Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
3 Şubat 2020 Pazartesi - 11:49

Koronavirüs, maske fiyatlarını da artırdı

DÜNYADA koronavirüs tehdidinin ortaya çıkması, maske satışını artırdı. Antalya'daki medikalciler, satacak maske bulamadıkları için talepleri geri çevirmek zorunda kalıyor. Yoğun talep dolayısıyla maskenin fiyatı online alışveriş sitelerinde dahi 3'e katlandı.

Koronavirüs, maske fiyatlarını da artırdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyada tehlikeli boyuta ulaşan koronavirüs yayılmaya devam ediyor. Virüs nedeniyle yaşamını yitiren ve etkilenenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 300'ün üzerinde olduğu belirtildi. Uzmanların, virüsten korunmanın en etkili yolunun filtre özellikli maske takılması, olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulması ve el temizliğine dikkat edilmesi olduğu yönündeki uyarıları ise maskelere olan ilgiyi artırdı. Virüsün ortaya çıkmasının ardından Çin, üretip ihraç ettiği maskeleri ithal etmeye başladı.

Dünyanın birçok ülkesinden yaz-kış her mevsim sağlık, spor ve tatil için gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayan turizm kenti Antalya'da da maskelere yoğun ilgi var. Medikal malzemelerin satışını yapan firmalar hiç beklemedikleri şekilde maske satışı yaptıklarını anlattı. Maskelerin özelliklerine göre sınıflandırıldığını anlatan firma yetkilileri, karbon filtre özelliği olmayan maskelerin virüsten korumadığını, sadece tozu engellediğini kaydetti.

FİYATLARI ARTTI

Medikal ürün satışı yapan Yusuf Cengiz, maskelere yoğun talep olduğunu söyledi. Kendi stoğunun bir anda tükendiğini belirten Cengiz, “Gelir gelmez bitiyor. Toptancılar Çin'e gönderdiği için tedarikte zorlanıyoruz. Toptancılarımızla görüştüğümüzde onlar da ellerinde olmadığını söylüyor. Virüs çıkmadan önce maske satışı günde birkaç taneyi geçmezdi. Şimdilerde günde 100 adet sattığımı biliyorum" dedi. Cengiz, fiyatların da zamlandığını, yeni ürünlerin fiyatının iki katı olacağını tahmin ettiğini belirterek, “Şu anda 20-35 TL arasında satıyoruz. Yeni gelecek ürünlerin fiyat 45-50 TL arasında olacak" diye konuştu.

Medikal ürün satışı yapan Ayten Çiçek de satışların arttığını, gelenlerin birçoğunu, elllerinde maske kalmadığı için geri çevirdiğini ifade ederek, “Satışlar patladı. Gelenler maske soruyor. Filtreli maske en çok talep gören. Satışlar önceye göre yüzde 400 arttı. Önceden 1-2 kişi maske sorardı şimdi en az 60 kişi maske soruyor" dedi. Kafiye Gevrekçi ise ellerinde hiç maske kalmadığını, bir günde 60 kişinin maske sorduğunu ancak geri çevirmek zorunda kaldığını anlattı. İş yeri için 60 adet maske satın aldığını söyleyen Ethem Göksu da, maskeleri ailecek de kullanacaklarını ifade etti.

10 TANESİ 620 TL

Medikal firmalarında tanesi 20-35 lira arasında alıcı bulan karbon filtreli maskelerin fiyatı bir anda tavan yaptı. Piyasaya göre her tür ürünün daha ucuza alındığı online alışveriş sitelerinde de maskelerin fiyatı şaşkınlık yaratıyor. Bilindik bir online alışveriş sitesinde 'N95 Virüs Koruyucu Maske FFP3' başlığıyla yayımlanan ilanda, 10 adet maskenin 620 TL'ye satıldığı görüldü. Bir başka alışveriş sitesinde ise aynı özellikli maskenin 1 adet fiyatının 75 TL olduğu dikkati çekti.

ECZACILAR ODASI BAŞKANI ERTEKİN: İLGİ ARTTI

Antalya Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Mehmet Ertekin, maskeyle ilgili kendilerine ulaşmış herhangi bir şikayet ya da stok problemi olmadığını söyledi. Koronayla ilgili henüz bir aşı ya da ilaç geliştirilmediğini ve bilinen bir tedavisinin de olmadığını kaydeden Ertekin, “Henüz Türkiye'de alarma geçilmedi. Sadece Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir açıklama yapıldı ve bu önlemlerin alınmasına sebep oldu. Bizi yoracak kadar maskelere ilgi yok. Haliyle ilgi arttı. Toplum bilinçli, maskeli insanları görüyorum. Antalya genelinde bir sıkıntı olmadığını söyleyebilirim" diye konuştu.

DUNYADA CORONA VIRUS TEHDIDININ ORTAYA CIKMASI, MASKE SATISINI ARTIRDI. ANTALYA'DAKI MEDIKALCILER, SATACAK MASKE BULAMADIKLARI ICIN TALEPLERI GERI CEVIRMEK ZORUNDA KALIYOR. MEDIKAL URUN SATISI YAPAN YUSUF CENGIZ (FOTODAKI), MASKELERE YOGUN TALEP OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

DUNYADA CORONA VIRUS TEHDIDININ ORTAYA CIKMASI, MASKE SATISINI ARTIRDI. ANTALYA'DAKI MEDIKALCILER, SATACAK MASKE BULAMADIKLARI ICIN TALEPLERI GERI CEVIRMEK ZORUNDA KALIYOR. MEDIKAL URUN SATISI YAPAN KAFIYE GEVREKCI (FOTODAKI), ELLERINDE HIC MASKE KALMADIGINI, BIR GUNDE 60 KISININ MASKE SORDUGUNU, ANCAK GERI CEVIRMEK ZORUNDA KALDIGINI ANLATTI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

DUNYADA CORONA VIRUS TEHDIDININ ORTAYA CIKMASI, MASKE SATISINI ARTIRDI. ANTALYA'DAKI MEDIKALCILER, SATACAK MASKE BULAMADIKLARI ICIN TALEPLERI GERI CEVIRMEK ZORUNDA KALIYOR. ETHEM GOKSU (FOTODAKI), IS YERI ICIN 60 ADET MASKE SATIN ALDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

DUNYADA CORONA VIRUS TEHDIDININ ORTAYA CIKMASI, MASKE SATISINI ARTIRDI. ANTALYA'DAKI MEDIKALCILER, SATACAK MASKE BULAMADIKLARI ICIN TALEPLERI GERI CEVIRMEK ZORUNDA KALIYOR. ANTALYA ECZACILAR ODASI BASKANI ECZACI MEHMET ERTEKIN (FOTODAKI), MASKEYLE ILGILI KENDILERINE ULASMIS HERHANGI BIR SIKAYET YA DA STOK PROBLEMI OLMADIGINI SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

DUNYADA CORONA VIRUS TEHDIDININ ORTAYA CIKMASI, MASKE SATISINI ARTIRDI. ANTALYA'DAKI MEDIKALCILER, SATACAK MASKE BULAMADIKLARI ICIN TALEPLERI GERI CEVIRMEK ZORUNDA KALIYOR. (FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

DUNYADA CORONA VIRUS TEHDIDININ ORTAYA CIKMASI, MASKE SATISINI ARTIRDI. ANTALYA'DAKI MEDIKALCILER, SATACAK MASKE BULAMADIKLARI ICIN TALEPLERI GERI CEVIRMEK ZORUNDA KALIYOR. (FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

DUNYADA CORONA VIRUS TEHDIDININ ORTAYA CIKMASI, MASKE SATISINI ARTIRDI. ANTALYA'DAKI MEDIKALCILER, SATACAK MASKE BULAMADIKLARI ICIN TALEPLERI GERI CEVIRMEK ZORUNDA KALIYOR. ONLINE ALISVERIS SITESINDE 'N95 VIRUS KORUYUCU MASKE FFP3' BASLIGIYLA YAYIMLANAN ILANDA, 10 ADET MASKENIN 620 TL'YE SATILDIGI GORULDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

DUNYADA CORONA VIRUS TEHDIDININ ORTAYA CIKMASI, MASKE SATISINI ARTIRDI. ANTALYA'DAKI MEDIKALCILER, SATACAK MASKE BULAMADIKLARI ICIN TALEPLERI GERI CEVIRMEK ZORUNDA KALIYOR. ONLINE ALISVERIS SITESINDE 'N95 VIRUS KORUYUCU MASKE FFP3' MASKENIN 1 ADET FIYATININ 75 TL OLDUGU DIKKATI CEKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Ahmet Mekin'in eşi yaşamını yitirdi
 
Alanya'da bisiklet yarışları tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahmet Mekin'in eşi yaşamını yitirdi
TÜRK sinemasının emektar oyuncularından, 'Altın Portakal' ödüllü Ahmet ...
Afyon OSB'lerine Antalya daveti
ANTALYA OSB Başkanı Ali Bahar, Afyon merkez ve ilçelerinde bulunan 5 organize ...
İki otele kaçak içki baskını
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polis tarafından iki otele düzenlenen operasyonda ...
 
Demre'de kaza: 2 yaralı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde otomobille çarpışan motosikletteki karı- koca yaralandı.
Antalya'da koronavirüs korkusu
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde sahilde 2 yarasa ölüsü bulundu. Vatandaşlar ...
'Çardaş Prensesi' son kez Antalya'da
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Macar besteci Emmerich Kalman'ın ...
 
Bacağını patpata kaptırıp, yaralandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 'patpat' olarak bilinen çapa motoruna bacaklarını ...
Kapısız evde yaşayan ailenin 'akrep' korkusu
ANTALYA'da 3 çocuklu Toğa çifti, kapısı olmayan evlerinde, içeri giren ...
Best Model tacını babası için kazandı
GEÇEN yıl Girne'de düzenlenen 32'nci Best Model Türkiye'de ikincilik tacı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva