Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
24 Mayıs 2015 Pazar - 14:00

Erdoğan 32 yatırımın açılışını yaptı

ANTALYA'daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP, MHP ve HDP'nin YSK'ya 'Cumhurbaşkanı meydanlara inmesin' diye müracaat ettiğini belirterek, "Halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Erdoğan 32 yatırımın açılışını yaptı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak 'CBK' ile saat 18.00'de Antalya'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve diğer protokol mensupları karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı'na ait otobüsle toplu açılış töreninin yapılacağı Kepez Arena yanındaki meydana geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 376 milyon TL'lik 32 yatırımın toplu açılış töreninde halka hitap etti. CHP, MHP ve HDP'nin YSK'ya 'Cumhurbaşkanı meydanlara inmesin' diye müracaat ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adana'da da yine aynı şekilde müracaat etmişler. Vali Bey'e dedim ki: 'Bak, geleceğim, ben orada konuşacağım çünkü ben cumhurun başkanıyım, halkımın başkanıyım.' Dolayısıyla halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez. 'Efendim cumhurbaşkanı tarafsızlık ilkesini çiğniyor', ben partilere eşit mesafedeyim ben milletim yanındayım milletime karşı bir yanlış yapıldığında orada tarafsız kalamam siz bana görevi böyle vermediniz mi?"

SİYASİ İRADEYİ SÖMÜRÜYORLAR

Hakkari Havalimanı'nı 2 yıl önce hizmete açmayı planladıklarını, ancak bölücü terör örgütü ve uzantılarının engellediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşlerine geldikleri zaman dağa gidip geliyorlar. 'Siz, bizim bu havalimanımızı niye engelliyorsunuz?' diye onlarla öyle bir masaya oturup konuşmadılar. Çünkü onların derdi, benim Kürt vatandaşlarıma hizmet etmek değil. Onlar, Kürt vatandaşlarımın siyasi iradesini sömürüyorlar. Yaptıkları iş bu. Ben buradan tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum, 7 Haziran'da bölücü terör örgütünün arkasında olduğu bu siyasi zihniyete gereken dersi vereceğinize inanıyorum, çünkü bunlar asla size hizmet etmeyecektir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık daha büyük hedeflere yürüyoruz 2023'te Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına sokacağız. Hesap uzmanıymış ya millet senin hesap uzmanlığını kar eden SSK'yı nasıl zarara uğrattığını biliyor" dedi.

PENSİLVANYA'YA YÜKLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Pensilvanya da tüm ümidini bölücü terör örgütü güdümündeki partiye bağlamış, biz bu ittifakı 2007'den hatırlıyoruz. Neymiş devlet içinde devlet kuracaklarmış, haydi kur haydi kur da görelim. Ben ne demiştim, hatırlayın; 'İnlerine gireceğiz' demiştim. İnlerine girdik ve devam ediyor bu süreç. Ey Pensilvanya, daha dün, her türlü hakareti ettiğin, her türlü kumpası kurduğun bir yapının gölgesine sığınmak da seni kurtarmayacak." 

ERDOĞAN: GELECEK ZAMAN KİPİNDE KONUŞMADIK, YAPTIKLARIMIZI ANLATIYORUM

Antalya'daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentin 30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden geçen 1 yıl içinde, sadece 4 aylık bir zaman zarfı içinde 3 köprülü kavşak kazandığını belirterek, "Ana muhalefetin başındaki zat, söylediklerine inanıyor musunuz? Kardeşlerim bunlar dil bilgisinde gelecek zaman kipi, 'cek cak'la konuşuyorlar. Biz 'cek cak'la konuşmadık. Yaptıklarımızı anlatıyorum. Halep oradaysa arşın Antalya'da. 'Cek cak' yok. Biteni konuşuyorum" dedi.

GERİYE ÖLÜ YAKMA PROJESİ KALDI

Antalya'nın hizmetin kadrini kıymetini bildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da '100 bin istihdam, herkese sigorta, her şey bedava olacak' gibi vaatlerle göreve gelenlerin olduğunu belirterek, "'Süt' dediler. Sütten kesildiler. Bu vaatlerle iş başına geldiler ve Antalya'nın 5 yılı kayboldu. Geriye kala kala bira festivali, ölü yakma projesi kaldı bütün işleri bitti, ölü yakma. Antalyalılarını dillerinde o dönemde hangi türkü vardı, biliyor musunuz? 'Çay benim çeşme benim aman derdimi deşme benim.' Bunları yaşadık. Antalya dertlerinin deşilmemesini istediği bir dönem yaşadı" ifadelerini kullandı.

BİZİM KANAL İSTANBUL'U ALMIŞLAR

Konuşmasında tezahüratlara kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanı dolduranlara "Sizin Allah'ınıza kurban" diye karşılık verirken 'biri' diyerek CHP'nin proje ilan etme hevesine düştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Yüzyılın projesi diye bula bula bizim Kanal İstanbul projemizi bulmuşlar. Hani anlatmıştım ya 2011 seçimlerinde, Demiştim ki, 'Kanal İstanbul'un bir yanında 1 milyon kişi bir diğer yanında 1 milyon kişi. Şimdi bunu bulmuş. İki ucunda yapılması öngörülen şehirlerde sadece bir tanesini bulmuş. Maden heveslendin bu işe hiç değişse, bir düşün kafanı kullan, ekipler kur, onları çalıştır, elle tutulur proje ortaya koy. Bunların her işi böyle. Ciddiyet yok. Onlar milleti ciddiye almıyor. Milletimiz de onları zaten ciddiye almıyor. 6 yıl SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı. Kardan aldı zarara götürdü. Diyor ki 'Bu proje ile işsizlik 20 yıl sonra yüzde 5'e düşecek.' Çok önemli bu. Başka yerlerde 'Bana 4 yıl verin işsizliği sıfıra indireyim.' Bu ne biçim iş? Laflar birbirini tutuyor mu? Akşam başka sabah başka. Ne dediğinden habersiz."

EŞEĞİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLADIK

Türkiye'nin son 12 yılda 14 kat artan transit trafiğiyle Türkiye'nin merkez haline geldiğini belirterek CHP'nin 'megakent' projesine yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "3'üncü havalimanı dediğim zaman, dalga geçtiler. Ne oldu? İhaleyi yaptık, havalimanı yapılıyor. Biz devleti böyle yönetiyoruz. Öyle kurusıkı atmıyoruz. Eşeği sağlam kazığa bağlıyoruz, evellallah. Öyle yürüyoruz." 

KÜRTÇE KURAN ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Ne diyorlar, 'Bizim Kabe'miz, Taksim.' Bir zamanlar aynı şeyi CHP yapıyordu. 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyorlardı. Al birini vur öbürüne. Hiç birbirlerinden farkı yok. Bizim tek Kabe'miz var. Mekke'de Kabe. Bizim orası. Bakıyorsunuz, ben Diyanet İşleri başkanlığımız bastırdığı Kürtçe mealli Kuranı Kerim'i gösteriyorum. Çıkıyor onların bir eşbaşkanları var. Diyor ki 'Ona bir tane hazırlatmış göndermiş' diyor. Halbuki 10 bin adet bastırılmış ve Güneydoğu'ya ücretsiz olarak göndermiş. Niye Benim Türkçe bilmeyen Kürt kardeşlerim Kuran'ı Kerim'i öğrensin diye. Bu Diyanet İşleri Başkanlığı alkışlanır. Ama 'Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağız' diyor. Bunanla da kalmadılar, 'zorunlu din derslerini kaldıracağız', CHP imam hatip okullarını orta kısmını kapatacağını ilan etti. Kayseri'de 'Ben böyle bir şey söylemedim' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu; Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz."

LİSELER BAŞÖRTÜYLE GİRİLEBİLECEK

İmam hatip okullarının orta kısmı kapatıldığı zaman öğrenci sayısının 60 bin öğrenciye düştüğünü, yaptıkları düzenlemenin ardından sayının 1 milyona çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bunları rahatsız ediyor. Danıştay yeni bir karar aldı. Aldığı yeni kararda normal düz liselerde kızlar başörtülü derslere girebilecekler. Nereden nereye geldik. Hak tecelli etti be. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" dedi.

HERKES BİR PARTİYE KARŞI

Türkiye'nin çok ilginç bir süreçten geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün partilerin, örgütlerin bir parti için seferber olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Ana muhalefet partisi kendisini bırakmış, bölücü örgütün güdümündeki partiye oy dileniyor. Milletçi olduğu iddiasındaki parti tutmuş, 'Bölücü örgütün güdümündeki parti meclise giremezse ülkede istikrarsızlık çıkacak' diyor. Hemen erken seçime gidilmesi gerektiğini söylüyor. Bölücü örgüt, gerektiğinde silah da kullanarak bölge insanını bu partiye oy vermeye zorluyor. Kardeşlerim, hatta DHKPC terör örgütü de bu partiye destek verdiğini açıkladı, biliyorsunuz. Kendi eşbaşkanları söyledi. Ermeni lobisi bunlardan geri kalır mı? O da aynı partiye desteğini ilan etti. Tabi bir de Pensilvanya var. O da tüm umudunu bölücü örgüt güdümündeki partiye bağlamış durumda. Antalya bu nasıl bir oyundur, ihanettir, kirli bir ittifaktır?"

KİMSE OPERASYON DÜŞÜNMESİN

Bu ittifakı ve oyunları, farklı araç ve yöntemlerle Gezi olaylarında, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinden hatırladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eski Türkiye koalisyonu tüm gücünü, enerjisini, imkanlarını bölücü örgütün güdümündeki partiye tahsis etmiş durumda. Bu vatan topraklarında kimse boşuna operasyon düşünmesin. Karşısında bizi bulur, karşısında silahlı kuvvetlerimi, emniyet teşkilatımızı hepsinden öte milletimizi bulur. Devlet içinde devlet kuracaklarmış. Haydi kur, kur da görelim. İşte bak yargıda, emniyette dökülmeye başladılar. Devletin kurumlarında yaptıklarıyla dökülmeye başladılar. Ben ne demiştim, hatırlayın. 'İnlerine gireceğiz' demiştim. İnlerine girdik ve devam ediyor bu süreç. Ey Pensilvanya, daha dün, her türlü hakareti ettiğin, her türlü kumpası kurduğun bir yapının gölgesine sığınmak da seni kurtarmayacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti.

TÖRENDEN NOTLAR

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait 376 milyon tutarında 32 tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Antalya'da eşi Emine Erdoğan'la birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik eşlik etti.

* Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için ayrılan yere geçmeden önce törene katılanları eşiyle birlikte selamladı. Selamlama için platformun merdivenlerini çıkarken ayağı takılan Emine Erdoğan'ın yardımına Cumhurbaşkanı Erdoğan yetişti ve elinden tutarak düşmesini engelledi.

* Erdoğan, protokol sırasında otururken yanına getirilen Feride- Mehmet Çakmak çiftinin 11 aylık bebekleri 'Recep Tayyip Erdoğan'ı sevdi. Emine Erdoğan bebeği kucağına alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da adaşının nüfus cüzdanını inceledi.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı tören için güvenlik önlemleri siyasi partilere kıyasla daha yoğundu. Alana açılan her cadde her sokak taşıt trafiğine bariyerle kapatıldı, alana giren herkes tek tek arandı.

* Tören için saatler öncesinden alana gelenler sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği vatandaşlara ilk müdahale spor salonun bahçesinde oluşturun sahra çadırında yapıldı.

* Antalya'daki törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel halka hitap etti.  

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Antalyalı oyuncu yılın genç yeteneği oldu
 
Yine aynı işaret
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Mayıs 2015 Pazar 18:41

Yatırımlarin yaşama geçmesi önemli. Issızler ordusu is cinayetleri emniyetsiz calisma ortamlari denetimsizlik patron koruma kollama bakkal dükkanı gibi açılan üniversiteler yüksek okullar yetersiz sayi ve bilgideki akademisyenler üniversite mezunu işsizlerin sayısının gittikçe artmasi sağlıksız toplum teknoloji artıyor hastalıklar hastaneler ayni oranda artiyor sonuç. ..hasta işsiz mutsuz umutsuz güvensiz merhametsiz adaletsiz saygısız sevgisiz hırçın kavgacı şiddet eylemci parasız toplum aile bireyler....siyasilerin bakış açısı buyana baksın. ..çözüm odaklı olsunlar sorun oluşturmasinlar

Yorumu oyla      4      4  
Bendeniz 24 Mayıs 2015 Pazar 18:16

Sn.B.Arınç,"..toplum tef gibi gerildi,yarısı bize sempati duyarken diğer yarısı ise bizden nefret ediyor." Din ihtiyaç duyan her insan için gereklidir ancak bilim, yalnızca insan için değil her canlı için,her bitki için de gereklidir.Yüce dinimizin -her din yücedir-kutsal kitabı kur'an seçim malzemesi,camilerimiz de seçim arenası yapılmamalıdır. Atatürk;..Gelişmişlik için,uygarlık için,hayat için her şey için;HAYAT'TA EN HAKİKİ MÜRŞİD İLİMDİR, bunun dışında mürşid aramak gaflettir,dalalettir,cehalettir ve hatta ihanettir buyurmuşlar dır.Tabi'ki anlayana..!

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Subaşı: Devlet gençleri silindir gibi ezdi
ANTALYA Bağımsız Milletvekili adayı Hasan Subaşı, Akdeniz Üniversitesi ...
Demirtaş'tan 'eski sevgili' çağrısı
Demirtaş Yoğurtçu Parkı'nda vatandaşlarla buluştu.
Gazilerden Subaşı'na destek
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, seçim çalışmalarını ...
 
Sapan ve Budak'tan eyleme destek
Korkuteli’nin Taşkesiği Köyü Akpınar Mesire Alanı’nda, ‘Akpınar’da taş ...
Subaşı AKTOB'u ziyaret etti
ANTALYA Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı seçim çalışmaları kapsamında ...
HDP Türkiye ortalamasının üzerinde görünüyor
Türkiye – Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Yönetim ...
 
Demirtaş: Saldırıyı biliyorlardı
Demirtaş: Başbakan “Bekliyorduk” diyor. Beklemek bizim işimiz de hükümetin ...
İşte CHP'nin oy oranı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ulaştığı oy oranını açıkladı.
HDP ile AKP arasındaki o kriz çözüldü
Diyarbakır'daki miting tarihi krizi HDP'nin geri adım atmasıyla çözüldü.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva