AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
18 Ekim 2023 Çarşamba - 16:58

Cedi'den '12 Dev Adam'a ret

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Cedi Osman’ın milli takıma gelmek istemediğini açıkladı.

Cedi den  12 Dev Adam a ret
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sinan Erdem Spor Salonu'nda Türkiye Basketbol Ligi'nin isim sponsorluğu için Türkiye Sigorta ile yapılan anlaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkoğlu, oyuncular Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'e verilen 5 maç men cezasının Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu tarafından onanmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Aldıkları cezalarla Türk statüsünde oynama haklarını kaybeden Anadolu Efes oyuncusu Larkin ile Fenerbahçe Beko basketbolcusu Wilbekin ile ilgili hukuki süreç tamamlanana kadar konuşmadıklarını aktaran Türkoğlu, "Bir şey sonuçlandıktan sonra açıklama yapmanın daha doğru olacağına inanan bir insanım. Öncellikle milli formaya olan duyarlılığından dolayı Tahkim Kurulumuzu kutlamak istiyorum. Bu arkadaşların milli formaya yaklaşımlarından dolayı rahatsızlık duyduğumuzu ve bu süreci başlattığımızı herkesin bilmesini isteriz. Bundan sonra eğer bir yabancı devşirme yoluna gidersek, bu bize iyi bir emsal de teşkil edecektir. Sonuçta milli takımı herkesten, her şeyden önde tutan insanlarız. Buraya gelecek, davet edeceğimiz insanların da aynı düşüncede olması gerektiğine inanıyoruz. Bu arkadaşların böyle yaklaşmadıklarını düşündüğümüz için bu yola başvurduk." ifadelerini kullandı.

Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmak istemediklerini vurgulayan Türkoğlu, "Yaptığımızın bizim için doğru olduğuna inanıyoruz. Buradan çıktıktan sonra hocamızla da konuşacağız. Artık bu konuyla ilgili kimsenin yorum yapmasını da istemiyorum. Çünkü gereksiz noktalara çekiliyor. Önümüzde şubat ayında yapacağımız maçlar var. Onun için hazırlanmamız gerekiyor. Hepimiz için hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

"CEDİ, MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Hidayet Türkoğlu, NBA'de forma giyen Cedi Osman'ın da kendilerine milli takıma gelmek istemediğini söylediğini aktardı.

Cedi Osman'ın yazın kendisi ve diğer yetkililerle görüştüğünü anlatan Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Bu konuyu bazen biz de anlamlandıramıyoruz. Cedi Osman bizim yanımıza gelip, milli takımda oynamak istemediğini söyledi. Biz de kimsenin zorla ya da isteksiz olarak milli takıma gelmesini sağlayacak insanlar değiliz. Bu soruyu bizden çok Cedi ve diğer arkadaşlara sormamız gerekir. Hiçbir sakatlığı olmayıp, sezonu erken bitirip, milli takımda neden oynamak istemediklerini bizden çok onlara sormak gerekir. Türkiye Basketbol Federasyonu yönetimi olarak görevimiz en iyi takımı kurmak. Antrenörlerimiz de gerek Türkiye gerek diğer ülkelerde oynayan en iyi oyuncuları milli takıma davet etmekten sorumludur. O süreçte sakatlıkları olanlar elbette olmayacaktır ama sakatlığı olmayan ve milli takımda olmak istemeyen insanları da bizden çok sizlerin sorup, neden oynamak istemediklerini öğrenmeniz gerekir. Gerek 2 devşirme arkadaşımız gerekse Cedi'nin o süreçte olmaması bizi kadro anlamında eksik bırakmıştır."

"BASKETBOL TÜRKİYE'DE BİR TUTKUDUR"

Türkiye Sigorta'nın basketbolun en rekabetçi liglerinden birine sponsor olduğunu vurgulayan Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Basketbol, Türkiye ve dünya genelinde bir tutkudur. Bu spor, heyecanın, birlikteliğin, rekabetin en yüksek seviyede yaşandığı bir platform sunmaktadır. Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Basketbol Ligi, bu tutkunun en parlak yıldızlarıdır. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi takımlarımızın uluslararası arenadaki başarıları ve Türkiye Basketbol Ligi'nin rekabet dozu, basketbolun cazibesini sürekli artırmaktadır. Türkiye Sigorta, geçtiğimiz yıl Basketbol Süper Ligi'ne adını vermesinin ardından bu yıl da basketbolun yaygınlaştırılması ve kulüplerimizin desteklenmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Basketbol Ligi'nin isim sponsoru olmuştur. Önümüzdeki 2 yıl boyunca Türkiye Sigorta, Türkiye Basketbol Ligi'nin isim sponsoru olarak basketbol ailemize ve ligimize büyük bir destek sunacaktır."

Hidayet Türkoğlu, Türkiye Sigorta ile yaptıkları iş birliğinin uzun yıllar süreceğine inandıklarını belirterek, "Türkiye Sigorta, basketbolun büyüleyici dünyasına olan bağlılığını kanıtlamış bir markadır. Bu bağlılık sadece başarıya yönelik değil, aynı zamanda genç yeteneklerimize, basketbolun tüm paydaşlarına ve sporun geniş kitlelere yayılmasına olan inançlarının da bir yansımasıdır. Sponsorluk anlaşmaları ve iş birlikleri kulüplerimize finansal destek sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda basketbolun daha fazla kişiye ulaşmasına da olanak tanıyor. Türkiye Sigorta ile yaptığımız anlaşma bu bağlamda Türk basketbolun geleceği için büyük bir değer taşımaktadır. Türkiye Sigorta'ya, basketbolumuza duyduğu güven ve inanç için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Taha Çakmak da Türk basketboluna destek vermenin gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "Geçtiğimiz yıl Türkiye Basketbol Federasyonu ile yaptığımız Basketbol Süper Ligi isim sponsorluğu sözleşmemizi yenilerken, aynı şekilde iş birliğimizi Türkiye Basketbol Ligi'ni içerecek şekilde genişletiyoruz. 12 farklı ilimizden 18 güzide takımın rekabet ettiği Türkiye Basketbol Ligi'miz de bundan sonra Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi olarak anılacak." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Sigorta olarak geçen yıl attıkları imzalarla Basketbol Süper Ligi'nin isim sponsorluğunu 3 yıllığına üstlendiklerini hatırlatan Çakmak, şöyle konuştu:

"Şimdi de Türkiye Basketbol Ligi'nin isim sponsorluğunu 2 seneliğine sahiplenerek lige merhaba diyoruz. Federasyonumuz ve kulüplerimizin gayretli çalışmalarıyla hem ülkemizde hem de uluslararası alanda öncü konumda olan liglerimizi, güç birliğiyle daha iyi bir noktaya taşıyarak 85 milyonun gururuna gurur katmayı hedefliyoruz. Bu beraberlikten doğan güçlü sinerjinin hem markamıza hem de basketbolumuza değer katacağına inancımız tamdır. Bu iş birliğinin bir sponsorluktan öte ortak bir hedefe kitlenen yol arkadaşlığı olarak gördüğümüzü belirtmek isterim. Basketbolumuzun dünyanın önde gelen liglerinden biri haline gelmesinde takımlarımızın ve oyuncularımızın çalışmaları kadar, gençlerimize sporcu kişiliğiyle örnek olan milli gururumuz, federasyon başkanımız Sayın Türkoğlu başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve görevli arkadaşlarımızın katkıları çok büyük ve değerli."

Konuşmaların ardından Hidayet Türkoğlu ve imza törenine katılan Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Taha Çakmak, sponsorluk anlaşmasını imzaladı.

(Odatv.com)

 
Filistin için 3 günlük milli yas ilan edilecek
 
ABD Adana Konsolosluğu geçici olarak kapatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afyon evinde Vanspor'a yenildi
HES İlaç Afyonspor ligin 9. haftasında evinde konuk ettiği Vefa Grup Vanspor'a 1-0 mağlup oldu.
Trabzonspor, Alanyaspor mesaisini sürdürdü
Trabzonspor, yeni teknik direktörü Abdullah Avcı yönetiminde Alanyaspor ...
Anadolu Efes kötü gidişe son verdi
EuroLeague karşılaşmasında Anadolu Efes sahasında ağırladığı LDLC Asvel'i mağlup etmeyi başardı.
 
Derbilerin yıldızı Okan Buruk!
Süper Lig ekibi Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, derbi maçlarındaki ...
Abdullah Avcı, Trabzonspor'dan 40 milyon TL maaş alacak
Trabzonspor, Nenad Bjelica ile yolları ayırdıktan sonra yeniden anlaştığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EURO 2024'ü garantileyen millilere tebrik
Türkiye, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 7'nci maçında Konya'da oynanan karşılaşmada ...
 
Zaniolo'nun ifadesi ortaya çıktı
Newcastle United'da forma giyen Sandro Tonali ile Galatasaray'dan Aston ...
Telefon ve tabletlerine el konuldu
Polis, Newcastle'lı Tonali ve Galatasaray'dan kiralık olarak Aston Villa'ya ...
Arda Güler, Golden Boy ödülünde finale kaldı
Milli futbolcu Arda Güler, Golden Boy ödülleri listesinde finale kalan 25 futbolcudan biri oldu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva