Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
7 Aralık 2015 Pazartesi - 16:44

CHP'li Kumbul'dan delege açıklaması

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, ilçe kongresinde seçilen 176 kişilik il kongre delegasyonunun 'belediyede yazılmış' eleştirisine, "19 ilçe başkanı arasında bir tek ben, belediye başkanlarımız arasında da bir tek Ümit Uysal il kongre delegesi değil" cevabını verdi.

CHP li Kumbul dan delege açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, partisinin cumartesi günü yapılan ilçe kongresinde seçilen 176 kişilik il kongre delegasyonunun 'belediyede yazılmış' eleştirisine, "19 ilçe başkanı arasında bir tek ben, belediye başkanlarımız arasında da bir tek Ümit Uysal il kongre delegesi değil" diye yanıt verdi.

Antalya'da CHP hafta sonu ilçelerde kongre sürecini tamamladı. 26 Aralık'ta yapılması beklenen İl Kongresi'nde, partinin yeni il yönetimini belirleyecek delegelerin çoğunluğunu elinde tutan Muratpaşa ve Kepez'de başkanlar değişmedi. Muratpaşa'da Ahmet Kumbul, Kepez'de ise Garip Erdoğan yeniden başkan seçildi.

Seçime rakipsiz giren Kumbul'un 176 kişilik kongre delege listesi, istifayla sonuçlanan tartışmalara neden oldu. Kongre sonucu oluşan listeye tepki gösteren Fatih Taşçıoğlu, ilçe başkanlığına verdiği dilekçeyle partisinden istifa etti.

Muratpaşa'nın 176 kişilik il delege listesinde kriz, Muratpaşa Belediyesi merkezli ortaya çıktı. 5 belediye meclis üyesi, İbrahim Güneş, Yener Altuntaş, Hüseyin Erşin, Hüseyin Sarı ve Mustafa Çetin'e listede yer verilmesi, Meclis üyesi Cem Kotan'ın kardeşi Selda Kotan'ın kongre delegesi olarak yazılması, tartışmalarını fitilini ateşledi. Tartışma, Muratpaşa Belediye şirketi Falez AŞ'de çalışan Yasin Karasu'nun, Uysal'ın danışmanları Murat Kaya ve Ömer Dinç'in, belediyenin özel kalem müdürlüğünde çalışan Ahmet Akkanat'ın il kongre delegesi seçilmesiyle iyiden alevlendi.

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök'ün danışmanlarından Gökhan Eceoğlu'nun yine Kök'ün il başkanlığı döneminde birlikte görev yaptığı isimlerin listede yer almasının yanı sıra, Hakikat ailesinden 4 ismin hem yönetim hem de kongre delegesi olarak listede yer tutması, tartışmaların büyümesine neden oldu. Listede eski İl Başkanı Cavit Arı, milletvekili adayı Deniz Filiz, Çetin Manav gibi isimler de yer aldı, ancak bu isimler 'dengeli bir liste' yorumu yapılmasına yeterli olmadı.

Eleştiriler karşısında İlçe Başkanı Kumbul, “Listede bir ben yokum bir de Belediye Başkanı Ümit Uysal. Ne ben ne de Uysal il kongresinde oy kullanamayacağız" dedi. Kendisi hariç 19 ilçe başkanı ile partili belediye başkanlarının delege olduğunu kaydeden Kumbul, “176 delege seçiliyor ama Muratpaşa'da aktif olarak parti çalışmalarına katılan ne kadar isim varsa doğal olarak il delegesi olmak istiyor. Bunun için bir dengenin kurulması gerekiyor. Yazılan isimlerin hiçbiri, rastgele, tek özelliği Muratpaşa Belediyesi'nde meclis üyesi, belediyenin çalışanı ya da yakını, akrabası diye yazılmadı. Her bir isim kendi mahallesinden delege çıkarak geldi" diye konuştu.

Listeler oluşturulurken kadın ve genç kotasını uygulamak durumunda olduklarının altını çizen Kumbul, “Bu noktada değerlendirilecek çok fazla genç ve kadın arkadaşımız da yok. Kalem müdürlüğü çalışan Akkanat, kendi mahallesinden delege seçilmiş gelmiş. Bu isimleri değerlendirmemiz gerekiyordu" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
16 koyduk 3 alacağız
 
Antalya'nın 5 ilçesinde CHP'den kimler delege oldu?
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
necip demirel 9 Aralık 2015 Çarşamba 00:33

Yıldıray sapan ı il başkanı secmezlerse , menderes turelli akp bu chp lilerin alayini trombolinde ziplatir.akilli olun vicdanli olun sahsi rantinizin pesinde didinmeyi birakin ve gercekten çaliskan olana oy verin. Yildiray sapan in il baskanligi yolunu da kapatirsa bu vatanhainleri,benim gibi nice vatansever yerel secimde de genel secimde de oy'unu size vermeyecek. Yani sefaniz 2019 a kadar surer sonra topunuza bye bye canım

Yorumu oyla      4      4  
denizz 8 Aralık 2015 Salı 20:58

Doğru söylemeyeni öpsünler mi?

Yorumu oyla      4      4  
Saadet Yavaş 8 Aralık 2015 Salı 13:56

Kendiniz çalıp kendiniz oynayacaksınız.

Yorumu oyla      6      3  
saadet yavaş 8 Aralık 2015 Salı 13:54

Yalan söylerken bari biraz utanın ya .Yeter artık CHP ye verdiğiniz zararların size ve arkanızdaki dizayn edenlere hesabın sorulacağını unutmayınız.Artık birlikte çalıştığınız ekip arkadaşlarınıza bile zarar vermeye başladınız ,kimlerle siyaset yapacaksınız göreceğiz.

Yorumu oyla      6      3  
8 Aralık 2015 Salı 13:50

bir kısmı hep bildiğimiz yüzler birde bilmediğimiz ama son beş yıldır yönetimde olan isimler kim seçiyor bunları biz neden bilmiyoruz?neden seçip veya seçilemiyoruz?o koltuktan bu koltuğa zıplamayı bırakın artık son üç seçimdir sonuçları görüyoruz.eyyy daim olan isimler!!!!!

Yorumu oyla      6      3  
chp muratpasa uyesi 8 Aralık 2015 Salı 01:07

19 ilce...diye vurguluyorsun ama belediye baskanlarimizdan derken rakam vermek zor di mi ! Zira butun belediyeleri kaptirdiniz akp ye kuş kadar kaldi chp li belediye sayisi. Basarisizligin bedelini aslan gibi odemek yerine diyorsunuzki secimle geldiler filan!hikaye anlatmayin.akp ye nasil deniyorsa ya birak bu milli irade %52 oy laflarini diktatorsun erdogan,siz de onlardan asagi degilsiniz. Mahalle delegeliklerinden baslayarak zaten surekli film ceviriliyor. Hep ayni tezgahlar ayni kadrolar ayni ona buna suna yakin isimler. Madem liste de umit uysal ve siz yoksunuz demekki kimligi kesin olan iki kisi sizsiniz. Istifa edin dusun siyasetten .

Yorumu oyla      5      3  
atıf şenkal 8 Aralık 2015 Salı 01:00

Buna kim inanir? Kadir inanir...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin acı günü
CHP Besni İlçe Başkanı Hüseyin Keleş, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Baykal aday çıkaracak mı?
CHP Antalya’da ilçe kongrelerini tamamladı, şimdi gözler ayın son haftasında ...
Milletvekili aday adayı CHP'den istifa etti
CHP'den Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Selim Karcı, partisinden istifa etti.
 
CHP Finike'de Hülya Tutal başkan
CHP Finike Kadın Kolları'nın genel kurulu yapıldı
CHP'li gençlerden mizahi protesto
ANTALYA'da CHP'li gençler, Can Dündar ile Erdem Gül'ün MİT tırlarıyla ...
Manyaslıoğlu hedeflerini açıkladı
CHP İl Başkan adayı Bahadır Manyaslıoğlu, Atatürk Parkı Gaziantep Restoran'da ...
 
'Bahçeli beni hayal kırıklığına uğrattı'
Akşener: "Ben Bahçeli’nin yüzde 11.9’u gördüğü anda derhal olağanüstü ...
Mustafa Şeker, CHP Antalya il başkanı adayı
ANTALYA'da Mustafa Şeker, CHP il başkanlığına aday oldu.
Yıldıray Sapan geri döndü
CHP Kumluca İlçe Örgütü'nün tek listeyle gidilen olağan kongresinde mevcut ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva