Alanya'da otel lojmanında yangın
Alanya'da otel lojmanında yangın
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
19 Ocak 2012 Perşembe - 13:45

Dink davası hakimine tepki yağıyor

'Örgüt yok diyemem ama delil yok' diyen Hrant Dink davasının hakimine gösterilen tepkiler büyüyor.

Dink davası hakimine tepki yağıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

BAŞBAKAN ERDOĞAN: DİNK'TE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Dink davasının sonucunu değerlendiren Erdoğan, kararın kamuoyunda vicdani rahatsızlığa neden olduğunu belirtirken, "İzlediğim gerek televizyon yayınları, gerek okuduğum gazetelerde, kamuoyunda vicdani noktada bir rahatsızlık söz konusu. Fakat bu karar, nihai bir karar değil. Şimdi bunun tabi temyizi söz konusu. Temyizden ne çıkacağını şu anda kestirmek o da mümkün değil. Temyiz bu karar noktasında çok daha farklı bir kararı verebilir. Bunu da şu anda temyize gidecek bir süreç olduğu için, burada yorumlamamız doğru değil. Ama ben herşey burada bitmediği için ben temyiz sürecini izlemekte, takip etmekte fayda olduğuna inanıyorum. Temennim odurki, adalet bu noktada yerini bulur" diye konuştu.

"FAİLE BAŞKA BİR CEZA VERİLEMEZ"

Olayın failini 32 saatte yakaladıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, yürütmenin konuyla ilgili kendilerinden istenen herşeyi yerine getirdiğini söyledi. Erdoğan idam cezasının olmaması nedeniyle faile başka bir cezanın verilemeyeceğini belirterek, "Burada tabi beklentiler çok çok farklı. O beklentilere kısmet katılmak mümkün olduğu gibi, Geneline katılmam mümkün değil. Örneğin 32 saatte bu işin failini yakalamış bir hükümetiz biz, ondan sonrası yargıya ait bir süreçtir. Yargıya ait süreç uzamıştır. Hemen hemen 5 yıl oldu bu süreç." dedi. "Dolayısıyla bu süreç içerisinde yargıdan yürütmeye ne intikal etmişse veya yürütmeden ne istenmişse, yürütme bunları yerine getirmiştir. Bundan sonra da böyle birşey olacak olursa da, yine yerine getirmeye devam eder." diyerek konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Başbakan sözlerine şöyle devam etti: "Kamuoyu vicdanı bu noktada rahat değil ama faille ilgili verilmiş ceza bundan başkası da olmaz. Ağırlaştırılmış müebbet hapis, idam olmadığına göre bundan daha başka bir ceza verilmez. Bu konuyla ilgili olarak devlet, yargıyla gerekli çalışmalarını yaptı. Yargı da devletin bir unsuru. Bununla ilgili biz yürütme olarak bize ne dendiyse, bizden ne istendiyse bunlar yapıldı. Yakalama sürecinden tutunuz, ondan sonraki süreçlere kadar yine istenen ne olmuşsa bunlar yerine getirilmiş. Onun için de diğerlerinin biliyorsunuz yargılanma süreci devam etmiştir."

GÜL : DİNK DAVASI BİZİM İÇİN BİR SINAV

Cumhurbaşkanı Gül,
Hrant Dink cinayetiyle ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu: "Cinayete Türk halkı büyük bir tepki vermişti. Türkiye'yle ilgili önyargıları olanlar buna çok hayret etmişlerdi. Malesef üzücü bir olay. Mahkeme süreci uzun süre devam etti. Karar çıktı ama temyiz safhası var. Ümit ederim ki kesin karar çabuk çıkar. Hrant Dink davası önemli bir davadır. Gayrimüslim vatandaşımızla ilgili bir dava olduğu için ayrı bir hassasiyeti var. Bugüne kadarki ve bundan sonraki sürecin en şeffaf ve adil şekilde sonuçlanması bizim için sınavdır. Neticeyi beklemek gerekiyor."

ARINÇ: YAKIŞMADI

Başbakan Yardımcısı
Bülent Arınç, Hrant Dink kararının vicdanları yaraladığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Arınç, Türk-İş Genel Merkezi'ne yaptığı ziyarette gazetecilerin, Hrant Dink cinayetinde verilen karara ilişkin sorularını cevapladı. Mahkemenin kararının vicdanları yaraladığını belirten Arınç, "Failler 30 saat içinde yakalanmıştır. Bizim işimiz yargının önüne bunu götürmektir" dedi. Azmettiricilerin de ceza alması gerektiğini vurgulayan Arınç, bir çocuğu katile dönüştüren ortamı değiştirmek gerektiğini söyledi. Arınç, mahkemenin hakiminin, 'Vicdanen tatmin olmadım' sözünün bir hakime yakışmadığını söyledi.

TÜSİAD BAŞKANI BOYNER:
Hrant DİNK KARARI VİCDANLARI SIZLATTI

Hrant Dink davasını hakkında konuşan Boyner, şunları dile getirdi: "Bu toprakların ve toplumun sevdalısı bir vatansever olan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, tam beş yıl önce bugün kurucusu olduğu gazetesinin önünde katledildi. Aradan geçen zaman zarfında örtbas etme çabaları ortaya çıkarılmasına, eldeki delillere ve bulunan bağlantılara rağmen bu cinayetin gerisindeki asıl sorumlulara erişmek mümkün olmadı. İki gün önce açıklanan mahkeme kararları ise duyarlı kamuoyunu şoka soktu, vicdanları sızlattı. Bir yandan bu kararlara doğru ilerlenirken, diğer yandan cinayetin arka plan bağlantılarını, bazı görevlilerin cinayetin işlenmesindeki ya da önlenmemesindeki sorumluluklarını ortaya çıkaran bir gazeteci deşifre ettiğini sandığı yasadışı örgütlenmenin parçası olduğu iddiasıyla tutuklandı. Hrant Dink davası bir gazetecinin öldürülmesinden daha büyük anlamlar taşıyan temsili bir olay. Bu davanın seyri, alınan kararlar, Dink'in avukatlarının her aşamada gerçeğe ulaşmak için dişleriyle tırnaklarıyla mücadele etmek zorunda bırakılması, davanın adil bir sonuca ulaşmasını sağlamak için getirdikleri taleplerin geri çevrilmesi neredeyse sistematik diyebileceğimiz özellikler taşıyor. 
Bu davanın akışında önümüze çıkan şey en somut haliyle Türkiye'de adalete olan inancın sarsılması, hukuk anlayışımızın zaaflarıdır. Dink cinayetine ve onun davasının seyrine dönüp göz ucuyla bakmamış olanlar bile, kamuoyunda dikkat çeken başka birçok davada adalet mekanizmasının işleyişini sorgulamak zorunda kaldılar. Masumiyet karinesi, delillerin sağlam dayanakları bulunması, tutukluluğun istisnai bir hal sayılması konularında şikayetler çığ gibi büyüdü. Bir zamanlar 'olur böyle şeyler, kurunun yanında yaş da yanabilir' diye düşünenler ateş ocağa düştüğünde yargıda usulün önemini daha iyi kavramak zorunda kaldılar. Bu olgular ışığında hukukun üstünlüğü, yargının işleyişi ve adalet duygusunun zedelenmemesi konularında ciddi adımlar atmamız gerektiğine inanıyorum. Kıssadan hisse, çok sıradan da gelse, hukukun hepimize gerekli olduğudur. Eğer Türkiye kendi büyük iddialarının altında ezilmeyecekse o zaman önündeki belki de en önemli hedef gerçek anlamıyla bir hukuk devleti olmayı başarmaktır."

BURHAN KUZU: TEMYİZİ BEKLEYECEĞİZ

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu,
Hrant Dink cinayetiyle ilgili mahkemenin kararını değerlendirdi. Kuzu, "Temyizi bekleyeceğiz. Meseleyi süreç bitmeden öne çıkarmak doğru değil." dedi. Anayasa Komisyonu toplantısı öncesi basın mensuplarının mahkeme kararını hatırlatması üzerine Kuzu, "Temyizi bekleyeceğiz. Hakimin açıklaması kendi takdiri. Durup dururken ortalığı germenin bir anlamı yok. Temyiz aşamasını bekleyeceğiz, ne çıkarsa ona razı olacağız. Hakimler başka zamanlarda da açıklama yaptı, beni şaşırtmadı. Hakim elindeki delile göre ona karar vermiş. Meseleyi süreç bitmeden öne çıkarmak doğru değil" diye konuştu.
 

 
Muhtarlardan Akaydın’a ‘Toplu taşıma’ teşekkürü
 
Pornocu sapığa ibretlik ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emre'nin hukuk zaferi
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde oturan 3 çocuk babası Recep Kamil Yeltutan ...
7 bin TL'ye yaptığı 'Ayısavar'a patent aldı
Erzurum'un Uzundere İlçesi'nde 30 yıllık elektronikçi 46 yaşındaki Mustafa ...
Karneyle çocuğun ruh sağlığını bozmayın
Denizli Devlet Hastanesi Psikologu Önder Esen, karnesinde düşük not getiren ...
 
Belediye otobüsü ile işçi otobüsü çarpıştı
Konya'da belediye otobüsü ile işçi servisi çarpıştı, ilk belirlemelere ...
Magazin muhabirlerine maganda dehşeti:2 yaralı
İzmir'in Konak İlçesi'nde, haberden dönen, farklı kurumlarda görevli 3 ...
Ünlü dizi oyuncusu hayatını kaybetti
Akasya Durağı'nın sevilen oyuncusu Evin Esen, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.
 
Burdur'da Onaç Baraj Göleti dondu
Burdur'un Bucak İlçesi'nde hava sıcaklığının sıfırın altında 9 dereceye ...
Memur çocuğu nasıl milyoner oldu?
Bazı zenginler hayat hikayelerini anlatırken, ‘limon sattım, zengin oldum’ ...
Gazeteci Şermin Terzi beyin ameliyatı geçirdi
Hürriyet Pazar ekibinden Şermin Terzi, Amerikan Hastanesi'nde başarılı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva