Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
24 Nisan 2019 Çarşamba - 11:15

Geleceğin mucitleri projeleriyle dikkat çekti

DENİZLİ'nin Sarayköy ilçesindeki Ahmet Güdücü Ortaokulu öğrencilerinin model olarak ürettiği teknolojik ürünler beğeni topladı.

Geleceğin mucitleri projeleriyle dikkat çekti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dersten arta kalan zamanlarını bilim ve teknolojiye ayıran öğrenciler, çiftçilik yapan babalarının yorulmaması için uzaktan kumanda edilebilen insansız tarım aracı, kalbi duran insanların hayatlarını kaybetmemeleri için de otomatik kalp masajı yapan cihaz üretti.

Sarayköy'ün kırsal Duacılı Mahallesi'ndeki Ahmet Güdücü Ortaokulu'nda teknoloji ve tasarım öğretmeni Murat Çankaya ve araştırma projeleri sorumlusu Fatma Yelpaze, öğrencileriyle birlikte teknolojik ürünler üretmek için çalışma başlattı. 102 öğrencinin yer aldığı çalışma grubu, okulun atölyesinde 25 proje hayata geçirdi. Bu projelerden 21'i, TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Dikkat çeken işlere imza atan öğrenciler, projelerini okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'yla sergiledi. Model olarak akıllı köy evi, güneş enerjisiyle çalışan lunapark, elektrik üreten bisiklet, otomatik kalp masajı standı, otomatik tarla süren traktör, görme engelliler için mesafe sensörlü şapka gibi ürünler üreten öğrenciler, yaptıklarıyla beğeni topladı.

KALP MASAJI YAPAN CİHAZ DİKKAT ÇEKTİ

Ahmet Güdücü Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencilerinden Tahsin Güdücü ve Melih Akan tarafından hayata geçirilen otomatik kalp masajı standı projesi dikkat çekti. Bilinçli ilk yardıma dikkat çekmek amacıyla başlatılan proje kapsamında öğrenciler, gerekli anlarda, kalbi duran kişilere kalp masajı yapabilen bir robot üretti. Robota hız ayarı özelliği ekleyen öğrenciler, hastaya sağlık ekipleri gelinceye kadar belirlenen hızda kalp masajı yapabilmeyi mümkün hale getirdi. Projede yer alan öğrencilerden Tahsin Güdücü, insanların hayatını kurtarmak için böyle bir cihaz ürettiklerini belirterek, "Kalp krizi geçiren insanların hayatını kaybetmemesi için böyle bir proje yaptık. Cihazımızın ambulanslarda, hastanelerde kullanılmasını istiyoruz" dedi.

Ailesi çiftçilik yapan 7'nci sınıf öğrencilerinden Turgay Girgin de, arkadaşları Fevziye Altundağ ve Ecrin Güder ile birlikte insansız tarım aracı tasarladı. Yazılım geliştiren öğrenciler, telefonlarına yükledikleri uygulama sayesinde araçlarını uzaktan kontrol edilebiliyor. Mini traktör şeklindeki araç, hem ekim yapabiliyor hem de tarla sürebiliyor. Çiftçilerin fazla yorulmaması için bu projeyi tasarladıklarını kaydeden Turgay Girgin, "Bizim ailelerimiz çiftçi, babalarımız yorulmasın diye bu projeyi tasarladık. Projemiz sayesinde aynı anda tarla sürülüp tohum ekimi yapılabiliyor. Telefonumuza yüklediğimiz uygulama sayesinde, internete bağlı olduğumuz sürece dünyanın öbür ucundan bile kontrol edilebiliyor" diye konuştu.

'ONLARLA GURUR DUYUYORUM'

Teknoloji ve tasarım öğretmeni Murat Çankaya, öğrencilerinin ortaya çıkardıkları projeler nedeniyle gururlu olduğunu belirterek, "5 yıldır bu okulda görev yapıyorum. Robotik ve kodlama alanında çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerime, hayallerinin teknoloji sayesinde gerçekleşebildiğini göstermeye çalışıyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Azimle çalıştılar, çok güzel projeler ortaya çıkardık" dedi.

DENIZLI'NIN SARAYKOY ILCESINDE DUACILI AHMET GUDUCU ORTAOKULU OGRENCILERININ HAYATA GECIRDIGI PROJELER BUYUK BEGENI TOPLADI. OGRENCILERIN 21 PROJESI TUBITAK TARAFINDAN KABUL EDILDI. TEKNOLOJI VE TASARIM DERSI OGRETMENI MURAT CANKAYA (SOLDAN IKINCI), OGRENCILERIYLE GURUR DUYDUGUNU SOYLEDI. 
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'NIN SARAYKOY ILCESINDE DUACILI AHMET GUDUCU ORTAOKULU OGRENCILERINDEN TAHSIN GUDUCU VE ARKADASLARI KALP KRIZI YASAYAN BIREYLERIN HAYATLARINI KAYBETMEMESI ICIN, KALP MASAJI YAPAN BIR CIHAZ URETTI. 
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'NIN SARAYKOY ILCESINDE DUACILI AHMET GUDUCU ORTAOKULU OGRENCILERINDEN TURGAY GIRGIN VE IKI ARKADASI, CIFTCILIK YAPAN BABALARI YORULMAMASI ICIN UZAKTAN KUMANDA EDILEBILEN INSANSIZ TARIM ARACI PROJESI TASARLADI.
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'NIN SARAYKOY ILCESINDE DUACILI AHMET GUDUCU ORTAOKULU OGRENCILERINDEN TURGAY GIRGIN (FOTOGRAFTA) VE IKI ARKADASI, CIFTCILIK YAPAN BABALARI YORULMAMASI ICIN UZAKTAN KUMANDA EDILEBILEN INSANSIZ TARIM ARACI PROJESI TASARLADI.
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'NIN SARAYKOY ILCESINDE DUACILI AHMET GUDUCU ORTAOKULU OGRENCILERININ HAYATA GECIRDIGI PROJELER BUYUK BEGENI TOPLADI. OGRENCILER,ELEKTRIK URETEN BISIKLET, GORME ENGELLILER ICIN SAPKA DA URETTI.
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)

Etiketler:
 
Muhittin Böcek; Belediyedeki militan kadrolarla çalışmam
 
Alaşehir Belediyesi'nin borçlarını afişle duyurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Niğde'de barda silahlı kavga: 2 ölü, 4 yaralı
NİĞDE'de barda çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 1’i ağır 4 kişi yaralandı.
Kaçak avlanan 250 kilo inci kefali ele geçirildi
VAN'ın İskele ve Kale bölgesindeki Van Gölü kıyısında ağa takılı 100'ü ...
Yıldırım isabet eden petrol tankı alev aldı
DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesindeki petrol sahasında bulunan akaryakıt tankı, ...
 
Bisikletlerini tamir edip, öğrencilere hediye ettiler
TOKAT'ta Karşıyaka Ortaokulu'nun öğrencileri, eski bisikletlerini tamir ...
Tatlı yapmak isterken çıkan yangında yaralandı
KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde, askere gidecek oğlu için tatlı yapmak isteyen ...
ATM'ye kopyalama düzeneği yerleştiren 3 kişi yakalandı
İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, ATM'ye yerleştirdikleri banka kartı kopyalama ...
 
Banyoda, tabancayla intihar etti
ŞANLIURFA'nın Bozova İlçesinde, Esra K. (22), banyonda tabancayla başına ...
Gencin ormanda vurulmasıyla ilgili arkadaşları adliyede
BURSA'nın İnegöl ilçesinde, Özkan D.'nin (26) ormanlıkta av tüfeğiyle vurularak, ...
Köprüye sıkışan TIR devrildi
BAKIRKÖY'de köprü altına sıkışan TIR devrildi. Devrilen TIR nedeniyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva