AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
4 Şubat 2011 Cuma - 11:26

Mahkeme kararıyla kız babası

Antalya'da kız bebek dünyaya getiren öğretmen sevgilisi Rabia Alagöz'ü 'sperm hırsızlığı' ile suçlayan ve yapılan DNA testi sonucunda yüzde 99.9 biyolojik baba olduğu ortaya çıkan Dr. Nurettin Coşkun, mahkeme kararıyla 2 yaşındaki kızın babası oldu.

Mahkeme kararıyla kız babası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da bir tıp merkezi ile restoran ve eğlence mekanlarının sahibi 45 yaşındaki Nurettin Coşkun, sahibi olduğu tıp merkezinin bulunduğu binanın üst katında oturan ve bir süre özel kurslarda resim öğretmenliği yapan 31 yaşındaki Rabia Alagöz ile 2.5 yıl önce tanıştı. Her ikisi de bekar olan çiftin birlikteliğinden bir kız çocuğu dünyaya geldi. Hamilelik döneminde çocuğu istemediğini söyleyen Dr. Coşkun ile sevgilisi arasında sık sık tartışma yaşandı. Genç kadın, çocuğu doğurmaması için sevgilisi tarafından tehdit edildiğini iddia ederek mahkemeye başvurdu. Dr. Coşkun bu davadan beraat etti.

Rabia Alagöz, 2'nci Aile Mahkemesi'ne 14 Nisan 2009'da doğan bebeğini kabul etmeyen Dr. Nurettin Coşkun hakkında babalık ve tazminat davası açtı. Alagöz, Coşkun’un kendisiyle evlenme vaadiyle birlikte olduğunu ileri sürdü, Coşkun ise avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde, genç kadını 'sperm hırsızlığı' ile suçladı ve şu iddialarda bulundu:

"Biyolojik babanın açıkça tuzağa düşürülmesi, iğfal edilmesi, spermlerinin maddi kazanç hesapları peşindeki kadın tarafından irade dışı kullanılması çok tartışılan 'sperm hırsızlığını' ortaya çıkartıyor. Sperm hırsızlığı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türkiye Anayasası'nın belirli hükümlerine aykırı olarak şu anki hukuk düzenimizde korunuyor. 'Sperm hırsızlığı' faillerine bir yaptırım öngörülmediği gibi, konunun mağdurları ömürleri boyu devam eden sosyal ve hukuki bir yük taşımak zorunda kalıyorlar. Erkeğin iradesi dışında doğacak çocuğu süreç içerisinde evliliğe araç, maddi kazanç vasıtası ve bir nevi kendisini garantiye alma yöntemi olarak gören pek çok kadın, sperm hırsızlığı yapabilmektedir. Bir erkeğin, tecavüz edip hamile bıraktığı kadını doğuma zorlanması ile sperm hırsızlığı yapan bir kadının erkeği iradesi dışında babalığa zorlaması arasında etik olarak hiçbir fark yoktur."

Bunun üzerine Alagöz, "Spermlerini cüzdanından mı çaldım? Sen sahip çıkaydın spermlerine... Ben senin spermlerinin bekçisi miyim?.. Sen korunsaydın" dedi.

Coşkun'dan, doğum öncesi ve doğum sonrası giderleri olarak 30 bin TL ve aylık 10 bin TL de nafaka isteyen Rabia Alagöz'ün talebi üzerine geçen 16 Nisan'da DNA testi yapıldı. DNA testinde Coşkun'un, yüzde 99.9 olasılıkla N.D. bebeğin biyolojik babası olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine 2'nci Aile Mahkemesi, bebeğin babası olarak Nurettin Coşkun'un kaydının yapılmasına karar verdi. Mahkeme 2 yaşındaki N.D. için 'Coşkun' soyadının tescil edilebileceğine hükmetti. Dr. Coşkun ile Rabia Alagöz arasındaki tazminat davası sürüyor. Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ndeki ailesinin yanında hayatını sürdüren Rabia Alagöz'ün, önümüzdeki günlerde kızının nüfus cüzdanındaki baba hanesine, Nurettin Coşkun'un adını yazdırması bekleniyor.

 
Seslenirken düştü öldü
 
Mona Lisa erkekmiş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seslenirken düştü öldü
Antalya'da 31 yaşındaki Lütfi Aydın, bir binanın güneş enerjisi sisteminin ...
Arabada intihar
Antalya'da seyyar kontör satıcılığı yapan 29 yaşındaki Levent Zengin, ...
Antalyalı okurdan Defne olayı
Defne Joy Foster’in ölümü ile ilgili habere Antalya’dan farklı bir yorum ...
 
Öğretmene eğitim
Tanıtımı Antalya'da yapılan 'Öğretmenin Sınırı Yok' isimli proje kapsamında, ...
150 bin yolcu hedefi
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener Gazipaşa Havalimanı ...
Kaçak sigara filtresi
Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'dan getirildiği belirlenen ...
 
Çiçek gibi tanıtım
Antalya Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (ASBİMİB) bünyesinde ...
Çubukçu'dan mesaj
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, özel okullarda öğrenci sayısı artarsa ...
Başbakan istedi
Kosifler Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kosif, Başbakan Recep Tayyip ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva