Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Ali Bahar: İstikrar iflasları engelledi
Ali Bahar: İstikrar iflasları engelledi
29 Mart 2012 Perşembe - 16:38

DÖSİAD, Antalya Defterdarı Hidayet Mat’ı ağırladı

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Perşembe Kahvaltılarının bu haftaki konuğu Antalya Defterdarı Hidayet Mat oldu. Antalya Defterdarı Hidayet Mat, iş dünyasını 2B arazilerinin son durumu hakkında bilgilendirdi.

DÖSİAD, Antalya Defterdarı Hidayet Mat’ı ağırladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DÖSİAD Perşembe Kahvaltılarının bu haftaki konuğu Antalya Defterdarı Hidayet Mat oldu. İş dünyasını 2B arazilerinin son durumu hakkında bilgilendiren Mat, 2B Kanunu sayesinde sosyal barış sağlanacak, devletle vatandaş arasında ihtilaf giderilecek, kentsel dönüşüm mümkün olacak, çiftçiler ölçek büyütecek, çarpık kentleşme önlenecek, ekonomiyi canlandırıcı etki yaratılacaktır” dedi.
Ayka Vital Park Otel’de düzenlenen Dösiad Perşembe Kahvaltısına katılan Antalya Defterdarı Hidayet Mat, konuşmasına Dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin verdiği bilgilerle başladı. 2B’yi tanımlayarak konuşmasını sürdüren Mat, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“2B orman vasfını kaybetmiş arazilerdir. 2/B 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2.maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltmadır. Bu milleti en çok seven insan atıl araziyi devlete millete kazandıran insandır. 2B Kanunu sayesinde sosyal barış sağlanacak, devletle vatandaş arasında ihtilaf giderilecek, kentsel dönüşüm mümkün olacak, çiftçiler ölçek büyütecek, çarpık kentleşme önlenecek, ekonomiyi canlandırıcı etki yaratılacaktır.
Kimler Doğrudan satış hakkından yararlanabilecek ?
*31.12.2011 tarihinden önce 2/B alanlarını kullandıkları güncelleme listeleri veya kadastro tutanaklarına göre belirlenen kişiler,
*Bu kişilerin mirasçıları
*Noter tarafından düzenlenecek muvafakatnameleri vermeleri şartıyla akdi halef olacak kişiler.
Doğrudan Satış İşlemlerinde Başvuru ve İşlemlerin Tamamlanma Süresi ne Kadar Olacak?
Güncelleme ve kadastro tutanakları kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren önce düzenlenenlerin başvuru süresi 3 ay,işlemlerin tamamlanma süresi 6 ay, sonra düzenlenenlerin 6 ay, işlemlerin tamamlanma süresi 6 ay olacak.
Başvuru bedeli ne olacak?
Başvuru bedeli   belediye ve mücavir alan sınırları içinde 2.000TL; belediye ve mücavir alan sınırları dışında 1.000 TL olacak.
Başvurular Nasıl Yapılacak ?
Başvurular başvuru dilekçesi, başvuru bedelinin yatırıldığına dair makbuz, TC kimlik numarasını içeren Nüfus cüzdanının fotokopisiyle, (aslını görmek kaydıyla) , tüzel kişiler için yetki belgesi, kanuni mirasçılardan mirasçı olduklarını gösterir veraset ilamının onaylı örneği, akdi haleflerden hak sahibinin veya mirasçılarının noter tasdikli yazılı muvafakatı ile birlikte il merkezinde Defterdarlığa, ilçelerde ise Mal müdürlüklerine başvurulacaktır.
Satış Bedeli ne olacak?
Satış bedeli belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında rayiç bedelin yüzde 50’si olacaktır. Peşin ödeme halinde bu bedele ayrıca yüzde 20 indirim uygulanacaktır.
Peşin ve taksitli ödemelerde ne olacak ?
Peşin satışlarda satış bedeline yüzde 20 indirin uygulanır.Bu bedel idarece yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde ödenir.Tebliğ edilen satış bedeline itiraz edilemez ve dava açılamaz.
Taksitle satışlarda satış bedelinin yüzde 10’u yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde; kalanı ise en fazla beş yılda on eşit taksitte faizsiz olarak ödenir.
Kanunun sağladığı faydalar neler olacak?
Tapu harçlarından muaf tutulacaktır. Son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil bedelleri satış bedelinden mahsup edilecektir.Taşınmaz üzerindeki yapı ve tesislerden ayrıca bedel alınmayacaktır.
Gencer: İş dünyası  acil çözüm bekliyor
Dösiad Başkanı Gültekin Gencer, “ İş dünyası olarak 2B vasfındaki orman arazileriyle ilgili çalışmanın da bir an önce uygulamaya geçmesini istiyoruz” diye konuştu. Gencer, 2B arazileri konusunda Antalya’nın en kritik illerin başında geldiğini belirterek, şunları söyledi:
“2B sorunun en çok yaşandığı illerimiz Antalya ve İstanbul. Dolayısıyla sorunun çözümünü bizim kadar bekleyen başka iller yokBir zamanlar ormanlık iken, çeşitli tasarruflar sonucunda bu vasfını kaybetmiş araziler kanayan bir yaradır. Yıllardır bu tür yerler ormana yeniden kazandırılamamıştır. Kazandırılması imkânı da artık yoktur. Bu nedenle konunun sosyal bir mesele olarak ele alınmış olmasını yerinde buluyoruz. Hükümetimizin bu konudaki yaklaşımına Antalya ili geniş bir katılım göstermektedir.”
Gencer, her geçen gün artan nüfus ve var olan işsizlik gibi sorunların yeni yatırımları beklediğine dikkat çekerek,” Yeni yatırımlar için yeni arazilere, yeni sanayi alanlarına ihtiyaç var. Bu nedenle bu arazilerin iş dünyasının yatırımları için bir an önce satışa çıkarılması veya başka bir yöntemle tahsis edilmesi içten dileğimizdir.”dedi.
 
 
 
 
 

 
Taraf, MİT’çi gazeteci diye ismini verdi
 
İMEAK DTO'dan sezon öncesi toplantı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Mehdi Eker sahte bal avında
Sahte bal üreten firmanın ismi teşhir edilecek.
Viskide Yunanistan’daki kaybı Türkiye kapattı
Viski tüketiminin ekseni artık doğduğu topraklardan çok uzaklara kaydı. ...
Memura 'Hızlı Zam' ayarı
Memurların 15 Mayıs’ta zamlı maaş alabilmesi için tasarıda değişiklik yapıldı.
 
Benzin zamları ekonomi yönetimini harekete geçirdi
Son yapılan zamlarla birlikte 4.5 lirayı geçen akaryakıt fiyatlarının, ...
Erik çıktı, kilo fiyatı şaşırttı
GÜNEŞLİ havaların hüküm sürdüğü Akdeniz'de seralarda üretilen birçok meyve çeşidinin hasadı başladı.
Benzinde 'katkılı' zam
EPDK'nın uyarısıyla katkılı ve katkısız benzin arasında daralan fiyat ...
 
Bankalar müşterinin puanını çalıyor
Tüketiciler kart aidatı mücadelesi sürerken bankalar kredi kartı aidatı ...
Aidat oyunu
Bankalar kredi kartı aidatı almak için her yolu deniyor. Aidat ödemek ...
Onlar güldürüyor şirketler kazanıyor
2011'i 25 milyar TL ciro ile kapatan telekom şirketleri, bu yıl da kârlarını ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva