Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
1 Temmuz 2011 Cuma - 16:27

CHP Akdeniz delgelerinden kurultay deklarasyonu

CHP'de Deniz Baykal ve Önder Sav'ın olağanüstü kurultay çağrısına karşı 'Akdeniz Deklarasyonu' yayımlandı. Antalya ile birlikte Isparta ve Burdur delegeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek imzalarını, parti genel merkezine ulaştırdı. Bölgenin 40 kurultay delegesi içinden 25 isim, olağanüstü kurultay için imza vermeyeceğini ilan etti.

CHP Akdeniz delgelerinden kurultay deklarasyonu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, memleketinde olağanüstü kurultay için 7 imza bulabildi. Antalya'da 24 kurultay delegesinden 12'si Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek ilan eden deklarasyon metnini imzaladı. 5 isim ise ne Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek metnini imzaladı ne de kurultay toplanması için açılan föye imza attı. Antalya'dan yayımlanan deklarasyonda, 12 Haziran seçimlerinde CHP'nin son 20 yılın en yüksek oy oranına ulaştığı belirtildi. Metinde eski Genel Başkan Baykal'ı hedef alan açıklamalar da yer aldı.

Antalya'da CHP'nin kurultay delegelerinin yüzde 50'sinin desteğini alan deklarasyonda, şu ifadelere yer verildi:

"Son 20 yılda alınmış olan en yüksek oy oranını başarısızlık olarak gören, parti içi muhalefet anlayışıyla hareket edenler şunu bilmelidir ki, bizler bu deklarasyon metnini imzalayan Antalya'nın kurultay delegeleri olarak sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve yeni CHP anlayışı ile çıktığı başarı yolunda eksilmez bir inançla koşmaya devam edeceğiz. Yeni CHP hareketini benliklerinde hisseden bizler, partimiz açısından tarihi bir eşik olan genel seçim sonrası başlatılan yıpratma çalışmalarına karşı Antalya'dan sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun yanında olacağımızın bilinmesini bilgilerinize sunarız."

Isparta ise 10 kurultay delegesi arasından tek fire verdi. Isparta'da sadece bir isim Baykal ve Sav'ın çağrısına destek verdi. İl Başkanı Yusuf Erdoğan'ın da aralarında olduğu CHP'nin Isparta kurultay delegeleri yayımladıkları deklarasyonda, CHP'nin 12 Haziran'da oylarının gözle görülür şekilde arttığını bildirdi. Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'a teslim edilen deklarasyon metninde, CHP'nin yakaladığı başarıda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun katkısı ve mücadelesinin tartışılmaz olduğu savunulurken yine Baykal ve Sav'ı hedef alan açıklamalara yer verildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yıllardır partiyi yöneten yöneticilerimiz, parti içi tartışma yerine kamuoyu önünde bu süreci tartışmaya başlamıştır. Bu yaşanan olayı kabul etmemiz mümkün değildir. Seçimden sonra sıralamaya giremeyen milletvekili, seçilemeyen milletvekili, dün partiyi nereye taşıdıklarına bakmayanların bugün imza toplayarak olağanüstü kongre istemlerine anlam verimiyoruz. Tasvip etmiyor, destek vermiyoruz."

Burdur'da ise 6 kurultay delegesinden 4'ü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu bildirdi. Burdur delegeleri Genel Merkeze ulaştırdıkları imza metninde, "Önümüzdeki siyasi süreçte partimizi yerel seçimlerde iktidar yapmanın koşullarını nasıl sağlayabileceğimiz üzerinde titiz bir çalışma isteği içinde olduğumuzu belirtiriz" sözlerine yer verdi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
'Kurban seçildim ben bakireyim'
 
2 Yılda yenilendi, 5 dakikada battı
YORUMLAR
Toplam 47 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
önder günel 5 Temmuz 2011 Salı 13:14

öncelikle sav ve baykal döneminde yöneticilik yapanlar son dönemdeki samimiyetsiz çalışmaları ile iktidara yönelik bir amaçları olmadıklarını açıkça orta koymuşlar ve hizipçi ve faşizan yönetim düşüncelerini tescilletmiş durumdalrdır.şuana kadar inadına baykal inadına sol desteklerimizi hiçe sayarak gösterdikleri tavırdan dolayı hakkımı helal etmiyorum.artık saygı görmek isiyorlarsa bi kenara çekilsinler ve gölge etmesinler.antalyada bir yöneticilik kadrosu bitmiş sadece idare etmeye çalışan bir parti kadrosu ortada kalmıştır benim verdiğim oyumun ve desteğimin hesabını verebilecek insanların göreve gelmesi umudu ile doğruların ve haklıların yanında olan CHP anlayışı ile zafere kadar yılmadan çalışalım.önce kendimiz inanalım ki halkın huzuruna öyle varalım.çıkarcıların ve kimlik takıntısı olanrın partisi olmasına kesinlikle izin vermeyelim,bu uğurda çalışanlara destek olalım.

Yorumu oyla      4      3  
4 Temmuz 2011 Pazartesi 10:55

ANKARA degisecek yeni il baskan› MURAT KARAYALCIN KEMAL Bey'in teklifini kabul etti.S›ra ANTALYA'da

Yorumu oyla      5      4  
serdar 4 Temmuz 2011 Pazartesi 00:04

antalyayı yazıyorsunuz türkiyeyi neden yazmıyorsunuz sahiller elden gitti istanbul eski oy oranın dan aşağıda çorum tokat erzincan sivas nerede onuda yazın diyarbakırda güney doğuda oy patlayacaktı onlarıda yazında adil olun biraz akp gibi adaletli görünüp adaletsiz yazmayın ilk önce ankara yönetimi değişsin antalya nasıl olsa değişir

Yorumu oyla      6      3  
partili 3 Temmuz 2011 Pazar 23:40

şunu bilinki sizler partiyi bu kadar rezil etmenize hiç bir partili müsade etmez ilk önce seçim bildirgesinin 126.cı sayfasını okuyun ondan sonra baykala laf atın. sizin yeni chp.nin yeni yüzünü görün .deniz baykal bir liderdir amarikadan hiç bir zaman icazet almadı bunu bilin chp o bıraktığında 100/29.du birbirmizle uğraşmayı bırakıp HİÇ OLMASSA PARTİLİYSENİZ PARTİYE ZARAR VERMEYİN

Yorumu oyla      6      8  
CHP'li Kudret Ailesi 3 Temmuz 2011 Pazar 10:45

Emekleri geçen değerli arkadaşları tebrik ediyorum.Baykal ve Önder Sav'ın yapamadıklarını yapmışlar.Baykal'ı kendi memleketinde bozguna uğratıp tüm türkiye'deki chp'li delegelere mesaj vermişler.Kurultay için gerekli imzanın toplanmasına engel en önemli durumlardan birisini yaratmışlar.Emekleri geçen Yusuf Bey'e,Bülent Kemal Bey'e,Gökan Bey'e,Yasin Bey'e,Nurettin Bey'e,Muzaffer Bey'e,İlkay Hanım'a,Yıldız Hanıma'a,Günseli Hanım'a,Barış Bey'e ayrı ayrı çok teşekkür ederim.

Yorumu oyla      12      7  
CHP SEVDALILARI 2 Temmuz 2011 Cumartesi 22:31

Akdeniz deklarasyonu Özer'in başını kesin yer.Artık Genel Merkez Özer'in hiçbirşeyi kontrol edemediğini anlamış oldu.Bence gelecek hafta sonu yapılacak olan parti meclisi toplantısı sonrası özer görevden hemen alınır.Yerine de büyük ihtimalle Yusuf Meriç veya Bülent Kemal Dolunay atanır.Kendilerine şimdiden hayırlı olsun.Bir senedir Özer'in mahvettiği partimizde eksik olanları yeni il başkanı hemen giderir umarım.CHP SEVDALILARI

Yorumu oyla      10      6  
Atatürkçü chp'li 2 Temmuz 2011 Cumartesi 21:22

Bu kadar zor ve tarihi bir görevi başarıya ulaştıran arkadaşlarımıza teker teker plaket vermeyi isterdim.Sizler sayesinde bir dönüm noktası başarı ile aşıldı.Hak edenlere gereken cevap bu deklarasyon ile hepsinin ağzını kapattıracak şekilde verildi.Tarihe Baykal'ı memleketinde hezimete uğratıp siyaseten emekli eden insanlar olarak geçeceksiniz.

Yorumu oyla      11      5  
2 Temmuz 2011 Cumartesi 21:20

Antalya ve partimizi açısından tarihi bir eşik değerli arkadaşlarımız sayesinde aşıldı.Bundan sonra Genel Merkeze de tarihi bir görev düşüyor. Özer Ülken'i hemen görevden almak.Akdeniz Deklarasyonu ile tarihi bir noktada kritik bir müdahalede bulunarak Baykalcıların tüm dirençlerini kıran arkadaşlara tüm kalbimle teşekkür ediyorum.Hepiniz sağ olun,var olun.

Yorumu oyla      10      4  
chp li 2 Temmuz 2011 Cumartesi 16:57

fetullaha selam gönderen ve örgütleri cemaatlare teslim eden deniz baykal ve onun askeri özer artık tamamen partiden istifa etmeli

Yorumu oyla      11      4  
yenilikçi arkadaşlara selam 2 Temmuz 2011 Cumartesi 16:53

o kadar değil.deniz baykal korku imparatorluğu yaratmadı. tayyip erdoğanla karıştırdın herhalde.anvak baykal milletvekili bile olmamalıydı.akil adam olarak kalmalıydı.partimizin üzerine ölü toprağı serpen özerin suyu ısındı. sayın yusuf meriç ve onun sevgili arkadaşları.nurettin oğuz bülent kemal dolunay günselin arkan gökhan kutlu yasin karasu ilkay budag sağulun. böylesi önemli ve tarihi bir sorumluğu yerine getirdiniz. aslında bu görev ilin yani özerindi.ama o sorumluk bilinci özerde ne arar.ARTIK GİT ÖZER

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat Belediyesi'ne kadın başkan vekili
Antalya'nın Manavgat İlçe Belediyesi, "Baskılardan yoruldum" diye istifa ...
Bir vekil TBMM'deki odasında 'Böcek' arattı
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Meclis’teki odasında dinleme ...
Türel’in aracı aniden duran araca arkadan vurdu
AKP Antalya Milletvekili Menderes Türel, yemin için gittiği Ankara’da ...
 
Gürkut Acar’dan Antalya'ya teşekkür
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Antalya halkına ve CHP’lilere ...
İşte, Erdoğan'ın muhtemel yeni kabinesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den yeni hükümeti ...
Gürkut Acar CHP Meclis yönetimine girdi
CHP grup başkanvekilliği için seçim yapıldı. Akif Hamzaçebi, Muharrem ...
 
CHP’nin sıradaki eylemi
Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, CHP’nin Meclis’e katılıp yemin etmeme ...
Kurultay için imzada son durum
Olağanüstü kurultay için imza toplayan CHP’li muhalifler, 600 imzaya ulaştıklarını ...
Yemin etmeyenler ne olacak?
CHP ve BDP destekli bağımsızlar TBMM'de yemin etmediler. Peki, bu durumda ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva