Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
5 Mart 2020 Perşembe - 14:03

Finike Belediyesi'nde mart meclisi

FİNİKE Belediyesi'nin mart ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi yönetiminde gerçekleştirildi.

Finike Belediyesi nde mart meclisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Finike Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. 15 meclis üyesinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda önergelerle birlikte 12 gündem maddesi görüşüldü. Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin önerisiyle, toplantı tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bir önceki meclisin karar özetlerinin oylanmasının ardından CHP, MHP ve İYİ Parti üyeleri tarafından ilçedeki bir caddeye Finikeli olan Şehit Turgut Burkay Korkmaz'ın adının verilmesi talep edildi. Önerge oy birliğiyle kabul edilerek gündeme alındı.

CHP ve İYİ Parti üyeleri Turunçova Mahallesi'nde bulunan Cankurtaran Caddesi'ne, şehit isminin verilmesini önerdi. Karşılıklı görüş alışverişi sırasında bazı meclis üyeleri, Cankurtaran Caddesine değil de, Elmalı yolu caddesine Şehit Turgut Burkay Korkmaz'ın adının verilmesinin daha uygun olacağı görüşünü savundu. Başkan Mustafa Geyikçi de o caddeyle ilgili isim değiştirme karar yetkilerinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine talebe ilişkin konu Karayollarına görüş sormak amacıyla İmar Komisyonu'na sevk edildi. Şehit Turgut Burkay Korkmaz'ın ismi, Karayolları olumlu görüş verirse Elmalı yolu caddesine verilecek.

Toplantının 6'ncı gündem maddesinde 300 parselde hak sahibi olan ve şu ana kadar para ödeyemeyenler için sürenin son kez uzatılması gündeme geldi. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, 300 parsele ilişkin Milli Emlak'a belediye olarak borçlarının ödendiğini ve tapu üzerindeki şerhin kalktığını müjdeleyerek, hak sahiplerinden hala borcunu ödemeyenler bulunduğunu hatırlatarak, sürenin uzatılmasını önerdi. Meclis üyeleri de hak sahiplerinin mağdur olmasını önlemek amacıyla son defaya mahsus sürenin temmuz ayına kadar uzatılmasını talep etti. Talep oy birliğiyle kabul edilerek süre 15 Temmuz tarihine kadar uzatıldı.

Toplantıda, meclis üyeleri tarafından önerge verilerek ilçedeki başarılı öğrencilere ödül verilmesi talep edildi. Oy birliğiyle kabul edilen konu 8. gündem maddesi olarak görüşüldü. Yapılan değerlendirmenin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilen konu ikinci oturumda yeniden ele alındı. Meclise sunulan komisyon raporuna göre ilçede ikamet eden ve üniversiteye giriş sınavında ilk 1000 sıralamasına giren öğrencilere 5 bin TL, liseye girişi sınavında ilçe birincisine 1500 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye ise 500 TL verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Finike Altın Portakal Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin yapılması, Turunçova'da cuma günleri kurulan pazar satış yerlerinin 5 yıl süreyle tahsis edilmesi için encümene yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.   

Gündem dışı söz alan Finike Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, "Millet olarak hissettiğimiz acıların ve hüznün tarifi olabilecek kelimeleri bulmakta çok zorlandım. Önce vatansever bir Türk evladı kimliğimle, bir babanın evladı kimliğimle, eş kimliğimle ve erkek evlat sahibi anne kimliğimle düşündüm ve fark ettim ki kelimelerle bu acıyı tarif etmek mümkün olmayacak. O nedenle bugün size hepimizin çok iyi bildiği ve bazen hatırlamamız gereken bir eseri paylaşacağım" diyerek Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

AK Parti Meclis Üyesi Emrah Erdoğan da İdlib'de savaşan askerlerin muzaffer olmasını diledi. İdlib'deki hava saldırısında şehit olan Turgut Burkay Korkmaz'ın isminin Sahilkent Mahallesi'ndeki sağlık merkezine verilmesini öneren Erdoğan, "Şehit ailesinin evinde Sağlık Bakanı Yardımcısı ile Antalya Milletvekilimiz Atay Uslu'nun yaptığı telefon görüşmesinde bu konu konuşuldu. Bakan yardımcısı da bu öneriyi kabul etti. Ayrıca kaymakamlığa dilekçe verilerek Bağyaka Okulu'na Şehit Turgut Burkay Korkmaz'ın adının verilmesi talep edildi. Biz de bu düşünceyi destekliyoruz ve bu konuda üstümüze düşeni yapmak istiyoruz" dedi. 

MHP meclis üyesi Çiğdem Aytekin, "Çok zor günlerden geçiyoruz. Şubat ayı kendisi kısa ama dertleri büyük geldi bize. Hepimiz yüreklerimiz kan ağlayarak ve şehit analarımızın acılarını hissederek bir şubat geçirdik. Şehitlik yüce dinimizde peygamberlikten sonra gelen en yüksek manevi mertebeyi ifade eder. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canını feda ederek bu ulvi mertebeye ulaşan şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

İYİ Parti'li Ertürk Yazar da şöyle dedi:

"Türk milletinin başı sağ olsun. Gün her zamankinden daha fazla sağduyu ve birlik, beraberliğe ihtiyacımız olduğu gündür. Acımız ortak, hissiyatımız ortaktır. Millet olarak şehidimiz varsa her aile bu şehidi kendi evinden çıkmış gibi düşünür. Anma törenleri de bunun çok açık örneğidir. Bu milleti vakur yapan da bu yönüdür. Biz de Finike'mizde şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ı aynı duygularla uğurladık."

FINIKE BELEDIYESI'NIN MART AYI OLAGAN MECLIS TOPLANTISI BELEDIYE BASKANI MUSTAFA GEYIKCI YONETIMINDE GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:FINIKE-DHA)

FINIKE BELEDIYESI'NIN MART AYI OLAGAN MECLIS TOPLANTISI BELEDIYE BASKANI MUSTAFA GEYIKCI YONETIMINDE GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:FINIKE-DHA)

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Etiketler:
 
'Yan bakma' kavgası cinayetle bitti
 
Demre'de mart meclisi yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yan bakma' kavgası cinayetle bitti
ANTALYA'nın tarihi semti Kaleiçi'nde restoranı bulunan Yakup İ., 'kadın ...
Antalya'nın Sualtı Arkeolojisi'ni anlattı
ANTALYA'nın Fethi'nin 813'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Akdeniz ...
Uyuşturucu satıp, uykuda soydular
ANTALYA'da 20 liraya uyuşturucu sattıkları U.Y.'nin uyumasını fırsat bilip, ...
 
Atının kopan kuyruğunun yerine yenisini yaptırdı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde yaşayan Halil Bilgin'in kuyruğu kopan ...
Küçük mucitlerin büyük yolculuğu
MURATPAŞA Belediyesi'nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri'nde ...
ATB üyelerine kişisel verilerin korunması anlatıldı
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) hukuk müşavirleri Yardımcı Doçent ...
 
Özbek soyguncu: Kendimi öldürmeyi düşündüm
ANTALYA'da elinde kuru sıkı tabancayla girdiği bankada bir saat boyunca ...
Doktorla tartışan hastaya ibretlik ceza
ANTALYA'da bir doktor 'ilaç yazma' tartışması yaşadığı hastadan şikayetçi ...
Işık ihlaline af yok
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde havalimanı kavşağında kırmızı ışık ihlali ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva