Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
21 Temmuz 2020 Salı - 09:45

Ispartalı kadınlar mehteran takımı kurdu

ISPARTA'da tamamı kadınlardan oluşan mehter takımı kuruldu. Temelleri yaklaşık 9 ay önce bir sünnet düğününde atılan ve 20 kadının yer aldığı mehter takımı ilgi gördü.

Ispartalı kadınlar mehteran takımı kurdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Isparta'da ev kadınlarından oluşan 20 kişilik grup, mehteran takımı kurdu. Kendilerine 'Erenler Mehteraniye Takımı' adını veren ve Isparta'da ilk mehteran takımını kuran Yaşar Erbil'in önderliğinde çalışmalarını sürdüren kadınlar, çevreden olumlu tepkiler alınca daha profesyonel hale gelebilmek için çalışmalarını da sıklaştırdı. Atabey ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa katılan kadınlar geçen hafta kursu başarıyla bitirerek belgelerini aldı. Çalışmalarını il merkezinde sürdüren kadınlar mehter takımı, ilk profesyonel gösterisini de bir çiftin kına gecesinde gerçekleştirdi.

'GÖNÜLLÜ GRUBU OLUŞTURDUK'

Usta öğretici ve grubun kurucusu Yaşar Erbil, "Bu fikir geçen yıl ekim ayında oğlumun sünnet düğününde filizlendi. Kına gecesi kadınlara yönelik bir eğlenceydi ve 'biz neden kadınlardan oluşan bir mehteran takımıyla gösteri yapmıyoruz' diye eşim aklıma bu fikri soktu. Bizim erkek mehteran takımımızda görev yapan kardeşlerimizin eşlerinden, annelerinden oluşan bir gönüllü grubu oluşturduk ve bir gösteri hazırlandı. O günden sonra da bu duruma geldik" dedi.

'TÜRKİYE'DE TEK FAAL OLAN BİZİZ'

Ülke çapında kendileriyle birlikte 3 kadın mehteran takımı bulunduğunu ama diğer 2 takımın faaliyetlerini durdurduğu için şu an ülkenin tek kadın mehteranı olduklarını vurgulayan Yaşar Erbil, "İnşallah çok büyük hedeflerimiz var. Bizim tek şartımız çıkacağımız gösterilerin sadece kadınlara ait olmasıdır. Şimdilik Isparta'da yapılan faaliyetlerle gösterilerimizi sürdürüyoruz. İleride ülke çapında belirttiğimiz kıstaslarda tekliflere açığız" diye konuştu.

'HER ŞEY BİR HEVESLE BAŞLADI'

Erenler Mehteraniye Takımı'nın Mehterbaşı Fatma Tarhan, her şeyin bir heves, bir istekle başladığından söz ederek, şöyle dedi:

"Hocamızın düğününe çıktığımızda çok olumlu tepkiler almamız üzerine bu işi buralara kadar getirdik. Gerçekten istenilen bir toplulukmuş. Ecdadımız olan Osmanlı'da neler yaşandıysa biz de Yaşar hocam sayesine bunu yaşayalım, yaşatalım istedik. İnanın o marşları söylerken, o günleri yaşıyoruz, gurur duyuyoruz. Tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hep beraber çok güzel günlere imza atacağıma inanıyorum."

'OĞLUMA ÖZENDİM'

Mehteran takımında kösçü olarak görev yapan Hilal Kalaycı, oğlunun erkeklerden oluşan 'Erenler Mehteran Takımı'nda kösçü olarak görev yaptığını ve gösterisini her izlediğinde çok etkilendiğini anlattı. Hilal Kalaycı, "Sanırım o özentiyle bende bu istek uyandı ve bugün oğlumun işini yapıyor, çok da mutlu oluyorum. Mehteranın bu kadar ilgi görmesi askeri bando olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Zaten Farsça bir kelime olan Mehteran 'Mihter' sözcüğünden türemesi ve bizim aslımızı sürdürmemiz gerektiği mesajını veriyor. Biz de bir Osmanlı torunu olarak inşallah ve istek olmasından ötürü 'Erenler Mehteraniye' olarak devam etmek davamız oldu" dedi.

İKİZ ÇOCUKLARINDAN SONRA KENDİSİ DE MEHTERANDA

Kadınlar mehteran takımında görev alan bir başka ekip üyesi İclal Doğan'ın ikiz çocukları da Mehteran'da görev yapıyor. Çocuklarının gösterilerinden etkilenen anne İclal Doğan da ekipte görev almaktan oldukça mutlu olduğunu anlattı.

ISPARTA'DA TAMAMI KADINLARDAN OLUSAN MEHTER TAKIMI KURULDU. TEMELLERI YAKLASIK 9 AY ONCE BIR SUNNET DUGUNUNDE ATILAN VE 20 KADININ YER ALDIGI MEHTER TAKIMI BUYUK ILGI GORDU.(FOTO:NURETTIN ARKAN/ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA TAMAMI KADINLARDAN OLUSAN MEHTER TAKIMI KURULDU. TEMELLERI YAKLASIK 9 AY ONCE BIR SUNNET DUGUNUNDE ATILAN VE 20 KADININ YER ALDIGI MEHTER TAKIMI BUYUK ILGI GORDU.(FOTO:NURETTIN ARKAN/ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA TAMAMI KADINLARDAN OLUSAN MEHTER TAKIMI KURULDU. TEMELLERI YAKLASIK 9 AY ONCE BIR SUNNET DUGUNUNDE ATILAN VE 20 KADININ YER ALDIGI MEHTER TAKIMI BUYUK ILGI GORDU. (HILAL KALAYCI) (FOTO:NURETTIN ARKAN/ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA TAMAMI KADINLARDAN OLUSAN MEHTER TAKIMI KURULDU. TEMELLERI YAKLASIK 9 AY ONCE BIR SUNNET DUGUNUNDE ATILAN VE 20 KADININ YER ALDIGI MEHTER TAKIMI BUYUK ILGI GORDU.(FOTO:NURETTIN ARKAN/ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA TAMAMI KADINLARDAN OLUSAN MEHTER TAKIMI KURULDU. TEMELLERI YAKLASIK 9 AY ONCE BIR SUNNET DUGUNUNDE ATILAN VE 20 KADININ YER ALDIGI MEHTER TAKIMI BUYUK ILGI GORDU. (FATMA TARHAN) (FOTO:NURETTIN ARKAN/ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA TAMAMI KADINLARDAN OLUSAN MEHTER TAKIMI KURULDU. TEMELLERI YAKLASIK 9 AY ONCE BIR SUNNET DUGUNUNDE ATILAN VE 20 KADININ YER ALDIGI MEHTER TAKIMI BUYUK ILGI GORDU. (ICLAL DOGAN) (FOTO:NURETTIN ARKAN/ISPARTA-DHA)

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)

Etiketler:
 
Pınar'ı eski sevgilisi öldürmüş...
 
Kas hastası Sami Can, iyileşip üniversiteye gitmek istiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başsavcı Akbulut: 7 bin 315 FETÖ soruşturması yapıldı
ISPARTA Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, 15 Temmuz 2016'dan bu yana ...
Define uğruna tonlarca kayayı patlattılar
ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde, Roma ve geç Bizans dönemine ev sahipliği ...
İhbar geldi: Isparta otobüsünde kaçak seyahat eden virüslü var
AYDIN'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün karantinanın ardından ...
 
250 nüfuslu 'lavanta köyü', 1 milyon kişiyi ağırlayacak
TÜRKİYE'nin lavanta üretiminin yüzde 90'ının karşılandığı Isparta'nın ...
Lavanta balının kilosu 300 TL
KARACİĞER yağlanması başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğine ...
Gülün başkentine Bulgaristan'dan ithal gülyağı tartışması
ISPARTA Genç İşadamları Derneği (IGİAD) Başkanı Barış Gümüş, Gül-Gülyağı ...
 
Isparta'da kaza yapan sürücü öldü
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde dün meydana gelen trafik kazasında ağır ...
Isparta'da kaza: 1 ölü, 3 yaralı
ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde otomobilin, başka bir otomobile çarptığı ...
Isparta'da mahallede karantina
ISPARTA'da, 12 vatandaşın Covid-19 testinin pozitif çıktığı Muzaffer Türkeş ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva