AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
18 Kasım 2014 Salı - 09:49

MHP'nin şahin vekili

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda hem AKP'ye hem de HDP'ye kök söktürüyor. Komisyonda iktidarın korkulu rüyası haline gelen Günal'ın hedefinde bu kez İçişleri Bakanı Efkan Ela vardı.

MHP nin şahin vekili
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Güvenlik Bakanlığı' kurulacağı iddialarını yanıtlayarak; "Böyle bir bakanlık kurulma çalışmaları yok" dedi. Bakan Ala, Van'da Kobani gösterileri sırasında polisin ateşe sürüklediği 2 aracın da polise ait olduğunu ifade etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bütçe ile kesin hesaplı görüşmeleri yapıldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, görüşmeler sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Muhalefet milletvekilleri, soruların yanıtlandığı sırada, Bakan Ala'nın bazı soruları cevap vermediğini belirterek tepki gösterdi.

GÜNAL:  TÜRKİYE'DE KÜRDİSTAN VAR MI, YOK MU?

Sözlü tartışmaların yaşandığı komisyonda, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal'ın; "Bölücülük yapıyor. Sorduğumuz soruya cevap ver. Türkiye'de Kürdistan var mı yok mu; ona cevap ver" diye tepki göstermesi üzerine Bakan Ala, "Siz soru sorarsınız, hangisine cevap verip vermeyeceğimizi biz karar veririz" karşılığını verdi.

Yapılan eleştiriler ve kritiklere teşekkür eden İçişleri Bakanı Efkan Ala; "Farklı partileriz, demokratik bir düzen içinde meseleleri tartışıyoruz. İktidar ve muhalefetin birbirini ikna etme gibi bir mecburiyeti yoktur. Milleti hakemdir, polislere verilen taltiflerin geri alınmasına ilişkin bir niyet ve kural yok, soruşturmalar sonucu böyle bir sonuç çıkarsa gereken yapılacaktır" diye konuştu.

"BAZI PRATİK SORUNLARIN BÖLGEDE YAŞANDIĞINI BİLİYORUZ"

4.6 milyar liranın Suriyeliler için harcandığını dile getiren Ala, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırı konusunda üç kişinin tutuklandığını kaydetti. Ala, yardım yataklık yapanın yakalandığını ve itiraflarda bulunduğunu söyledi. Bingöl saldırısına ilişkin ciddi iddiaların araştırıldığını söyleyen Ala, Yüksekova saldırısıyla ilgili de 2 kişinin tutuklandığını kaydetti.

"GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMASI YOK"

Güvenlik Bakanlığı olmadığı gibi kurulma çalışması da olmadığını dile getiren Ala, kamu düzeni ile çözüm sürecini birlikte alan bir politika izlediklerini ifade etti. Jandarmanın 'HDP ile konuşmayın' talimatı olmadığını belirten Ala, bazı pratik sorunların da bölgede yaşandığını bildiklerini aktardı.

"247 TOMA VAR"

Kamu İhale Yasasına göre TOMA alımlarının yapıldığını ifade eden Ala, 247 TOMA olduğunu ve şu ana kadar su ile müdahalenin en az zarar veren bir yöntem olduğuna dikkat çekti. Ala, "Şiddet bir çözüm yöntemi değildir. Şiddet kullanarak toplantı ve gösteri yapılamaz. Toplantı, gösteri barışçıl yapılmalı. Bildirim yapılarak belirlenen yerlerde toplantı ve gösteri yapılabilir. Şiddet gösterilirse, başvurulursa o gösteriyi zaten yasal olmaktan çıkarıyor" dedi. Molotof kokteyline de değinen Bakan Ala, molotof silah sayılacağını söyledi.

VAN'DA ATEŞE SÜRÜKLENEN 2 ARAÇ EMNİYETE AİT

Bakan Ala, Van'da Kobani gösterileri sırasında polisin sivil araçları ateşe sürüklenmesiyle ilgili olarak ise "Ateşin içine sürüklenen sivil 2 araçta polise ait. Yani emniyete ait sivil araçlar. Bu da olayı daha vahim bir hale getiriyor. Olayla ilgili soruşma sürüyor" dedi.

"GEZİ OLAYLARI OLMASAYDI 8 MAYIS'TA ÇEKİLME BAŞLAMIŞTI VE YAPILIYORDU"

Yanlış yapanları ayıklamaya çalıştıklarını belirten Ala, Oslo'da yapılan görüşmelerin, dinleyenlere sızdırıldığını iddia etti; "Size bu kötülüğü yapanlar, onları sızdırdı. Biz de şimdi soruşturuyoruz" diyen Bakan Ala, terör örgütü PKK'nın çekilme sürecinin 8 Mayıs'ta başladığını belirterek "Gezi olayları olmasaydı 8 Mayıs'ta çekilme başlamıştı ve yapılıyordu" ifadelerini kullandı.

"460 İHRAÇ İSTEMİ YAPILDI"

Emniyet Teşkilatı'ndaki soruşturmalara ilişkin de Bakan Ala, "1181 kişiye disiplin cezası verildi. 460 ihraç istemi yapıldı, 155 kişi ihraç edildi" dedi.


 

 
5 dakikada iki büyük deprem
 
Bir mesajın cezası 50 bin lira!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 18 Kasım 2014 Salı 11:38

Ne kök sökdürmesi ya.Bunların ikiside aynı tabakdan çorba içen ve beslenen bir misyonun ürünleridirler.Bakmayın öyle birbirlerine attıklarına,tuttuklarına,sadece ara sıra ve seçim zamanlarında kendi tabanlarına şirin görünme yapmacık hareketlerdir.En kritik zamanlarda akp nin başı ne zaman sıkışsa ve oylama olsa, hemen yanlarında yer alarak aynı doğrultuda oy kullanırlar.Öyle korkulu rüyaymış, kök sökdürüyormuş, falanda filanda yağlama yorumları bırakın.Zamanı geldiğinde İkiside birbirlerine karşı bisküvi lokum gibiler lokumm.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Korkuteli Örgütü toptan istifa etti
DAHA önce görevi bırakma kararı alan CHP Korkuteli İlçe Başkanı Mustafa ...
Deniz Baykal ve önseçim
Siyasetle yakından ilgilenenlere soruyorum; Genel başkan telefonla arasa ...
Eski CHP'li şimdi AKP'li
ANTALYA'da Kepez İlçe Kongresi'nde Ak Parti'ye katılan CHP'nin eski Muratpaşa ...
 
Cavit Arı'dan yeni bir uygulama
CHP Antalya il başkanlığına seçilen Cavit Arı, örgütte yeni bazı uygulamaların startını verdi.
CHP Antalya’ya ‘Bekaroğlu’ sürprizi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP ...
CHP iktidarında olacakları anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Geleceği Birlikte ...
 
Baykal; Ayrılıklar beni üzüyor
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Emine Ülker ...
AKP kulislerinde Gül bombası
Gül'ün partinin başına geçmek için yarısı vekil 50 kişiyle toplantı yaptığı öne sürüldü.
2015'de vekillik onlar için artık hayal
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2015 seçimlerinde farklı sebeplerden dolayı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva