Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
8 Mart 2023 Çarşamba - 12:57

Deprem gölgesinde 8 Mart etkinliği

ANTALYA Kent Konseyi Kadın Meclisi ve kadın örgütleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Deprem gölgesinde yapılan etkinlikte, kadınların afetlerden daha olumsuz etkilendiğine işaret edildi.

Deprem gölgesinde 8 Mart etkinliği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'daki kadın dernek ve sivil toplum örgütleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenledi. Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği etkinliğe Antalya'daki kadın örgütleri başta olmak üzere çeşitli kurumların, meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

'KADINLARIN YAŞAMLARI DAHA DA ZORLAŞTIRMAKTADIR'

Törende konuşan Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Eylem Ülgen, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin hayatın her alanında olduğu gibi doğal afetlerde de kadınları olumsuz yönde etkilendiğini anlattı. Toplumun bireylere kadın veya erkek olarak yüklediği sosyokültürel roller ve sorumlulukların kırılganlıkları artırdığını, afet risk yönetiminin güçleştirildiğini belirten Ülgen, tüm doğal afetlerde olduğu gibi depremde de erkekler ve kadınların felaketi farklı şekilde yaşadığını söyledi. Eylem Ülgen, “Yapılan araştırmalar, afetlerde kadınların erkeklere göre daha yüksek oranda ve daha ciddi etkilendiklerini ortaya koymuştur. Felaketler sonrasındaki uygulamalar ise kadınların yaşam koşullarını daha da zorlaştırmakta ve etkileme katsayısı artmaktadır. Türkiye ve Suriye'yi vuran depremden sağ kurtulan birçok kadın, felaketten hemen sonraki yardımların 'cinsiyet körlüğünden' şikayet etmektedir. Kadınların ihtiyaçları ve öncelikleri dikkate alınmadan yapılan uygulamalar ikincil mağduriyetlere sebep vermektedi" dedi.

TEMEL İHTİYAÇ SIKINTILARI

Depremzede kadınların yaşadıkları zorlukları anlatan Eylem Ülgen, “Kadınlara ayrı tuvaletlerin, yıkanma alanlarının ve anne sağlığı hizmetlerinin azlığı depremzedelerin karşılaştığı ilk zorluklar arasında. Kadınlar, temel ihtiyaçlarından biri olan ped ve diğer hijyen ürünlerine ulaşmakta zorluk çekmekte, bu ihtiyaçlar ya dikkate alınmamakta ya da ikinci plana atılmaktadır. Kadınlar ve kız çocukları ped istemeye utanmakta, söz konusu ihtiyacın, üstü örtülü olarak istenmesi gerektiği, açıkça 'ped' istemenin dahi eleştiri konusu edildiği üzülerek görülmektedir. İhtiyaçlarını dile getirmekte zorlanan kadınlar, bu türlü hijyenik malzemelerin uzun süre kullanımından kaynaklı sağlık sorunları riski altındadır. Afet zamanlarında kadınların enfeksiyon ve buna bağlı hastalıklara maruz kaldığı gözlemlenmektedir" diye konuştu.

Depremzedelere geçici tahsis edilen çadır, konteyner gibi alanlarda kadınların mahremiyet eksikliği çekildiğinin ifade edildiğini belirten Ülgen, “Tanımadıkları insanlarla mahremiyet eksikliği içerisinde yaşamak zorunda kalan kadınların, özellikle hamile veya emzirme süreçleri içinde olmaları durumunda zorlukları iki kat artmakta. Mahremiyet kaygısı yüksek seviyede olan kadınlar ise yardım kamplarında temizliklerinden ödün vermek zorunda kalmaktadır. Bu durum kadınların bedensel sağlığının olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır" dedi.

ANTALYA KENT KONSEYI KADIN MECLISI VE KADIN ORGUTLERI, 8 MART DUNYA EMEKCI KADINLAR GUNU ETKINLIKLERI KAPSAMINDA CUMHURIYET MEYDANI'NDAKI ATATURK ANITI'NA CELENK SUNDU. DEPREM GOLGESINDE YAPILAN ETKINLIKTE, KADINLARIN AFETLERDEN DAHA OLUMSUZ ETKILENDIGINE ISARET EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA KENT KONSEYI KADIN MECLISI VE KADIN ORGUTLERI, 8 MART DUNYA EMEKCI KADINLAR GUNU ETKINLIKLERI KAPSAMINDA CUMHURIYET MEYDANI'NDAKI ATATURK ANITI'NA CELENK SUNDU. DEPREM GOLGESINDE YAPILAN ETKINLIKTE, KADINLARIN AFETLERDEN DAHA OLUMSUZ ETKILENDIGINE ISARET EDILDI. (EYLEM ULGEN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
ÖSYM, 2023 sınav takvimini açıkladı
 
'Sıcak sofralar' kampanyasıyla depremin yaraları sarılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATSO'da geleceğin gerçekliği 'Metaverse' konuşuldu
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Bütün kurumlar, ...
Dere yatakları genişletiliyor
Konyaaltı Belediyesi, kırsal bölgelerde yer alan ve yoğun yağışlarda taşma ...
MATSO'da yeterlilik belgesi töreni
MATSO, TOBB MEYBEM AŞ iş birliğinde düzenlenen 'Sorumlu Emlak Danışmanı ...
 
Finike Sağlıklı Hayat Merkezi'ne yeni cihaz
FİNİKE İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi'ne Sağlık Bakanlığı ...
Vali Yazıcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı
VALİ Ersin Yazıcı, Antalya Valiliği'nde görevli kadın personelin 8 Mart ...
Antalya'da EYT'liler maaş döküm belgelerini aldı
ANTALYA'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinlikte, ...
 
Avokado hırsızı tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bir bahçeden 900 adet avokado çaldığı iddiasıyla ...
Korkuteli'de futsal maçları başladı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 22 okul takımının katılımıyla düzenlenen ...
Otomobille çarpışan motosikletteki genç, yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosiklette sürücü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva