Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
19 Şubat 2011 Cumartesi - 20:34

İşte seçim takvimi

12 Haziran’da yapılacak genel seçimler için gözler AKP’nin, seçimlere ilişkin vereceği teklife çevrildi. Teklifin önümüzdeki hafta Meclis’e sunulması 1 Mart Salı günü de karar alınması bekleniyor.

İşte seçim takvimi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AKP’nin 8 Şubat tarihli MYK toplantısında 2011 genel seçimlerinin 12 Haziran’da yapılmasına ilişkin karar için 1 Mart tarihini belirlemesinin ardından, genel seçimlere ilişkin teklifin önümüzdeki hafta Meclis’e sunulması bekleniyor. MHP ise AKP’den önce davranarak geçtiğimiz günlerde genel seçimlerin 12 Haziran’da yapılmasına ilişkin kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunmuştu.
Seçim kararının 1 Mart’ta Meclis Genel Kurulu’nda alınmasının ardından, karar 2 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanacak ve siyasi partilerde aday listesi telaşı yaşanmaya başlanacak. Siyasi parti liderleri ise seçim kararının alınmasının ardından daha çok meydanlarda olacak.

ÜÇ BAKAN İSTİFA EDECEK

Seçim kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasından beş gün sonra Anayasa’nın 114’ncü maddesine göre, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın görevlerinden istifa etmesi gerekiyor. Üç bakanın yerine ise Başbakan yine Anayasa’ya göre ya Meclis’ten ya dışarıdan atama yapacak. Başbakan’ın 2007 seçimlerinde olduğu gibi üç bakanlığa dışarıdan atama yapacağı kaydediliyor. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise ‘Anayasa’nın 114. Maddesi çerçevesinde genel seçimlerden önce istifa eden Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlarının istifa zorunluluğunun gereksiz olduğunu, kıyaslanması durumunda ise asıl Maliye Bakanının istifa etmesi gerektiği’ görüşünü savunmuş ve Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere, “İsterlerse hemen bu maddeyi değiştirir ya da çıkarırız” çağrısında bulunmuştu.

KAMU GÖREVLİLERİ İSTİFA EDECEK

Seçim kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasından 1 hafta sonra 9 Mart’ta aday olacak memurların da görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Aday olmak isteyen hakimler, savcılar, yüksek yargı mensupları, öğretim elemanları, memurlar, belediye başkanları, subaylar, astsubaylar, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, seçim kararının ilanından başlayarak yedi gün içinde görevlerinden istifa edecekler. Milletvekili olmak isteyen TOBB, Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Eczacılar Birliği, TESK, Türk-İş, Hak-İş, TİSK, Mimar ve Mühendis Odaları, Kamu-Sen, Memur-Sen gibi oda, birlik ve sendika başkanları ile yönetim kurulu üyeleri de yine 1 hafta içinde görevlerinden ayrılmak zorunda kalacak. İstifa eden memurlar eski görevlerine geri dönebilirken, oda ve sendika yöneticileri ayrıldıktan sonra göreve dönemeyecek.

PARTİLERDE MİLLETVEKİLLİĞİ HESAPLARI

Seçim kararının alınmasının ardından siyasi partilerde milletvekilliği yarışı başlayacak. Gözler ise aday listelerinde olacak. AKP’de, Başbakan Erdoğan’ın milletvekillerinin 4 yıllık performansını dikkate alacağı kaydedilirken kulislerde de mevcut milletvekillerinin de yüzde 60’ının listelerde yer alamayacağı konuşuluyor. CHP’de de büyük oranda değişim yaşanması beklenirken MHP’de mevcut milletvekillerinin büyük oranda listede yer alacağı kaydediliyor. BDP ise 2007 seçimlerinde olduğu gibi yine ‘bağımsız aday’ formülünü uygulayacak. BDP’nin de önümüzdeki dönem büyük oranda yeni isimlerle yoluna devam edeceği belirtiliyor.

AKP’NİN SEÇİM BEYANNAMESİ NİSAN AYINDA

Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler arasında seçim beyannamesini açıklayan tek parti MHP olurken, seçim kararının alınmasının ardından gözler AKP ve CHP’nin seçim beyannamelerinde olacak. Başbakan Erdoğan’ın “Seçim beyannamemiz 13 yıllık olacak” şeklindeki sözlerinin ardından yoğun bir şekilde seçim beyannamesi çalışmalarını yürüten AKP’nin Nisan ayında seçim vaatlerini kamuoyuna açıklaması bekleniyor. AKP’nin seçim beyannamesinin odağında ise yine, yeni anayasa, demokrasi ve özgürlükler olacak.

 
Kitaplarını Antalya'ya bağışlıyor
 
Kıvanç telefonları kilitledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana cevap
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
'Telekulak iktidarı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti'nin kulaklarının çok büyük ...
Antalya artıyor, Isparta azalıyor, Burdur aynı kalıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçen ay, illerin. 2010 sonu nüfuslarını ...
 
Başbakandan Odatv açıklaması
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş ...
'Af değil kolaylık'
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ...
TESK'ten imzala çağrısı
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ...
 
İnisiyatif Deniz Baykal'da
Antalya CHP’de, “Ön seçim yapılsın” isteği ön plana çıktı. Gün Haber’in ...
İddialara yanıt
İçişleri Bakanı Beşir Atalay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ...
Türk-İş'ten veto çağrısı
Türk-İş, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek Cumhurbaşkanı Abdullah ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva