37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
28 Kasım 2019 Perşembe - 12:28

‘Durakta Matematik’ projesi Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda

TOPLU ulaşım araçlarını beklerken boşa harcanan zamanda eğlenceli çizimlerle dolu afişlerle her yaştakilere matematiği sevdirmek, karikatürlerle insanların gülümsemesini sağlamayı amaçlayan ‘Durakta Matematik’ projesi  Bakırköy’deki Özgürlük Meydanı’na taşındı.

‘Durakta Matematik’ projesi Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Osmaniye’deki Karacaoğlan Ortaokulu Matematik öğretmeni Mukaddes Karip ile Fadıl Bulut İlkokulu öğretmeni Mehmet Karip, öğrencilerin matematik korkularını yenmeleri ve bu dersi sevmelerini hedefleyen 'Durakta Matematik' projesi hazırladı. Proje kapsamında otobüs duraklarına herkesin kolayca ve eğlenerek öğrenmesi için karikatürlü ve resimli matematik işlemlerinin yer aldığı afişler asıldı.

Bakırköy Pilot Cengiz Topel İlkokulu öğretmenlerinden Tünay Türkyener ile Ebru Börekoğlu ‘kardeş okul’ Kartaltepe İlkokulu’ndan Emine Tan’ın girişimi ile ilçedeki 3 durağa matematiği sevdirmeye yönelik hazırlanan karikatürlü afişler asıldı. İki öğretmen, projeyi geliştirerek, bu yıl ilk kez uygulanan 1 haftalık ara tatilde öğrencilerden içinde matematik bulunan çizimler yapmalarını istedi. Bu sürede hazırlanan resim ve karikatürler, Bakırköy Belediyesi’nin onayı ile ‘Özgürlük Meydanı’nda törenle sergilendi.

Projenin uygulandığı Çanakkale’deki Çan Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerin ‘Durakta Matematik’ şarkı ve klipinin seslendirildiği törende sergilenen çizimler beğenildi. Öğretmen Ebru Börekoğlu, 1 haftalık tatilde öğrencilerinden derslerde işledikleri ve günlük yaşamda kullanılan matematiğin nasıl yorumlandığını çizmelerini istediklerini, ortaya çok ilginç görüntüler ortaya çıktığını söyledi. Börekoğlu, “matematiği oyun haline getirip dört duvar dışına çıkarıp, günlük hayata geçirdik” dedi. Öğrencilerin hayal güçlerini de kullanarak ve sayılar ve dört işlemden yararlanarak yaptığı çizimler ziyaretçilerin de ilgisini çekti.

Öğretmen Tünay Türkyener de,  81 ilde 160 öğretmenin katıldığı projede matematiği 34 duvar arasından çıkarıp geniş kitlelere ulaştırıp sevdirmeye çalıştıklarını, duraklara afişlerin asılmasından sonra öğrencilere bu konuda çizimler yaptırdıklarını anlattı. Türkyener, “Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin onayı ile bu çalışmaları daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki yenileme çalışmalarında bu çizimleri halka sunmayı sunmayı düşünüyoruz. Matematik yaşamın tam kendisi temelidir. Matematik ile ilgili gereksiz önyargıyı kırmak, amacındayız” dedi.
TOPLU ULASIM ARACLARINI BEKLERKEN BOSA HARCANAN ZAMANDA EGLENCELI CIZIMLERLE DOLU AFISLERLE HER YASTAKILERE MATEMATIGI SEVDIRMEK, KARIKATURLERLE INSANLARIN GULUMSEMESINI SAGLAMAYI AMACLAYAN DURAKTA MATEMATIK PROJESI BAKIRKOYDE ILGI GORDU. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES-ISTANBUL-DHA) ARSIV

TOPLU ULASIM ARACLARINI BEKLERKEN BOSA HARCANAN ZAMANDA EGLENCELI CIZIMLERLE DOLU AFISLERLE HER YASTAKILERE MATEMATIGI SEVDIRMEK, KARIKATURLERLE INSANLARIN GULUMSEMESINI SAGLAMAYI AMACLAYAN DURAKTA MATEMATIK PROJESI BAKIRKOYDE ILGI GORDU. MILLI EGITIM MUDURU EMRULLAH AYDIN, BU ORNEK PROJENIN DAHA KAPSAMLI UYGULANMASINI ARZU ETTIKLERINI SOYLEDI. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES-ISTANBUL-DHA)

MATEMATIGI HER YASTAKILERE SEVDIRMEYI AMACLAYAN DURAKTA MATEMATIK PROJESI  BAKIRKOYDEKI OZGURLUK MEYDANINA TASINDI.  (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

MATEMATIGI HER YASTAKILERE SEVDIRMEYI AMACLAYAN DURAKTA MATEMATIK PROJESI  BAKIRKOYDEKI OZGURLUK MEYDANINA TASINDI. BAKIRKOYDEKI PILOT CENGIZ TOPEL ILKOKULU OGRETMENLERI TUNAY TURKYENER (SAGDA) ILE EBRU BOREKOGLU (SOLDA)  KARDES OKUL KARTALTEPE ILKOKULUNDAN EMINE TANIN (ORTADA) SURDURDUGU PROJE KAPSAMINDA OGRENCILER 1 HAFTALIK ARA TATILDE MATEMATIK ILE ILGILI RESIMLER CIZDI. CIZIMLER BAKIRKOY BELEDIYESININ ONAYI ILE OZGURLUK MEYDANINDA TORENLE SERGILENDI. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)

 

Etiketler:
 
Ziraat Odası'ndan zeytin kampanyası
 
Antalya'da balık pastırması üretti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siirt'e mevsimin ilk karı düştü; bazı yollar kapandı
SİİRT'te yüksek kesimli bölgelere mevsimin ilk karı düştü. Yağış nedeniyle ...
Modanın nabzı Denizli'de attı
DENİZLİ Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından bu yıl ...
Balon balığı zehri siyanürden 1200 kat daha güçlü
ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Elemanı ...
 
Otobüs muavini ve arkadaşı,çobanı dövüp, parasını gasbetti
KONYA'ya çobanlık yapmaya gelen Afganistan uyruklu Abdul Khaliq Satari ...
1 metre boyundaki iki kardeşin otomobil hayali gerçek oluyor
DOĞUŞTAN fiziksel engelli 1 metre boyundaki Aniş (45) ve Hülya Karkı (43) ...
Diyarbakırlı taş ustası, müze açmak istiyor
DİYARBAKIR'da 27 yıl Fransızca öğretmenliği yapan, emekli Mahmut Nurettin ...
 
7 farklı renkteki yumurtalar büyük ilgi görüyor
BURSA’nın İnegöl ilçesinde, süs tavuğu yetiştiricisi Talat Korkut (51), ...
Nazan'ı öldüren sanığa müebbet hapsi istemi
BURSA’da 100 lira karşılığı cinsel ilişki için anlaştığı Nazan Kırkgöz’ü ...
Akdeniz'de deprem meydana geldi
AKDENİZ'de, Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva