Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
17 Kasım 2015 Salı - 14:35

Dünya liderlerini bu çocuklar karşıladı

ANTALYA'da düzenlenen G-20 Zirvesi'ne katılan tüm liderleri, Hanım-Ömer Çağıran İlkokulu halk oyunları ekibinin öğrencileri karşıladı.

Dünya liderlerini bu çocuklar karşıladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya, 15-16 Kasım tarihlerinde Türkiye'de ilki düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. Aylar öncesinden büyük hazırlıkların yapıldığı kentte, dünyanın en güçlü 20 ekonomisine sahip ülkelerinin liderleri ve dünya siyaseti ve ekonomisinde büyük öneme sahip kurumların liderleri iki gün boyunca ağırlandı. Bu büyük organizasyonda dünya liderlerini çocuklar karşıladı. 4 yıl üst üste halk oyunları yarışmasında ikincilik elde eden ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda geçen yıl Rusya lideri Vladimir Putin'in ziyaretinde gösteri sunan Hanım- Ömer Çağıran İlkokulu halk oyunları ekibinde görevli 19 öğrenci, okul müdürü Osman Nuri Batmaz, müdür yardımcıları Elif Soydan, Ahmet Akarsu, Aziz Büyükkurt ve halk oyunları öğretmeni Osman Ersoy, liderleri karşılamada görev aldı. 

ANTALYA'DA DUZENLENEN G-20 ZIRVESI'NE KATILAN TUM LIDERLERI, HANIM-OMER CAGIRAN ILKOKULU HALK OYUNLARI EKIBININ OGRENCILERI KARSILADI. OGRENCILER SENEGAL CUMHURBASKANINI KARSILADI.(FOTO:DHA-ANTALYA-G20)

İLK KARŞILAMA ERDOĞAN'A

Dünya liderlerini karşılayan 19 öğrenciye, 'Welcome to Turkey', 'Thank you', 'How are you?' gibi İngilizce kalıp cümleler öğretildi. İlkokul öğrencileri, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından zirve için Antalya'ya ilk gelen lider Suudi Arabistan Kralı Salman, öğrenciler Emir Nuri Bolat ve Eylül Kayra Küçük tarafından karşılandı. 

Emir Çoban, Şeyma Çinkılıç, Talip Ersoy, Rana Zeynep Öztürk, Efe Kahraman, Almira Aykut, Oğuz Kaan Büyükkurt, Aslı Büyükkurt, Durmuş Arıkan, Hatice Sena Gülpınar, Zeliha Doğan, H.Ali Doğan, Mustafa Furkan Sağar, Talip Ersoy, Eylül Ezel Çoban, Emirhan Ersoy ve Ecem Başer dünya liderlerini karşılamada görev aldı. 


ANTALYA'DA DUZENLENEN G-20 ZIRVESI'NE KATILAN TUM LIDERLERI, HANIM-OMER CAGIRAN ILKOKULU HALK OYUNLARI EKIBININ OGRENCILERI KARSILADI. OGRENCILER RUSYA DEVLET BASKANI VLADIMIR PUTIN'I KARSILADI.(FOTO:DHA-ANTALYA-G20)

26 ülke liderini, 5 idareci ve 19 öğrenciyle karşıladıklarını belirten Hanım- Ömer Çağıran İlkokulu Müdürü Osman Nuri Batmaz, öğrencilerin hepsine tek tek 'Türkiye'ye hoşgeldiniz', 'Nasılsınız' ve 'Teşekkür ederim' gibi cümlelerin İngilizce olarak öğretildiğini söyledi. 

Karşılamada, Antalya'nın Teke yöresi kıyafetlerini giyen çocukların tek tek liderleri çiçek vererek ve 'Welcome to Turkey' diyerek karşıladığını belirten okul müdürü Osman Nuri Batmaz, karşılamanın  nasıl yapıldığını şöyle anlattı:


ANTALYA'DA DUZENLENEN G-20 ZIRVESI'NE KATILAN TUM LIDERLERI, HANIM-OMER CAGIRAN ILKOKULU HALK OYUNLARI EKIBININ OGRENCILERI KARSILADI. SUUDI ARABISTAN KRALI SALMAN, EMIR NURI BOLAT VE EYLUL KAYRA KUCUK ADLI OGRENCILER TARAFINDAN KARSILANDI. (FOTO:DHA-ANTALYA-G20)

"Öğrencilerimizin müthiş heyecanlı olduğunu gördük. 1 saat öncesinden havalimanında olduk. Aramalardan geçtikten sonra güvenlik çemberi içine öğrencilerimizi korumalarla birlikte, liderlerin  uçaklarının önüne kadar götürdük ve bekledik. Öğrencilerimiz müthiş heyecanlıydı. Bir daha o liderleri yakından görmeleri belki mümkün değil. Onlarla tokalaşmaları, çiçek vermeleri her okula, her öğrenciye nasip olacak bir durum değil. Çok şükür bizim okulumuza nasip oldu. Bunda hem cumhurbaşkanı, hem başbakanımızın, ilimizde G-20 Zirvesi'nin yapılmasının çok büyük rolü var. Biz de ülkesini seven insanlar olarak üzerimize düşen rolü en güzel şekilde yapmaya çalıştık." 

Hanım- Ömer Çağıran İlkokulu halk oyunları ekibinin bu büyük ve önemli göreve seçilmesinin Vali Muammer Türker ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın teveccühüyle olduğunu belirten Osman Nuri Batmaz, "Ekibimizi çok sevdiler ve G-20'de liderleri karşılama görevini bize verdiler. Biz de seve seve üstlendik" dedi.

Karşılamada görev alan öğrenciler ise liderleri karşılamada büyük heyecan ve mutluluk yaşadıklarını söyledi.


ANTALYA'DA DUZENLENEN G-20 ZIRVESI'NE KATILAN TUM LIDERLERI, HANIM-OMER CAGIRAN ILKOKULU HALK OYUNLARI EKIBININ OGRENCILERI KARSILADI. ALMANYA BASBAKANI ANGELA MERKEL'I OGRENCILER CICEKLE KARSILADI.(FOTO:DHA-ANTALYA-G20)

Mehmet ÇINAR- Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) - 

 
Sokak sütünün satışıyla ilgili düzenleme
 
Türel: Antalya G-20'den tam not aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokak sütünün satışıyla ilgili düzenleme
GIDA ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı, vatandaşların sokakta satılan çiğ ...
EXPO'ya 'G-20 Barış ve Dostluk Ormanı'
EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nda G-20 Zirvesi'ne katılan liderler için ...
Su Kaynaklarının Modellenmesi hizmet içi eğitimi başladı
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
 
Çöp konteynerleri yer altına
MURATPAŞA Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri asansörlü yeraltı ...
ATSO'dan 3 okula Avrupa Birliği Parkı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından 3 okula 'Avrupa Birliği ...
Tuğgeneral Timurcan Ermiş Vali Türker'i Ziyaret Etti
KONYA Jandarma Bölge Komutan Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Antalya Valisi ...
 
Okul öncesinde çift dil ile eğitim hazırlıkları başladı
Almanya da okul öncesinde çift dil ile eğitim için hazırlıklar başladı.
Kepez'e yeni park
KEPEZ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy ...
Odun toplarken dozerin altında kalıp öldü
ANTALYA'da 55 yaşındaki Ahmet Aygeldi, ormanda odun toplarken dozerin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva