Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
29 Nisan 2016 Cuma - 18:18

MHP'de kurultay işi arapsaçı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, mahkemenin kurultay sürecini tedbiren durduğunu açıkladı.

MHP de kurultay işi arapsaçı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk: "Gemerek ve Tosya'da Açılan davalarda Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı kayyum heyetinin kararlarına ihtiyadi tedbir konuldu."

Bu kararlar geçerli sayıldığı ve kesinleştiği taktirde 15 Mayıs kongresi yapılamayacak ve Yargıtay süreci beklenecek.

AKP'YE YAKINLIĞIYLA BİLİNEN HUKUKİ ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ BAHÇELİ'YLE "HAYIRLI BİR GÖRÜŞME" GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

AKP'ye yakınlığı ile bilinen hukuki araştırmalar derneği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmiş, daha sonra ise "Sayın Bahçeli ile hayırlı bir görüşme gerçekleştirdi' açıklamasını yapmıştı.

"ANKARA 12'İNCİ SULH HUKUK MAHKEMESİNİN KARARI HENÜZ KESİNLEŞMEMİŞTİR"

MHP'li Öztürk tarafından kurultay sürecine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, MHP'de kurultay sürecinin durduğu bildirildi.
Öztürk, kurultay sürecine ilişkin yaşananlara değinerek, "Bilindiği üzere, 8 Nisan 2016 tarihinde Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Kurultayının Tüzük değişikliği gündemiyle Olağanüstü Toplantıya Çağrılması konusunda Üç Kişilik Kayyım Heyeti görevlendirilmiştir. Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararı hakkında Genel Merkezimiz tarafından Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesine temyiz başvurusunda bulunulmuştur. Bu nedenle Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesinin bahse konu kararı henüz kesinleşmemiştir. Daha önce de Genel Merkezimiz tarafından yapılan basın açıklamalarıyla vurgulandığı üzere Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesinin kararı Türk Medeni Kanunu'nun 75/2'inci maddesi uyarınca verilmiş olup, HMK 367/2'inci maddesi uyarınca kesinleşmeden uygulanması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

"İHTİYATİ TEDBİR YOLUYLA DURDURULMUŞTUR"

Gemerek ve Tosya'da açılan davalarda Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin atadığı kayyum heyetinin kararlarına ihtiyati tedbir konulduğunu bildiren Öztürk, "Karar henüz Yargıtay İncelenmesinden geçerek kesinleşmediği için, Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından atanan kayyım heyetinin görevi de başlamamıştır. Ancak tüm bu hukuki gerçeklere rağmen Kayyım Heyeti tarafından 15 Mayıs 2016 tarihinde Büyük Kurultayın Toplanacağı kamuoyuna duyurulmuş ve de Partimiz Delegeleri 'Korsan Kongreye' davet edilmiştir. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisini henüz hiçbir yetkisi olmadan Büyük Kurultay'a davet etmek teşebbüsünde bulunan Kayyım Heyetinin 'kaos yaratma girişimi' birçok üst kurul delegemiz tarafından tepkiyle karşılanmış ve Genel Merkezimize ulaşan onlarca üst kurul delegesi, bu hukuksuz duruma karşı Anayasanın 36'ıncı maddesine dayalı olarak hukuki mücadele başlatmak istediklerini ifade etmişlerdir.
Aynı zamanda Partimizin çeşitli kademelerinde yönetici durumunda bulunan ve üst kurul delegesi sıfatı taşıyan mensuplarımızın, bulundukları il ve ilçelerdeki Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulara başlamış oldukları ve bugün itibariyle birçok başvurunun gerçekleştiği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Bu başvurular neticesinde, şu an kararı verilmiş ve Genel Merkezimize ulaşmış bulunan iki adet mahkeme kararı bulunmaktadır.
Nitekim Tosya İlçe Başkanımız ve aynı zamanda üst kurul delegemiz bulunan Muvaffak Etyemez tarafından Kayyım Heyeti aleyhine açılmış bulunan muarazanın önlenmesi davası neticesinde Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, Ve yine Sivas İli Gemerek İlçesi Teşkilat Başkanımız ve üst kurul delegemiz Sayın Erdal Genç tarafından Kayyım Heyeti aleyhine açılmış bulunan muarazanın önlenmesi davası neticesinde Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kayyım heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kararın kesinleşmeden uygulanamayacağı tespit edilmiş, kongre çağrısı da dahil olmak üzere bütün işlemler ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş ve ayrıca ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının infazı yargıtay incelemesi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur" açıklamasında bulundu.

"İHTİYATİ TEDBİR KARARLARININ SAYISININ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ARTARAK DEVAM EDECEĞİ DÜŞÜNÜLMEKTE"

MHP'li Öztürk, yazılı olarak yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: "Bu iki karara ek olarak yine üç üst kurul delegemiz tarafından bir ilimizde yapılan benzer başvuru üzerine üç adet ihtiyati tedbir kararının daha verilmiş bulunulduğu ve de basın toplantısı aşamasında henüz tebliğ işlemlerinin tamamlanmamış olması nedeniyle Genel Merkezimize ulaşmadığı üst kurul delegesi arkadaşlarımız tarafından ifade edilmiştir. Bu kararlar bugüne kadar MHP Genel Merkezi tarafından ifade edildiği üzere Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının kesinleşmeden uygulanamayacağını teyit etmiş olduğu gibi, Kayyım Heyetinin Yasal Olmayan Teşebbüslerinin de Yargı Organları eliyle durdurulması anlamına gelmektedir. Dün ve bugün Genel Merkezimizden bu konuda hukuki yardım talebinde bulunan Üst Kurul Delegelerimizin sayısı yaklaşık olarak 100 civarında olup, dün ve bugün yaklaşık olarak 60 üst kurul delegemize bu konuda Genel Merkezimi hukukçuları tarafından hukuki yardımda bulunulmuş olup, Pazartesi gününden itibaren çok sayıda üst kurul delegemiz de bu hukuksuzluk karşısında kayyım heyeti aleyhine davalar ikame etmeye devam edecektir. Şu an için 5 adet olan ihtiyati tedbir kararlarının sayısının önümüzdeki hafta artarak devam edeceği düşünülmekte olup, Genel Merkezimize ulaşan mahkeme kararları basınla ve kamuoyuyla paylaşılacaktır"
 

 
Alper Tunga Bacanlı yeniden aday mı?
 
Eski bakanın kasası soyuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Antalya kampından vazgeçti
CHP, daha önce Antalya Sirene Golf Otel'de yapılacağını duyurduğu genişletilmiş ...
CHP'den 5 yıldızlı kamp
CHP, milletvekillerini 20-21-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Antalya’da "kampa" alıyor.
Kahraman'dan yeni bir açıklama
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. ...
 
CHP ‘li Gençler Kilis’de..
Aralarında Antalya CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül’ün de bulunduğu ...
Antalya medyası bu fotoğrafları tartışıyor
Antalya medyası, 23-25 Nisan’da CHP il ve ilçe örgütlerinin yaptığı olaylarda ...
Kulislere göre Davutoğlu'ndan sonra o...
Sözcü’den Zeynep Gürcanlı, bugünkü yazısında AKP’deki kulisleri aktardı.
 
'Vali CHP'li başkanı gözaltına alacağız dedi' iddiası...
CHP Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP'li Aydın Belediyesi'ne ...
Hodri Meydan tartışması
Meclis Genel Kurulu’nda gece yarısı görüşmelerine AKP ve CHP arasındaki ...
Meral Akşener MHP'yi uçuruyor
Merkez Sağda Yeni Oluşumlar ve Genel Gündem Araştırması”nı, Avrasya Kamuoyu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva