Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
11 Ağustos 2014 Pazartesi - 10:52

Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oy kaybı için tatilcileri ve boykotçuları sorumlu tuttu, seçimin galibinin Erdoğan değil Demirtaş ve İhsanoğlu olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Daha önce başarısızlık halinde kurultaya gidebileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, kurultayı gerektirecek bir durum olmadığını savundu. 
 
"Bugün olsa yine Ekmel'i aday gösterirdim" diyen CHP lideri, parti teşkilatına AKP hariç hiçbir partinin eleştirilmeyeceği talimatı verdiğini açıkladı.
 
Başbakan Erdoğan'ın tarihi zaferinin ardından evine çekilen Kıılçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi yazarı Utku Çakırözer'e konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla 2015 seçimlerinin yine sert bir havada geçeceğini gösteriyor.
 
Tatilciler ve boykotçular kazandırdı
 
Sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
“Bu seçimin galibi Erdoğan değildir. Sayın İhsanoğlu ve Sayın Demirtaş’tır. Devlet mekanizmasına karşı büyük bir cesaretle yarıştıkları için. Karşılarında toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran, bölen bir adaya karşı mücadele verdikleri için. Tatilciler, boykotçular ve diğer sandığa gitmeyen kesimler olmasaydı yüzde 51 oy oranını bulamayacaktı ve seçim ikinci tura kalacaktı.”
 
Yine ‘Ekmel Bey’ derdim
 
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesinin hata olduğu yönündeki değerlendirmeleri nasıl karşılıyorsunuz?
 
“Bugün seçim olsa yine CHP’nin adayı olarak Sayın İhsanoğlu’nu gösterirdim. Aldığı sonuçlar şunu gösteriyor. Türk siyaseti Sayın İhsanoğlu gibi tertemiz bir ismi bugün kazanmıştır. Türk siyaset dünyası Sayın İhsanoğlu ile çok önemli bir aktör kazandı. Bilgi, birikim ve üslubu ile yeni bir aktör, siyaset açısından ciddiye alınması gereken bir aktördür.”
 
Tatilciler ve boykotçular sorumlu
 
30 Mart seçimlerindeki oy toplamı yüzde 43’tü, ama Ekmel Bey’in oy oranı yüzde 38. Bu kaybı neye bağlıyorsunuz?
 
“Rakamlar şunu gösteriyor. Tatilciler, boykotçular, diğer sandığa gitmeyen insanlar ve Demirtaş’a giden oylar bunun sebebi olabilir.”
 
Erdoğan değil, devlet kazandı
 
Ortaya çıkan sonuç üzerinde hangi faktörler etkili oldu?
 
“Birincisi, bu kampanya adil bir şekilde yürümedi. Bir tarafta medyası, mali gücü ve devlet bürokrasisini elinde tutan Başbakan, devletin tüm imkânlarını seferber eden bir isim. Diğer tarafta sınırlı imkânlarla kampanya yürüten İhsanoğlu ve Demirtaş.”
 
Parti çatlamaz
 
Bu sonuçlar CHP’de bir çatlama ya da bölünme yaratır mı?
 
“Hayır, yaratmaz. Tabanımız hem adayına hem sandıklara sahip çıktı. Parti içinde bir çatlama için ortada bir gerekçe göremiyorum.”
 
Seçim sonuçlarına göre CHP’yi olağanüstü bir kurultaya götürmeyi düşünüyor musunuz?
 
“Ne diye yapacağız ki? Bence kurultaya gitmemizi gerektiren bir sebep yok. Ancak parti teşkilatımız ya da yönetim organlarımız bu yönde bir taleple gelirlerse tabii ki olabilir. Biz zaten kurultayımızı seçimler nedeniyle bir yıl ertelemiştik. Ama parti tabanımızdan bunun tersi yönde bir talep bugüne kadar gelmedi. Bundan sonra gelirse değerlendiririz.”
 
‘MHP eleştirilmeyecek’ talimatı
 
MHP’nin Ekmel Bey için yeterince çalışmadığı yönündeki iddialara katılıyor musunuz?
 
“Hayır, herkes çalıştı. Onlar da ellerinden gelen çabayı gösterdi. Ben de tüm parti teşkilatımıza bir talimat verdim. MHP kesinlikle eleştirilmeyecek. AKP hariç hiçbir parti eleştirilmeyecek.”
 
O anketler demokrasiye ihanet
 
Seçim öncesinde kamuoyu yoklamalarının gösterdiği sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
“Erdoğan’ı yüzde 55-57; Ekmel Bey’i de 32-33 gösteren o araştırmalar, yurttaşlarımızın sandığa gitmesini engellemeye yönelik operasyonlardı. Ve maalesef amacına ulaşmış gözüküyor. Yüz binlerce insan o araştırma sonuçlarına bakarak ‘nasıl olsa kazandı’ diyerek sandığa gitmediler. O araştırma şirketleri bu yaptıkları hareketle demokrasiye ihanet etmişlerdir.”
 
İlk kez kirli siyaset devletin tepesinde
 
Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı için öngörüleriniz nelerdir?
 
“Bu seçimin asıl kaybedeni demokrasi ve temiz siyaset olmuştur. Kirli siyasetin, devletin tepesine gelmesi Cumhuriyet tarihimiz açısından dramatik bir sonuçtur. İlk kez bu kadar şaibeli bir kişi o koltuğa oturacak. Oysa böylesine onurlu bir koltuğa hakkındaki tüm şaibelerden arınmış biri oturmalıydı.”
 
‘Sorumsuzluğu’ yolsuzluk iddialarına engel değil
 
Kampanya boyunca Erdoğan’ın yolsuzluk dosyalarını gündemde tuttunuz. Cumhurbaşkanı olunca bu tavrınız değişecek mi?
“Hayır Köşk’e çıksa da biz o iddiaların takipçisi olacağız. Hakkında soruşturma komisyonu kurulması için önerge verdik. Bunun Meclis’te takipçisi olacağız. Cumhurbaşkanı olması bu komisyonun kurulması önünde engel değil. ‘Cumhurbaşkanının sorumsuzluğu ilkesi’, cumhurbaşkanı seçilmeden önceki döneme ait yolsuzluk iddialarını kapsamaz. Aslında Erdoğan’ın kendisi çıkıp ‘Ben bu iddialardan aklanmak istilyorum’ demelidir.
Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı olduğunda Köşk’e gidecek misiniz?
“Ona, parti kurullarımızla değerlendirip daha sonra karar vereceğiz.”
 
Yarın ne yapacaksınız?
 
“Yarından itibaren 2015 seçimlerine hazırlanıyoruz. Zaten çalışmamızı başlatmıştık. Şimdi kollarımızı sıvayarak o seçimlere hazırlanacağız.” 
 

 

 
Gündoğmuş'ta bal hasadı başladı
 
CHP'li vekil; CHP Bugünkü yapısıyla yoluna devam edemez
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ılgı ve bılgınıze 11 Ağustos 2014 Pazartesi 20:35

tıpıs tıpıs bız gıttık cunku bzı bılınclı secmenız zorla sız dedınız dıye degıl...bazıları kızdı bu cümleye haklı olarak odev degıl haktır dedıler gıdeceklerı varsa gıtmedıler sandığa...."bu sonuçla partıde catlama olmaz" seçmende olur.secmensız de partı olmaz...ılgı ve bılgınıze....

Yorumu oyla      5      3  
baraj altı kalacaksın 11 Ağustos 2014 Pazartesi 16:32

kendi söylediğine kendi inanmıyor.neden dik duruş gösterip istifa etmiyorsunuz bay kılıçdaroğlu? halk seni istemiyor.refarandumda genel başkandın kaybettin.genel seçimde genel başkandın kaybettin.yerel seçimde genel başkandın hezimete uğradın ve rezil oldun.cumhurbaşkanlığı seçiminde genel başkandın.ana muhalefet olarak girdin ve rezil oldun.gitmen için illa baraj altı kalman gerekiyorsa merak etme.önümüzdeki seçimde senin partin vallahi baraj altı kalır.

Yorumu oyla      5      6  
ali böcük 11 Ağustos 2014 Pazartesi 13:29

akpden bahsediyor

Yorumu oyla      5      3  
aslan inan 11 Ağustos 2014 Pazartesi 11:46

şunu açıkça söylemek den neden çekiniyorsunuz gösterdiğiniz aday yanlış dı ve kazanamadı demek ki başarısız oldunuz siyasi olarak bir karar verdiniz oda tutmadı bu kadar açık bunu söylemek o kadarmı zor yok şöyle oldu böyle oldu yan yattı çamura battı hep bahane hep bahane o nedenle her kaybettiğinizde kazananı suçlamakdan vazgeçip de nerelerde hata yaptık deseniz sorun çözülecek ayrıca korkmayın sizleri o koltukdan kimsede indirmez nasıl olsa konğre deleğelerini kendinize göre ayarlıyorsunuz değişseydi deniz Baykal değişirdi 20 yıl boyunca sırtı minderden kalkmadı onu bile değişdiremediler o nedenle rahat olun zaten rahatsınızda hiç değilse 2015 genel seçimlerinden önce ilçe il başkanlıkları seçimlerini ve genel konğreyi yaparak adaylarıda ön seçimle belirleyin baride biraz vijdanınız rahatlasın yok ikdidar önemli değil biz parti içerisinde ikdadarda kalmak için her türlü düzeni yaparız diyorsanız o zamanda Baykal ve ekibinin gitmesinden ne anladık onlarda zaten sizin gibi davranıyorlardı sayın genel başkan da artık biraz cesaretli olmalı şu eğilimi bu eğilimi idare edeyim diye düşünmekden vazgeçmeli olmuyor işde bi kaç seçimdir sağa açılım dediniz her defasında başarısızlık parti bir an önce ilkelerine dönmeli madem sol bir parti o halde öyle davranmalı yoksa yine başarısızlığa kılıf dinlemekden bıkdık.yeter artık siz hala bıkmadınızmı.

Yorumu oyla      14      5  
koltuk sevdalısı 11 Ağustos 2014 Pazartesi 11:37

hadi ordan.koltuk j-hırsı sende de var.girdiğin her seçimi kaybettin.hala pişkin pişikin çıkıp konuşma.sana da inanmıyoruz artık

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Partiler adliyede
Seçimlerin bitmesiyle birlikte parti temsilcileri adliyeye koştu. AKP ...
Baykal'ın sandığından kim çıktı ?
ANTALYA'da CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal'la ...
AKP-CHP tartışması fenalık geçirtti
ANTALYA'da devam eden oy verme işlemi sırasında Ak Partili ve CHP'li gözlemciler ...
 
AKP'den bir transfer daha
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yerel seçimlerde BBP'den belediye başkanı ...
Döşemealtı'ndan şikayet
Döşemealtı Belediye Başkanı seçilen Turgay Genç ile ilgili sesler yükselmeye başladı.
Türel; Antalya'da Erdoğan fark atar
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başbakan ve cumhurbaşkanı ...
 
CHP'li başkan AKP'li eski başkanın büstünü diktirdi
YALOVA Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, kendisinden önce görev yapan ...
Serikli Mesut Yılmaz Evrenpaşa'ya karşı
SERİK'in Evrenpaşa Mahallesi'nin adı, 30 yıl sonra 'Cumhuriyet' olarak değiştirildi.
Kılıçdaroğlu Antalya'da 'Sandığa gidin' dedi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Antalya'daki seçimlerde Süleyman Evcilmen ile ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva