37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
2 Ağustos 2021 Pazartesi - 09:53

Cinsel tacizi günlük ortaya çıkardı

İZMİR'in Bornova ilçesinde A.B.B. (16) adlı kız çocuğunun günlüğü, üvey baba Engin O.'nun (40) cinsel tacizini ortaya çıkardı. A.B.B.'nin, günlüğünde birçok kez cinsel tacizi yazdığı hatta kendisini asarak, intihar etmeyi bile düşündüğünü kaydettiği görüldü.

Cinsel tacizi günlük ortaya çıkardı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hem A.B.B.'nin ifadelerinden hem de günlükten tacizin ortaya çıkmasının ardından anne J.O.'nun şikayeti üzerine Engin O. tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Hakkında İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasında "Nefsime hakim olamadım" diyen Engin O., iyi hali indirimiyle 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A.B.B. adlı kız çocuğu, iddiaya göre, henüz 13 yaşındayken, üvey babası Engin O.'nun cinsel tacizine maruz kaldı. Tacizler, yaklaşık 2 sene sürerken, pandemi döneminde A.B.B.'nin tavırlarındaki değişim, anne J.O.'nun dikkatini çekti. Psikiyatrik muayenede A.B.B., cinsel tacizi anlatırken, kendisine depresyon ve anksiyete tanısı koyuldu. Bunun yanı sıra A.B.B.'nin günlükleri de incelenince üvey baba tacizi ortaya çıktı. A.B.B.'nin, kendisini asarak intihar etmeyi bile düşündüğünü belirttiği günlükte "Ben uyurken yanıma geliyor. Ne yaptığını sorduğumda üzerimi örtmek için geldiğini söylüyor. Annem bunları öğrense çoktan boşanmışlardı. Belki de çok uzaklara gitmeliyim ama hiçbir yerde istenmiyorum. O kadar baskı altındayım ki kendimi asmayı düşündüm. Yarın karne günü ve mutlu numarası yapmalıyım. Odama kamera koymayı bile düşündüm. Annemler odalarına kilit aldılar. Ben de almak istedim ama gerçeği asla söyleyemezdim. Canım çok sıkkın. Bana dokunduğunu, taciz ettiğini söyleyemiyorum. Yetti artık çok sıkıldım" yazdığı görüldü. 

'NEFSİME HAKİM OLAMADIM'

Hem A.B.B.'nin ifadelerinden hem de günlüklerden cinsel tacizin ortaya çıkmasının ardından anne J.O.'nun şikayeti üzerine Engin O., gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Engin O., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Engin O. hakkında, 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Karar duruşmasında savunma yapan Engin O., cinsel tacizi itiraf etti. Engin O., "Uyurken üzerini örtmek için odaya girdiğimde A.B.B.'nin bacakları açıktaydı. Nefsime hakim olamadım ve bacaklarına dokundum. İrkilince odadan geri çıktım. Ondan başka bir şey yapmadım. Bu olaydan sonra A.B.B. bana ön yargılı oldu" diye konuştu.

Yaşadıklarını anlatan A.B.B. ise "İlk olarak evimizin çatısında tacize uğradım. Sürekli aynı şeyleri yapıyordu. Yattığım odanın kapı kolunu sessizce indirip, içeri giriyordu. Ben bunları günlüğüme yazdım. Cinsel taciz, ben günlük tutmaya başlamadan 6 ay önce başlamıştı" dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Mahkeme heyeti, yapılan yargılamanın ardından Engin O.'ya 15 yıl hapis verirken, duruşmalardaki iyi hali ve sabıkasının olmaması nedeniyle cezayı 12 yıl 6 aya indirdi.

IZMIR'IN BORNOVA ILCESINDE A.B.B. (16) ADLI KIZ COCUGUNUN GUNLUGU, UVEY BABA ENGIN O.'NUN (40) CINSEL TACIZINI ORTAYA CIKARDI. A.B.B.'NIN, GUNLUGUNDE BIRCOK KEZ CINSEL TACIZI YAZDIGI HATTA KENDISINI ASARAK, INTIHAR ETMEYI BILE DUSUNDUGUNU KAYDETTIGI GORULDU. HEM A.B.B.'NIN IFADELERINDEN HEM DE GUNLUKTEN TACIZIN ORTAYA CIKMASININ ARDINDAN ANNE J.O.'NUN SIKAYETI UZERINE ENGIN O. TUTUKLANARAK, CEZAEVINE GONDERILDI. HAKKINDA IZMIR 17'NCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE ACILAN DAVANIN DURUSMASINDA "NEFSIME HAKIM OLAMADIM" DIYEN ENGIN O., IYI HALI INDIRIMIYLE 12 YIL 6 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (FOTO:IZMIR DHA)

IZMIR'IN BORNOVA ILCESINDE A.B.B. (16) ADLI KIZ COCUGUNUN GUNLUGU, UVEY BABA ENGIN O.'NUN (FOTODA) CINSEL TACIZINI ORTAYA CIKARDI. A.B.B.'NIN, GUNLUGUNDE BIRCOK KEZ CINSEL TACIZI YAZDIGI HATTA KENDISINI ASARAK, INTIHAR ETMEYI BILE DUSUNDUGUNU KAYDETTIGI GORULDU. HEM A.B.B.'NIN IFADELERINDEN HEM DE GUNLUKTEN TACIZIN ORTAYA CIKMASININ ARDINDAN ANNE J.O.'NUN SIKAYETI UZERINE ENGIN O. TUTUKLANARAK, CEZAEVINE GONDERILDI. HAKKINDA IZMIR 17'NCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE ACILAN DAVANIN DURUSMASINDA "NEFSIME HAKIM OLAMADIM" DIYEN ENGIN O., IYI HALI INDIRIMIYLE 12 YIL 6 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (FOTO:IZMIR DHA)

Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA) 

 
Yangında hayatını kaybeden orman işçisi Erdal Tovka toprağa verildi
 
Fındık üreticilerine 'hasat' uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangında hayatını kaybeden orman işçisi Erdal Tovka toprağa verildi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları ...
Yangında yaşamını yitiren orman işçisi Cinbaş için tören
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları ...
Marmaris'teki yangında 5'inci gün
Marmaris'teki orman yangının 5'inci gününde söndürme çalışmaları Orhaniye ...
 
Azerbaycan yangın söndürme ekipleri, Türkiye'ye giriş yaptı
TÜRKİYE'de devam eden orman yangınlarına müdahale için Azerbaycan'dan ...
Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz yurda döndü
2020 Tokyo Olimpiyatlarında klasik yay bireysel kategoride İtalyan rakibini ...
Bekçi Tur Kontrol Sistemi
Sistem, güvenlik görevlisi tarafından kontrolleri yapılan noktaların raporlanması ...
 
Bir avuç süt
ESKİŞEHİR’de Porsuk Çayı kenarındaki ağaçlık alanda mahsur kalan köpek ...
Uzaydan Marmaris ve Manavgat yangınları böyle görüntülendi
MİLLİ Savunma Bakanlığı, keşif uyduları Göktürk-1 ve Göktürk-2 ile uzaydan ...
2 gündür uyuyan adamı uyandırmak için seferber oldular
BURSA'da, yakınlarının 2 gündür haber alamadığı gerekçesiyle itfaiye ekiplerince ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva