Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
22 Ocak 2015 Perşembe - 14:53

Bulut'tan iki önerge

CHP Antalya Milletvekili Op. Dr. Arif Bulut, TBMM'ye biri Kepez, diğeri de Manavgat'ın sorunlarıyla bilgili, soru ve araştırma önergeleri verdi. Bulut'un önergeleri şöyle:

Bulut tan iki önerge
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
                  
Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. İdris GÜLLÜCE tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 20.01.2015

Op. Dr. Arif BULUT
Antalya Milletvekili
 
Bakanlığınızın 17.11.2014 tarihli ve 8985 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunun 2. Maddesine dayanarak, Antalya ili kepez ilçesi Kepezaltı ve Santral mahalleleri ki, toplamı 132.7 haktarlık bir alandan bahisle, 25 Aralık 2014 tarihli ve 29216 sayılı resmi gazete de yayınlanan Bakanlar Kurulu onayıyla riskli alan ilan edilmiştir.
 
Bu bilgiler doğrultusunda;
 
1-Adı geçen alanın bir afet alanı olmadığı, bu güne kadar burada herhangi bir afet yaşanmadığı, tüm Antalya’lılar tarafından bilinmektedir. Bu alan hangi kriterler göz önüne alınarak Afet Riski Taşıyan bölge ilan edilmiştir?.
 
2-Bakanlığınız buraya ne tür bir proje planlamaktadır?.
 
3-1970’li yıllardan beri direkt tapu bekleyen bu mahalle sakinlerinin bulunduğu yerleşim yerlerinde hiçbir afet riski yok iken, riskli bir yer olarak adlandırılıp, yıllardır arsa ve tapu mücadelesi veren yurttaşlarımızın haklarının, nasıl telefi edileceği bakanlığınca planlanmış mıdır?. Planlandıysa nerede nasıl yapılacaktır? Burada yaşayan vatandaşların mağduriyeti önlenecek midir?.
 
4- Bakanlığınızın bu kararı almasında Büyük şehir etkili olmuş mu dur?. Bu karada ve daha sonra yapılacak işlemlerde Büyük şehir’ in rolü nedir?. Kepez Belediyesinin rolü nedir?.

MANAVGAT İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Türkiye’nin birçok İl-İlçe ve köylerinde olduğu gibi 25.10.2014 tarihinde Antalya-Manavgat ilçesinde meydana gelen sel felaketi yörede yaşayan turizm ve çiftçilik ile uğraşan yurttaşlarımızın büyük mağduriyetine neden olmuş, bu mağduriyet ve sorunların giderilmesi amacıyla 12.11.2012 tarihinde kabul edilen 6360 sayılı Büyükşehir yasasındaki eksiklerinin giderilmesi amacıyla Anayasa’nın 98, TBMM içtüzüğünün 104 ve 105.nci maddeleri kapsamında Meclis Araştırması açılması konusunda gereğini arz ederim. 20.01.2015
 
Arif BULUT
Antalya Milletvekili
 
GENEL GEREKÇE

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 12.11.2012 tarihinde kabul edilen 6360 sayılı Büyükşehir yasası gereği 30 Mart 2014 Yerel seçimleri ile Büyükşehir Belediyesine devredilen ilçe belediyelerinden Manavgat Belediyesi, 25.10.2014 tarihinde meydana gelen sel felaketi sonrası son 50 (elli) yılın en yüksek yağış miktarını almış ve gece 02.00 da başlayan yağış şiddetli fırtınanın da etkisiyle 9 (dokuz) saat boyunca devam etmiş ve metre kareye 335 kg yağış düşmüştür. Manavgat ilçemizde gecenin geç saatlerinde başlayan fırtına ve yağmura mevcut dereler suyu taşıyamamış, tahliye edilemeyen sular pek çok mahallede su baskınlarına neden olmuştur. Manavgat ilçesinin birçok mahallesinde 400’ü aşkın işyeri, 200 konut ve 700 araç sel felaketinde zarar görmüştür. Bu Afet’te  ANTBİRLİK ve ZİRAAT odalarının verdiği resmi bilgilere göre 8 köyde ağır, toplam 28 köydeki tarım arazileri sular altında kalmış, toplam 7800 dönüm tarım arazisi, 2800 ton pamuk sular altında kalmış ve  üreticilerin büyük zararda oldukları tespit edilmiştir. Manavgat Belediyesi afetin başladığı saat itibarı ile 300 çalışanını evlerinden çağırmış  ve afete müdahale etmiştir. Birçok ekipman ve aracı yasa gereği Büyükşehir’e devredildiğinden dolayı Manavgat belediyesi kiralama yolu ile bu afete müdahalede bulunmuştur. Yine ilçe belediyesi sel felaketinde mağdur olan yurttaşlarımızı otellere konaklamalarını sağlamış, yiyecek ve su ihtiyaçlarını gidermiştir. Büyükşehir yasası çıkmadan, ilçe belediyesi toplam 44 km. yağmur suyu hattı döşemiş, 7 ayda 30 km yağmur suyu drenaj hattının bakım onarım ve temizliğini yapmıştır. Büyükşehir belediyesi ise 5 yılda il genelinde toplam 80 km yağmur suyu hattı döşeyebilmiştir. Yağmur suyu hatları ve rögarların temizlik işleri 30 Mart 2014 tarihli seçimler ile Büyükşehirlere geçmiştir. İlçe Kaymakamlığınca oluşturulan Kriz komisyonuna Manavgat belediyesi çağrılmamış, görüşü dahi alınmamıştır. Halbuki 30 Mart yerel seçimlerine kadar tek yetkili olan ve sel felaketlerinde oldukça tecrübeli olan ilçe belediyesinden teknik bilgiler dahi alınmamış ve olaylara müdahale esnasında koordineli çalışma yolları da kapatılmıştır.

Ayrıca Antalya ilinde Akdeniz kenarındaki tüm sahillerin işletme hakkı, buna Konyaaltı  ve Lara plajları dahil, yat limanları, su sporları, sahillerdeki büfeler ve büyük işletmeler, Oymapınar barajı  göl yüzeyi işletmeleri büyük şehir’ e geçmiştir. Ana caddelerdeki ilan ve tabela reklam gelirleri büyük şehir’ e  geçmiştir. Böylece ilçe belediyelerinin gelirleri yarıya düşmüş, ancak kapatılan belde belediyelerinin mal varlıkları büyük şehir’ e, borçları ilçe belediyelerine kalmıştır.

Tüm bu nedenlerden dolayı 12.11.2012 tarihinde kabul edilen 6360 sayılı Büyükşehir yasasındaki eksikliklerin giderilmesi ve bundan sonra olabilecek afetlerde yurttaşlarımızın daha büyük mağduriyete uğramamaları için ”Meclis Araştırması” gerekmektedir
 

 
 

 
Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı
 
Çocukların deniz keyfi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kulislerde 'transfer toto' tahminleri
ANTALYA'da çok sayıda CHP'li belediye meclis üyesinin kısa bir zaman içinde ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete tazminat
ANTALYA'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye ...
Osman Kaptan'dan Antalya için araştırma önergesi
CHP Antalya Milletvekili Sayın Osman Kaptan, Antalya'da yaşanan sel ve ...
 
CLK topuna Sapan'da girdi
Sapan, yandaşa verilen ballı özelleştirmenin faturasının çıktığını söyledi ...
Bayraktar'dan Başbakan’a fırça iddiası
Yolsuzluk yapmak ve rüşvet almakla suçlanan dört eski bakan arasında yer ...
Demreli kadınlar Avcı ile 'devam' dedi
AK Parti Demre İlçe Teşkilatı Kadın Kolları seçiminde mevcut başkan ve ...
 
4 ilde 'yasadışı dinleme' operasyonu
Ankara'nın da aralarında bulunduğu 4 ilde "yasadışı dinleme” ve “paralel ...
Türel kaçıncı sırada ?
Yaptıkları anketlerle seçim sonuçlarını en iyi tahmin eden ANDY-AR araştırma ...
Antalya'da Cizre tepkisi
CİZRE'deki ölümler Antalya'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından protesto edildi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva