Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
15 Eylül 2014 Pazartesi - 09:47

CHP Antalya İl Kadın Kolları karıştı

Antalya CHP Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, yönetim kadrosunda değişikliğe gidince ortalık karıştı. Yeğen’i despotlukla suçlayan kadın kolları yöneticileri, parti için değil kendisi için çalıştığını ileri sürdüler.

CHP Antalya İl Kadın Kolları karıştı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aliseydi KARAGÖZ/ GÜN HABER
 
CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen’in, Kadın Kolları İl Sekreteri Kudret Kaçmaz, Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sema Öztürk ve Merkez İlçelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Asude Kaya’nın görev yerlerini değiştirmesinin ardından yaşanan kavganın yankıları sürüyor.
 
Konu ile ilgili olarak Gün Haber’den Aliseydi Karagöz’e konuşan ve halen yönetimde bulunan CHP eski Kadın Kolları İl Sekreteri Kudret Kaçmaz, Başkan Sultan Yeğen’e ateş püskürdü.
 
Yeğen’i usulsüz oylama yapmak ve despotlukla suçlayan Kaçmaz, “ Sayın Yeğen bizim görev yerlerimizi değiştirmesinin sebebini vitrin değiştirmek olduğunu açıkladı. Eğer, Antalya CHP kadın kollarında vitrin değişecekse önce kendisi değişmelidir” dedi.
 
Kadın kolları yönetiminde bulunan yöneticilerin konu ile ilgili olarak hiçbir açıklama ve bilgilendirme yapmadan gündemi kendisinin belirleyip, gece yarısı telefonla mesaj atıp toplantı gününü ve saatini bildirdiğini ifade eden Kudret Kaçmaz, Yeğen’in bu toplantıda yaptığı oylamanın ise hukuka aykırı ve usulsüz olduğunu ileri sürdü.
 
Kaçmaz, görev değişikliği ile ilgili yapılan toplantının ayrıntılarını şöyle anlattı: 
 
“Kurultaydan hemen sonra ben ve arkadaşlarımızın cep telefonlarına bir mesaj atarak bizi toplantıya çağırdı. Pazartesi günü il binamızda toplandık. Toplantıda görev değişikliği yapacağını söyledi. Emri vaki olarak da bana dönerek sekreterya görevimi bırakmamı istedi. Yeni bir görev vereceğini bu görevi yapmadığım taktirde istifa etmemi ve koltuğu bırakmamı istedi. Böyle bir şey olabilir mi ?
 
Ayrıca, Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sema Öztürk ve Merkez İlçelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Asude Kaya’nın görevlerini değiştirmek istemesi üzerine, ben ve 4 arkadaşım buna karşı çıktık.  Bunun üzerine oylama yapalım dedi ve oylamaya geçtik. Bu arada, 7 aydır toplantıya gelmeyen ve hiçbir etkinliğimize ve  çalışmalarımıza  katılmayan Nurten Erenler’i çağırıp lehine oy kullandırdı. Üç sefer üste üste toplantılara gelmeyen bu arkadaşımızın aslında tüzüğümüz gereği ihraç edilmesi gerekirken, ihraç etmeyip sırf onu destekliyor diye her zaman yanında tuttu.
 
Sayın Yeğen, bununla da yetinmedi, Ankara’da bulunan diğer bir arkadaşımız Selda Koç’u arayarak, telefonla oy kullandırdı. Ve 6 ya 5 oyla, bizim görev yerlerimizi değiştirdi. Bu oylama bize göre hukuki değildir. Sosyal demokrat olan bir partimize böyle bir oylama asla yakışmamaktadır. Nerede görülmüş telefonla oylama yapıldığı?.. Nerede görülmüş 7 aydır toplantılara ve çalışmalara katılmayan birini hemen çağırıp oy kullandırmak?.. Ben ve duyarlı yönetici arkadaşlarım bu duruma itiraz ettik. Kararın altına imza atmadık ve şerh koyduk.”
 
İşte o Şerh yazısı..
 
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen’ in, il kadın kollarında 4 yöneticinin görev yerlerini değiştirmesine karşı çıkan 5 yönetim kurulu üyesinin aldığı o şerh yazısı şöyle,
 
 “İl kadın kolları başkanlığınca bize önerilen çalışma grupları listesi aslında çalışmaya yönelik değildir. Daha önce şahsımıza verilen görevlerden bypass edilerek çalışmamızı engellemek amacıyla düzenleyerek önerildiği kanaatindeyiz. Bize verilen görevler il kadın kolları yönetim kurulu üyelerinin yapacağı görevler olmayıp, tüm üyelerinde yapabileceği görevlerdir.
Yaklaşan milletvekilleri seçimleri nedeniyle pasifize edilmeye çalışılıyoruz. Bu nedenle karşı görüşüm var şerh koyuyorum “
 
Mart Ayından itibaren hiç toplantı yapmadı..
 
Oylama ile ilgili yapılan haksızlığa karşı, sonuna kadar haklarını arayacaklarını ve bu konuyu genel merkeze ileteceklerini ifade eden CHP eski il kadın kolları sekreteri Kudret kaçmaz, Sultan Yeğen’in mart ayından itibaren hiç toplantı yapmadığını iddia etti. Kaçmaz  “ Milletvekilliği seçimleri geldi, Yeğen çalışmaya başladı” dedi.
 
Kaçmaz sözlerini şöyle sürdürdü;
 
Yola çıktığı arkadaşlarını yolda bıraktı
 
“Bizim için önemli olan partimiz. Kişilerle bizim işimiz yok. Ancak biz burada bize yapılan haksızlığa karşı çıkmamızı sayın Sultan Yeğen hazmedemiyor. O kendine asker istiyor. Otur otur, kalk kalk. Böyle bir şey olabilir mi? Partimizin zarar görmemesi için bugün kadar sustuk ama artık susmayacağız. Hiçbir yönetim kurulu ile birlikte hareket etmiyor. Gündemi kendisi belirliyor. Yola çıktığı arkadaşlarını yolda bıraktı. Çalışmayanları göreve getirdi. Facebook ta resimlerimize bile karışıyor. Kendisinin resimlerinden başka hiçbir resim yayınlamamıza bile izin vermiyor. Hep kendini ön planda tutuyor. Sahada, kapı, kapı ev, ev çalışan bizler, kendisi ise vitrinde. Hep kendisini ön planda tutmaya çalışıyor. Böyle bir siyaset olabilir mi ?
 
Vitrin değişecekse kendisi değişsin..
 
Toplantıda bizlere vitrin değişikliği yapacağını söyledi. Vitrin değiştirmenin bir koşulu ve kuralı var, ben yaptım oldu anlayışı ile hiç kimse kendisini partiden büyük göremez. Kişiler bugün var yarın yok. Ama partimiz CHP her zaman var olacaktır. Kendisini partiden üstün görmek ve her şeyi ben bilirim anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir. Sen hangi gerekçe ile çalışan insanların görev yerlerini değiştiriyorsun. Eğer, seçimlerde, seçim başarısızlığını gerekçe gösterip vitrin değişikliğine gidiliyorsa, kusura bakmasın ama önce kendisi değişmeli ve istifa etmelidir. İstifa etmesi gereken biri varsa oda kendisidir, kural budur. CHP kurumsal bir partidir, hiç kimsenin babasının malı değildir.”
 
Karar defterini arabada gezdiriyor
 
Kendinden başka hiç kimseye güveni yok. Hep kendisi bilir ve bizlerin konuşması, görüş bildirmesini asla sevmez. Bir yere gidecekse yönetimdeki arkadaşlarımızı asla götürmez. Karar defteri tüzüğümüz gereği dışarı çıkartılamaz. Ama karar defterini arabasında gezdiriyor. Karar defterinin arabada ne işi var.  Kimden korkuyor. Biz ona ne yaptık. Sabah 07.00 den gece 01.00 lere kadar çalıştık. Evimizi, ocuğumuzu ve ailemizi unuttuk. Sonuç böylemi olmalıydı. Bizi çalıştır, ondan sonra da ben vitrin değişikliği yapacağım diyerek bizim görev yerlerimizi değiştir. Böyle bir şey olabilir mi. Ondan sonra da çalışan çalışsın, çalışmayan istifa etsin demek hangi mantığa sığar. Hangi siyasi ahlaka sığar. Bu  anlayışla il Kadın kolları başkanlığı başarılı olabilir mi. Biz bugüne kadar sustuk, partimiz zarar görmesin diye sesimizi çıkarmadık.Ama artık bu durum çekilmez hale geldi.Onun despot ve her şeyi ben bilirim anlayışını kabul etmemiz asla mümkün değildir.Bu konu ile ilgili gereken ne varsa yapacağız.
 
Sorunlara ilgisiz..
 
Partimizde, bir çok sorunlar direkt olarak bana geliyor. Ben bu sorunları kendisine hep ilettim, ancak bu güne kadar hiçbir sorunla ilgilenmedi. Belediyelerde sürgünler oldu. İşten atılmalar oldu. Tüm bu sorunların çözümü noktasında hiçbir şey yapmadı. Bizim ve partimizin var olabilmesi için partililerimizin sorunlarına duyarlı olmamız gerekiyor. Onların derdini dert edinmemiz gerekiyor. Ama maalesef Sultan Yeğen de ben böyle bir zihniyet göremedim. Varsa yoksa kendisi. Başka kimseyi tanımıyor”


 
 
 

 
CHP'nin yeni MYK'sı
 
Kocagöz'ü zevk için vurdular
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vayyyyy be akaydının durumlarıı 19 Eylül 2014 Cuma 12:14

yaparsa hoca yapar :))))))

Yorumu oyla      3      4  
eskı ılce genclık kolları baskanı 16 Eylül 2014 Salı 20:57

kudret hanım ben ve yonetımım tam dolu dolu bes yıl mucadele ettık bu ve bunun gıbılerle basaramadık.cok haklısın demekten baska bır sey yok.ama chp catısı altında bunlar bıtmez.

Yorumu oyla      5      3  
duyun 16 Eylül 2014 Salı 14:59

sultan yegen milletvekilli olmak istiyor.

Yorumu oyla      7      4  
sulh 16 Eylül 2014 Salı 13:01

TC Çapulcu Mehmet Cumhuriyet'in haklılığı burada bu ifadelerle doğrulanmıştır.

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 16 Eylül 2014 Salı 09:52

" Yanlışa Karşı" 1- Eleştirinizden anladığım kadarı ile, amaç ve çıkar ilişkilerini çok iyi bilen bir tecrübeye sahipsiniz. 1- Bu işleri iyi bildiğine göre ; Yönetim de yapılacak değişiklikler Emri Vak-i ile mi olur ? 2- Oylama böyle mi olur ? 3- Tüzük ne işe yarar ? 4-Aylardır toplantı veya oturumlara katılmayanlar hakkın da ne işlem yapılır ? 5-Telefonla oylama geçerli midir ? 6-Görev değişikliği kişilerin yok sayılarak Emri Vak-i ile mi gerçekleşir ? Merak ettim doğrusu, Yazında da bahsediyorsun ya ! karşı taraf Cahil ve Bilgisiz. Onun için mi ? Safları terkettiniz...

Yorumu oyla      6      3  
uzay çelik 16 Eylül 2014 Salı 08:14

'yanlışa karşı' rumuzlu şahıs bırakın bu 'cıplatma' lafını biri kullandı alayımız cıplandık kaldık..bu arada en güzel yorum YURTTAŞ rumuzlu arkadaştan geldi.ALAYINIZ ÇEKİN GİDİN ARTIK..

Yorumu oyla      6      3  
EGO 16 Eylül 2014 Salı 01:05

ego, kibir,kullanma, vefasızlık,ihanet,ENTRİKA,yalan, dolan,çıkar,çamur,menfaat, midem bulandııı aaa...

Yorumu oyla      5      3  
Yanlışa Karşı 15 Eylül 2014 Pazartesi 23:42

Beyler, Hanımlar yazıyı ve yorumları okuyunca şok oldum. Eğer ben yazıyı yazmaya vesile olan ve benim gibi takma isimler ile yorum yapanları deşifre edip amaçlarını, ilişkilerini yazarsam siyasetin önünden geçecek yüzleri olmaz. Tabiki yüzleri kalırsa. Ne bildiğimi ve yorumumu okuyanlara birini yazayım ve kimin haklı olduğuna siz karar verin. Burda hiç kimseyi övmek gibi bir niyette yok. Nurten hanımın hiç gelmediğini ve sadece oy kullanmak için geldiğini söyleyen cahiller yada bilgisizler sadece oy kullanmaya Nurten hanım mı geldi. Ya Kudret hanımı desteklemek için Kudreti hanımın ısrarı ile gelen o iki kişi için neden bir şey yazmıyorsunuz? O iki kişi kendilerini Kudret hanım gibi çok iyi biliyorlar. Oylama sonucu 5 e 4 çıkınca Toplantıya katılmayan arkadaşlarına kendilerini destekleyeceklerini düşünerek telefon ile aranmasını kim ısrar etti? Aranan arkadaşları ne diyerek yeni seçilen arkadaşı desteklediğini söyleyerek oylamanın 6 ya 4 bittiğini.Bence bu arkadaşlar bu işi burada bırakıp ya görevlerinden istifa edip parti üyeliğini devam ettirirler yada verilen görevi layiki ile arkadaşları ile eskisi gibi devam ederler. Yoksa biri çıkar Cıplatır dahada kızarsa... Ha birde yeni istifa eden 14 kişiden 2-3 ile de flört edip lütfen herkesi kirletmeyin. İçlerinde bildiğim çok temiz insanlarda var çünki. Sırtından indirdi diye bu kadar düşmanlık olmaz. Basitleşmeyelim.

Yorumu oyla      7      10  
demir 15 Eylül 2014 Pazartesi 23:00

Antalya chp de karışmayan bir yer varmı:)))aslında sizde haklısınız, en iyi yaptığınız parti içi muhalefet.Bu konuda elinize kimse su dökemez.Fakültelerde kürsüler açılmalı ve ders olarak okutulmalı.Hatta yetmez dünyadaki partiler gelip incelemeli,yıllarca birbirinizi yemenize rağmen bir türlü bitememenize.:))))

Yorumu oyla      9      5  
halk 15 Eylül 2014 Pazartesi 15:28

kadın kolları ve gençlık kollarının tüzel kişiliği yoktur cocuklaşmayın :))

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin yeni MYK'sı
CHP MYK üyeleri açıklandı. İşte o liste:
CHP'den kimler istifa etti?
Antalya'da basın toplantısı düzenleyen bazı CHP'liler zehir zemberek bir ...
CHP MYK'dan son kulisler
CHP'nin yeni şekillenecek A Takımı için son kulisler gelmeye devam ediyor.
 
'Benim başım kapalı beynimin içi değil'
CHP Kartepe Gençlik Kolları Başkanlığı'na atanan Özden Sağ'dan çarpıcı açıklamalar.
'Rakı cümlesi aklımda yoktu o anda çıktı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Entelektüellere saygı duyuyorum ...
CHP'de istifa yağmuru
CHP Antalya’da sular durulmuyor. Yine istifalar gündemde.
 
Cenaze törenindeki o el
Antalya’da CHP’nin önemli sembol isimlerinden Nail Şahin’in cenaze töreninde ...
Kavgada ilk karar
Geçtiğimiz hafta, CHP Muratpaşa ilçe binasındaki grup toplantısında, tekme ...
CHP'li kadınlar seçim stardını verdi
CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, il başkanlığında yapılan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva