Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
24 Mayıs 2022 Salı - 09:42

En Fazla Tercih Edilen Kedi Maması Markaları

Kediler dünyanın en popüler evcil hayvanlarından biridir. Çok yemeleri ve içmeleri gerekir, bu nedenle her gün yiyecek ve su verilmelidir.

En Fazla Tercih Edilen Kedi Maması Markaları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kedi maması, kedilerin sağlıkları için ihtiyaç duyduğu besinleri sağlamak üzere tasarlanmış farklı içeriklerden yapılır. Bu bileşenler protein, karbonhidratlar, vitaminler, mineraller ve daha fazlasını içerir. Kedi mamaları, kediler için özel olarak tasarlanmış bir evcil hayvan mamasıdır. Kediler için sağlıklı ve besleyici malzemelerle üretilmiştir. En fazla tercih edilen markalar arasında pek çok seçenek vardır. Bu kapsamda kullanılabilecek markalardan bazları Royal Canin, Friskies ve Purina One'dır. Kedi maması fiyatları markaya, çantanın boyutuna ve diğer faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Diğerlerinden daha pahalı olan ancak genellikle daha fazla besin değerine sahip olan bazı markalar vardır.

Kedi Maması Neden Gerekir?

Kediler etoburdur ve etten oluşan bir diyete ihtiyaçları vardır. Yaş kedi maması kediler için iyi bir seçenektir. Yüksek nem içeriğine sahiptir ve kuru gıdaya göre daha az kaloriye sahiptir. Kediler etoburdur, ancak sulu ve sağlıklı kalmak için ıslak yiyecekler de yemeleri gerekir. Islak kedi maması, kedinin sindirim sistemini mutlu eden ve gerektiğinde kilo vermesine yardımcı olan yüksek nem içeriğine sahiptir. En yaygın ıslak kedi maması türleri, kurutulmadan önce su veya et suyu ile nemlendirilmiş konserve, çiğ veya yarı pişmiş etler içerir. Kedi maması çeşitleri, kedilerin yemesi için tasarlanmış bir evcil hayvan mamasıdır. Islak veya kuru bileşenlerden yapılabilir ve genellikle kutularda veya torbalarda satılır.

En İyi Kedi Mamaların Faydaları

Kediler, Türkiye ve tüm dünyada yaygın bir evcil hayvandır. Farklı ihtiyaçlara, tercihlere ve diyetlere hitap eden birçok farklı kedi maması türü vardır. Kedi maması faydaları: Kediler, beslenme ihtiyaçlarını karşılayan bir kedi maması almalıdır. İyi bir örnek, kuru kedi mamalarından daha fazla neme sahip olduğu için ıslak kedi mamasıdır. Islak kedi mamaları da kuru mamalardan daha pahalıdır, ancak daha fazla besin ve su içeriğine sahip oldukları için yine de fiyatına değer. Kedilerin hem gerekli besinleri almasını hem de sağlıklı olmasını sağlar. Bu kapsamda en iyi kedi maması ürünleri içerisinde Royal Canin, Pro Plan, Pro Line, Rexlex, Orijen, King, Goody ve benzeri markaların ürünleri kullanılabilir. Böylece kediler gerekli besinleri alabilir.

Islak Kedi Mamaları

Islak kedi maması, kuru mamaya göre daha lezzetli olduğu için bazı sahipler tarafından tercih edilmektedir. Islak kedi maması oda sıcaklığında da sunulabilir, bu da kedilerin yemesini daha uygun hale getirir. Islak kedi maması ayrıca daha yüksek su içeriği içerdiğinden kuru kedi mamasına göre daha besleyicidir. Bazı insanlar ıslak kedi mamalarının çok fazla su içerdiğine ve kedilere düzenli olarak verilmemesi gerektiğine inanır. Yavru kedi maması gibi seçenekler de vardır. Islak mamalar yavrular için sık tercih edilir.

Kedilere Uygun Mamalar

Kediler yemek konusunda çok seçicidir. Diyetleri söz konusu olduğunda özel ihtiyaçları ve gereksinimleri vardır. Bu nedenle piyasada bulunan birçok farklı türde kedi mamasına ihtiyaçları vardır. Kedi mamaları kedinizin sağlığı için önemlidir. Sağlıklı bir kiloyu korumalarına ve diyabet, böbrek yetmezliği ve kanser gibi hastalık riskini en aza indirmelerine yardımcı olabilir. Bazı yiyecekler kedilerin dişleri, sindirimi ve cildi için de iyidir. Taze kedi maması bu kapsamda oldukça fazla tercih edilir.

Bazıları diğerlerinden daha zararlı olabileceğinden, kedi arkadaşınız için ne tür kedi maması seçtiğinize dikkat etmelisiniz. Bunun nedeni, tüm kedi mamalarının eşit şekilde yapılmamasıdır - bazıları yüksek kaliteli malzemelerle yapılırken, diğerleri uzun vadede evcil hayvanınızın sağlığına zarar verebilecek ucuz dolgu malzemeleri kullanabilir. Kaliteli markalar ile güvenli alım yapılabilir. Markaların kısırlaştırılmış kedi maması gibi pek çok seçeneği vardır.

 
Koronavirüsü hafif atlatanlarda en çok nefes darlığı şikayeti görülüyor
 
Kaçakçılık operasyonunda 3 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeyizlik Çelik Tencere Seti Nasıl Seçilir?
Mutfaklarımızdaki pişirme grubu ürünleri arasında yer alan tencereler, ...
Yangına Dayanıklı Alüminyum Doğrama
Yangına dayanıklı alüminyum doğrama sistemleri son zamanlarda etkili bir ...
Bilgisayar Kasası Nasıl Toplanmalıdır?
Bir bilgisayar toplamak için öncelikle liste yapılmalıdır. Bilgisayarın ...
 
Pek Çok Analizde Kullanılan İdrar Stribi İçin Online Sipariş İmkanı!
Tıbbi alanda çeşitli analizlerin yapılması için kullanılan yöntemler gün ...
Mdf Nedir? Mdf Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde ahşap ürünlerinde çok fazla tercih edilen MDF, çok sık kullanım ...
Omega 3 Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu yağ türlerinin çoğunu diğer yağlardan veya ...
 
Su Sebili Almak İsteyenlerin Öncelikleri Ne Olmalı?
Öncelikle kullanım amacına göre seçim yapmalısınız. Cam su kapları 3 litre, ...
Plakalı Eşanjör Nedir?
Plakalı ısı eşanjörünün çalışma prensibi, yapısı, işlevi ve uygulaması ile belirlenir.
Sokak Modasına Uygun Erkek Tişört Kombinleri
Her birey tarzı ile sokak modasında kalıcı bir ilk izlenim bırakmak ister. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva