MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
16 Aralık 2020 Çarşamba - 14:01

Konut Fiyatlarındaki Artış Oranları Hangi Seviyelerde

Konut fiyatları ne olur? İstanbul'da nereden ev alınır? İzmir’de konut fiyatlarındaki artış oranı ne oldu? Yazımızda bu soruların cevaplarına yer verdik.

Konut Fiyatlarındaki Artış Oranları Hangi Seviyelerde
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Covid-19 ve uygulanan kısıtlamalar nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşam zorlu koşullar altında sürüyor. Pandeminin yarattığı koşullardan önemli ölçüde etkilenen birçok sektör gibi emlak sektörü de zorlu bir süreç geçirdi.Salgının başladığı dönemde ilk açıklanan ekonomik önlemler kapsamında gayrimenkul sektörüne yönelik konut kredisi kampanyaları gibi destekler sayesinde yaz aylarında konut satışları hız kesmeden devam etti. Aksine yaz döneminde konut satış rakamları rekor seviyelere ulaştı. Ancak devam eden aylarda aylık satış adetleri düşmeye başladı ve faizlerin yükselmesiyle birlikte de düşüş devam etti. Yine de yaz aylarındaki rekor satış adetlerinin etkisi ile sektör 2020 senesini oldukça yüksek bir satış adedi ile kapatacak. Aralık ayında dünya genelinde toplam vaka sayısının 70 milyonu geçmesine karşın aşı çalışmalarına ilişkin peşi sıra gelen olumlu haberlerle birlikte ticari faaliyetlerde toparlanma yönünde işaretler verilmeye başlandı. 2021 senesi emlak sektörü açısından yine beklentilerin yüksek olduğu bir yıl olacak.

Talepteki bu dalgalanmaların emlak fiyatları üzerinde büyük etkisi oldu. T.C. Merkez Bankası’nın açıkladığı Eylül ayı verilerine göre konut fiyatları Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla %27,3 artış gösterdi. 2019 yılı genelinde konut fiyatlarındaki artış oranı %9,92 olarak gerçekleşmiş ve enflasyon artış oranının gerisinde kalmıştı. 2020 Eylül ayı itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre İstanbul’da konut metrekare satış fiyatlarındaki artış oranı %25,7 düzeyinde oldu. Bu oran Ankara’da %27,2, İzmir’de ise %27,8 seviyelerinde gerçekleşti. İzmir üç büyük kentimiz arasında konut fiyatlarının en fazla arttığı il oldu. Son yaşanan depremin ardından deprem güvenliğini ön planda tutan alıcıların tercihlerini müstakil evlerden yana kullanması satılık ev fiyatlarında ciddi artışlara sebep oldu.

Bu yazımızda sizlere üç büyük kentimizin ilçelerindeki en güncel konut fiyatlarını daha yakından inceleme imkânı sağlamak istedik. Flatfy tarafından periyodik olarak yayımlanan güncel konut fiyat istatistikleri potansiyel yatırımcılar ile ev arayışında olanalıcılar açısından yol gösterici bir nitelik taşıyor. Flatfy’ın, kullanıcılarına sunduğu geniş ölçekteki ilan havuzunu analiz ederek hazırladığı infografikleri kullanarak üç büyük kentimiz olan İstanbul, Ankara ve İzmir’in ilçelerindeki ortalama konut fiyatlarına ilişkin detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İstanbul 3+1 daire satış fiyatları:

İstanbul’un 39 ilçesi genelinde3+1 dairelerin Kasım ayı ortalama satış fiyatı 554.379 TL olarak gerçekleşmiş durumda. İstanbul satılık ev fiyatlarındaki artış oranı az bir farkla Türkiye ortalamasının altında kalsa da yine de yatırımcısını sevindiren düzeylerde oluştu.

İstanbul’un en yüksek ortalama konut fiyatına sahip ilçesi olan Sarıyer 2.202.778 TL ile birinci sırada geliyor. Hem Karadeniz’e hem de İstanbul Boğazı’na kıyısı olan doğal güzelliklere sahip ilçe, ultra lüks konut projelerine ev sahipliği yaparken konut fiyatları sıralamasında liderliği elden bırakmıyor.Sosyal ve kültürel yaşamda ön plana çıkan kimliği ile Beşiktaş ilçesi 2.000.000 TL düzeyinde olan 3+1 daire ortalama satış fiyatı ile ikinci sırada geliyor. İstanbul’un köklü semtlerinden Bakırköy’de ise 3+1 dairelerin ortalama satış fiyatı Kasım ayında 1.800.000 TL olarak gerçekleşti. Anadolu yakasının en hareketli ilçelerinden olan Kadıköy’de 3+1 dairelerin Kasım ayı ortalama satış fiyatı 1.450.000 TL düzeyinde oluştu. 2008 yılında Kadıköy’den ayrılarak ilçe statüsü kazanan Ataşehir’de 3+1 daire ortalama satış fiyatı Kasım ayında 610.000 TL ile İstanbul ortalamasının bir miktar üzerinde gerçekleşti. Ataşehir’e komşu konumdaki Ümraniye ilçesinde 3+1 daire ortalama satış fiyatı 573.333 TL seviyelerinde oluştu. İstanbul’da konut fiyatlarının en düşük olduğu ilçe olan Esenyurt’ta ise 3+1 daire Kasım ayı ortalama satış fiyatı 344.515 TL olarak gerçekleşti.

İstanbul 1+1 daire satış fiyatları:

İstanbul 2+1 daire satış fiyatları:

Ankara 3+1 daire satış fiyatları:

Ankara genelinde 3+1 daire ortalama satış fiyatı Kasım ayında 280.121 TL düzeyinde gerçekleşmiş durumda. Son yıllarda markalı konut projeleriyle ön plana çıkan Gölbaşı ilçesi, 360.000 TL olan 3+1 daire ortalama satış fiyatı ile Ankara ortalamasının üzerinde bulunuyor. Bakanlıklar, genel müdürlükler, devlete ait kuruluşların büyük çoğunluğunun yer aldığı, Ankara’nın en gözde semtlerinin bulunduğu Çankaya ilçesinde 3+1 bir daire Kasım ayı ortalama satış fiyatı 389.938 TL seviyelerinde oluştu. Yoğun nüfus barındıran Keçiören ilçesinde 3+1 daire ortalama satış fiyatı 275.012 TL ile Ankara ortalamasının çok az altında bulunuyor. Ankara’nın merkez ilçelerinden biri olan Yenimahalle’deKasım ayına 3+1 daire ortalama satış fiyatı378.682 TL olarak gerçekleşmiş durumda. 660 bin nüfuslu Mamak ilçesinde Kasım ayı 3+1 daire ortalama satış fiyatı 225.585 TL düzeyinden gerçekleşti.

İzmir 3+1 daire satış fiyatları:

Son yıllarda Türkiye’nin her yöresinden hızla göç alan ve bundan kaynaklı yoğun talep sebebiyle emlak fiyatlarının hızla arttığı İzmir, emlak fiyatlarındaki artış hızında üç büyük kentimiz arasında yine birinci sırada yer aldı. Kent merkezindeki ilçelerde hayata geçirilen markalı konut projelerine büyük ilgi sürerken çevre ilçelerde de emlak fiyatları hızla artmaya devam ediyor. İzmir’in 30 ilçesi genelinde 3+1 daireler için Kasım ayı ortalama satış fiyatı 491.743 TL olarak gerçekleşti.

İzmir’in ilçeleri arasında 3+1 daireler için ortalama satış fiyatı en yüksek gerçekleşen ilçe 983.333 TL ile Narlıdere oldu. Büyük kısmı ormanlık alanlarla kaplı Narlıdere ilçesi şehir merkezine yakınlığıyla da konut satın almak isteyenlerin gözdesi durumunda. Narlıdere ilçesinin komşusu durumundaki Güzelbahçe’de 3+1 daire ortalama satış fiyatı 925.000 TL ile İzmir ortalamasının oldukça üzerinde gerçekleşti. En kalabalık merkez ilçelerden biri olan Karabağlar’da 3+1 daire Kasım ayı ortalama satış fiyatı 434.074 TL düzeyinde oluştu. 510 bin nüfusu ile İzmir’in en kalabalık ilçesi olan Buca’da 3+1 daire ortalama satış fiyatı 421.150 TL olurken komşu ilçe Bornova’da bu rakam 551.875 TL olarak gerçekleşti. İzmir’in başı çeken tatil yörelerinden olan Çeşme ilçesinde 3+1 daire ortalama satış fiyatı 485.000 TL iken Urla,820.000 TL seviyelerindeki rakam ile listenin üst sıralarında bulunuyor. Şehir merkezine uzak ve iç bölgelerde yer alan çevre ilçelerdeki konut fiyatları İzmir ortalamasının altında kalsa da hızla artmaya devam ediyorlar. Ödemiş ilçesinde Kasım ayında 3+1 daireler için ortalama satış fiyatı 340.000 TL düzeyinde geçekleşirken, Ödemiş’in hemen batısında bulunan Bayındır ilçesinde bu rakam 320.000 TL seviyelerinde oluştu.

Artık çok daha fazla sayıda insan satılık veya kiralık konut arama sürecinde internetten yararlanıyor. Ancak benzer arama kriterleri sunan çok sayıda emlak ilan sitesini tek tek incelemek çok fazla vakit ve emek harcanmasına neden oluyor. Ayrıca bu sitelerde bulunmayan ve emlak ofislerinin yalnızca kendi web sitelerinde paylaştıkları ilanların gözden kaçırılması kaçınılmaz hâle geliyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkan Flatfy kullanıcılarına oldukça pratik bir çözüm sunuyor. Faaliyet gösterdiği ülkelerdeki en büyük emlak ilan siteleri ve çeşitli ölçeklerdeki çok sayıda emlak ofisinin web sitelerinden gelen ilanları tek noktada bir araya getiren Flatfy ev arayan kullanıcılara büyük bir konfor sağlıyor. Kullanımı oldukça kolay ve pratik bir arayüze sahip siteye tr.flatfy.com adresi üzerinden erişilebiliyor. Tercih ettiğiniz konumda ve aradığınız özelliklere sahip gayrimenkul seçeneklerini on binlerce ilan arasından hızlı ve kolay bir şekilde bulmanızı sağlıyor.

 
‘HES kodu’ için pratik anahtarlık tasarladı
 
Banka soygunu girişiminde şüpheli tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni kısıtlama önlemleriyle altın, gümüş fiyatları yükseldi
Avrupa'nın birçok ülkesinde, Covid-19 vakalarındaki artışlara bağlı olarak ...
CHP'li belediye çıtayı yükseltti: Asgari ücret 4 bin 500 lira oldu
Konya'nın tek CHP'li belediyesi olan Tuzlukçu'da asgari ücret görüşmesinden ...
‘Rusya, domates kotasını tamamen kaldırmalı’
RUSYA'nın domates ihracatındaki kota uygulamasında dördüncü 50 bin tonluk ...
 
Artan otel fiyatları, kasımda enflasyonun altında
TÜRKİYE'de otellerin gecelik konaklama fiyatları, ekimde yüzde 9,43, kasımda ...
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını yaptı
ASGARİ Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme ...
Rusya'ya domates ihracında kota 199,3 bin tonu buldu
RUSYA'nın 50'şer bin tonluk kota sınırı uyguladığı domates ihracatında, ...
 
Batı Akdeniz ihracatı 1.7 milyar doları aştı
BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), kasım ayı sonu itibarıyla ihracat ...
ATB Kasım ayı hal endeksini açıkladı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Kasım ayı Antalya Halleri Domates, Sebze ve Meyve Endeksini açıkladı.
6 yılda nereden nereye…
Size 2014 yılından 3 yılbaşı sepeti ve 2020 yılından sadece boş bir yılbaşı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva