Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
23 Eylül 2023 Cumartesi - 08:06

Doğru Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?

Evinizden çıkmadan kripto para alım satımı yapabilirsiniz. Bu alım satım işlemleri online platformlarda yapılır. Ancak bu tür bir yatırım, tüm yatırım fonlarınızı bir anda kaybetme tehlikesi nedeniyle riskli kabul edilir.

Doğru Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kripto paralara yatırım yapmak isteyen bir yatırımcının neleri hesaba katması gerektiğini ve doğru ticaret platformunu nasıl seçileceğini birlikte analiz ediyoruz. Bu yazımızın sonunda Türkiye‘de en güvenilir kripto para sitesi hangisidir kendiniz artık bilebileceksiniz.

Kripto Para Borsası Nedir?

Kısacası, bu, kripto para birimi ticaretinin yapıldığı elektronik bir platformdur. Geleneksel döviz borsalarında olduğu gibi, katılımcıların görevi kar elde etmektir, yani düşükten alıp yüksekten satmaktır. Bu platformlar, kripto para borsası canlı alım satım işlemlerini yapma imkanını sunarlar.

Borsalarda kripto para alım satımı, kripto para vadeli işlem ticareti ve itibari para ile kripto ticareti yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra gelişen kripto para birimleri ticaretinde borsalarda her geçen gün farklı ticaret ve yatırım araçlarını kullanıma sunuyor.

Kripto Ticaret Platformu Nasıl Seçilir?

Kâr elde etmek siteye değil, eylemlerinize bağlıdır. Ancak paranın güvenliği, böylesine süper riskli bir sektörde önemli olan yatırım yaptığınız platforma bağlıdır. Platform seçiminden önce kripto para nereden alınır satılır bilmeniz önemli bir husustur.

Öncelikle platformun boyutuna dikkat edin. Borsa ne kadar büyük olursa, o kadar güvenilir olur. Bu, özellikle yeni başlayan tüccarlar için önemlidir. Küçük borsalar onlar için uygun değildir.

Yetki alanına odaklanın. Düzenlemeye tabi kripto para borsaları belirli ülkelerde kayıtlıdır ve kendi yasalarına göre faaliyet göstermektedir. İstikrarlı mevzuata ve mahkemelerin iyi çalışmasına sahip gelişmiş ülkelerin bu konuda gelişmekte olan ülkelere tercih edileceği açıktır.

Borsa hakkındaki yorumları okumak için çok tembel olmayın: bazıları ücretli reklam olabilir, ancak genel eğilimi yakalayabilirsiniz. Bu sayede de en iyi kripto para borsası seçimini doğru yapabilirsiniz.

Nelere özellikle dikkat edilmeli?

Kripto para borsası seçerken özellikle şunlara dikkat edin:

  • Ticaretini yapmak istediğiniz kripto paranın birim fiyatı;

  • Komisyonların büyüklüğü. Borsa, her işlem için hatırı sayılır bir ücret talep ederse, acemi bir yatırımcının kazanç içinde olması çok zor olacaktır. Komisyon düşüldükten sonra işlemin kârlı olup olmayacağını önceden hesaplayın;

  • Para çekme limitleri. Günde sadece 100$ çekebiliyorsanız, bu elverişsizdir. Kârın hala küçük olduğu ilk aşamalarda, bu önemsiz görünebilir. Ancak daha fazla kazanmaya başlar başlamaz, kısıtlamalar önünüze çıkacaktır;

  • Minimum yatırım miktarı. Miktarın sizin için uygun olup olmadığını değerlendirin;

  • Borsanın Türkiye’de faaliyet gösterip göstermediği araştırın. Faaliyet göstermiyorsa, ticaret yapamazsınız. Örneğin, çin kripto para borsası platformlarının yaptırım uygulandığı bir ülkedir.

Borsaya kayıt olmak için neler gereklidir?

Kayıt prosedürü siteden siteye değişebilir ve zaman içinde de bu prosedürler değişebilir. Önemli olan, kişisel verileri sağlamanız ve onaylamanız gerektiğidir. Bir yerde sizden bir e-posta adresi, telefon numarası ve pasaportunuzun bir taramasını göndermenizi isteyecekler. Başka bir borsada çalışmak için elinizde pasaportla da fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Bazı ülkelerin borsalarında (yerel yasaların gerektirdiği yerlerde), fonların kaynağını ve bunların saflığını doğrulamanız gerekir. 

Türkiye’de hizmet veren borsalarda genelde kayıt aşamasından sonra KYC (Müşterini Tanı) prosedürü uygulanır. Bu prosedür ile hem borsa kendini hemde yatırımcı borsa hesabını güvende tutar. Seçim yapmadan önce kripto para borsası ekşi sözlük veya diğer kullanıcı yorumlarını içeren içerikleri de okuyabilirsiniz.

Kripto para hırsızlığa karşı nasıl korunur?

Bir borsada çalışırken karşılaşılabilecek potansiyel tehlikelerden biri, bilgisayar korsanlarının bir elektronik cüzdana girip kripto para birimini çalabilmesidir. "Soğuk" bir cüzdan, yani çevrimdışı güvenli bir depolama alanı sizi korumaya yardımcı olacaktır. Bu, cüzdana erişmek için özel bir anahtar veya hatta gerekirse bilgisayara bağlı bir flash sürücü (başka bir cihaz) olabilir. Ancak, reaksiyon hızının çok önemli olduğu teklif verme sırasında bağlantı ve bağlantı kesme şeması sakıncalı olabilir. Bu nedenle, daha iyi bir güvenlik sistemine sahip, büyük ve saygın bir borsa seçmek hala önemlidir. Avrupa’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan WhiteBIT, en güvenli kripto para borsası olarak hizmet veren borsalardan biri olarak kabul edilmektedir. Neden ise çok açık bir şekilde şirket tarafından açıklanmış. WhiteBIT, yatırımcı fonların çok büyük bir kısmını soğuk cüzdanlarda saklar ve bu sayede de yatırımcıların paraları güvende olur. Bunun yanı sıra borsa Web Uygulama Güvenlik Duvarı (WAF) ile olası hacker saldırılarını önceden tespit eder ve engeller.

 
Tartıştığı çalışanlara ateş açtı: 3 yaralı
 
Rıza Kayaalp'ten gümüş madalya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet İşleri Başkanlığı Alan Bilgisi Kursu için Uygun Adres
Günümüzde Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanmak isteyen pek çok aday, Din ...
Mobil Sağlıkta Yenilikçi Yaklaşım: Sağlığın Geleceği
Mobil sağlık, sağlık hizmetlerinin evlere kadar ulaştığı, teknoloji ve ...
PuanEgitim ile AYT Hazırlığı Artık Daha Kolay
Üniversite sınavlarına hazırlık süreci birçok zorluğu içerisinde barındırır. ...
 
Dedektiflik Hizmetlerinde Güvenilir İsim Osman Çelik
Osman Çelik, dedektiflik alanında uzmanlaşmış bir profesyonel olarak, ...
Enjeksiyon Makinası Fiyatları
Plastik üretimi endüstrisinde enjeksiyon makineleri, temel üretim ekipmanları ...
En İyi Oyuncu Monitörü Hangisi?
Günümüzde birçok kişi bilgisayar oyunu oynamaktan büyük keyif duymaktadır.
 
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların moleküler testlerle teşhisi mümkün, kolay ve hızlı
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYBH), cinsel aktivite sırasında enfekte ...
Kahve Paketleme Makinası Özellikler Neler?
Dikkatli paketlenmesi gereken kahve, kahve paketleme makinası seçenekleriyle ...
Püskürtmeli Kurutucu Ne İşe Yarar?
Püskürtmeli kurutucu, el kurutma makinelerinin kategorileri arasında yer ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva