Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
27 Ocak 2023 Cuma - 14:40

İsviçre Vizesi Nasıl Alınır?

Avrupa sınırları içerisinde yer alan İsviçre, dünyanın en keyifli ve huzurlu ülkelerinden biri konumundadır. Avrupa Birliği’nde yer almamalarına rağmen Schengen Bölgesi sınırları içerisinde sayılan İsviçre, bu bağlamda vize uygulamalarını da aynı doğrultuda gerçekleştirmektedir.

İsviçre Vizesi Nasıl Alınır?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye’nin Schengen Bölgesi ülkeler ile uyguladığı vize prosedürleri İsviçre için de geçerli olmaktadır. Bu durumda ziyaretçiler “İsviçre vizesi nasıl alınır?” gibi sorulara yanıt aramaktadır. İsviçre vizesi, ülkeye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının sahip olması gerektiği bir resmî giriş belgesidir. Bu kapsamda başvurular İsviçre Konsolosluğu üzerinden veya yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerinden yapılmaktadır.

İsviçre Vizesi

İsviçre’yi gezip görmek veya farklı faaliyetlerini gerçekleştirmek isteyen Türk vatandaşlarının giriş belgesi alması gerekmektedir. Bu giriş belgesi kısaca İsviçre vizesi olarak tanımlanmaktadır. İsviçre, Schengen Bölgesi’nde yer aldığı için alınacak olan vize aynı zamanda bölge sınırları içerisindeki diğer ülkelere de giriş izni vermektedir. İsviçre vizesinin alınabilmesi için gerekli koşulların karşılanması gerekmektedir. İsviçre Konsolosluğu tarafından belirlenen şartların yerine getirilebilmesi için vize başvuru merkezlerinden profesyonel destek alınabilmektedir. Bu süreçte konsolosluk, kişiden ek belgeler talep edebilmektedir. İsviçre vizesi, planlanan seyahatin türüne ve süresine göre değişiklik gösterebilmektedir.

İsviçre Vize Türleri Nelerdir?

İsviçre vizesi, kendi içerisinde farklı sınıflara ayrılmaktadır. Buradaki ayrım, seyahatin türüne ve süresine bağlı olmaktadır. Genel kapsamda kısa ve uzun süreli olarak ikiye ayrılan İsviçre vize türleri aşağıdaki gibidir;

Kısa Süreli İsviçre Vizeleri

Kısa süreli İsviçre vizeleri, ülkeye yapılacak olan seyahatlerin belirli bir dönemi içermesi durumunda gerekli olmaktadır. Kısa süreli İsviçre vizeleri şöyledir;

·        İsviçre Turistik Vizesi

·        İsviçre Ticari Vize

·        İsviçre Aile veya Arkadaş Ziyareti Vizesi

·        İsviçre C Tipi Vize (Öğrenci)

·        İsviçre Transit Vize

Uzun Süreli İsviçre Vizeleri

İsviçre’ye yapılacak olan seyahatlerin uzun sürmesi durumunda aşağıdaki vize türlerine başvurulması gerekmektedir;

·        İsviçre Oturum Vizesi

·        İsviçre Aile Birleşimi Vizesi

·        İsviçre Öğrenci D Tipi Vize

İsviçre Vizesi İçin Hangi Evraklar Gerekli?

İsviçre vizesi için gerekli evraklar, başvuru yapılacak olan vize türüne göre değişebilmektedir. Ancak her vize türünde geçerli olan belli başlı gerekli evraklar bulunmaktadır. Hazırlanması gereken belgelerin mutlaka eksiksiz ve doğru bilgiler içermesi gerekmektedir. Bilgilerin güncel veya yanlış olması durumunda başvurular reddedilmektedir.

İsviçre vizesi başvuruları için gerekli evraklar şöyledir;

Pasaport

Başvuruyu yapacak olan kişiye ait pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir. Son 2 sayfasının boş olması gerektiği pasaportun, aynı zamanda seyahatin bitiş tarihinden en az 3 ay daha geçerli olması istenmektedir.

Biyometrik Fotoğraf

İsviçre vize başvurusu için çekilecek olan fotoğrafın mutlaka biyometrik olması gerekmektedir. Son 3 ay içerisinde çekilmiş olması gereken fotoğraf, biyometrik ölçüler doğrultusunda hazırlanmalıdır.

Banka Dökümleri

Kişinin son 3 aylık hesap hareketlerini içeren ve aktif kullanmakta olduğu banka dökümlerinin teslim edilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra kişinin İsviçre’de kalacağı süre kapsamında her gün için 100 İsviçre Frankı banka hesabında hazır bulundurulmalıdır.

Vize Başvuru Formu

İsviçre Konsolosluğu’nun resmî web sitesi üzerinden edinilen vize başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Formun mutlaka İngilizce doldurulmasına dikkat edilmelidir.

Sağlık Sigortası

Seyahat sağlık sigortası, İsviçre vizesi için istenen evraklar arasında yer almaktadır. Seyahat sağlık sigortasının 30.000 euro teminatlı olması istenmektedir.

Konaklama ve Uçuş Bilgileri

İsviçre’ye gidiş gelişlerde kullanılacak olan uçuş ve konaklama rezervasyonlarının hazırlanması gerekmektedir.

İsviçre Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İsviçre vizesinin kaç günde çıkacağı, konsolosluğun yoğunluğuna göre değişmektedir. Genel olarak İsviçre Konsolosluğu, vize başvurularını 5 ile 15 gün arasında sonuçlandırmaktadır. Ancak bu süre daha erken veya geç olabilmektedir. Başvuru sırasında belgelerin eksik olması durumunda süreç tahmin edilenden çok daha uzun sürebilmektedir. Bunun yanı sıra konsolosluk, başvuru sahibinden ek evraklar talep edebilmektedir. Bu durumlarda da İsviçre vizesinin sonuçlanması uzun sürebilmektedir.

İsviçre Vize Başvurusu Reddedilirse Ne Yapılır?

Gerekli evrakların teslim edilmesi ve ücretin yatırılması sonucunda konsolosluğun onayı beklenmektedir. İsviçre Konsolosluğu’nun kişinin başvurusunu reddetmesi durumunda imzalı ve kaşeli bir mektup gönderilmektedir. İsviçre vize başvurusuna dair ret mektubuna kişi itirazda bulunabilmektedir. Buna alternatif olarak kişi yeniden İsviçre vizesi için başvuru yapabilmektedir. Unutulmaması gereken ise reddedilen vize başvurularında ücret iadesi yapılmamaktadır. İsviçre vize başvurusu reddedilen kişilerin vize başvuru merkezlerinden destek alması tavsiye edilmektedir.

Vize Başvuru Sürecinde Profesyonellerden Destek Alın: Vize Başvuru Merkezi

1973 yılından beri vize danışmanlığı hizmeti sunmanın getirdiği bilgi ve tecrübe ile faaliyetlerini sürdüren Vize Başvuru Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanındaki şubeleri ve profesyonel çalışanları ile vize başvurusu ve danışmanlığı alanlarında hizmet vermeye devam etmektedir. Vize Başvuru Merkezi’ni tercih ederek İsviçre vizesi ve Dubai vizesi gibi yurt dışı seyahatleriniz için gerekli olan işlemleri kısa süre içerisinde kolayca tamamlayabilirsiniz.

Karmaşık ve yorucu olan İsviçre vizesi başvuru sürecini kolaylaştırmak ve hızlandırmak istiyorsanız Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçin! 

 
Turizm fuarlarında kontenjanlar doldu
 
AK Parti'li Karaaslan: 6'lı masa gündemimiz değil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hastane Çıkışı Bebek Kıyafetleri
Yeni bir bebek doğduğunda, tüm aile için özel bir andır.
Tip 10 Kolajen
Tip 10 kolajen, cildimizin nemli, pürüzsüz ve sağlıklı kalmasına yardımcı ...
Sağlıklı Ve Bakımlı Tırnaklar
Bakımlı olmak için en önde gelen kurallardan biri kişisel bakımdır. El, ...
 
QUA GRANİTE’TEN 1 MİLYAR TL’LİK REKOR SATIŞ
QUA Granite ile Mehmet Ceylan Yapı rekor satışa imza attı.
Reklam Filminde Neden Animasyon Kullanmalısınız?
Reklam filmi projesine mi ihtiyacınız var? Vidyoner hedef kitlenize en ...
En İyi Sultanbeyli Evden Eve Nakliyat Firmaları
Lojistik alanında profesyonel bir kimlikle hizmet veren nakliyat firmaları, ...
 
Can Kıraç Torunu Kimdir?
Can Ata Kıraç cumhuriyet tarihi ve sanayi gelişiminde ülkemizin öne çıkan ...
Fragman İzlemenin Tek Adresi!
Bu sebeple pek çok farklı film izleme sitesi fragman yayınlamaya devam etmektedir.
Kurumsal Risk Yönetimi Sistemi
Kurumsal risk yönetimi sisteminde, risklerin yönetimi son derece geniş ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva