37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
6 Ağustos 2019 Salı - 16:40

Emniyet ve jandarmadan Kurban Bayramı önlemleri

ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kurban Bayramı'nda trafikte güvenli yolculuk için bir dizi önlem alındı.

Emniyet ve jandarmadan Kurban Bayramı önlemleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kurban Bayramı'na yönelik trafik tedbirlerinin belirlenmesi için İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, il ve ilçe trafik birimleri, jandarma trafik birimleri, otogar işletmesi yetkilileri, şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs firma temsilcileri, yol yapım, bakım ve onarımından sorumlu kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda, Kurban Bayramı tatili nedeniyle bayram öncesi, bayram içi ve sonrası, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu, cami, mezarlık ve AVM'lerde mağduriyet yaşanmaması için trafik tanzimi yapılması, uykusuzluk ve yorgunluk belirtileri görülen sürücülerin denetim noktalarında ve araç dışında dinlenmeleri sağlanması, yolcuların da bilgilendirilmesi kararı alındı.

YOĞUN SAATLERDE AĞIR TONAJLI ARAÇLAR BEKLETİLECEK

Tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bölgelerde, tarım araçlarının uygunsuz ve görüşü engelleyecek şekilde yüklenmesi sağlanacak, bu araçların fenni muayene ve sigortalarının denetimi yapılacak. Trafiğin yoğunlaştığı güzergahlarda, birim amirleri tarafından gerekli görülmesi durumunda ağır tonajlı araçlar ve tarım araçları, trafik yoğunluğu sona erene kadar uygun noktalarda bekletilecek.

HER 10 KİLOMETREYE BİR EKİP

Motosiklet/ motorlu bisiklet sürücülerinde, koruma başlığı ve gözlüğü, diğer araç sürücülerinde emniyet kemeri kullanımına yönelik eğitim ve denetim yapılacak. Kurban Bayramı tatilinin turizm sezonu içerisinde olması nedeni ile Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, başta trafik kazalarının yoğun olduğu güzergahlar olmak üzere, her 10 kilometreye bir ekip düşecek şekilde planlama yapılacak.

RADARLA HIZ DENETİMİ

Bayram boyunca hızdan kaynaklı trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgelerde kesintisiz olarak radarlı hız denetimleri yapılacak. Alkollü araç kullanımın yoğunlaştığı 24.00-02.00 saatleri arasında alkollü araç kullanan sürücülere yönelik denetimlere ağırlık verilecek. Sadece ihlal yapan sürücüler değil, çevirme ekiplerinin bulunduğu noktalarda diğer araç sürücüleri de durdurularak yüz yüze iletişim kurulacak.

TÜM YOLCULAR EMNİYET KEMERİ TAKACAK

Şehirlerarası yolcu taşıyan tüm araçların denetlenmesi ve yolculara emniyet kemeri kullanımının önemine yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılacak, sürücülerin araç kullanırken cep telefonu ile konuşmaması yönünde uyarılarda bulunulacak. Gabari dışı ağır taşıtların özel izin/özel yük taşıma izin belgesi olmadan trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek.

HELİKOPTER VE DRONE HAVADA OLACAK

Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlere ek olarak helikopter ve drone ile de kural ihlallerine yönelik denetimler yapılacak. Vatandaşların güvenli şekilde seyahat etmelerini sağlamak üzere, trafik hizmetlerinde görevli büro personeli ile genel hizmet birimlerinden görevlendirilen resmi ve sivil ekipler ile personelleri de alınan tedbirlerde görevlendirilerek, bir önceki yıla göre Kurban Bayramı tedbirlerinde görevlendirilen ekip ve personel sayısı iki katına çıkarılacak.

'YAŞAM İÇİN KISA BİR MOLA'

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kamu spotlarının yayınlanacak ve denetimlerde el broşürleri dağıtılacak. Yaya önceliği, güvenliğiyle ilgili 'Yaşam İçin Kısa Bir Mola' sloganıyla oluşturulan 'Yaşam Tüneli'nde taşıt sürücülerine/yolculara; cep telefonu kullanımı ve hızlı araç kullanmanın dikkat ve algıyı azaltarak yayaların geç fark edilmesine veya fark edilmemesine neden olduğundan bahisle kısa video/slayt gösterimleri yapılacak. Kurban satış ve kesim noktalarında ilgili belediyeler tarafından otopark alanları oluşturulacak.

KURBAN BAYRAMI'NA YONELIK TRAFIK TEDBIRLERININ BELIRLENMESI ICIN IL EMNIYET MUDURLUGU TOPLANTI SALONUNDA DUZENLENEN TOPLANTIYA, IL VE ILCE TRAFIK BIRIMLERI, JANDARMA TRAFIK BIRIMLERI, OTOGAR ISLETMESI YETKILILERI, SEHIRLERARASI YOLCU TASIYAN OTOBUS FIRMA TEMSILCILERI, YOL YAPIM, BAKIM VE ONARIMINDAN SORUMLU KURULUSLARI TEMSILCILERI KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Sıcak havadan etkilenen kargaya su içirdi
 
Porsuk Barajı’nda su 'kritik' seviyede
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Trafik birimlerince yapılan denetim ve uygulamalarda ...
Safari cipi devrildi: 7'si turist 11 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde safariye çıkanları taşıyan cipin devrilmesi ...
Böcek, yatırımların başlayacağı tarihi verdi
Belediye başkanlığı koltuğuna oturalı henüz 120 gün olduğunu belirten ...
 
Polise çarpıp kaçan sürücü serbest
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde, 'dur' ihtarına uymayıp kaçtığı otomobiliyle ...
Antalya'da kamyonet uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyonet, ...
Manavgat'ta orman yangını
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında 1 hektar alan zarar gördü.
 
Kemer'de Kurban Bayramı denetimi
KEMER Belediyesi ekipleri Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında kurban ...
Milli antrenörün cenazesini köpeği 'Kropi' ile bekledi
ANTALYA'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren yelken milli takım ...
Anahtar kavgası büyüyor
Ak Parti Muratpaşa Belediye Meclisi Üyesi Ercan Merthatun, Alevi Kültür ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva