Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
9 Aralık 2014 Salı - 13:52

Mahkeme 'Koç'u haklı buldu ANSİAD'a dönüyor

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) üyeliğinden ihraç edilen Muharrem Koç, üyeliğinin genel kurul karar verinceye kadar devam ettiğinin tespiti için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, ihraç kararının dernek genel kuruluna ait olduğu yönünde karar verdi.

Mahkeme  Koç u haklı buldu ANSİAD a dönüyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANSİAD'a yaklaşık 22 yıldır üye olan ve çeşitli yönetim kademelerinde görev alan işadamı Muharrem Koç, misafir ettiği bazı ANSİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği 'Salı Kahvaltı Grubu'nda, ANSİAD faaliyet alanlarıyla benzer faaliyetlerin yapılmasının dernek içinde ayrımcılığa yol açtığı, ANSİAD'la rekabet içindeki bu halin mevcut ve geçmişteki yönetimleri ve konudan haberdar üyeleri rahatsız ettiği gibi gerekçelerle dernekten ihraç edildi.

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu'nun imzasıyla 26 Mayıs 2014 tarihli Haysiyet Divanı kararı ve 27 Mayıs 2014 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla, dernek tüzüğü ve teamüllerine aykırı tutum ve davranışlarının dernek onurunu zedelediği, üyeler arasında huzursuzluğa sebep olduğu için üyeliğinin sona erdirildiği bildirilen Koç, genel kurul kararı olmadan ihraç edilemeyeceği yönünde karara itiraz etti.

MAHKEMEDEN GENEL KURUL KARARI

Ancak ANSİAD yönetimi, üyeliğin bittiğine dair yanıt vererek Koç'u ANSİAD'ın tüm sistemlerinden sildi. Bu yanıt üzerine Koç, 'üyeliğinin genel kurul karar verinceye kadar devam ettiğinin tespiti' yönünde mahkemeye başvurdu. Antalya 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, olaya ilişkin kararını verdi. Mahkeme, üyelik ihracının genel kurul tarafından yapılabileceğine işaret etti.

ÜYELİĞİ DEVAM EDİYOR

Mahkeme, 'dernek üyeliğine kabul ve ihraç hallerinde son kararın 4721 sayılı TMK'nun 80'inci maddesine göre genel kurula ait olduğu, dernek genel kurulunun dernek üyeliğinden ihraca ilişkin bir kararı bulunmadıkça dernek üyeliğinin açık olduğu, dosya kapsamında davacının üyelikten ihracına dair genel kurulda alınmış bir kararın da bulunmadığı ve davacının da genel kurula itiraz ettiği, bu sebeple üyeliğinin devam ettiğinin tespitini istemekte hukuki yarar olmadığı' yönünde karar verdi.

ANSİAD'A YENİDEN BAŞVURDU

Koç, 24 Kasım tarihli mahkeme kararıyla birlikte ANSİAD yönetimine 1 Aralık'ta yeniden başvurdu. Mahkeme kararını da sunan Koç, dernek üyeliğinin ihraç kararıyla sona erdiği şeklindeki yönetim kurulu uygulamasına derhal son verilmesi, üyeliğiyle ilgili kısıtlanan her türlü hakkın tarafına iadesi, bundan sonraki dernek faaliyetleriyle ilgili sahip olduğu bütün haklardan istisnasız yararlandırılması ve üyeliğinin son bulduğu internet aracılığıyla dernek üyelerine tek tek duyurulduğundan, bunun telafisini sağlamak amacıyla dernek üyeliğinin devam ettiğinin internet sitesinde yayınlanması ve tüm üyelere duyurulması gibi taleplerde bulundu.

'ONUR VE ŞEREFİM ZEDELENDİ'

Karara ilişkin ANSİAD üyelerini de bilgilendiren Muharrem Koç, mahkeme kararıyla dernek üyeliğinin genel kurul tarafından ihraç kararı onanıncaya kadar devam etmesi yasal zorunluluk olduğu halde, kanuna aykırı olarak 6 ay boyunca dernek üyeliği hakların yoksun bırakıldığını söyledi. Onur ve şerefini zedeleyecek şekilde beyanatlar vererek, yayınlar yapılmasına neden olan yönetim kurulu üyeleri hakkındaki hukuki ve cezai yasal haklarını kullanacağını da belirten Koç, savunması dahi alınmadan verilen ihraç kararı üzerine yaptığı itirazlara üyeliğinin haksız ve hukuksuz bir şekilde sona erdirildiğini söyledi.

Üyeliğinin genel kurul karar verinceye kadar devam etmesi yönünde açtığı dava sonucuna göre de üyeliğinin devam ettiğini belirten Koç, “Haksız ve hukuksuz gerekçelerle keyfi yere ihracımın üzerinden 6 ay geçmiş ve gerekçeli mahkeme kararını kendilerine ulaştırmış olmama ve bu konudaki üyelik haklarımın iadesi yönündeki dilekçemin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen ANSİAD yönetimi mahkeme kararını da uygulamayarak hukuksuz davranmaya devam etmektedir. Bundan sonraki süreçte hukuk çerçevesinde her türlü girişimde bulunacağım" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Radara twitter ve facebook önlemi
 
Finike'de hortum seraları vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekliye maaş darbesi
2008'den bu yana yatırılan primlerin emekli aylığını düşüreceğini öğrenen ...
Giderayak verdi veriştirdi
Antalya'daki Deepo Alışveriş Merkezi ve 10 işçinin asansör kazasında öldüğü ...
Türkiye yolsuzluk endeksinde dibe vurdu!
17 ve 25 Aralık operasyonları, Türkiye’deki yolsuzluk algısına da yansıdı. ...
 
Salı Grubu'nun konuğu Dallı oldu
Salı Sanayici ve İşadamları Grubu, Salı kahvaltısında Antalya İl Gıda ...
Benzinin 3,3 TL, mazotun 2,9 TL'ye inmesi gerekiyor
Dünyada ham petrol fiyatları son 5 ayda yüzde 35, son bir haftada yüzde ...
Leyla Alaton KONYSİAD'ın konuğu oldu
Antalya'da Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) Rixos ...
 
Salı Grubu meslek örgütlerini tartıştı
Salı Sanayici ve İşadamları Grubu’nun her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği ...
Bir mesajın cezası 50 bin lira!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, tüketiciye izinsiz mesaj atan ...
Salı Grubu'nun konuğu BAKA oldu
Salı Grubu'nun bu haftaki konuğu BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin oldu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva