Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
26 Şubat 2017 Pazar - 21:46

CHP'li Özel; 'Antalya'ya gelmeyecek turisti kimse düşünmedi'

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, başkanlık sisteminin darbelere davetiye çıkaracağını öne sürerek, "Bir başkan yaratmak, gelecekte yapılacak bir darbeye, darbecilere, teröristlere ülkeyi ele geçirmenin hedefini göstermektir" dedi.

CHP li Özel;  Antalya ya gelmeyecek turisti kimse düşünmedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 16 Nisan'daki anayasa referandumunda esnafın 'hayır' oyu vermesi için Turgutlu'da çağrı yaptı. Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan Milletvekili Özel, ülke için çok hassas bir dönemeçte olunduğunu söyledi. 16 Nisan referandumuna dikkat çeken Özel, "Bütün seçmenlerimizi ülkemizin geleceğine dair çok önemli bir karar verecek.Bu karar özgürlük ve ekonomi açısından önemli bir yol ayrımıdır. Gelecekte esnafın durumunu iyileştirmek istersek bunu temel olarak nasıl yapacağız? Ülkede işsizlik azalmazsa, asgari ücret artmazsa, memur çiftçi iyi gelir elde etmezse biz ne yaparsak yapalım esnafın durumu düzelmez. İşsizimiz azalacak mı? Memurumuz asgari ücretlimiz daha iyi maaş alacak mı? Bugün geldiğimiz noktada Türkiye vereceğimiz karar ülkenin ekonomisini nereye getirecek? Bu karar çok önemli. Biz bugün parlamenter sistemle, cumhuriyetle yönetiliyoruz. 'Belki başkanlık sistemi bundan daha iyidir' diye düşündük. Bunu yapan başka ülke olmuş mu, baktık. Bunu dünyada sekiz ülke yapmış, parlamenter sistemi bırakmış. Dünyada parlamenter sistemden başkanlığa geçen ülkeler Gana, Afganistan, Nijerya, Sudan gibi ülkelerdir. Güç bir yerde toplanırsa para da bir yerde toplanıyor. Bu yüzden demokrasi varsa gelir adaleti var, demokrasi yoksa para da aynı yerde toplanıyor. Vereceğiz kararda bu konuya dikkat edin" diye konuştu.

'BİZİ FELAKETE GÖTÜRÜYOR'

Türkiye'nin iki yıldır fiili başkanlıkla yönetildiğini ve ülkeye faturasının ağır olduğunu öne süren Özel, şunları söyledi:

"Fiili başkanlık döneminde Türkiye'de kişi başı gelir 1500 dolar azaldı. Yani her birimiz para kaybettik. Turizm gelirimiz düştü. Çünkü kararı verirken, 'Rus uçağını sen düşürdün ben düşürdüm' derken, Antalya'ya gelmeyecek turisti kimse düşünmedi. Demokrasilerde birçok durum vardır. Kırk kere düşünülür bir kere konuşulur. Sonuçlarına ülke olarak katlanılır. Ama dün söylediğini bugün yalanlayacaksan, bu kadar insanı mağdur etmek kimsenin hakkı değildir. Fiili başkanlığa gitmeden işsizlik yüzde 10'du, şimdi yüzde 11.8. Üç gençten birisi işsiz durumda. Bütün rakamlar, bugün içinde bulunduğumuz, Cumhurbaşkanının anayasanın yetkilerini aştığı sistemin bizi felakete götürdüğünü gösteriyor. 15 yılda iktidar parlamenter sistemde var olan hangi yetkisini kullanamadı da terörü, işsizliği, yoksulluğu çözemedi. Başkanlıkla nasıl çözecek. Bunun cevabı yok. Neyiniz eksikti de yapamadınız?"

'ENSESİNE VURUP EKMEĞİNİ ALIRLAR'

Yeni sistemin darbelere zemin hazırlayacağını ve terör örgütlerini sevindireceğini iddia eden CHP'li Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yürütme, yasama, yargı bir kişinin elinde olursa en kısa zamanda şunu duyarız; 'Aldatılmışım, Rabbim ve milletim beni affetsin. 'Bugün, 'Aldanmışız' diyorlar. Ne 12 Eylül'de, ne de bugün biz hiç aldanmadık, hiç kimseyi de aldatmadık. Bu ülkeyi kolay kurmadık, bugün bütün terör örgütleri, darbeciler karşılarında güçlü bir demokrasi istemezler, karşılarında başkanlık sistemi isterler. İngiltere'de mi darbe tehlikesi vardır yoksa Sudan'da mı? Hangi gelişmiş demokrasinin başındaki adamın derdest edildiğini gördünüz? Bir başkan yaratmak gelecekte yapılacak bir darbeye, darbecilere, teröristlere ülkeyi ele geçirmenin hedefini göstermektir. Ensesine vurup ekmeğini alırlar. Oysaki demokrasi bütün sistemlerin güçlü olduğu bir rejimdir. 16 Nisan günü biz ülkenin rejiminin değiştirilmesine karşıyız. 16 Nisan'da, 'hayır' çıkarsa hükümet değişmeyecek ama zihniyet değişecek." (DHA)

Etiketler:
 
Baykal 'Hayır' turunda
 
Kemerspor 2003-Manisa Büyükşehir Belediyespor: 0-0
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da dövme turizmi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde alternatif turizm arayışına giren bir dövme ...
ITB Berlin için büyük hazırlık
ANTALYA, dünyanın en büyük turizm fuarlarından Uluslararası Turizm Borsası- ...
Güral Premier Tekirova'ya ödül
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki Güral Premier Tekirova Otel, World Tourism ...
 
Kaleiçi ITB Berlin'de
MURATPAŞA Belediyesi, 8 Mart'ta başlayacak ITB Berlin'de 45 metrekarelik ...
Demre'de turizm toplantısı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde turizm değerlendirme toplantısı yapıldı.
AKTOB Başkanı'ndan çağrı var
AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) ...
 
Turizmcilere güvenlik toplantısı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde turizmcilerle güvenlik istişare toplantısı yapıldı.
Bentour düğün paketleri sunuyor
Geçen hafta açıkladığı “komşunu da al gel” kampanyasının ardından Bentour ...
Turistik denizaltıyla ilk dalış
ANTALYA'da 1 Nisan günü resmi açılışı yapılacak turistik denizaltı 'Nemo ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva