Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
1 Mart 2011 Salı - 11:39

Kaçak akaryakıt operasyonu

Antalya merkezli 11 ilde eş zamanlı düzenlenen kaçak akaryakıt operasyonunda 66 kişi gözaltına alındı.

Kaçak akaryakıt operasyonu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kuzey Irak ve Yunanistan'dan gemi ve tankerlerle kaçak akaryakıtı yurda sokup burada zula depo denilen yerlerde sakladıktan sonra piyasaya süren organize suç örgütüne yönelik 11 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takip sonrasında  operasyon için düğmeye basıldı.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinasyonunda Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, 11 il ve 2 ilçede 56 ayrı adrese yaptıkları operasyonda 66 kişiyi gözaltına aldı. Liderliğini O.G.'nin yaptığı çetenin zula depolarda sakladığı kaçak akaryakıtı piyasaya sürdüğü, geliştirdikleri sistemle denetim sırasında kumandayı kullanarak yasal akaryakıtı gösterdiği, normal zamanlarda ise kaçak akaryakıt sattıkları belirlendi. Çetenin faaliyetlerine yönelik 100'ün üzerinde şikayet olduğu bildirildi.

Antalya'da 5 ayrı noktada iş makineleriyle kaçak yakıt deposu kazıları yapılırken, polis helikopteri havadan, özel timler de karadan eşlik etti.

DENETİMLERE KARŞI DÜZENEK

Antalya'nın yanı sıra Ankara, Afyonkarahisar, Burdur, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin ve Şırnak'ta 56 noktaya eş zamanlı yapılan operasyonla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Gözaltına alınanlar arasında TIR sürücüleri, akaryakıt istasyonu sahipleri ve çalışanları bulunuyor. Şüphelilerin, yurt dışından gemi ve tankerlerle getirilen kaçak akaryakıtı yurda sokup depolarda sakladıktan sonra 10 numara madeni yağı solvent ile incelterek elde edilen 138 bin 32 litre yakıtı şantiyelere ve bu kişilerin kurdukları paravan şirketlere ait akaryakıt istasyonları üzerinden sattıkları iddia edildi.

Akaryakıt istasyonlarına gizli bir depo daha kurulduğu, buradan düzenek oluşturarak boru hattı ile pompaya inceltilmiş madeni yağın verildiği, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) yetkililerinin denetimleri sırasında uzaktan kumanda ile sistemin geçici olarak sahte yakıt akışının durdurduğu tespit edildi. Düzeneklerle yazar kasaya da müdahale edilerek sahte faturalarla düzenleme yapıldığı öne sürüldü.

'HORTUM'DA VURGUN MİKTARI 20 MİLYON LİRA

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün 'Hortum' adını verdiği ve 11 ilde eş zamanlı 66 kişiyi gözaltına aldığı operasyon devam ederken 11 ayrı akaryakıt istasyonundaki kazı ve arama çalışmaları da sürüyor. Şu ana kadar 5 istasyonda kaçak mazot saklanan ve kumanda ile yönetilen tank bulunurken, polisin yaptığı takip sırasında şüphelilerin 20 milyon lira değerinde vurgun yaptığı ileri sürüldü. Polis ayrıca şüphelilerin kaçakçılıktan kazandıkları paralarla 18 lüks daire, 2 dükkan ve 500 dönüm arazi satın aldıklarını belirledi.

 

21 KİŞİ SERBEST

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün 11 ilde eş zamanlı düzenlediği 'Hortum' adlı kaçak akaryakıt operasyonunda gözaltına alınan 66 kişiden 21'i polisteki sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 45 şüpheli ise bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, 4 gün sürecek sorgunun ardından adliyeye sevk edilecek.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı’nın koordinasyonunda Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, 11 il ve 2 ilçede 56 ayrı adrese dün yaptıkları operasyonda 66 kişiyi gözaltına aldı. Elebaşılığını Oktay G.'nin yaptığı kaçak akaryakıt çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, dün akşam saatlerine kadar Antalya'ya getirildi. Şüphelilerden 21'i polisteki sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 45 şüpheli ise bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, sorgulanmak üzere tekrar Mali Büro Amirliği'ne götürüldü. 'Hortum' operasyonu şüphelileri, 4 gün sürecek sorgunun ardından adliyeye sevk edilecek.

Yaklaşık 20 milyon TL'lik vurgun yaptıdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda polis helikopterinin akaryakıt istasyonu tanklarında kazı yapılırken havadan çektiği görüntüler de basına dağıtıldı

6 İSTASYONDA KAÇAK YERALTI TANKI

10 numara madeni yağı solvent ile incelterek elde edilen yakıtı şantiyelere ve paravan şirketlere ait akaryakıt istasyonları üzerinden vatandaşlara satan örgütün 24 ayrı paravan şirket kurduğu belirlendi, 550 şirket ve 460 kişiye ait bin 100 banka hesabı incelemeye alındı. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) ve vergi uzmanlarının katıldığı araştırmalar sonunda şüphelilerin 80 ayrı kaçakçılık olayına karıştığı belirlendi. Polis şüphelilere ait 11 akaryakıt istasyonundan Antalya'da 4, Ankara'da 1 ve Afyonkarahisar'da 1 olmak üzere 6 istasyonda kaçak yeraltı tankı tespit etti. Operasyonlarda 5 tabanca, 8 kumandalı düzenek sistemi, çok sayıda çek, senet, irsaliye, fatura ve bilgisayara el konuldu.

 (Antalya-DHA)

 
Okula atıyla gidiyor
 
Alanya'nın çömlekçileri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hırsızın saklandığı yer herkesi şaşırttı
Antalya'da bir apartmanın çatısında, elindeki İngiliz anahtarıyla güneş ...
'Üç iyi adam' ödüllendirildi
Antalya'da bir bebek ve iki kadını ölümden kurtaran temizlik işçisi Mahmut ...
Hüsnü Özyeğin ATSO'da
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın markalaşma etkinlikleri kapsamında ...
 
Enginar karaciğer dostu
Market ve pazarlarda tanesi 2,5 liradan satılmaya başlanan enginarın, ...
Sahte parayla alışveriş
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde mağazalardan sahte 100 lira ile alışveriş yapan 2 kişi yakalandı.
Kadına şiddete hayır
Antalya’da 'Kadına Yönelik Şiddet Grubu' üyesi kadınlar, ‘şiddet ve ...
 
Latin Amerika ATSO'da
DEİK/Türk-Amerika İş Konseyleri tarafından başlatılan ve ilki Mersin’de ...
Başkan yerinde inceledi
Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği tarafından ...
Boşanmak isteyen karısını öldürüp intihar etti
İstanbul'da taksi şoförlüğü yapan 35 yaşındaki Ömer Dilek, kendisinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva