Ali Bahar: İstikrar iflasları engelledi
Ali Bahar: İstikrar iflasları engelledi
'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
14 Nisan 2012 Cumartesi - 13:55

DÖSİAD Antalya'yı tanıtanları unutmadı

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği Antalya’yı tanıtanlar gecesinde bir araya geldi.

DÖSİAD Antalya yı tanıtanları unutmadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi eski Başkanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalyalı Federasyon Başkanlarının katıldığı gecede Antalya’ya katkıda bulunanlara DÖSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer tarafından plaket takdim edildi.
Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç adına Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Ergin Civan’ın katıldığı Antalya’yı tanıtanlar gecesinde konuşan Dösiad Başkanı Gültekin Gencer, “Dösiad olarak her zaman Antalya’nın tanıtımı konusuna ayrı bir özen gösteriyoruz. Antalya bir marka kent ve biz kentin akil adamları olarak bu bayrağı hep daha yükseklere taşımak için çaba sarf ediyoruz. Bu konuyla ilgili her türlü girişim ve çabayı çok önemsiyor ve dikkate alıyoruz.”dedi.
Antalya markasının hep beraber el birliğiyle dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade eden Gencer, şöyle devam etti:”

“Uluslararası federasyonların son zamanlarda Türkiye'ye bakış açılarının değiştiğini gururla söyleyebiliriz. Ne istersek yerine geliyor. İlişkilerin iyi gidişinin en güzel örneği olarak da Avrupa Triatlon Birliği'nin bu yıl bize 3 uluslararası turnuva vermesini gösterebiliriz.

Gencer: Diyalog kuralım,başarıları taltif edelim,Antalya için elele verelim
Gencer, yine Türk Tenisi ve Bisiklet sporlarının her geçen gün yükselen başarı grafiğinin federasyonların başında bulunan Ayda Uluç ve Emin Müftüoğlu sayesinde olduğunu dile getirdi.
Gencer, bize yakışan çıkar çatışmaları, tartışmalar değil; diyalog temelli iletişim kurup başarılarımıza odaklanarak daha iyisini, daha güzelini yapmaya çalışmaktır. Başarılı kurum ve kişileri taltif edelim ki yeni başarılar için motivasyon olsun.”diye konuştu.
Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş
Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Antalyalı olarak tüm çalışma ve gayretlerinin Antalya markasını daha üst seviyelere taşımak olduğunu bildirdi. Antalya markasına katkıda bulunanlar başlığında düzenlenen Dösiad organizasyonunu çok anlamlı ve önemli bulduğunu vurgulayan Güneş,” Burada olmaktan çok mutluyum.Bizi önemseyip davet ettikleri için teşekkür ediyorum.Başarılar taltif edildikçe artıyor. Bu dayanışmanın her kesime örnek olmasını diliyor, Bundan sonra hep birlikte yapacağımız çalışmalarla daha başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.
Civan: 2012 yılında tenis organizasyonlarının büyük kısmı Antalya’da yapılacak
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç’un tenis için yapılan bir organizasyon sebebiyle Moskova’da bulunmasından dolayı plaketi onun adına alan ve konuşma yapan Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Civan, tenisin Türkiye’de hızla popülerleşen bir spor dalı olduğunu söyledi. Civan, Antalya ikliminin müsaitliğinden dolayı tenisin Antalya içinde çok önemli bir spor dalı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Türk tenisinin şu an geldiği noktada tenise yıllarını vermiş Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç’un çok ciddi emek ve gayretleri var.Tenis federasyonunun genel kurulu için Fransa’ya gitmiştik.Ayda Hanım’ın etkinliği bir kez daha kanıtlandı.2012 yılında Türkiye’de 100’den fazla organizasyon yapılacak.Bu organizasyonların büyük kısmı da Antalya’da yapılacaktır.Organizasyonlar için en yakın ülke İspanya ki orada bile 50 organizasyon yapılacak. Bu bizim için çok büyük gurur kaynağıdır.”
Civan, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ve TTF Baş Antrenörü dünyanın en önemli tenis akademilerinden Bruguera Tenis Akademisi'nin kurucusu Luis Bruguera’yla yaptıkları istişare sonucu tenis dalında Türk ekolonü yetiştirmek için kolları sıvadıklarını söyledi.Civan,12-14-16 yaş gruplarında Türkiye’de çok başarılı sporcular olduğunu belirterek, teniste uzun vadeli ve kalıcı başarılar yakalamak için Türk ekolünün oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.
Emin Müftüoğlu :Hedefimiz ilk beş içerisinde yer almak
Türkiyeˊde bisiklet alanında önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Müftüoğlu, Balkan Bisiklet Birliği Başkanlığına seçilmesiyle ilgili olarak daha fazlasını Balkan ülkelerinde gerçekleştireceklerini ve Balkan Bisikletini daha yukarılara taşımak için çalışacaklarını bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun dünyadaki en iyi ilk 10 yarış içerisinde bulunduğunu belirten Müftüoğlu "Hedefimiz, en iyi 5 içerisinde yer almaktır. Bu konuda marka önemli. Çünkü marka olmadığınız zaman bir yere gidemiyorsunuz. Bugün turumuz gerçekten farklı bir boyuta geldi. 40 profesyonel takımdan 23 tanesini ancak alabildik. Bu tura katılmak isteyen 30 civarında takım vardı. Dünyadaki 18 profesyonel takımın 9'u burada. 14 de profesyonel kıta takımı burada olacak. Ülkemizden de 2 takım yer alacak. Önemli sporcular turumuzda mücadele edecekler" dedi. 
Çavuşoğlu: “Antalya’da yapılacak çalışmaların yakın takipçisi olacağız”
Avrupa Parlamenterler Meclisi Konseyi Eski Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin dışarda algılanış şeklinin dünyanın pek çok kesiminde farklı olduğunu belirterek,Türkiye’nin demokratikleşme sürecini hayretle izlediklerini,fakat bazen yanlış anlaşılmaların da olduğunu söyledi.Hala bazı yerlerde Türkiye’nin değişime ve dünyaya kapalı,Türk erkeğinin birden fazla kadınla evliliği gibi yanlış algıların olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, yanlış algılamaları ortadan kaldırmak için Türkiye’nin nasıl büyük, nasıl çağdaş, demokratik ve bir yandan da değerlerine ne kadar bağlı olduğunu iyi tanıtmak gerekiyor diye konuştu.Özellikle Türk kadının başarısını dünyaya anlatmak gerektiğini savunan Çavuşoğlu, “Başarılar tesadüf değildir.Antalya için yapılacak çalışmaların bundan sonra yakından takipçisi olacağız” dedi.
Stadyum ve olimpik havuz geliyor
Çavuşoğlu, yine Antalya’nın ihtiyacı olan stadyum, kapalı spor salonu,olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezleri için çalışmaların devam ettiğini belirterek,söz konusu eksikleri en kısa zamanda Antalya’ya kazandıracaklarını ifade etti.
Çavuşoğlu, yurt dışında Türk ve Antalyalı olmanın her zaman avantajlarını yaşadığını belirterek, “Antalyalı olmak bir ayrıcalık.Antalyalı iş adamlarımız da gurur duyuyoruz.Türkiye ihracatının artmasında büyük payı olan siz sanayicilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.Asıl teşekkürü bizler değil;sizler hak ediyorsunuz” dedi.

Yemek sonunda Dösiad Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer tarafından katılımcı konuklara plaket ve spor amblemlerinin bulunduğu ikonlar takdim edildi.

ÇAVUŞOĞLU’NA SORULAR
AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından onuruna verilen yemekte daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Türkiye'nin Suriye'ye karşı tutumu nedeniyle Rusya'nın Türkiye'yi maceracı gördüğü yolundaki bir soruya Çavuşoğlu, Rusya'nın Suriye ile sınır komşusu olmadığını kaydederek şöyle konuştu;
''Suriye'de yanan bir ateş, belki Rusya'ya hiç bir zaman varmaz. Buradaki bir istikrarsızlığın her türlü anlamda insani bakımdan, siyasi bakımdan ve de ekonomik bakımdan hissediyor ve yaşıyoruz. O nedenle Suriye'ye istikrar gelmesi için ve de akan kanın durması için bizim yaklaşımız doğal'' 
Arap baharı başladığı dönemde Türkiye'nin Suriye'yi reformlar konusunda uyardığını ve yardım yapmak için teklifte bulunduğunu kaydeden Çavuşoğlu, aynı davranışı sadece Suriye'ye değil, Irak ve Libya'da da gösterdiğini dile getirdi. Çavuşoğlu, gelinen noktanın istenilen bir nokta olmadığına vurgu yaptı.
Türkiye'nin Suriye'ye bakış açısı ile Rusya'nın Suriye'ye bakış açısı arasında fark olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, Rusya'nın yaşanan olayları yakından takip ettiğini ancak Suriye'ye destek olduğunu ifade etti. Yaşanan olayların Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere zarar vermeyeceğini kaydeden Çavuşoğlu, ''Putin, göreve başlasın, Rusya'nın tutumunda da değişiklikler olacağını düşünüyorum'' dedi.
Türkiye'nin Suriye'ye karşı sergilediği tutumun ABD'den ya da başka bir ülkeden kaynaklanmadığını, Türkiye'nin kendi politikasını sergilediğini söyledi. Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
''2003'de Suriye ile ilişkilerimizi düzelttiğimiz zaman buna en çok karşı çıkan İsrail ile Amerika olmuştu. Biz onlara dedik ki (Buranın istikrarı, güveni ve bizim buralarla ilişkilerimizin iyi olması bölge için de iyi olacak, sizin için de iyi olacak) dedik. Gazze olayı olmasaydı Suriye ile İsrail arasındaki problemi biz çözmüştük. Gazze'yi saldırdılar, iş bitti. O yüzden bizim buradaki tutumumuz Amerika istediği için değil, o zaman da bizim iyi olmamızı istemiyorlardı, biz ise istediğimiz gibi yaptık. İran konusunda Birleşmiş Milletler'de yine Brezilya ile beraber oradaki oylamaya karşı (hayır) oyu vermedik mi- Verdik, niye çünkü biz bir anlaşma yapmıştık. Barack Obama'nın mektubu doğrultusunda bu anlaşmayı yapmıştık, o mektupta ne isteniyorsa o çerçevede yapmıştık. Ama sonra bu anlaşma yapıldıktan sonra ilk itiraz eden ülkelerden birisi Amerika oldu. Biz de dik duruşumuzu gösterdik. (Hayır) oyu verdik daha sonra da Sayın Başbakanımız Obama'ya (Sevgili Kardeşim Barack Hüseyin, bu mektubu sen göndermedin mi-) O da hiç bir şey diyemedi, (Bana İran'ı savunmayın) dedi.''
Türkiye'nin dış politikada hiç bir ülkenin etkisi altında kalmadığını ifade eden Çavuşoğlu, politikayı Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda belirlediklerini belirtti. Suriye'deki istikrarsızlık nedeniyle her gün binlerce insanın öldürüldüğünü, Türkiye'deki vatandaşlarla akraba ve dost olan insanların mağdur edildiğini ve yaklaşık 30 bin insanın Türkiye'ye kaçmasını Türkiye'nin seyirci kalamayacağını dile getiren Çavuşoğlu, ''Türkiye burada başından beri yardım etmek istemiştir. Eğer siz o yangına sessiz kalırsanız, o yangın size de sıçrar. Türkiye'nin hassasiyeti de budur'' diye konuştu.
Şu anda bir çok ülkenin Türkiye'yi model olarak gördüğünü söyleyen Çavuşoğlu, Avrupa'dan iki lider Ortadoğu ülkelerine gittiğinde 100 kişiyle karşılandığını ancak Türkiye'den biri gittiğinde onbinlerce kişi tarafından karşılandığını kaydetti.
''Komşu ülkeler ile sıfır sorun devam ediyor mu-'' sorusuna ise Çavuşoğlu, dış politikaya gerçekçi yaklaştıklarını belirtti.
Çavuşoğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:
''Sürekli ne dost vardır, ne de düşman vardır. Libya konusunda Fransa'nın herhangi bir Birleşmiş Milletler'in kararı olmadan İngiltere ile beraber buraya müdahale etmesiydi... Bizim itirazımız, Fransa'nın ırkçıların, aşırı milliyetçilerin oyunu almak için herkesten önce müdahale etmesiydi. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurduğu zaman ne dedi, (Yurtta sulh, cihanda sulh) dedi. Türkiye'nin içerde ve dışardaki istikametini büyük bir vizyonla ortaya koydu. Biz de iş başına geldiğimiz zaman her şeyden önce (komşularla sıfır problemli dış politika) dedik. Bugün herkes Rusya'ya vizesiz gidip gelebilmekte, ticaretimizin yatırımlarımızın bir çok ülkede sorunsuz olması hep bu çalışmalar sayesinde olmuştur. Cumhuriyet 1923'te kuruldu, bugüne kadar yurtta hep sulh oldu mu- olmadı, peki hep cihanda sulh oldu mu- olmadı. Kıbrıs'a müdahale ettik. Yurtta sulh, cihanda sulh bir vizyondur. Bir idealdir. Komşularla sıfır problem de büyük bir vizyondur ve bir idealdir. Bir de arazide gerçekler vardır. Arazideki gerçeklerle sizin ortaya koyduğunuz idealler her zaman örtüşmez. Yurtta hep sulh olsaydı, içerde bu kadar darbeler yaşanmazdı, kardeş kardeşe kıymazdı, Dersim olayları olmazdı. Dışarıda da aynı şekilde öyle.''
Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yaşanan olumsuzluklara bakıldığında hiçbirisinin Türkiye'den kaynaklanmadığını ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin bugün Suriye ile yaşadığı problemlerin de Türkiye'den kaynaklanmadığını kaydetti.
AK Parti'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu vizyonu destekleyici bir vizyon ortaya koyduğunu ancak bunların bazen başarılı, bazen de istenilen noktada olamayacağını dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin her konuda gerekli tedbirini aldığını ve reel politika uyguladığını söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmadığı yönündeki soruya ise Çavuşoğlu, böyle bir düşüncesi ya da talebinin olmadığını belirtti. Çavuşoğlu, bugüne kadar Antalya'ya hizmet ettiğini ve bundan sonra da etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
 
 

 
Antalya'da düğün yolunda kaza; 3 ölü
 
Karısını döverken sevgilisine izletti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Borcunuz varsa bankadaki paranız bloke olabilir
Motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezası, emlak vergisi borçlarını bankalardan ...
Gazda yüzde 15 zamma daha ihtiyaç var
BOTAŞ’ın doğalgaza yüzde 18.7’lik yüksek oranlı zammı tüketicilerin tepkisini ...
'Doğu Avrupa ülkesinin itici gücü Türkiye'
Türkiye'de önümüzdeki 5 yılda 65 milyon Euro'luk yatırım yaparak 1000 ...
 
Alın doğalgazınız sizin olsun
Doğalgaz Antalya'ya da gelecek, ucuza ısınacağız, hava kirliliği de yaratmayacak ...
Elektrik fena zamlandı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Nisan 2012 tarihinden geçerli ...
Nurettin Tursun; Döşemealtı parlayan yıldız
Antalya Ticaret Borsası Mart ayı meclis toplantısı, ATB Meclis Başkanı ...
 
DÖSİAD, Antalya Defterdarı Hidayet Mat’ı ağırladı
Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Perşembe Kahvaltılarının ...
Bakan Mehdi Eker sahte bal avında
Sahte bal üreten firmanın ismi teşhir edilecek.
Viskide Yunanistan’daki kaybı Türkiye kapattı
Viski tüketiminin ekseni artık doğduğu topraklardan çok uzaklara kaydı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva