçüktür.
  • Diğer Bulldog köpek türlerinde olduğu gibi İngiliz Bulldog köpeklerin de kuyrukları vücutlarına yapışık ve aynı zamanda kısa ve vida gibi durmaktadır.
  • Pürüzsüz ve kısa tüylerden oluşan kürkü çok renklidir.
  • İngiliz Bulldog köpeklerin fiyatları ile yaş, cinsiyet, renk ve şecere gibi faktörlere göre farklılık göstermektedir. Bunların yanı sıra diğer Bulldog cinlerine oranla fiyat olarak biraz daha pahalı olduğunu söylemek mümkündür.

İngiliz Bulldog Fiyatları

İngiliz Bulldog fiyatları 2022 senesi için kökeni, rengi, gelişimi, yaşı gibi kriterlere göre değişiklik göstermektedir.

Amerikan Bulldog

Amerikan Bulldog köpek cinsi, diğer Bulldog köpek türlerine oranla en güçlü ve en çevik cinslerden biridir. Biraz daha sert bir mizaca sahip olan Amerikan Bulldog köpekler iyi bir eğitim aldıklarında muhteşem bir bekçi ve koruma köpeği olabilirler.

Yaşadıkları evi sahiplenmeyi seven Amerikan Bulldog köpekler, ayrıca birlikte yaşadığı ve tanıdığı insanlara karşı da oldukça naziktir. Sosyal ve arkadaş canlısı olan bu köpekler, Bulldog cinsi köpeklerin atasıdır.

Amerikan Bulldog Özellikleri ve Bakımı

Amerikan Bulldog Özellikleri ve Bakımı konusunda merak edilmekte olan bir takım önemli bilgileri maddeler halinde sizler için sıraladık. Bu cici evcil dostlarımızı tercih etmek isteyenler arasında bulunuyorsanız en başta ne gibi özelliklere sahip olduğuna göz atabilirsiniz.

Amerikan Bulldog köpeklerin özelliklerini sizler için listeledik:

  • Amerikan Bulldog köpeklerin tarihi 1770 ve 1800’lü yıllara kadar uzanmaktadır. Zaman içerisinde geliştirilen Amerikan Bulldog köpekler, özellikle cesur karakteri ile bilinmektedir. Geçmişte boğalar ile güreştirildiği üzücü dönemde ırk olarak oldukça zarar görmüşlerdir. Ancak bu süreç kısa sürede sonlandırılmıştır. Bir dönem nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Bulldog köpekler, Amerikan Bulldog cinsinin geliştirilmesi ile kurtarılmıştır.
  • Amerikan Bulldog köpekler çocuklarla, eve gelen misafirlerle ve diğer evcil hayvanlarla da çok iyi anlaşmaktadır. Uyumlu bir karakteri vardır.
  • Her ne kadar cesur ve korkusuz bir köpek cinsi olsalar da sahiplerine olan duygusal bağları ile tanınırlar. Kendilerini güvensiz bir ortamda hissettiklerinde biraz acımasız olabilirler. Aynı durum sevdiklerinin güvende olması için de geçerlidir. Eğer sahiplerinin tehlikede olduğunu sezerlerse, onları canları pahasına korumak isteyeceklerdir.
  • Oldukça zeki ve çok akıllı olan Amerikan Bulldog köpekler eğitim açısından sahiplerini zorlamazlar. Yavru döneminden itibaren tuvalet, komut, itaat ve ev içi eğitimlerini çok kolay bir şekilde öğrenebilirler.
  • Diğer küçük boyutlu Bulldog köpeklerine göre daha fazla hareketli ve aktiflerdir. Bunun için günlük egzersiz ihtiyacı duyarlar. Günlük egzersiz yaptırmanız, Amerikan Bulldog köpeklerin ruh sağlığına da çok iyi gelecektir. Dışarıdaki insanlar ve hayvanlar ile sosyalleşmesine de yardımcı olabilirsiniz.
  • Vücudu oldukça kaslı ve atletik bir yapıdadır. Diğer Bulldog türlerine göre bacakları daha uzundur.
  • Kare yüz yapısına sahip olan Amerikan Bulldog köpeklerin çene yapısı çok kuvvetlidir. Amerikan Bulldog köpeklerin dudaklarının genelde siyah renk olması, onların ayırt edici bir özelliğidir.
  • Amerikan Bulldog cinsi köpekler, yaklaşık 2 metelik yüksekliğe kadar zıplayabilirler. Çevik oldukları için diğer Bulldog cinslerine göre daha hareketlidirler.
  • Kıvrık ve yarı dik kulakları vardır. Uzmanlar kesinlikle Amerikan Bulldog köpeklerin kulaklarının kesilmemesi gerektiğini belirtmektedir.
  • Oldukça kısa ve sert tüylerden oluşan bir kürkü vardır. Pürüzsüz duran kürkü, tek katmanlıdır. Bunun için soğuk havalarda uzun süre kalması tavsiye edilmez.
  • Genelde bej ve kahverengi renklerinin karışımından oluşan ve lekeli bir kürke sahiptir. Benekli ve iki renkli kürke sahip olan Amerikan Bulldog köpeklerin sadece tek renkten oluşan cinsleri de vardır.
  • Tüylerinin bakımı oldukça kolay olan Amerikan Bulldog köpeklerin beslenmesi sadece ırkına uygun ve kaliteli mamalar ile olmalıdır.

Amerikan Bulldog Fiyatları

Amerikan Bulldog Fiyatları 2022 için sahip olduğu fiziksel karakterlere, gelişimine ve yaşına göre fiyatlar birbirinden farklı olmaktadır.

Hangi Bulldog Cinsini Tercih Etmeliyim?

Hangi Bulldog cinsini tercih etmeliyim diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bulldog ırkına ait farklı cinsler bulanmaktadır. Gerek fiziksel özellikleri, gerekse karakterleri açısından her birinin farklı olduğunu belirtmek gerekir. Sizler de Bulldog ırkına ait bir köpek almayı istiyor ancak hangi cinsi tercih edeceğinizi bilemiyorsanız tavsiyelerimize göz gezdirebilirsiniz.

Eğer daha çevik ve korumacı bir Bulldog cinsi köpek almayı düşünüyorsanız seçiminizi Amerikan Bulldog köpeklerden yana kullanabilirsiniz. Amerikan Bulldog köpekler ayrıca çocuklarla da çok iyi anlaştığı için, evde bakım açısından ideal bir seçim olacaktır.

Amerikan Bulldog köpeklerin bakımı da çok kolay olduğu için evde rahatlıkla beslenebilirsiniz. Sadece Amerikan Bulldog köpekler değil diğer Bulldog cinsi köpeklerde genel olarak salya akıtma sorunu olduğu için, sadece salyasını temizlemeniz yeterli olacaktır.

Fransız Bulldog köpekler ise hem vücut yapıları hem de ev içerisindeki karakter ve tavırları ile diğer türlerden ayrılmaktadır. Fransız Bulldog köpekler daha enerjik ve neşeli bir karaktere sahiptirler.

Sizler de sürekli olarak köpeğiniz ile vakit geçirmek ve oyunlar oynamak istiyorsanız seçiminizi Fransız Bulldog köpek türlerinden yana kullanabilirsiniz. Çocuklar ve diğer evcil hayvanlar ile de çok kolay bir şekilde sosyalleşen Fransız Bulldog köpekler, evde neşe arayanlar için doğru bir seçim olacaktır.

Bulldog köpek türleri içerisinde en bilinen ve en çok tercih edilen tür olarak İngiliz Bulldog köpekleri gösterebiliriz. Oldukça tembel ve günün büyük bir kısmını yatarak geçiren İngiliz Bulldog köpekler sevimlilikleri ile de dikkat çekerler.

Oldukça sevimli ve ponçik bir evcil köpek sahibi olmak istiyorsanız tercihinizi İngiliz Bulldog köpekten yana kullanabilirsiniz. Sadece sevilmek, yemek yemek ve yatmaktan keyif alan bu sevimli İngiliz Bulldog köpekler ile aynı evde yaşamak sizler için de oldukça eğlenceli bir hale gelecek.

Daha detaylı bilgi için: https://www.patibul.com/1/kopek-ilanlari

 
Eski eşinin vurduğu Pelin entübe edildi
 
Beşiktaş Antalya'daki çalışmalarına devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın dedektör çeşitleri
Bir dedektörün hedefi genellikle büyük nesnelerdir. Metal ayrımı olan ...
Yeni Nesil Prefabrik Yapılar
Prefabrik yapılar duvar veya beton gibi pahalı aletlere ve malzemelere ...
Koltuk
Mobilya seçimlerinde ev dekorasyonunu daha modern bir havaya dönüştürmek ...
 
MYB Tekstil İş Kıyafetlerinde Büyük Tanıtım
22 yıldır sektörde yenilikleriyle, geliştirdiği üstün koruma özellikleriyle, ...
Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi
Doğal yollarla gebelik söz konusu olmayan ve düzenli cinsel ilişkiye rağmen ...
Hamilelikte Kahverengi Akıntı
Op. Dr. Kadriye Şener, “Hamilelikte Kahverengi Akıntı” hakkında bilgiler verdi.
 
Adet Söktürücü İlaçlar
Jin. Op. Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen, “Adet Söktürücü İlaçlar” hakkında bilgiler verdi;
Ara Kanama Neden Olur?
Op. Dr. Ayşe Duman, ara kanamanın nedenleri hakkında bilgiler verdi;
Kartalkaya Vip Transfer Hizmeti
Kartalkaya vip transfer hizmeti ile sizler de sorunsuz şekilde bir kış ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva