Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
26 Ocak 2011 Çarşamba - 13:27

Dışişleri bilgilendirmesi

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs'tan, Kurtlar Vadisi Filistin2e kadar birçok konuda değerlendirmede bulundu.

Dışişleri bilgilendirmesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dışişleri Sözcüsü Selçuk Ünal, Cenevre’deki üçlü Kıbrıs zirvesine ilişkin olarak Türkiye’nin, Kıbrıs müzakere sürecine her zaman destek verdiğini ve destek vermeye devam edeceğini vurgularken, “Genel Sekreterin bu çalışmalarını da destekliyoruz. Bu görüşmelerin daha ileri açılımlarına yol açmasını arzu ediyoruz” dedi.
Selçuk Ünal, Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen olağan basın bilgilendirme toplantısında Ankara’nın, Cenevre’deki BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas arasındaki görüşmenin Kıbrıs süreci için “dönüm noktası” olması beklentisini ortaya koydu.
Ünal, Cenevre görüşmelerinin sonuçsuz kalması halinde “B planınız var mı” sorusunun karşılığında “Esas planımız, müzakerenin sürmesi ve başarılı bir sonuca ulaşmasıdır. BM Genel Sekreterinin çalışmalarından çok umutluyuz, destekliyoruz” dedi. “B planınız var mı” sorusunu tekrarlanması üzerine, “Planlarımız her zaman var” karşılığını verdi.

-“TURKEL RAPORU KONUSUNDA SÖYLEYECEĞİMİZİ HER ŞEY SÖYLEDİK”-

Dışişleri Sözcüsü Ünal, ABD’nin, dokuz Türk’ün öldürüldüğü, filo baskını aklayan İsrail’deki Turkel Komisyonu’nun raporuna “inandırıcı ve şeffaf” gibi ifadeleriyle verdiği desteğine dikkat çekilmesi üzerine, Türkler raporunu yayımlandığında Türkiye’nin kurduğu ulusal komisyonun kendi açıklamasını yaptığını anımsatarak, “O açıklamada söyleyeceğimizi her şey söyledik. Gayret kapsamlı bir metindir” dedi.
Bu hususa bir kez daha değinme gereğini görmediğini ifade eden Sözcü, “Bizim tutumumuz nettir. Mavi Marmara konusundaki tutum ve beklentilerimiz de malumdur" diye konuştu
Ünal, BM Genel Kurulu’nda alınan bir kararın olduğunu, bunun çerçevesinde Holokost’un çeşitli ülkelerde anılmasına başlandığını belirterek, Türkiye’deki Yahudi cemaatinin de düzenleneceği anmaya da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Dışişleri Bakanlığı’ndan bir Büyükelçi katılacağını bildirdi.

-“KURTLAR VADİSİ: FİLİSTİN”-

“Kurtlar Vadisi: Filistin” filminin Almanya’da yasaklandığına dikkat çekilmesi üzerine Sözcü, bu filmin özel bir şirket yaptığını, Almanya’nın bu kararını da basından öğrendiklerini belirterek “Öncelikle bu kararın içeriği ve dayandırıldığı temelleri, hususları görmemiz lazım” dedi.

-“LÜBNAN’A İLİŞKİN TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR”-

Basın bilgilendirme toplantısı sırasında Lübnan’da yeni hükümet kurulmasına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Sözcü, dost ve kardeş Lübnan’ın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve istikrarına büyük önem verdiklerini belirterek, bu ülkedeki gelişmeleri çok yakından izlediklerini ifade etti.
Sözcü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Lübnan’daki hükümet krizinin çözülmesine yönelik temaslarına da dikkat çekerken de, “Bizim başından beri Lübnan bunalımına ilişkin tutumuz, tüm siyasi partiler arasında demokratik yöntemlerle olacak bir uzlaşı temelinde anlaşmaya varılması ve sorunun bu şekilde aşılmasıdır” dedi.
Lübnan’da kutuplaşmanın artması durumunda hem Lübnan halkının zarar göreceği, hem de tüm bölgede istikrarsızlığın çıkabileceği uyarısını yapan Ünal, “Bunların önlenmesi için geçmişte olduğu gibi çabalarımız sürecek. Temaslarımız sürüyor zaten” dedi. Ünal, tüm taraflara itidal, aklı selim ve demokratik meşruiyet içinde hareket etmeye çağırdıklarını sözlerine ekledi.

-“TUNUS’TAKİ VATANDAŞLARIMIZDAN YENİ TAHLİYE TALEBİ OLURSA HAZIRIZ”-

Tunus’taki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Ünal, olayların çıkmasının ertesinde Türk vatandaşlarının tahliye edildiğini belirterek, “İlk önceliğimiz buydu. Eğer kalan vatandaşlarımız, tahliye talepleriyle Büyükelçiliğimize, Bakanlığa başvurursa bu konudaki çalışmalarımız sürecektir. Hazırlığımız var” dedi.
Türkiye’nin Tunus’ta bir uzlaşı sağlanması amacıyla herhangi bir girişim yapıp yapmadığına ilişkin bir soru üzerine de siyasi durumun ise çok hızlı ilerlediğini belirten Ünal, Tunus halkının barış ve istikrar içinde yaşamaya devam etmesini arzuladıklarını kaydederek “Dolayısıyla biz sadece bu aşamada gelişmeleri yakında izlemek durumundayız” karşılığını verdi.

-“İRAN TOPLANTISININ BAŞARISI İÇİN ELİMİNDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIK”-

Diğer bir soru üzerine İstanbul’da İran nükleer programına ilişkin P5+1 ile İran arasında yapılan görüşmelerde Türkiye’nin ev sahipliğini yapacağını söylediğine ve tamamen bu çerçevede kaldığına dikkat çeken Selçuk Ünal, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun taraflardan gelen talepler üzerine çeşitli heyet başkanlarıyla görüştüğünü belirterek, “Biz bu toplantının başarılı geçmesi için elimizden gelen her şey yaptık” dedi.
Toplantının yapılmış olması ve tarafların kapıyı kapatmamış olmamalarının Türkiye’nin için taşıdığı önemi vurgulayan Ünal, sürecin devam edeceğini umduklarını belirterek, “Eğer bizzat bir katkı istenirse, bunu vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

-“MOSKOVA’DAKİ SALDIRIDA ÖLEN TÜRK VATANDAŞI YOK”-

Sözcüsü Ünal, Moskova’daki Türk Büyükelçiliğinden edinilen son bilgiye göre, Rusya’da gerçekleşen kanlı terör saldırısında şu ana kadar ölen ya da yaralanan Türk vatandaşının olmadığını belirterek bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Konsolosluk Çağrı Merkezi’nin etkin bir biçimde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Ünal, 10 Ocak itibariyle bin 935 çağrısı ile açılışından bu yana en tepe noktasına ulaştığını belirterek 24 Ocak’ta ise bu rakamın bin 859’a çıktığını, “Dolaysıyla vatandaşlar tarafından bu sistemin tutulduğunu ve etkin bir biçimde çalıştığını söyleyebiliriz” dedi.

-KARABAĞ TOPLANTISI-

Sözcü Ünal, 28 Ocak’ta Karadağ’da yapılacak Güney Avrupa Ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılacağını belirterek bunun Türkiye’nin Karadağ’a verdiği önemin diğer bir göstergesi olduğunu vurguladı.

 
Gayri resmi Hürrem
 
Devlet Tiyatroları yolda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahada bu kadar terlemedi
Inter’in golcü futbolcusu Samuel Eto’o, geçtiğimiz günlerde Canale 5 Televizyonu’nda ...
Akrabanın hesabını sordun mu ?
İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, Antalya’ya geldi ve Vali Ahmet Altıparmak ...
Yaşama son anda adım attı
Rusya'da kaldırımda yürüyen bir kişi üzerine gelen otomobili görünce son ...
 
İnsan Hakları Örgütü'nden hükümete karne
İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün, 2010 yılına ilişkin raporu açıklandı. ...
Ot yiyerek güzelleşiyorlar
Onlar, formlarını sebze yemeye borçlular... İşte diyet yaparak formlarını koruyan ünlüler...
Çiller'i öldürmem teklif edildi
Öcalan, devletten bir kesimin kendilerine ‘Tansu Çiller’i öldürme’ teklifinde ...
 
Domodedovo Uluslararası Havalanı'nda intihar saldırısı
Moskova'daki Domodedovo Havaalanı'nda düzenlenen intihar saldırısının ...
Rus ajanın programı başladı
Amerika’dan geçen yıl sınır dışı edilen Rusya’nın eski casusu 28 yaşındaki ...
Hollywood’da parti
Türk Hava Yolları için Hollywood’da çok özel parti düzenleniyor. Türk ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva