AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
10 Mart 2024 Pazar - 10:48

FETÖ'nün Antalya'daki yeni yapılanması ortaya çıktı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında ilginç detaylar ortaya çıktı.

FETÖ nün Antalya daki yeni yapılanması ortaya çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Soruşturma kapsamında FETÖ militanlarının belli bir adreste toplandığı tespit edildi. Yapılan incelemede her toplanma çağrısının ise şifreli olarak bildirildiği belirlendi. Söz konusu adresin B.D,'nin işlettiği ve üzerinde "terzi" tabelası olan dükkan olduğu ortaya çıktı.  Örgüt üyelerinin olası incelemede "paça yaptırıyordum", "pantolon diktiriyordum" gibi gerekçeler sunmak için adrese giyim poşetleriyle girdiği belirlendi.

Soruşturma kapsamında toplantılara yapılan çağrılar için de "Halı saha maçına gelin" parolasının kullanıldığı ortaya çıktı. Örgütün sadece bu adresten yurtiçinde 7 bin lira, yurtdışı için ise 85 dolar "kurban" parası aldığı, paranın toplandıktan sonra ise "kurban kesilmemesi" talimatı verilerek, toplanan paraların örgütten kopmaları önlemek amacıyla örgüte bağlı ve sözde "mağdur" ailelere dağıtımının sağlandığı belirlendi. Soruşturma kapsamında 47 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 45 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda dijital materyal ve döviz ele geçirildi. Şüphelilerden 12'si tutuklandı. Şüphelilerden N.D., ise itirafçı oldu.

FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik Antalya’da yürütülen soruşturmada yeni detaylar çıktı.

Sabah'ın haberine göre, FETÖ elebaşı Gülen'in "Her ile bir peygamber, her koğuşa bir sahabe ve dışarıdaki her aileye bir melek" sözü üzerine örgütün yeni bir yapılanmaya gittiği, yeniden yapılanmak ve eleman temin etmek için yeni yöntemler geliştirdiği belirlendi.

Örgütün yurt dışında bulunan sözde beyin takımının tasarladığı fikirleri gizli haberleşme yöntemleriyle ülke içinde bulunan mensuplarına aktararak bu fikirleri hayata geçirmeye çalıştığı, eleman sayısı daralan ve sorumlu düzeyde faaliyet yürütecek militan bulmakta zorlanan örgütün Türkiye'yi İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç bölgeden yönetme gayreti içinde olduğu tespit edildi.

DAĞILMAYI ÖNLEMEK İÇİN PARA YARDIMI

Gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrasında FETÖ'nün örgütteki dağılmayı önlemek için "Finansal Yapılanma" adı altında özellikle örgütten tutuklu, hükümlü ve tahliye olanlar ile kamu görevinden açığa alınanlar ve bunların yakınlarına yardım edilmesine yönelik finansal bir zincir kurduğu belirlendi.

Bu zincirlerin başına örgüte sadık olduğu bilinen ancak deşifre edilmemiş, işlem görmemiş kişilerin getirilmesi yine bu kişilerin altına 'muavenetçi' tabir edilen üyeler yerleştirip, bunlar aracılığıyla paraların dağıtımının sağlanması yönünde telkinlerde bulunduğu belirlendi.

TERZİ B.D, DAHA ÖNCE HİÇ DEŞİFRE OLMADIĞI İÇİN SEÇİLMİŞ

Örgütün son durumuyla ilgili bilgileri değerlendiren Antalya Emniyeti daha önce alınmış ifadelerden de yola çıkarak yürüttüğü çalışmalarda, Antalya'da birbirleriyle bağlantılı faaliyet yürüten iki örgütsel yapı olduğunu belirledi.

Birinci yapının örgütün strateji ve talimatına uygun olarak yürütülen finans zinciri, ikinci yapının ise örgütün kendi içinde bağlılığını pekiştirerek kopma aşamasına gelmiş kişilerin aidiyetini tekrar kazanmasını sağlamak ve örgüte yeni eleman temin etmek amacıyla örgütsel toplantılar düzenleyen kişilerden oluştuğunu tespit etti. Her iki yapının başında bulunan kişilerin birbiriyle bağlantılı ve örgütsel hiyerarşide aynı kişiye bağlı olduğu tespit edilerek yapılan çalışmalarda örgüt üyelerinin faaliyetlerini gizlemek amacıyla örgüte müzahir Terzi B.D,'nin işyerinde toplandıklarını, iş yeri sahibinin örgüte sadık ancak daha önce deşifre edilememiş olduğu belirlendi.

PARA TRANSFER GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Örgüt mensuplarının para alışverişlerini gizlilik içerinde yürüttükleri, birbirleriyle cep telefonu üzerinden irtibat kurmadan, örgütsel faaliyetle ilgisi bulunmayan ve zaman zaman rastlantısal olarak da seçilen mekânlarda buluşarak, yine kamera açısından çıkarak para alışverişi gerçekleştirdikleri sonrasında birbirlerini tanımıyor gibi tavırlar sergileyerek ayrı yönlere gittikleri tespit edildi. Örgüt mensuplarının küçük esnaflarda/dükkânlarda buluşma düzenlemek veya örgütsel alışverişleri yapmak şeklinde bir taktik belirlediği, bu taktiği örgütsel bir alışkanlık haline getirerek sık sık kullandıkları görüldü.

GÜNCEL YAPININ KRİPTO REHBERİ

Ayrıca FETÖ'nün yurt içinde bulunan mensuplarına polis takibinden kurtulmak, dikkat çekmemek ve yakalanmamak adına bir rehber oluşturduğu, uyulması gereken kuralları, alınması gereken tedbirleri ve birbirleriyle olan iletişim şekillerine kadar belirleyerek örgütsel gizlilik adımlarını uygulamasını istediği soruşturma kapsamında alınan ifadelerde gözler önüne serildi.

O rehberde şunlar yer aldı:

1)Bulunduğunuz ilde ikamet edin, bir işiniz olsun
2)Yapı dışında olan şahıslara uzak ve mesafeli durun. Gizemli bir havanın oluşmasının önüne geçin.
3)Komşuluk ilişkilerine dikkat ederek, örgütü savunan her türlü konuşmadan kaçının, evlerde örgüte ait yayınlar bulundurmayın. Muhakkak kendi üstünüze kayıtlı numara kullanın.
4)Örgütsel görüşmeleri bu telefondan ama kesinlikle internet tabanlı programlarla yapın. Görüşmeleri kısa ve öz yapın. Cep telefonu ya da bilgisayarların temizliklerinin sık sık yapın.
5)Banka hesapları üzerinden izah edilemeyecek para alışverişleri olmasın.

6)Yardım edilen ailelerle görüşmeler asgari düzeyde ve gizlilik içinde yürütülsün.
7)Görüşmeleri ve örgütsel alışverişleri, müzahir esnaf işletmelerinde yapın.

 

Etiketler:
 
Çatıdan düşen işçi öldü, arkadaşı yaralandı
 
5 kilosu 750 TL'ye sucuk olur mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çatıdan düşen işçi öldü, arkadaşı yaralandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde onarım çalışması yaptıkları evin çatısından ...
17 yaşındaki sürücü motosikletliye çarpıp öldürdü
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde, 17 yaşındaki sürücünün kullandığı otomobilin ...
Bu transfer Antalya'da CHP'ye 'İYİ' geldi
Antalya’da İyi Parti Muratpaşa Belediye Başkan adaylığından çekildiği ...
 
Asayiş olaylarına karışan 234 kişi tutuklandı
TURİZM kenti Antalya'da son 1 haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen ...
Antalya'da başarılı kadınlara ödül
ANTALYA Düşünce Platformu (ADP), 'Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında ...
Manavgat'ta okul sporları turnuvası tamamlandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen ve 35 takımın katıldığı okullararası ...
 
Manavgat'ta şiir dinletisi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 'Ukde' ...
Cinayet 18 yıl sonra aydınlatıldı, 4 şüpheli tutuklandı
ANTALYA'da, savcılığa gelen ihbarla 2006'da kaybolan Ayhan Aggedik'in ...
'Turizmde Türkiye'yi güçlü bir sezon bekliyor'
ANTALYA Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Türkiye'yi ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva