Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
10 Ekim 2020 Cumartesi - 09:37

Koronavirüsten hastanede yatan kaynanasına refakat ediyordu

ANTALYA'da, koronavirüs teşhisiyle hastaneye yatırılan Iraz M.'nin (83) yanında refakatçi olarak kalan damadı Hasan B. (51), iddiaya göre kendisine virüs bulaştırmasından korktuğu kaynanasını yastıkla iki kez boğmak istedi.

Koronavirüsten hastanede yatan kaynanasına refakat ediyordu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 16 Eylül günü saat 21.00 sıralarında, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pandemi 4 bölümünde meydana geldi. Çiftçilikle uğraşan yüzde 55 görme engelli Hasan B., 15 yıldır baktığı kaynanası Iraz M.'yi 1 ay önce kızının evine gönderdi. 13 Eylül'de kadının üzerine sıcak su dökülünce hastaneye kaldırıldı. Kayınvalidesinin durumunu öğrenmek için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Hasan B., pandemi bölümüne kaldırılan Iraz M.'nin yanında refakatçi olarak kalmaya başladı. 16 Eylül günü Sağlık Bakanlığı'nın kendilerini araması ile kayınvalidesinin koronavirüs olduğunu öğrenen Hasan B., 'Kaynanam sürekli öksürüyor. Virüsü bana da bulaştırmasından korkuyorum' diyerek, yanında kalmak istemedi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ FOTOĞRAFLADI

Refakat edecek başka kimse olmadığı için Iraz M.'nin yanında kalmaya devam eden Hasan B., iddiaya göre kaynanasını yastıkla boğmaya çalıştı. Durumu gören doktor, Hasan B.'yi odadan uzaklaştırıp, durumu hastane güvenliğine bildirdi. Hasan B., güvenlik görevlisi gelmeden yeniden odaya girip, kaynanasının yüzüne çarşaf örtüp, ağız-burun kısmına da yastık kapatarak beklemeye başladı. Bu sırada gelen güvenlik görevlisi, odada bu şekilde bekleyen Hasan B.'nin fotoğrafını çekti. Daha sonra hastaneden ayrılan Hasan B., ertesi gün evinde yakalanarak gözaltına alındı. Hasan B., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

20 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Hasan B. hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Cinayet Suçları Soruşturma Bürosu'nca 'beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Hasan B.'nin 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

İddianamede, Hasan B.'nin solunum cihazına bağlı olarak Covid-19 tedavisi gören şikayetçinin yanında refakatçi olarak kaldığı belirtilerek, şöyle denildi.

“Olay günü şüpheli müştekinin yüzünü çarşafla örterek, yastığı da müştekinin ağzını kapatacak şekilde koymuştur. Bu durum doktor tarafından fark edilmiştir. Odadan çıkartılan şüpheli bir müddet sonra tekrar müştekinin tedavi gördüğü odaya girerek çarşafı yüzüne kapatıp, tekrar yastığı müştekinin ağzını kapatacak şekilde yüzüne koymuştur. Bu kez de hastanenin güvenlik görevlisi tarafından durum tespit edilip, fotoğraflama işlemi yapılmıştır. Çekilen fotoğrafta şüphelinin müştekinin yanında beklediği, müştekinin yüzüne çarşaf örtüp, ağız-burun kısmına da yastık kapatmak sureti ile başında beklediğinin görüldüğü anlaşılmıştır. Şüphelinin tespit edilen duruma göre, iki kez yüzüne çarşaf örtüp, yastığı müştekinin ağzına kapattığı, böylece müştekiyi öldürmek istediği, zira Covid-19 hastası olan ve nefes almakta güçlük çeken, aynı zamanda kendini koruyamayacak müştekiye yönelik kısa aralıklarla iki kez bu şekilde nefes almasını önleyecek tarzda ağız ve burun kısmını kapatıp yastık koyma şeklindeki eyleminin kasten öldürmeye teşebbüs olarak değerlendirilmesi gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır."

'KENDİMİ KORUMAK AMACIYLA ÇARŞAFLA ÖRTTÜM'

Hasan B. ise suçlamayı kabul etmeyerek, “Kaynanama 15 yıldır bakıyorum. 6-7 yıldır eşim hasta olduğu için bizzat onunla ben ilgileniyorum. Olay günü kaynanamın virüslü olduğunu öğrenince yanında kalmak istemediğimi doktoruna telefonla söyledim. Ancak doktor 'O zaman kayınvalidenin ilaçlarını yazayım, al eve götür. Evde kendin bak' dedi. Ben de evde bakamayacağımı söyledim. Biz konuşma yaparken yanlışlıkla telefon kapandı. Kayınvalidem yatakta çıplak şekilde yatıyordu. Ayrıca sürekli öksürdüğü için kendimi de korumak amacıyla çarşafla alın hizasına kadar örttüm. Fakat yastığı yüzüne örtmedim. Kafasının üst kısmına doğru koydum. Sonrasında ben de virüs bulaşma ihtimaline karşı test yaptırdım ve ardından evime gittim" dedi.

Hastanede Covid-19 tedavisi gören Iraz M.'nin bir süre sonra yaşamını yitirdiği öğrenildi. Hasan B.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

ANTALYA'DA KORONAVIRUS TESHISIYLE HASTANEYE YATIRILAN IRAZ M.'NIN (83) YANINDA REFAKETCI OLARAK KALAN DAMADI HASAN B. (51), IDDDIAYA GORE KENDISINE VIRUS BULASTIRMASINDAN KORKTUGU KAYNANASINI YASTIKLA IKI KEZ BOGMAK ISTEDI. IKINCI DENEMESI HASTANENIN GUVENLIK GOREVLISI TARAFINDAN CEP TELEFONUYLA GORUNTULENEN HASAN B., CINAYETE TESEBBUSTEN TUTUKLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Kumdan heykeller 2021 sezonunda bambaşka olacak
 
Antalya trafiğinde dron devri...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İmam 10 Ekim 2020 Cumartesi 16:15

Refakat edecek başka biri yokmuymus.planlidir.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kumdan heykeller 2021 sezonunda bambaşka olacak
ULUSLARARASI Antalya Kum Heykel Müzesi, koronavirüs salgını nedeniyle ...
'Kemer Belediyesi engelleri kaldırıyor'
KEMER Belediyesi ekipleri, ilçede yaşayan bedensel engelli Figen Yıldırım'ın ...
İki kardeşe, yangındaki çabaları için plaket
ANTALYA'nın Serik ilçesinde yaklaşık iki ay önce çıkan orman yangınının ...
 
Serbest bırakıldıktan sonra yine hırsızlık yapınca tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde turistik kapalı çarşıda meydana gelen hırsızlık ...
Yapay zeka için güç birliği
ANTALYA Bilim Üniversitesi, Antalya OSB Teknopark, BAKA, BAKSİFED, ANTGİAD ...
Yaş meyve ve sebze sektörü sezondan umutlu
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) yaş meyve ve sebze sektörünün nabzını tutmak ...
 
Biri bunlara 'Dur' desin...
Türkiye’de Alexa sıralamasında 53’ncü olan Onedio. com büyük bir skandala ...
Aytemiz Alanyaspor’da koronavirüs testleri negatif
AYTEMİZ Alanyaspor’da futbolcular ve teknik ekibe yapılan koronavirüs ...
'Kafkas Tebeşir Dairesi' gösterime giriyor
ALANYA Belediye Tiyatrosu'nun yeni oyunu 'Kafkas Tebeşir Dairesi', 12 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva