Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
23 Ağustos 2011 Salı - 11:39

Genelkurmay: 90-100 Terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, 17-19 Ağustos tarihleri arasında Irak'ın kuzeyindeki PKK kampları ve Kandil Dağı'na düzenlenen operasyonlarda 90-100 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Türkiye sınırlarında nokta istihbarat ile düzenlenen hava destekli operasyonda ise Çukurca'da 8 asker ve 1 korucuyu şehit eden 5 teröristin öldürüldüğü açıklandı.

Genelkurmay: 90-100 Terörist etkisiz hale getirildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 8 asker ve 1 korucunun şehit edilmesi ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyi ve Kandil Dağı bölgesindeki bölücü teröristleri etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel altyapısını tahrip etmek amacıyla 17-19 Ağustos tarihlerinde operasyon başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri uçakları ile hava harekâtı ve karada konuşlu ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz icra edilen harekât ile ilgili şu bilgiler verildi:
"Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, 20 Ağustos 2011 tarihinde, Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgesinde tespit edilen 13 hedef, 21 Ağustos 2011 tarihinde, Kandil, Gara, Zap ve Metina bölgelerinde tespit edilen 4 hedef, 22 Ağustos 2011 tarihinde ise Zap, Hakurk, Avaşin-Basyan ve Kandil bölgesinde tespit edilen 7 hedef etkili olarak vurulmuştur. En gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemleri kullanılarak, 17-22 Ağustos 2011 tarihlerinde icra edilen hava harekâtında; 132 hedefe, 102 sorti ile, modern ve klasik mühimmatın kullanıldığı başarılı taarruzlar gerçekleştirilmiş, hasar kıymetlendirmesi ve hedef tespiti maksadıyla 24 sorti keşif uçuşu icra edilmiştir. Ateş üslerinde konuşlu topçu birliklerince 349 hedef yoğun olarak ateş altına alınmıştır. Harekâtın sevk ve idaresi Genelkurmay Başkanlığınca; icrası Hv.K.K.lığı (2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı-Diyarbakır) ve K.K.K.lığının sınıra yakın ateş üslerinden sağlanmıştır. Ateş altına alınan hedefler, ayrıntılı bir analiz sonucu tespit edilmiş, defalarca doğrulanmış ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edilmiştir."
Açıklamada, harekâtta; 73 barınak, 6 sığınak, 18 mağara, 8 depo, 14 tesis/bina, 1 cephanelik, 9 uçaksavar mevzii, 3 kontrol noktasının etkili olarak vurulduğu kaydedilirken, terörist kayıplarına ilişkin, "Bu aşamada etkisiz hale getirilen terörist sayısını kesin olarak ifade etmek mümkün olmamakla birlikte, elde edilen ilk bilgilerden; hava taarruzunun teröristler üzerinde baskın tesiri yarattığı, 90-100 teröristin etkisiz hale getirildiği, 80'den fazla yaralı teröristin bölgedeki hastaneler ve köylere taşındığı, çok sayıda terörist ile temasın kesildiği, çok sayıda teröristin yerel sivil halkın bulunduğu köylere kaçarak halkı canlı kalkan olmaya zorladığı öğrenilmiştir" denildi.
NOKTA OPERASYONUNDA 5 TERÖRİST ÖLÜ
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Ayrıca, hava harekâtı icra edilen bölgelere basın mensuplarının ve yerel halkın girişinin bölücü terör örgütü tarafından engellendiği, bu hususun bölgedeki gerçek zayiat ve hasarı gizlemeye yönelik olduğu, temas kurulamayan teröristlerin ise örgütten kaçmış olabilecekleri değerlendirilmektedir. Diğer taraftan, 19 Ağustos 2011 tarihinde, nokta istihbaratına dayalı olarak yurt içinde icra edilen hava harekâtında 5 teröristin etkisiz hale getirildiği ve etkisiz hale getirilen teröristlerin 17 Ağustos 2011 günü Hakkari-Çukurca karayolunda 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği eylemi düzenleyen gruba mensup oldukları öğrenilmiştir. Harekâta ait kesin değerlendirmelere ulaşıldıkça kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu bakımdan bilgi ve belgelere dayanmayan, ayrıca Genelkurmay Başkanlığınca teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Irak'ın kuzeyi ve yurt içi bölücü terör örgütünün faaliyetleri açısından yakından izlenecek, hava ve kara operasyonlarına devam edilecektir."
DHA

 
'Ucundan azcık' dediler ama
 
Emeklilik vaadiyle dolandırıcılık yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
18 yıldır kayıp Demir’in fotoğrafı ilk kez yayınlandı
1990’larda Türkiye’yi sarsan siyasi suikastlerin kilit isminin ilk fotoğrafını ...
Doğu Perinçek'in oğlu da tutuklandı
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen ve aralarında ...
Bayram tatili kaç gün olacak?.. Karar açıklandı
Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kamu çalışanlarının ...
 
Cafer müdür yine çözdü
Yıllar önce komiser muavini olarak Ankara Cinayet masasında görev yaparken, ...
Kaç kişi oruç tutuyor?
Barem Research tarafından yapılan “Oruç, namaz ve ötesi…” konulu araştırmaya ...
Avukat işlediği cinayeti anlatıyor
Afyon’da, uykusunda temizlikçi kadının sevgilisinin saldırısına uğrayan ...
 
İşte İbo'nun bugün çekilen fotoğrafı
Maltepe'de özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gören sanatçı İbrahim ...
Uzun yaşamanın sırrı gençle yaşamak mı?
Kaçınılmaz son ölüm kimilerinin korkulu rüyası. Öyle ki insanlar bu sonla ...
Hürrem’i görenler şaşıracak
Tatilini ailesinin yanında Almanya’da geçiren ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva