Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
8 Ağustos 2022 Pazartesi - 12:59

Cinsel Sağlık Sorunları Ve Tedavisi

Her bireyin hayatında çeşitli sağlık sorunları yaşaması gibi cinsel sağlık sorunları yaşaması da gayet normal bir durumdur. Ancak ülkemiz insanının genel ahlak ve geleneklerine göre bu tip hastalıkları ifade etme, paylaşma, profesyonel yardım alma konularında eksik ve çekingen davranıyoruz.

Cinsel Sağlık Sorunları Ve Tedavisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu durum uzun vadede hem hastalıklarımızın ve sorunlarımızın büyümesine hem de sosyal hayatımızın, aile ilişkilerimizin ve özgüvenimizin azalmasına neden oluyor. Cinsel rahatsızlıklar fark edildiği anda uzman hekim tarafından görülmesi gereken, kısa sürede teşhis ve tedaviye başlanılması gereken problemlerdir. İhmal edilmesi uzun vadede en çok size ve sevdiklerinize zarar verecektir. Yalnızca sertleşme sorununa iyi gelen yiyecekler gibi alternatif yöntemler sizi bir yere kadar götürebilecektir.

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel ilişkiye girme isteğindeki eksikliklerin altında yatan birden çok neden bulunur. Zaman zaman her insanın belli başlı sebeplerden kaynaklı kısa süreli cinsel isteksizlik duyması mümkündür. Ancak bu isteksizlik halinin aylarca devam etmesi belli bir hastalığın işareti olabilmektedir. Bu durumda en kısa zamanda uzman bir hekimle görüşülmesi gerekecektir.

Cinsel isteksizlik tıbbi olarak 3 ana türe ayrılabilir;

  • Primer Cinsel İsteksizlik: Bu durum genellikle ergenlik döneminde başlar ve kişi hiçbir şekilde cinsel arzu duymaz. Kesintisiz olarak cinsel isteksizlik halidir.
  • Sekonder Cinsel İsteksizlik: Bu durumda kişi, başlangıçta cinsel arzular duymaktadır ve hatta aktif bir cinsel hayatı da bulunabilir. Ancak zamanla cinsel isteksizlik hali gelmiş ve uzun süredir devam etmektedir. Genellikle yaşanan problemler ve sıkıntılar dolayısıyla görülür.
  • Durumsal Cinsel İsteksizlik: Kişinin belli zaman aralıklarında cinsel arzu hissetmemesi durumuna verilen addır. Bunun temel nedeni ise maddi ve manevi kaygılar, yoğun stres ve kişinin duygu durumundaki değişikliklerdir.

Cinsel isteksizliğin en önemli nedenleri arasında kişinin kaygıları, korkusu, acı hissetme ve zevk alamama, sertleşme sorunları gibi sebepler yatmaktadır. Bu gibi biyolojik, fiziksel ve psikolojik sebeplere ek olarak sosyal hayatta yaşanan travmalar, işten çıkarılma, maddi kaygılar ve stres gibi nedenler de cinsel isteksizliğin sosyal nedenleri olarak karşılaşabileceğimiz durumlardır.

Her iki cinsiyet için de bu etkenler ve benzer sebeplerden kaynaklı cinsel isteksizlik hali görülebilir. Bu durum utanılması ve sakınılması gereken bir durum değildir. Zira doğru bir teşhis ve tedavi ile giderilebilir bir rahatsızlıktır.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Cinsel isteksizlik rahatsızlığı uzman bir hekim yardımı ve profesyonel önlemler ile kısa vadede çözüme kavuşturulabilir bir hastalıktır. Bu rahatsızlığın temelinde yatan nedenlere göre çeşitli tedavi imkânları bulunmaktadır. Uzun süre boyunca utanılarak ve sıkılarak bu rahatsızlığı görmezden gelmek kesinlikle bir çözüm değildir. Bu nedenle kısa süre içinde doktora başvurmanız gerekmektedir. Doktorunuz size belli başlı ilaçlar reçete edebileceği gibi örneğin sertleşmeye iyi gelen gıdalar gibi takviye yöntemler de tavsiye edebilir.

Cinsel isteksizliğin tedavisinde ilk atılacak adım, bu rahatsızlığın altında yer alan nedeni tespit etmekten geçer. Teşhisin doğrudan tedaviye yönelmesi için rahatsızlığın kaynağının bilinmesi gerekir. Zira bu hastalığın altında psikolojik, biyolojik, sosyal ve fiziksel bir çok neden yatabilmektedir.

Bu sebeple doktorunuza doğru anamnez ve bilgi vermeniz son derece önemlidir. Yalnızca belli başlı ve üstün körü bilgi vermeniz teşhis ve tedavinizi de zorlaştıracaktır. Dolayısıyla yaşadığınız problemleri doğru ve eksiksiz bir şekilde hekiminizle paylaşmanız gerekmektedir.

Altta yatan sebebin ne olduğunun bilinmesi halinde doktorunuz size en uygun tedaviyi verecek ve kısa sürede yeniden iyi olacağınızı bilmelisiniz. Altta yatan nedeler bir hastalıktan kaynaklanıyorsa, kalp ve damar, psikolojik ya da sinirsel bir hastalığınız var ise yahut psikolojik kaygılarınız var ise bunların tespiti ve doğru tedavisi ile birlikte hastalığınız da ortadan kalkacaktır. 

 
Kriz çözüldü, Türk TIR'ları yola çıktı
 
Burdur'da GÖAK Projesi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca'dan 'malpraktis davaları' açıklaması
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, malpraktis davalarıyla ilgili yasanın, sonuçlanmış ...
Masseter Botoks
Güzellik endüstrisinde Botoks, esas olarak kırışıklık silici olarak bilinir. ...
Yoğun bakımda yüzde 30 artış
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Şehir Hastanesi ...
 
Dudak Dolgusu Fiyatları
Dudak dolgusu, her geçen yıl artan bu ameliyatsız işleme olan talep ile popüler bir tedavidir.
Op. Dr. Seher Şirin
Kadın genel cerrahi uzmanı arayanların sıkça tercih ettiği isimlerden ...
Özel hastanelerden şikayet var
Antalya’daki özel hastanelerden şikayetvar.com’a gönderilen şikayetler ...
 
Kanseri yine aşk ile yenecekler
EVLİLİKLERİNİN ikinci ayında hayatlarına giren kanseri, birbirlerine olan ...
Lamine Diş Kaplama
Dişlerin güzel görünmesi, pek çok kişi için önemli olarak görülüyor. Dişlerin ...
Koronavirüs'te haftalık vaka sayısı 365 bin 424 oldu
SAĞLIK Bakanlığınca açıklanan haftalık Covid-19 tablosuna göre, 18-24 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva