Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
31 Ekim 2011 Pazartesi - 16:30

Çarıklı İhsan Ataöv yaşamını yitirdi

Ataöv için yarın TBMM'de tören düzenlenecek. Ataöv'ün cenazesi, Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Çarıklı İhsan Ataöv yaşamını yitirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gazipaşa'da 1923 yılında doğan Ataöv, Öğretmen Okulundan mezun oldu. Bir süre öğretmenlik ve gazetecilik yapan Ataöv, 12, 13, 14, 15 ve 16. dönemde Antalya milletvekilliği yaptı.
 
BAYKAL’LA 20 YIL SONRA BARIŞMIŞTI
 
"Çarıklı" lakaplı efsane siyasetçi AP'li İhsan Ataöv, beş dönem çekiştiği ve sonunda hızını alamayarak Antalya stadyumunda 'düello'ya davet ettiği Baykal'la 20 yıl sonra barış yapmıştı. Sabah Gazetesi bu haberi şöyle vermişti:

Ankara'da gerçekleşen bir buluşma, Türk siyaset tarihinin en renkli ve en uzun kavgalarından birini dostlukla bitirdi. CHP lideri Deniz Baykal, 20 yıl boyunca "baş belası" kesilen eski AP'li İhsan Ataöv ile evine yaptığı bir ziyaret ile barıştı. Bu ziyaret, yerel bir gazetede yazdığı yazılarda kullandığı 'Çarıklı' lakabıyla tanınan Ataöv'ü çok duygulandırdı. Hastalığı nedeniyle kısa sürmesi beklenen görüşme, anılar konuşuldukça uzadı. Zaman zaman kahkahalar atıldı, bazen de gözler yaşardı. Çarıklı, CHP ve CHP'lileri en çok zorlayan isimlerden birisi olmasına karşın, Baykal'a sürpriz bir teklifte bulundu. Son yıllarda Baykal'ın izlediği politikaları kendisine yakın bulduğunu söyleyen Çarıklı, "Yardımım olacaksa CHP'ye bile girerim" diyerek Baykal'ı duygulandırdı.

ANTALYALI BAŞBAKAN
Yıllarını siyasete vermiş olan 'yaşlı kurt' Antalya'dan bir başbakan çıkmasını büyük bir arzu ile istediğini anlattı. Gözyaşlarına engel olamayan Çarıklı, "Baykal Başbakan olmalı. Bütün arzum bu" dedi. Bu dilek, CHP liderini de etkiledi. "İnşallah" demekle yetindi. Ziyaret, adeta tarihe tanıklık yapmaktı. Söz sözü açtı, 1970'li yıllara kadar gidildi. Konuşma zorluğu çeken Çarıklı ile Baykal'ın sohbetleri, odada bulunanları hem güldürdü hem düşündürdü. Çarıklı, Baykal'a ilk sataşmasını anlatarak söze başladı: "Deniz Baykal yeni yeni ortaya çıkmış bir CHP'li. Bana soruyorlardı. 'Bu Baykal kim' diye. Ben onlara 'bir Antalyalı olarak valla annesini babasını tanımam. Doğudan gelmiş diyorlar. Kürt alevi diyen bile var' diyordum. Bilmiyordum ama kötülemek için söyledim."

DÜELLOYA DAVET ETTİ
Baykal, gülerek "Ben özbeöz Antalyalıyım. Bunu herkes bilir. Çarıklı da bilir ama siyaset tarzı, siyasetimizin güzellikleri diyelim, onu böyle bir söyleme itti" dedi ve artık tarihe mal olan 'düello' olayını şöyle anlattı: "Sağda solda hakkımda ileri geri konuşuyordu. Hatta gazetelere ilan verdi, 'gelsin karşıma onun maskesini indireceğim' diye. Tarih ve saat vererek beni stadyuma çağırdı. Ben de söylenen tarih ve saatte stadyuma gittim. Tabii gelen giden olmadı. Konuştuklarıyla, iddialarıyla bundan yine Çarıklı kazançlı çıktı. Siyaseten meydan okuması akıllarda kaldı." Yıllar süren siyasi çekişmelerinde ilginç anıların sayısı da oldukça kabarık. Onlardan birisi iki siyasetçiyi de güldürüyor. Çarıklı şimdi kendilerini güldüren kahvehane atışmasını şöyle anlattı:

KAHVEHANEDE ATIŞMA
"Küçük bir alan. Baykal bir kahvede ben başka bir kahvede seçim konuşması yapıyoruz. Mikrofonlarımız karşılıklı. Ben konuşuyorum ama öbür taraftan da Baykal'ın söylediklerini dinliyorum. Baykal, Yahya Demirel'in adının karıştığı sunta yolsuzluğunu anlatıyor. 'Yeğenler ve yiyenler devri kapanacak' diye bağırıyor. Ben çok kızdım. Allah'tan Baykal da kısa kesti. Ondan ayrılan kalabalık da benim tarafıma geldi. Ben de bu arada Baykal'ın alanı terk etmesini fırsat bilerek, Baykal 'yeğenler-yiyenler' dedi. O söylediği yolsuzluğun altında Maliye Bakanı olarak Baykal'ın kendisinin imzası var. Makbuzu da burada, gazeteler de yazdı. Yahya da bundan Halk Partisi'ne pay vermiş, aha makbuzu da burada. Bunlara hayır diyecek birisi varsa gelsin diye esip duruyorum." Baykal araya girerek, bir kahkaha patlattı: "Bundan bir siyasetçi olarak alınacak en önemli ders. Mikrofonu, kürsüyü asla rakibinden önce bırakıp gitmeyeceksin. Mikrofonu kaptırmayacaksın. Bundan korkulur, bununla mücadele edilmez. Hep kazanır."

HELE BİR İYİLEŞ
Buluşma sona erip de ayrılma vakti gelince, ortam yine hüzünlendi. Baykal önderliğindeki CHP heyeti, tekerlekli sandalyede oturan ve hareketleri sınırlı olan siyaset ustasını öptüler. Hatıra fotoğrafı da çekildikten sonra Çarıklı'nın Baykal'a söylediği söz, adeta son nokta oldu: "İyileşip Antalya'ya beraber gitmeyi, halkı beraber selamlamayı o kadar çok isterim ki. Şunu bir yapabilseydik..." Baykal da, 'ezeli rakip, ebedi dost'a "İnşallah, hele bir iyileş, onu da yaparız" temennisinde bulundu.

 
İşte dünyanın en arzulanan kadını
 
Akaydın, memuruna yüzde 300 zam yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemal'in 40 yakını öldürüldü
Sevim Kılıçdaroğlu, Habertürk'ten Amberin Zaman'a konuştu. İşte o röportaj...
Demirel, CHP'lilere Ecevit'i anlatacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün evinde ziyaret ettiği 9. ...
AKP Milletvekili yaşamını yitirdi
Adalet ve Kalkınma Partisi Ordu Milletvekili Harun Çakır geçirdiği kalp ...
 
CHP Antalya'da bayramı kutlayacak
Hükümetin, ‘Tören yapılmamasına’ ilişkin Cumhuriyet Bayramı ile ilgili ...
Başbakan'ın açıklamasına CHP'li Başkan'dan destek
Antalya'nın Konyaaltı İlçe Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Başbakan ...
Bakan Şimşek gerçeği açıkladı
Van Depreminden sonra yeniden kamuoyunun gündemine gelen deprem vergileri ...
 
Erdoğan'ın suçladığı AKP'li o mu?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında ...
Kılıçdaroğlu, Ülken ve ekibi için; 'Çok iyi yönetim' dedi
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı Basın Bürosu, il yönetiminin ...
Başbakandan radikal çözüm
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van depremi sonrası tekrar gündeme gelen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva